Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Zwangerschap > 12 jaar en zwanger
Auteur Onderwerp: 12 jaar en zwanger
mallory01
BerichtGeplaatst: 28-03-2008 20:35 Reageer met quote

Hallo ik ben 12 jaar en Zwanger
Ik weet niet wat ik moet doen
Me vriendje wil hem graag houden ik zelf denk ik ook
Ik Heb het me moeder nog niet vertelt
Heeft iemand raad voor mij
Wat moet ik doen help me alsjeblieft Crying or Very sad
Nina1981
BerichtGeplaatst: 28-03-2008 20:39 Reageer met quote

Ik zou het maar zo snel mogelijk aan je moeder vertellen. Misschien dat zij raad weet. 12 jaar is wel heel erg jong. Ik zou er goed over na denken als ik jou was. Je hebt nog een heel leven voor je maar uiteindelijk beslis je natuurlijk zelf. Je moeder zal je dan toch wel heel veel moeten helpen dus ik raad je aan het zo snel mogelijk te aan je moeder.

Groetjes Nina
Tatje18
BerichtGeplaatst: 28-03-2008 22:39 Reageer met quote

hey

ik zou het indd aan je moeder vertellen ja, Maar ik denk dat als jij en je vriend hier volledig achter staan je je kindje makkelijk zou kunnen opvoeden, het zal wel even zwaar zijn maar ik denk dat je er geen spijt van zult krijgen, bedenk natuurlijk wel goed wat je doet..

Succes Groetjes Tatjana..
elske
BerichtGeplaatst: 29-03-2008 0:08 Reageer met quote

makkelijk......? dát zal het beslist niet worden....
Tatje18
BerichtGeplaatst: 29-03-2008 0:49 Reageer met quote

Als je goed verder leest zie je dat ik daar schrijf dat het best zwaar zou zijn..
elske
BerichtGeplaatst: 29-03-2008 1:07 Reageer met quote

"het zal wel 'even' zwaar zijn"....

't is natuurlijk nooit in te schatten van te voren hoe het zal zijn en hoe het zal gaan, en mallory is pas 12, veel hangt af van hoe haar moeder haar kan helpen, want de opvoeding zal dan toch grotendeels voor haar rekening komen.
mallory voor jou is het heel belangrijk dat je hier open over kunt praten in de 1e plaats met je moeder natuurlijk, maar ook bv met je huisarts, want wat je ook beslist, makkelijk zal het echt niet worden, dan ben je echt wel een aantal jaren verder!
sterkte mallory met je beslissingen....
Madelonn
BerichtGeplaatst: 29-03-2008 11:03 Reageer met quote

Dag Mallory,
Ik wens je heel veel sterkte, want het is niet niks.
Maar wat ik je wel wou zeggen: Kies voor je kindje, dat heeft er recht op om te leven!
En verder is er maar 1 raad, zoek zo snel mogelijk hulp van je moeder en de arts. Maar laat je niet tegen je wil een abortus aanpraten!!
Ik hoop dat je moeder bereid is om je te helpen je kindje op te voeden.
lente_bloem
BerichtGeplaatst: 31-03-2008 13:48 Reageer met quote

Hoi Mallory,
Als ik jou was zou ik er heel goed over nadenken wat jij wilt en waar jij staat op dit moment in je leven. Laat je geen dingen aanpraten waar jezelf niet achter staat! Wacht niet te lang om hulp te zoeken bij je moeder en je arts, zij zullen je precies uit kunnen leggen wat je nu allemaal te wachten staat en ook al is het misschien ff schrikken voor je moeder, zij zal er vast alles aan doen om jou te steunen in de keuzes die jij maakt.
Succes ermee!
Hoever ben je nu?
steffi
BerichtGeplaatst: 01-04-2008 15:07 Reageer met quote

hey! Ik ben 14 jaar. en ik maak mij zorgen.. ik heb de zondag seks gehad met mijn vriend. zonder condoom. en de zondagavond heb ik dan mijn pil vergeten.. De dag derna heb ik dan mijn pil genomene 's avonds en ook de volgende ochtend nog 1 pil. mijn moeder zei dat ik dat zo moest doen! Het is nu dinsdag en vanochtend was ik wat misselijk. ik maak mij nu zorgen dat ik zwanger ben. ik wil nog niej zwanger zijn want ik ben nog zo jong..
Tatje18
BerichtGeplaatst: 01-04-2008 15:27 Reageer met quote

hoi steffi

Ik denk niet dat je zwanger bent hoor.. en zo snel zul je ook niet misselijk zijn deze sympthomen komen normaal pas na een paar weken hoor..

Als je er teveel over piekerd kun je ook bepaalde sympthomen krijgen..

Maar ik zou dan wel de volgende keer gewoon veilig vrijen want ook een pil geeft niet volledige bescherming..
steffi
BerichtGeplaatst: 01-04-2008 18:51 Reageer met quote

hey! bedank voor te reageren. en ik hoop echt dat ik niet zwanger ben hoor.. En we doen het al een paar maanden zonder en condoom.. er is nog nix gebeurt ofzo! ik had altijd op het juiste moment mijn regels dusj..
lovelife22
BerichtGeplaatst: 09-04-2008 18:01 Reageer met quote

hey mallory, als ik je naam nu goed heb.
ik ben nu inmiddels 25 jaar oud, maar ook ik was op jongere leeftijd zwanger, ik was 14 en had een vriendje. het was de eerste keer en het condoom scheurde. helaas werd ik niet meer ongesteld en de eerste test die ik deed was positief, ik was zwanger.
Op dat moment storte even mijn wereld in want ik moest het thuis gaan vertellen en ik durfde het niet, mijn beste vriendin wist het wel en haalde me over om met haar moeder te praten, haar moeder kwam vaak bij mijn moeder thuis en zij is toen meegegaan om het thuis te vertellen

Mijn moeder vond dat ik veel te jong was en mijn vader reageerde eigenlijk wat nors, maar stond erop dat ik het zou houden, ik heb uiteindelijk zelf de keuze gemaakt om het weg te laten halen

tot op de dag als vandaag heb ik er geen spijt van gehad, ik had mijzelf nouwelijks wat te bieden laat staan een klein kindje dat van mij en de omgeving afhankelijk is. ik denk en weet ook zeker dat ik de juiste keuze heb gemaakt. Als het nu weer zou gebeuren zou ik het houden, maar als je zo jong bent heb je indderdaad wel de liefde voor een kindje, maar hoe zit het met je eigen leven, wat wil je in het leven en wat zijn je toekomstplannen? Daar moet je echt over nadenken, want als je voor je kindje kiest dan betekend het inderdaad dat je ouders veel voor je kindje moeten zorgen, want jij hebt natuurlijk wel je school (die je echt af moet maken), want zonder een goede toekomst voor jou, geen goede toekomst voor je kindje.

Hoop dat ik je een beetje heb geholpen.
Ik zeg dus niet dat je je kindje weg moet laten halen, die keuze ligt bij jou en je vriend, maar ik wil je meegegeven dat je alles goed moet afwegen en dan je keuze maakt.
Sterkte, en vertel later nog eens hoe het afgelopen is! Smile
emd79
BerichtGeplaatst: 15-04-2008 9:26 Reageer met quote

Meisje meisje!


Ik kan alleen maar aansluiten bij de anderen en zeggen dat je het heel snel aan je moeder moet vertellen!

12 jaar is nog zo ontzettend jong om alleen al sex te hebben met een jongen, laat staan dit zonder steun van je moeder door te maken!!!
Willemien
BerichtGeplaatst: 15-04-2008 10:19 Reageer met quote

Beste Mallory,

Ik ben 49 jaar en heb een dochter van bijna 14 vertel het zo snel mogelijk an je ouders en ga kijken hoe het verder met je moet. Eigenlijk ben je zelf nog een kind en kun je de gevolgen natuurlijk niet overzien. Op dit forum kun je in de war raken over wel of niet abortus b.v. Daar heb je niets aan je moet het echt met de mensen in je omgeving gaan bespreken !!

sterkte
Willemien
BerichtGeplaatst: 16-04-2008 16:01 Reageer met quote

Beste mallory

heb je het al aan je moeder verteld?
-moontje-
BerichtGeplaatst: 17-04-2008 8:08 Reageer met quote

ik vindt het heel erg dat een meisje van 12 jaar al zo ver is in het leven om sex te hebben met een jonge
en dan ook nog gemeenschap met elkaar hebben en weten niet eens de gevolgen ervan
12 jr is zo jong je bent zelf nog een kind en wat wil je een kindje dan kunne bieden
\wordt uiteindelijk opgevoed door de opa en oma
wat ik hiermee wil zeggen dat er maar lkkr lax over gedaan wordt en dat dit vreselijk is...
vooral voor het kindje dat geboren wordt is dit erg..
en vooral met je moeder praten en je moeder erbij betrekke want dat kan je niet voor je houden dat is iets daar zal je over moeten praten en vooral met die leeftjd
tenslotte ben je nog te jong om zelf een keuze te maken en het uiteindlijjk op tevoeden
terwijl je net miss nog zelf moet gaan puberen!!!

dus vertel het je moeder zkr snel

liefs moontje
succes
isabelle
BerichtGeplaatst: 04-05-2008 22:05 Reageer met quote

hallo

Aan iedere bezorgde mede forum

Ik denk persoonlijk dat Mallory met ons voeten aan het spelen is. Daar ze niet meer reageert is het verdomd verdacht, oftewel is ze serieus aan het lachen met iedereen oftewel heeft het meisje veel misere thuis. (door de situatie en zo)

Ik hoop op het eerste!!!

Tevens hoop ik op een dochter die sterk genoeg is om het mij te vertellen indien ze zou zwanger zijn maar nog meer hoop ik op een dochter die geen sex heeft op haar 12de. Wat een wereld!!!!!!!

groeten belle
greta60
BerichtGeplaatst: 04-05-2008 22:23 Reageer met quote

het verbaasd mij iedere keer weer dat mensen wanhopig om raad vragen op dit forum.....als je sex hebt kun je zwanger raken...dat is een risico dat je altijd loopt, geen enkel voorbehoedsmiddel is 100 procent veilig....vandaar dt ik denk...als je bang bent voor een zwangerschap wacht dan toch met sex tot je wat ouder bent en een stabiele relatie hebt
greta60
BerichtGeplaatst: 04-05-2008 22:23 Reageer met quote

of ben ik daar nou zo ouderwets in?
Margreet
-moontje-
BerichtGeplaatst: 05-05-2008 14:26 Reageer met quote

je hebt volkomen gelijk!!!!!
Index > Zwangerschap > 12 jaar en zwanger
Pagina 1 van 2  

1, 2  Volgende

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring