Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Urologie > nabloedingen na vasectomie
Auteur Onderwerp: nabloedingen na vasectomie
Johan R
BerichtGeplaatst: 01-04-2008 11:14 Reageer met quote

Op 21 maart sterilisatie ondergaan. Problemen; linker teelbal ging goed, maar bij de rechter kreeg ik te horen dat ik "anatomisch toch wat moeilijk in elkaar zat". Na drie kwartier twee pleisters erop, en met een zwembroek aan naar huis. Rust; voor de tv liggen. 's Avonds werd de pijn vreselijk; ik raakte bijna in shock van de vlammende, martelende pijn in m'n liezen. Pillen geslikt, plus slaappil en vier uur geslapen. 's Morgens (zaterdag voor Pasen) was de pijn behoorlijk, maar de pijnstillers dempten het gelukkig. Ik begon een soort onderhuidse zwarte zwembroek aan te krijgen, de balzak zwol op tot formaat grapfruit, penis werd zwart...
Veel rust gehouden, pijnstillers en de dinsdag na Pasen terug naar het ziekenhuis, en dat ging precies als ik dacht: "Tja, vervelend meneer, een nabloeding, type 'sloggy'. Dat gaat wel weer over; rust nemen." En ik kon weer naar huis. Een week plat in bed, jankend van de pijn.
Nu, 1,5 week later, strompel ik door het huis. De boel komt langzaam tot rust, de pijn wordt minder, zwellingen trekken weg, maar sex en plezier is ver, heel ver weg... Ik hoop volgende week weer wat te gaan werken; fietsen is er voor de zomer niet bij, wandelen misschien.

Ik raad iedereen dit soort "ingreepjes" ten stelligste af. Informeer je juist ook op buitenlandse sites; de Nederlandstalige zijn kopie├źn van elkaar en nauwelijks voldoende informatief. Kijk of je zelf je zaadleiders kunt oppakken; als jij het niet kunt heeft een arts er net zo moeite mee, met de kans op complicaties..! Dan wordt het slagerswerk.
Wie nog tips heeft hoe ik van die vreselijke zwart/blauwe plekken af kan komen: graag. Ik voel me letterlijk klote, ja.
Jannenl
BerichtGeplaatst: 01-04-2008 15:13 Reageer met quote

Jeetje, zwaar kl**te. Helaas geen tips om van de zwarte/blauwe plekken af te komen. Ik ben ook gesteriliseerd en heb verder geen echte last gehad van complicaties. Wel een wat blauwige plek aan beide kanten van mijn balzak die er toch wel bijna 2 maanden heeft gezeten, maar uiteindelijk zie je er niets meer van, zelfs de 'sneetjes' zijn nauwelijks te zien.

Maar toch wil ik e.e.a. een beetje nuanceren. Statistiek vormen in jouw geval ook maar getalletjes. Ze zijn alleen maar vooraf handig, maar als je tot de complicatie groep behoort heb je uiteraard schijt hieraan. Ik ben met je eens dat je op nl websites her en der dezelfde summiere informatie tegenkomt, ongeveer gelijk aan de folder die ik van het ziekenhuis heb gekregen. Op sommige (vooral US) sites is veel meer info te vinden. Denk er wel aan dat vooral degene die een complicatie krijgen hier kijken en posten, zodat het aantal complicaties volgens mij veel groter lijkt dan het in werkelijkheid is! Bovendien is de complicatie die jij hebt gekregen volgens mij de meest voorkomende (en als ik me van de US sites tenminste goed herinner), maar ook degene die uiteindelijk de minste gevolgen heeft (als alles genezen is).

Ik ken zo ongeveer 15-20 mannen die ook gesteriliseerd zijn. Geen van allen heeft een complicatie gehad (alhoewel bij 1tje de verdoving niet goed werkte in het begin). Dus om de ingreep zomaar af te raden gaat me wat ver. Elke operatie heeft risico's, hoe klein de operatie ook is.....

Maar ja, hier ben je niet mee geholpen natuurlijk.

Beterschap en sterkte, Jan
Johan R
BerichtGeplaatst: 15-04-2008 14:49 Reageer met quote

Nou, inmiddels drie weken na die vasectomie. De 'zwembroek' van bloeduitstortingen is nu nagenoeg geheel verdwenen. Tien dagen in bed gelegen, soms even op. Veel pijn; trekkend, zeurend en stekend, maar dat wordt elke dag minder. Wel behoorlijk harde plekken in m'n rechterlies en aan de rechterkant in m'n balzak; hopelijk trekt dat ook nog weg...
Morgen voor het eerst weer wat werken -voorzichtig aan.
Fietsen is er nog niet bij, lopen gaat weer redelijk; niet te snel. Het kost allemaal heel veel energie, ik word er wat depressief van en het heeft allemaal een zeer behoorlijk impact op het gezinsleven. "Even" een sterilisatie doen mag dan voor de meeste mannen gelden, er is een groep voor wie het gewoon een zeer ingrijpende, pijnlijke en ellendige ingreep is. Ik begrijp niet waarom dit soort ingrepen als "nagenoeg risicoloos routinewerk" worden neergezet, als bijna vijf procent van de pati├źnten er zo'n last van heeft...! Waarom wordt er niet even met een echo-apparaat gekeken OF de ingreep inderdaad wel zo makkelijk gedaan kan worden? Ik zag zo'n ding naast me staan, op de operatietafel! Nogmaals: bezint eer ge begint... Als je zelf niet heel makkelijk je zaadleiders kunt vastpakken, kan een arts dat ook niet en zal de ingreep moelijker en dus risicovoller verlopen, zegt de logica mij.
Motorcycle Boy
BerichtGeplaatst: 06-02-2009 23:27 Reageer met quote

gosh

heb ik allemaal geen last van gehad.

Naar het ziekenhuis, kleine operatie, zelf naar huis gereden, een dag wat ongemakkelijk rond gelopen, de dag erop was ik al weer op mijn hurken aan het schilderen thuis en vijf dagen later was ik alweer met de motor aan het rondrijden !
de aubergine
BerichtGeplaatst: 17-02-2009 22:14 Reageer met quote

Donderdag 12 febr. Vasectomie gedaan, ingreep stelde niet veel voor na 15 minuten stond ik weer buiten, de arts had wel problemen om mijn linker zaadleider te vinden. thuis aangekomen begon de ellende! Verdoving was om 17 uur uitgewerkt. Schoot tegen het plafond van de pijn.lag letterlijk te creperen... Niet te harden, alleen aan die linkerkant..
4 ibrupofen hielp ook niet, nerofen en paracetamol erbij, eigen cocktail gemaakt. Paar uur geslapen.
Werd wakker met een aubergine die al 2 maanden over de datum was.... Alles zwart en paars.
Maandag ochtend weer terug naar het ziekenhuis, de pijn aan de linkerkant was niet te houden. Mijn linkergedeelte van mijn zak was keihard en stond op kllappen... In het ziekenhuis was de diagnose: nabloeding oplossing rust, krachtige pijnsttillers en om erger te voorkomen een antib.kuur.
Hoelang gaat dit nog duren....????
Ben het eens met Johan, de arts kon weten dat het moeilijker zou gaan aan de linkerkant, daar al een keer geopereerd vanwege bal verplaatsing (zat te hoog).
Aan iedereen die dit leest; doe je voordeel ermee.
Bikkel76
BerichtGeplaatst: 24-06-2016 0:33 Reageer met quote

Vorige week ook een vasectomie ondergaan in Meander in Amersfoort en helaas ook een vergelijkbare complicatie gehad. Ik ben benieuwd hoe vaak dit voorkomt. De informatie voor de ingreep over mogelijke complicaties is vrij summier. Ik hield er vooraf geen rekening mee dat er een complicatie (interne bloeding) kon optreden die zo veel pijn en ongemak zou veroorzaken. Letterlijk klote!
De informatie over de risico's van een vasectomie zouden wat mij betreft aangepast moeten worden!
thea
BerichtGeplaatst: 30-06-2016 19:33 Reageer met quote

Misschien heel raar om een vrouw op dit onderwerp te zien.
Maar mijn schoonbroer heeft zich ook laten steriliseren en heeft net hetzelfde probleem gehad na de ingreep.
daarom wil ik jullie even waarschuwen,laat jullie goed controleren of er inderdaad geen zwemmertjes meer in jullie zaad zit straks. bij hem is namelijk na de nacontrole( hij was niet meer vruchtbaar!!!!!zeiden ze) en kon weer samenleving hebben. komen vast te staan dat hij toch nog vruchtbaar was, met alle gevolgen en verdriet(abortus) van dien.
het hoeft natuurlijk niet maar een gewaarschuwd mens telt voor 2.
Index > Urologie > nabloedingen na vasectomie
Pagina 1 van 1  

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring