Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Huidaandoeningen > koude allergie
Auteur Onderwerp: koude allergie
dirkje
BerichtGeplaatst: 02-04-2008 13:30 Reageer met quote

Sinds een aantal weken heb ik als ik buiten geweest ben rode en jeukende handen.
Later kreeg ik ook last van mijn gezicht, heel rood en warm. Als ik geen sjaal draag ook een rode hals die vreselijk jeukt.
Ik zocht op internet: Koude allergie.
Ben ook bij de huisarst geweest, niks bijzonders en niks aan te doen.
Graag wil ik weten of meer mensen hier last van hebben en wat zij er aan doen.
myrr
BerichtGeplaatst: 06-06-2008 19:23 Reageer met quote

ik herken dit wel. ik heb er zelf ook last van. het kan soms heel erg jeuken. mij gezicht en handen en andere onderdelen die niet bedekt waren geweest als ik buiten was werden ook helemaal opgezwollen. wat ik dan doe is zo snel mogelijk douchen als ik weer thuis ben. bij mij blijft het vaak een paar uur zitten als ik niet douche. ik werd later ook allergies voor regen. het klinkt vreemd maar het is wel zo. ik word vaak ook helemaal duizelig en benauwd(ben zo een paar keer in het ziekenhuis belant).
ik hoop voor je dat het bij u niet zo erg word zoals ik het heb maar bij mij is het ook zo begonnen.
ik ben blij dat het nu wat warmer is heben we er tenminste geen last van Wink
vrgr myrr
dirkje
BerichtGeplaatst: 04-07-2008 11:12 Reageer met quote

Dank je wel myrr voor je reactie.
Jij hebt er wel erg veel last van. Het is, nu het zomer is ,wat beter, maar als het waait heb ik er wel last van.
Voor iets anders ben ik onder controle in het Umc Utrecht, daar is mijn bloed op deze allergie onderzochtm, was negatief.
Ik heb de arts er nog niet over gesproken maar ik snap niet hoe dat kan. Als ik in een auto met airco zit en de koude lucht komt langs mijn voeten dan heb ik ook pijn/jeuk aan mijn voeten.
groetjes, Dirkje.
mav
BerichtGeplaatst: 12-10-2008 8:39 Reageer met quote

Hoi,

Ik heb al een aantal jaren last van koude allergie. Vooral als het vochtig weer is en wat waait en het uiteraard koud is. Rode handen die opzetten en jeuken.
De dokter kan hier helemaal niets mee. Ik ben bij een bioresonantie therapeut geweest en dat helpt goed. De verschijnselen zijn voor een aantal maanden weg. Het is geen structurele oplossing, maar het is wel prettig om er een periode van verlost te zijn.

Maarten
ladydiana
BerichtGeplaatst: 15-10-2008 19:41 Reageer met quote

hoi

Ik heb sinds twee jaar als ik zwem er uit het water kom (zwembad of zee)rodevlekken over me hele lichaam.
Ik heb dit ook als ik fiets in de kou rond de 15 a 16 graden het zijn rode vlekken , erg warm.
Weet iemand wat dit is en moet ik er mee naar de dokter gaan want is toch wel lastig je schaamt je rot vooral bij zwemmen.
mail me op *******

    Moderator opmerking:
    Het is niet toegestaan om (email)adressen in berichten te plaatsen.
    Zie de forum regels.
    U kunt wel uw emailadres in een gebruikersprofiel plaatsen.
dirkje
BerichtGeplaatst: 13-11-2008 20:27 Reageer met quote

Hallo Maarten,

Wat is een bioresonantie therapeut ?
Het lijkt mij inderdaad fijn om er geen last meer van te hebben.
Ik doe nu al snel handschoenen aan en een sjaal om.
Maar mijn gezicht wordt knalrood en heel warm als ik nu buiten ben.
Ik nam mij voor er geen aandacht aan te schenken, maar ik vind het heel vervelend.
Anjatjuhh
BerichtGeplaatst: 19-01-2009 11:35 Reageer met quote

Hoi,

Ook ik heb sinds een aantal jaren hier last van.. In het begin kreeg ik er altijd last van als ik net op school was aangekomen (fiets). Als ik de eerste les had kreeg ik jeuk aan mijn handen en aan mijn knieen. Ik vond het raar, maar deed er verder niks mee. Totdat ik een keer in de regen fietste en thuis kwam met een bont en een opgezet hoofd. Dit vond ik verschrikkelijk. Met deze klachten ben ik naar mijn huisarts gegaan en heb het probleem voorgelegd. Zij zei op haar beurt dat het iets te maken kon hebben met een stof die in de lucht hangt. Dat vond ik maar raar, want ik had er ook last van als ik achter de computer had gezeten, want daar kreeg ik koude handen en tot slot jeuk en opgezette handen. Bij de dokter kreeg ik het medicijn Aerius. Het werkte toen wel, maar jaren later (nu) niet meer. Deze winter kreeg ik er weer ontzettend last van (vooral benen, handen en voeten). En nu krijg ik het medicijn Fexodenadine 180 mg. En het is zo goed als over. Ik durf weer te fietsen Very Happy Dus misschien een tip voor mensen die er nog last van hebben!!!!
tiem
BerichtGeplaatst: 19-04-2009 4:32 Reageer met quote

ik had dit vanaf mijn 3 jaar tot ongeveer 33 jaar... toen stopte het volledig. Na 30 jaar heb ik het terug, maar nu veel heviger dan vroeger... in de kou, zelfs door mijn kleren ( lange broek, pull..)
ik heb het nu zelfs bij aanraken van water ( koud of warm ) afwas doen is bijna onmogelijk, douchen wordt bijna onmogelijk...
dirkje
BerichtGeplaatst: 28-05-2009 19:30 Reageer met quote

Hallo Anjatjuhh,

Het is gelukkig zomer en hebben we minder last.
Maar bij het fietsen met een frisse wind heb ik er wel last van.
Wat fijn dat je er medicijnen voor hebt gekregen.
Gebruik je die elke dag of alleen als je de kou ingaat ?

Wel een late reactie maar ik keek nooit meer op dit forum.
Zus
BerichtGeplaatst: 28-05-2009 20:16 Reageer met quote

Wat bij mij de oorzaak is is juist het verschil in temp. Als het buiten frisjes is en ik ben actief, bv. fietsen oid. Zodra ik dan ik een ruimte kom, dus van buiten naar binnen na zeer actief te zijn geweest dan begint het bij mij. Armen en benen en gezicht helemaal opgezet, rood, jeuk, en zelf een soort wittige bulten. In het verleden had ik het ook tijdens het binnensporten. Ik ben toen na afloop naar mijn huisarts geweest, op zijn verzoek om het te laten zien. Schijnt een soort allergie te zijn hoor. Niet voor een stofje maar voor temp.schommelingen in je lichaam.
arretje
BerichtGeplaatst: 15-06-2009 10:18 Reageer met quote

Ik zie veel overeenkomsten tussen dit onderwerp en wat er besproken wordt in het onderwerp "Prikende jeuk over hele lichaam" en moedig iedereen aan om ook dat onderwerp door te lezen (even zoeken met de link Zoeken of topic 15986 intikken in de url).
Bodahir
BerichtGeplaatst: 29-06-2009 14:37 Reageer met quote

Nee ik denk dat het toch niet is wat er wordt besproken in topic 15986.
ik ben hier nieuw, maar niet nieuw in de jeuk. ik heb het geloof ik opgelopen vorig jaar lente, dat ik naar school fiets door het bos met zo'n 10-15 graden 's ochtends en dan een t-shirtje aan en dan spontaan jeuk op open plekken. eerst dacht ik dat het hooikoorts was maar toen achteraf bleek dat ik bij het zwemmen in koude water er ook last van kreeg moest dit wel van de kou komen. Ik heb het na het zwemmen ook vooral zo bij de rand van mijn boxer (die 2 centimeter boven mijn boxer uit steekt Razz). maar steekt die rand er niet bovenuit of vouw ik hem dubbel, dan heb ik er al een stuk minder last van bij die rand. ik kan mij ook goed herinneren dat ik 1 keer het tegenovergestelde heb gehad (denk nu 5 jaar geleden). ik liep ongeveer een uurtje in las vegas met temperatuur van 40 graden zeker, daarna heb ik zeker een week last van uitslag gehad.
hebben jullie nog andere ervaringen gehad wat misschien een verband legt met dit?

ik ben overigens nog nooit naar de dokter geweest, maar ben wel van plan om dit gauw te doen want ik word er knettergek van, ik kan niet eens lekker zwemmen in nederland en aangezien ik in de zomer thuis blijf...
trouwens een vader (hij is ****dokter) van een vriend vertelde mij een keer dat het dus "kou-allergie" was, zoiets... en dat er pillen tegen zijn die je moet innemen voor het zwemmen/fietsen/lopen/noem maar op. ik weet mijn god niet meer hoe het heette, zou het nog een keer moeten vragen. mijn leeftijd is overigens 16 en ben van september. hopelijk hebben jullie hier wat aan en als ik bij de dokter geweest ben laat ik meer horen indien er is.
ming men
BerichtGeplaatst: 17-12-2009 11:41 Reageer met quote

Hallo,

Ik zou alle mensen met koude allergie echt aanraden om naar een acupuncturist te gaan of andere therapeut die volgens de chinese geneeskunde werkt!!!

De Chinese geneeskunde werkt volgens de 5 elemtenen. hout ( lever), vuur( hart), aarde ( milt), metaal (longen), water ( nier)

Elk element kan door een externe pathogene factor aangetast worden. hout ( wind), vuur ( warmte), aarde( vocht), metaal( droogte), water ( koude)

Het is van het grootste belang dat al deze elementen in evenwicht zijn!!!

Mensen met bv koude allergie zijn niet in ballans met de 5 elementen. en hebben wss een zwakke nier energie. Wanneer het dan koud wordt, dan wordt de nier energie nog meer aangetast waardoor men nog meer ontregeld wordt en al de gekende symptomen kan krijgen.
een therapeut in de chinese geneeskunde ( meest bekende therapievorm is acupunctuur) kan deze elementen terug in evenwicht brengen.

Voor mensen die niets van deze denkwijze kennen zal dit wel heel raar in de oren klinken. Maar waarom dit niet eens proberen. Volgens de westerse denkwijze vind men geen verklaring. volgens de chinese denkwijze is dit heel logisch te verklaren.
dirkje
BerichtGeplaatst: 30-12-2009 20:25 Reageer met quote

hallo ming men

Spreek je uit ervaring ?
Hoe weet je dat acupunctuur helpt,
Ik ben benieuwd.,
ming men
BerichtGeplaatst: 30-12-2009 23:16 Reageer met quote

Dag dirkje,

Echt ervaring met koude allergie heb ik niet. Maar ervaring met acupunctuur heb ik wel.

Ik ben verpleegkundige en weet dus goed hoe de westerse medische wereld in elkaar zit. Een jaar geleden heb ik zelf een serieus medisch probleem gehad. Ik ben bij 10 westerse specialisten langsgeweest maar niemand kon me helpen. Uit pure wanhoop ben ik toevallig bij een acupuncturist terecht gekomen. Al vanaf de eerste behandeling voelde ik effect. Na 7 behandelingen was ik terug zo goed als volledig in orde.
Met mijn westerse medische achtergrond kon ik dit helemaal niet vatten. hoe konden die naaldjes nu iets oplossen. Wat 10 westerse specialisten niet konden.
Daarop heb ik besloten om chinese geneeskunde te gaan studeren en ik ben heel blij met die keuze. Omdat ik nu mensen kan helpen die vroeger nergens terecht konden. Onlangs is het me ook opgevallen hoe zeer de denkwijzes van de chinese geneeskunde en de osteopathie zo op elkaar gelijken.

Om op u vraag te antwoorden zelf heb ik geen ervaring met koude allergie, maar tijdens men opleiding ( chinese geneeskunde) heb ik wel al succesverhalen gehoord van koude allergie.

Ik wil nog een klein voorbeeldje geven om aan te tonen hoe de chinese geneeskunde denkt.

Wanneer zijn de mensen het meest verkouden? In de zomer of winter? IN de winter
Waarom: in de winter is het kouder en kan de koude in het lichaam binnendringen. De koude kan niet meer goed uit het lichaam enkel via de neus ( snot).
als je dit probleem wil oplossen volgens de chinese en volgens de oude hulpmiddeltjes van onze grootouders moet je heel warme dingen drinken en zorgen dat je eens goed zweet.
Wanneer je goed zweet dan verdrijf je de koude in het lichaam met als resultaat: je loopneus over zijn.


Probeer het eens wanneer u eens een verkoudheid heeft en oordeel dan
dirkje
BerichtGeplaatst: 29-01-2010 22:15 Reageer met quote

Sorry dat ik zo laat reageer,maar de allergie lijkt iets minder te worden.
Bovendien is acupuntuur voor mij geen optie. Ik gebruik bloedverdunners.
Lenard
BerichtGeplaatst: 10-02-2010 11:43 Reageer met quote

Aan dit rijtje van informatie-uitwisseling wil ik graag iets toevoegen. Ik wil jullie verwijzen naar mijn eigen website waar het verhaal staat van Wilfried de Jonge:
"Wilfried verlost van anafylaxis door koudeallergie"
(Google bovenstaande om deze getuigenis te vinden!)

Deze Wilfried had dus werkelijk een levensbedreigende vorm van anafylxis en antihistamine was de enige oplossing die hem toendertijd werd aangereikt vanuit het reguliere circuit.

Momenteel koude-allergie hebben, lijkt me erg ellendig. Mijn website is charitatief, zelf behandel ik niet maar ben ik ex-patiƫnt pds. Dus ik hoop dat mijn bericht hier niet wordt opgevat als misplaatste reclame. Verder wil ik me liever buiten deze discussie houden.
tal
BerichtGeplaatst: 02-04-2010 17:13 Reageer met quote

mijn zoontje van 1 heeft last van rode, opgezetten handen met af en toe witte vlekken. Dit gebeurt als het koud buiten is en hij nar binnen gaat waar het warm is.
Afgelopen keer deed het zich voor in bad. Toen had hij rode billen en onder rig met witte vlekken die enorm jeukten. Ken iemand dit? Is dit idd koude allergie? Wat kunnen we er aan doen?
Siegina
BerichtGeplaatst: 27-05-2010 22:17 Reageer met quote

Ik heb vanaf mijn 12e al last van koude allergie.
Ik ben nu 51 jaar en nog steeds heb ik hier last van.Van de huisarts kreeg ik medicijnen tegen netelroos. Het zullen dezelfde bulten zijn als van deze koude allergie. Personen met een andere allergie kunnen ook als verschijnsel netelroos krijgen.
Ik gebruik indien nodig daags van tevoren als ik wil zwemmen Allerfree. Je kunt het bij de drogist kopen.
Bij mij begon het opeens bij het opstaan uit bed met rode vlekken op mijn benen. Al gauw kreeg ik netelroos (die opgezette, bulten). volgens mij ook wel galbulten genoemd en rode vlekken. Te lage temperatuur van lucht en water zorgen ervoor dat ik hierop allergisch reageer.Ik heb gelezen dat je lichaam zich te heftig gaat reageren op deze prikkels.Het uit zich dan in meststoffen die zich ophopen in je huid. Ik moet wel uitkijken dat ik niet te lang in het koude water blijf, ik krijg dan nl. last van evenwichtstoornissen en duizeligheid en mijn hartslag verdubbeld.

Ik ga daarom ook op vakantie naar een warm land waar het zeewater ruim boven de 20 C is.
heartbounce
BerichtGeplaatst: 06-06-2010 17:33 Reageer met quote

ik heb nu sinds een maand of drie wanneer ik buiten kom en het is koud last van rode jeukende handen en een rood gezicht en warme oorschelpen en rood . is daar iets aan te doen en zijn er medicijnen voor. kun je hier ook weer vanaf komen want ik heb dit nooit van mijn leven gehad
Index > Huidaandoeningen > koude allergie
Pagina 1 van 2  

1, 2  Volgende

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring