Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Neurologie > evenwichtsstoornis
Auteur Onderwerp: evenwichtsstoornis
annemarie
GastBerichtGeplaatst: 01-06-2005 12:22 Reageer met quote

ik heb nu al een paar weken last van evenwichtstoornissen.
heel erg duizelig alles gaat draaien en misselijk.
heb ik geen aanval dan voel ik mezelf dronken.
zijn er meer mensen met dit probleem en wat hebben die er aan gedaan.
ik heb wel van de dokter oefeningen gekregen maar helaas nog steeds geen resultaat.
de dokter zegt dat er een bacterie op het evenwichtsorgaan zit.
maar er zijn geen medicijnen voor en moet vanzelf overgaan.
klaas
GastBerichtGeplaatst: 01-06-2005 18:57 Reageer met quote

Hallo, Ik kan me er iets bij voorstellen wat de dokter zegt, maar ben het er niet helemaal mee eens. Als het een bacterie is, is er natuurlijk penicilline. Het kan ook zo zijn dat je evenwichts orgaan nu "los" komt te zitten, ik weet niet hoe oud je bent, bij de een gaat het sneller "los" dan bij de ander. ik zal het je proberen uit te leggen. Als kind kan het je niet gek genoeg gaan op de kermis, draaien, omhoog, achteruit, etc, en je wordt nooit misselijk en kan je je daar wel de heledag zoet me houden.En nu waarschijnlijk niet meer, als kind zit het letterlijk vast en heeft geen invloed op je functioneren, maar naar mate je ouder wordt krijgt het orgaantje invloed op je dagelijkse bezig heden.
Ik hoop dat je hier iets aan hebt. koop ook eens vitamine B complex, dat is erg goed voor je zenuwstelsel. Gr sterkte Klaas.
Maarten
ArtsBerichtGeplaatst: 01-06-2005 23:56 Reageer met quote

klaas schreef:
Hallo, Ik kan me er iets bij voorstellen wat de dokter zegt, maar ben het er niet helemaal mee eens. Als het een bacterie is, is er natuurlijk penicilline.

Offtopic: antibiotica dragen niet altijd bij tot een snellere genezing, ook niet bij bacteriële infecties. Het kan dus goed voorkomen dat een arts zegt dat er geen medicijnen zijn tegen een infectie met een bacterie: zo wordt er bij de meeste oorontstekingen bij kinderen, ook al wordt er een bacterie vermoed, in eerste instantie geen antibiotica voorgeschreven.
Karen
BerichtGeplaatst: 02-06-2005 0:01 Reageer met quote

Annemarie: een bacterie of een virus? Ik heb wel vaker gehoord van een virusinfectie van je evenwichtsorgaan of gehoorszenuw waar je erg duizelig van kan zijn gedurende een paar weken.

Klaas: het loszitten van je evenwichts orgaan? Nog nooit van gehoord...
annemarie
GastBerichtGeplaatst: 02-06-2005 8:40 Reageer met quote

bedankt voor jullie reacties.
maar toch ga ik vandaag terug naar de huisarts.
er is geen beginnen aan zo duizelig ben ik loop echt dronken door het huis en het word met de dag erger.
er moet toch iets aan gedaan kunnen worden.
ik heb wel 3 kleine kinderen en mijn man kan niet nog weken niet op zijn werk verschijnen
klaas
GastBerichtGeplaatst: 02-06-2005 19:21 Reageer met quote

Annemarie.zou dan inderdaad maar even contact met je arts zoeken.

Karen- mischien had ik het niet goed onder woorden gebracht, maar zo is het mij vroeger ook verteld, ik had er nl ook last van. de dokter bracht het mij zo. en mischien bedoelde hij wel, dat het orgaan pas later begint te functioneren. werd mij destijds ook verteld.

Annemarie, zet hem op.
annemarie
GastBerichtGeplaatst: 03-06-2005 9:39 Reageer met quote

hallo allemaal
gisteren is de dokter thuis geweest maar weet nog niet veel
wel heb ik pilletjes gekregen voor de duizeligheid en misselijkheid maar tot nu toe helpen die niet.
maar ja het moet vanzelf overgaan maar heb nu wel zo iets van hoelang duurt dit nog
Heleen
BerichtGeplaatst: 04-06-2005 11:44 Reageer met quote

annemarie schreef:
maar ja het moet vanzelf overgaan maar heb nu wel zo iets van hoelang duurt dit nog

Hoi Annemarie,

Heb je dat ook aan je huisarts gevraagd? Ik heb er zelf maar gewoonte van gemaakt om als mijn huisarts zegt dat iets "vanzelf over gaat" te vragen hoe lang dat ongeveer kan duren.. weet ik meteen ook wanneer ik terug moet komen mocht het níet over gaan. Ben je het vergeten te vragen? Geen punt, bel gewoon volgende week even op. Is altijd prettig te weten wat de arts in gedachten heeft als hij zegt dat het "nog wel even" kan duren Wink. Mijn idee van dat "nog wel even" zou immers wel eens heel anders kunnen zijn dan het zijne.
elsgiss
BerichtGeplaatst: 09-06-2005 22:52 Reageer met quote

Heleen schreef:
Ik heb er zelf maar gewoonte van gemaakt om als mijn huisarts zegt dat iets "vanzelf over gaat" te vragen hoe lang dat ongeveer kan duren..
Ik ben het hier helemaal mee eens. .... Maar eigenlijk zou de dokter dit direct al aan moeten geven. En volgens mij moet je ook altijd vragen, wat de naam is van jouw ziekte. Dan kan je er zelf nog wat over nalezen.
Heleen
BerichtGeplaatst: 10-06-2005 11:14 Reageer met quote

Is ook praktisch om te vragen ja. Hoewel ik een gedegen uitleg weer belangrijker vind dan de naam.

..weet je, ik lees hiet mijn eigen post terug en denk ineens dat ik de laatste keer wél mooi vergeten ben deze vraag te stellen, en dat ik nu met iets zit dat naar mijn idee toch wel wat lang duurt.. Rolling Eyes. Moet eens gaan leren van mijn eigen adviezen Mr. Green.
lydia
GastBerichtGeplaatst: 14-06-2005 17:59 Reageer met quote

vanmorgen stond ik op vreselijk duizelig,misselijk ook lijkt het de hele dag wel of ik dronken ben. raar gevoel in mijn hoofd dokter zegt dat ik een virusinfectie aan het evenwichtsorgaan heb.
zal ongeveer 10 dagen duren, kan ook langer.
fijn met 2 kinderen een part-time baan en een schoonheidssalon aan huis.ik weet niet hoe ik het allemaal moet regelen.normaal functioneren is er in ieder geval niet bij.
maak me er ook zorgen over.
Rianske
GastBerichtGeplaatst: 22-06-2005 13:41 Reageer met quote

Heb verleden week ook een aanval van dtraaiduizelingen gehad.
Inderdaad hetzelfde advies. Virus/bacterie op evenwichtsorgaan.
Lastig, werk wel, maar ga zo weer naar huis. Erg onzeker en angstig. Maar vooral niet wetend oj nu iets wel of niet kunt doen, zoals sporten of wandelvoorbereiding voor de 4-daagse nijmegen doorzetten.
lydia schreef:
vanmorgen stond ik op vreselijk duizelig,misselijk ook lijkt het de hele dag wel of ik dronken ben. raar gevoel in mijn hoofd dokter zegt dat ik een virusinfectie aan het evenwichtsorgaan heb.
zal ongeveer 10 dagen duren, kan ook langer.
fijn met 2 kinderen een part-time baan en een schoonheidssalon aan huis.ik weet niet hoe ik het allemaal moet regelen.normaal functioneren is er in ieder geval niet bij.
maak me er ook zorgen over.
Hanneke (gast)
GastBerichtGeplaatst: 25-06-2005 21:51 Reageer met quote

Goh, was eigenlijk voor iets anders op dit forum, maar besloot even een "uitstapje" te maken. Sinds vorige week woensdag heb ik hetzelfde (nu al zo'n 10 dagen..) Begon met duizelig voelen - dacht nog dat het kwam doordat ik laat gegeten had...maar het ging niet over. Omdat ik zwanger ben (32 wkn) maar naar huisarts en verloskundige om te kijken of dit "erbij"hoort....nee dus. Volgens de huisarts lag het niet aan bloeddruk over ijzertekort en moet het inderdaad vanzelf overgaan. Hij had het erover dat mijn evenwicht behoorlijk van streek is (inderdaad). Moet het rustig aan doen...na 4 dagen weinig vooruitgang, na een week leek het beter te gaan, maar nu weer terug bij af...Zeer vervelend. Maar goed om te lezen dat meer mensen er last van hebben. Ik blijf ervan uitgaan dat het inderdaad vanzelf overgaat.... Very Happy Of is dat te positief?
anoniem
GastBerichtGeplaatst: 26-06-2005 17:26 Reageer met quote

Ik heb vier jaar geleden ook last gehad van duizelingen.
De hele wereld draaide als een centrifuge. Kon gee stap verzetten. Heb drie dagen in het ziekenhuis gelegen. Scan gemaakt. Arts had het ook over een virus op het evenwichtsorgaan. Het heeft bij mij zeker zes weken geduurd. Een ostiopaat heeft het een en ander gedaan aan de doorbloeding van m'n hoofd. Heeft wel geholpen. Koppeltje duikelen of zoiets kan ik nog steeds niet. De duizeligheid begint dan weer hoewel heel kort. Maar doodeng.
Heel veel sterkte ermee. gr. Elly
judiths
GastBerichtGeplaatst: 30-06-2005 12:02 Reageer met quote

ik heb sinds 2 weken ook last van duizeligheid.
Ben 2 weken geleden 1 dag heel erg misselijk geweest en sindsdien ben ik duizelig. de ene dag erger dan de andere.
vanmorgen viel het mee maar t word steeds erger. volgens de dokter was het een virus in het evenwichtsorgaan. heb medicijneen gehad (betahistine). iedere keer als ik die neem krijg ik vreselijke hoofdpijn. schijnt wel een bijwerking te zijn. maar de duizeligheid is dus nog niet over
anita
GastBerichtGeplaatst: 05-07-2005 22:35 Reageer met quote

hoi ik heb al een half jaar erge duizeligheid en alles is al onderzocht geen menierre ,nu moet ik naar hetamc toe voor een onderzoek naar evenwichtsorgaan wie heeft dit ook gedaan in amc of vu
lisa
GastBerichtGeplaatst: 07-07-2005 7:58 Reageer met quote

hallo Smile
ja het lijkt mij inderdaad meniere,ik heb het zelf ook al 8 jaar en het is walgelijk, er is alleen niets aan te doen ik gebruik bethahistine en verder ach je moet het ermee doen, de ene dag is het veel erger dan de andere maar weg is het nooit meer geweest,ik ben altijd duizelig en sta niet stevig op mijn benen,kortom mijn leven heeft een fikse draaing gekregen,ik kan heel veel niet meer. Sad
nou ik hoop voor jou <jullie>dat je het niet hebt,
groetjes lisa.
Robert
GastBerichtGeplaatst: 07-07-2005 18:51 Reageer met quote

Ik heb sinds een kleine maand last van een aantal symptomen: draaiduizelingen, druk op de ogen, een zeurend gevoel in mijn achterhoofd, evenwicht- en concentratiestoornis.

Ik ben hiervoor meteen naar de huisarts geweest en hij dacht aan een ontsteking/infectie aan het evenwichtsorgaan. Voor alle zekerheid ben ik doorverwezen naar de neuroloog en daar ben ik inmiddels geweest. Hij kon geen diagnose stellen, maar wil toch voor de zekerheid nog een aanvullend onderzoek doen. Daarom krijg ik op 01 augustus een MRI en een EEG scan.

De afgelopen week ging het een stuk beter, en ik had zelfs met mijn werkgever afgesproken om weer voor 50 tot 75% te gaan opstarten. Helaas ben ik gisterenavond teruggevallen en ben om 19.00 uur naar bed gegaan. Vanmorgen had ik weer ontzettend veel last van dezelfde symptomen en zit nu weer thuis...

Ik maak me erg veel zorgen, ook al stelt de neuroloog nog geen diagnose. Ik heb normaal nooit iets "ernstigs" en nu zit ik al bijna een maand thuis en krijg na een kleine inspanning alweer last. Ik zie op dit forum dat ik niet de enige ben, en wens iedereen beterschap. Ik wacht mijn onderzoeken af en hoop dat het alleen een ontsteking is, en dat het door rustig opbouwen overgaat
Ani
GastBerichtGeplaatst: 08-07-2005 14:45 Reageer met quote

Heb ook zoiets, maar dan al jaren. Soms heb ik er dagen geen last van en dan weer uren achter elkaar. Kan mijn ogen niet goed stil houden op 1 punt en word er dus af en toe echt helemaal niet goed van... De dokter kon niks vinden en wijst het af als hyperventilatie, maar daar geloof ik niks van.
anoniem
GastBerichtGeplaatst: 18-07-2005 13:26 Reageer met quote

ik heb in maart ook zoiets meegemaakt .s'morgens wakker geworden en de hele slaapkamer tolde ...mijn huisarts gebeld en kreeg cinnarizine,door ge telefoon voor geschreven.
heb deze medicijnen afgebouwd ,maar de duizeligheid kwam terug ,naar e huisarts gegaan en die verwees mij naar de KNO arts ....heb evenwichtsstoornis onderzoek gehad ....maar daar kwam niets uit ...hij denkt nu aan de ziekte van Meniere...ik moet in november naar hem terug .
Mijn klachten zijn ...ik krijg het in mijn nek ..wat weer naar onder in mijn hoofd trekt....daarna gaat de wereld bewegen ...ik hen nog niet weer zo'n erge aanval van duizeligheid weer gehad ...maar wel in lichte maten.
Heeft iemand ook deze ervaring ?
Index > Neurologie > evenwichtsstoornis
Pagina 1 van 43  

1, 2, 3 ... 41, 42, 43  Volgende

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring