Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Zwangerschap > Zwangerschap met Myoom
Auteur Onderwerp: Zwangerschap met Myoom
Merel123
BerichtGeplaatst: 15-07-2007 9:30 Reageer met quote

Hoi allemaal,
Zoals je hierboven kunt lezen, is bij mij onlangs een myoom geconstateerd. Ondanks mijn zorgen gewoon op vakantie gegaan, want er was niks aan de hand zei de vk. De eerste dag ben ik in het ziekenhuis beland van de pijn en met spoed geopereerd aan mijn baarmoeder. De myoom bleek 2 keer om zijn eigen as gedraaid en kon ieder moment afsterven. Ik weet dat de vk en artsen het hier goed bedoelen en uit ervaring handelen, maar intussen ben ik wel kwaad hoe het zo heeft kunnen lopen. Ik heb vier dagen in het ziekenhuis gelegen zonder één Engels sprekend persoon, de rest van de vakantie in bed gelegen en alle dagen vreselijk pijn geleden. Ongetwijfeld ben ik een uitzondering en gaat het normaal nooit zo, maar ik adviseer alle dames om meteen te laten kijken naar je myoom door de gynaecoloog en niet eerst een paar weken te wachten (en bv op vakantie te gaan). Alles gaat gelukkig weer goed, ook met de baby, maar dit wens ik niemand toe.
Succes allemaal en laat je niet te veel aanpraten, altijd vertrouwen op je intuitie en aandringen als ze moeilijk doen. Beter een check te veel dan te weinig!
Amarenske, morgen is jouw dag! Heel veel succes en laat je ons weten wat het is geworden?
Merel
Blauwe vogel
BerichtGeplaatst: 24-07-2007 9:33 Reageer met quote

Hallo allemaal,

Ik sluit me aan bij de myomen-synode. Sjonge, wat hebben sommige van jullie al wat door gemaakt met ziekenhuis bezoeken en dergelijke. Ik wist voor mijn zwangerschap al dat ik een myoom had, maar niet dat het zo'n enorme pijn kon veroorzaken tijdens de zwangerschap. Ik ben inmiddels 19 weken zwanger en de pijn is bij mij vorige week begonnen, na een zorgeloze en pijnloze eerste 4 maanden, heerlijk. Het was dan ook heel raar en frustrerend om ineens 24 uur per dag pijn te hebben. Ik heb nu zomervakantie en kan gewoon op de bank liggen, maar dat is natuurlijk niet mijn voorkeur (zeker niet als je nog moet verbouwen en verhuizen(-Smile. Het is een troost over andere lotgenoten te lezen en ik hoop dat het goed met jullie gaat en natuurlijk met de kleine!

Ikzelf heb de pijn met tranen geaccepteerd en probeer nog even zonder Paracetamol te kunnen, alhoewel dat straks als ik moet werken ws moeilijk gaat worden. We zullen het zien.

Enfin, succes allemaal, en houd je taai!

Maaike Very Happy
Evamar
BerichtGeplaatst: 29-07-2007 16:44 Reageer met quote

Hoi allemaal,
Met mij is het niet helemaal goed gegaan helaas. Een week na mijn laatste bericht had ik een afspraak bij de gyn en bleek er geen hartactiviteit meer aanwezig te zijn. Ik ben 30 juni op genomen in het ziekenhuis en ben ingeleid. Op 3 juli ben ik bevallen van ons dochtertje... Erg verdrietig allemaal. Het is niet duidelijk of de vleesboom de oorzaak is. We hebben in ieder geval onderzoek laten doen. Medio augustus wordt gekeken hoe het met de vleesboom staat (en wat er mee gaat gebeuren). Een erg verdrietige periode. Ik blijf echter wel positief naar de toekomst.

Jullie allemaal veel succes
Blauwe vogel
BerichtGeplaatst: 14-08-2007 17:39 Reageer met quote

Hallo Evamar (weet je echte naam niet),

Ik heb je verhaal met schrik en verdriet gelezen. Het spijt me te horen dat het niet goed gegaan is tijdens je zwangerschap en dat je je kindje hebt verloren. Een vreselijke gebeurtenis. Ik hoop dat je je verdriet kunt verwerken en dat de myoom niet de oorzaak was, want dat zou het zwanger worden in de toekomst misschien veel stress geven. Geniet van je eerste kindje, koester de eerste maanden van je tweede kindje, en probeer het een plaatsje te geven.
Heel veel succes!

Groeten, Maaike
magpac
BerichtGeplaatst: 16-09-2007 10:25 Reageer met quote

Hallo iedereen,

Als er iets vreemds gebeurt met je lichaam ga je toch vaak zoeken naar mensen die hetzelfde meegemaakt hebben. Daarom was ik dan ook blij met dit forum toen na een ongecompliceerde 21 weken zwangerschap mijn lichaam zich opeens leek op te maken voor een bevalling. Zwanger van mijn tweede kind weet ik dus wel hoe weeën voelen en de krampen in mijn buik namen alleen maar toe en volgden elkaar steeds sneller op. Toen na 1 dag en 1 nacht pijn er ook nog een beetje bloedverlies bij kwam kijken was ik de weg helemaal kwijt. Paniek kreeg steeds meer de overhand en in mijn hoofd begon ik al afscheid te nemen van het, nog steeds vrolijk trappelend, kindje in mijn buik. De verloskundige kwam voor de tweede keer en stuurde me natuurlijk naar het ziekenhuis voor een onderzoek. Daar bleek tijdens het maken van de echo dat er "gewoon" twee vleesboompjes zaten die mij het leven zuur maakten. Na de mededeling dat het absoluut geen kwaad kon maar dat die boompjes (1 van 2cm en 1 van 4 cm doorsnee) de oorzaak van mijn pijn waren konden vriend en ik weer naar huis. Ik was totaal beduusd en vond het een kulverhaal. Blijkbaar teveel in shock door de ontstane paniek om zoiets als "neemt u maar een paracetamolletje mevrouw" te kunnen geloven. Lang leve internet dan maar. Na 1 dag ongeloof over diagnose toch maar eens gaan zoeken naar info en kwam op deze site terecht. Hoera als je symptomen herkent en dat stelde me wel gerust al kwamen daardoor ook de vragen bij me op als: kan ik wel gewoon thuis bevallen, zitten die dingen op een ongunstige plek etc. Na dag of 5 begon de pijn helemaal weg te trekken en liep ik alleen nog maar beetje stijf als een oud dametje rond. Bij de controle 1 week na het ontdekken van de boompjes in het ziekenhuis kon men mijn vragen geruststellend beantwoorden en begon ik weer vertrouwen in mijn lichaam en in de zwangerschap te krijgen.

Ik heb geen idee of die myomen misschien zijn afgestorven tijdens die krampen.
Het ligt dus aan de ligging, bij mij zitten ze óp de baarmoeder en niet erin, of het problemen geeft tijdens of na de bevalling. En wellicht ook aan de grootte. De pijn is na 1 week dus helemaal weg en ziekenhuis vertelde ook dat door de enorme groei tussen de 20e en 24e week van de baarmoeder de myomen vaak gaan protesteren omdat ze in de verdrukking komen. Grote kans dat pijnklachten dus na de 24e week over zijn.

Peggy
mjd
BerichtGeplaatst: 23-03-2009 21:19 Reageer met quote

Hallo,
Vroeg mij af hoe het sindsdien met jullie gaat. En of jullie verbetering hebben, niet meer die erge pijn en narigheid.
Zelf heb ook een vleesboom en vanaf het begin pijn. Hij zit in de wand.
De baby is een springeding Very Happy maar ze ligt stuit. Heeft iemand er ervaring mee of dat nog goed kan draaien? Liep aldoor bij de gyn maar vind het verschrikkelijk.
Mijn boom is al 2 maanden niet gegroeid en wil graag naar een verloskundige. Heeft iemand hier ervaring mee, recent?
hoop van jullie te horen

groeties marin
kiman26
BerichtGeplaatst: 30-03-2009 20:25 Reageer met quote

Hoi,

Helaas is er op het internet weinig te vinden over myoomnecrose en hoop ik door middel van dit forum meer te weten te komen over het verloop van een zwangerschap met klachten als gevolg van een myoom.

Ik ben zelf 15 weken zwanger en heb 2 weken geleden ruim een week in het ziekenhuis gelegen als gevolg van heftige buikpijn. Diagnose myoomnecrose als gevolg van een flinke groei van de myoom. Slik paracetamol en tramadol. Gedurende 1.5 week is het heel goed gegaan, maar sinds afgelopen zaterdag is de buikpijn weer komen opzetten en slik ik weer pijnstillers. Geen pretje, want Tramadol heeft bij mij vervelende bijwerkingen. Ik maak me zorgen en voel mij niet happy. Vraag mij af hoe het de komende maanden verder gaat. Op advies van de gyno ben ik halve dagen gaan werken en moet ik het rustig aan doen. En dat is best lastig als je nog een tijdje moet.

Ik zou heel graag meer te weten willen komen over het vervolg van de zwangerschap en tips ontvangen om de komende maanden goed door te komen.

Bedankt!

groetjes,
Kim
Loessie1974
BerichtGeplaatst: 15-04-2009 22:36 Reageer met quote

Hallo,

Dolblij was ik toen ik ontdekte dat ik zwanger was.. vol goede moed naar de gyn gegaan helaas kwam ik er flink verschrikt van terug.
Ik bleek een myoom te hebben zo groot als een grapefruit.
Helaas is dit ook het enige wat er nog zit... 2 weken terug een miskraam gehad.
Er is echt heel weinig info te vinden op internet over myomen en zwangerschap.
Mijn gyn wil eerst de myoom eruit halen voor ik weer een nieuwe poging waag om zwanger te raken, de kans dat het weer mis gaat is groot.
Tanja714
BerichtGeplaatst: 17-04-2009 10:21 Reageer met quote

Ik ben 14 weken zwanger en ik heb vier myomen waarvan twee grote, rond de 10 cm. Tot nu toe heb ik geen klachten, de myomen liggen allemaal aan de buitenkant van de baarmoeder en lijken ook het geboortekanaal niet te belemmeren. Vorig jaar ben ik geopereerd aan een myoom in de baarmoederholte en daarna was het afwachten of ik zwanger kon worden. We zijn ook dolblij dat dit is gelukt. Ik heb wel een enorm dikke buik. Ik lijk al zes maanden zwanger en krijg daar ook regelmatig opmerkingen over. Ik word heel goed onder controle gehouden, krijg extra echo's en zal sowieso in het ziekenhuis moeten bevallen. Ik vind het bijzonder prettig dat alles zo goed in de gaten wordt gehouden.

@ Loessie1974: zoals je ziet is bij mij ook het myoom in de baarmoederholte verwijderd omdat ik niet zwanger kon worden. De operatie is heel goed verlopen en twee maanden na de operatie was ik in verwachting. Ik hoop dat het bij jou ook zo voorspoedig zal verlopen.
Loessie1974
BerichtGeplaatst: 17-04-2009 11:01 Reageer met quote

Hai Tanja714

dank je dit geeft me weer hoop !! moet de 29ste weer naar de gyn dan zal ik ook te horen krijgen wanneer ik geholpen wordt.. mag nu 3 maanden niet zwanger raken ( schijnt normaal te zijn na een curretage )
hopen dat het snel achter de rug is allemaal.

Hoop dat je zwangerschap verder rustig zal verlopen en je er lekker van genieten kunt !!
herma06
BerichtGeplaatst: 12-05-2009 19:44 Reageer met quote

Hallo allemaal,

Ook ik ben zwanger met een myoom. De myoom zit bij mij in de baarmoedermond. Bij de laatste echo was hij 10 cm. Ik ben nu 19 weken zwanger. Volgende week heb ik weer een echo. Ik heb af en toe pijnklachten. Sommige broeken drukken op de myoom en dan krijg ik erg veel pijn. Mijn broeken moeten extra wijd zijn bij de onderbuik. Als de myoom blijft groeien of het kindje kan straks niet indalen omdat hij in de baarmoedermond ligt dan krijg ik een keizersnee. Dit gaan ze bekijken vanaf 30 weken.

groetjes Herma
cammmetje
BerichtGeplaatst: 13-06-2009 21:35 Reageer met quote

Gisteren bleek ik bij mijn 20 weken echo een myoom in de baarmoeder te hebben. Hij is klein, 3 bij 4 cm begrepen we, en steekt uit in de baarmoederholte. Ik denk dat ik vorige week vrij hevige pijn door dit myoom gehad heb (dacht dat ik een miskraam zou krijgen tot de pijn na een kwartier verdween). Ik heb verder geen klachten. Wel ben ik natuurlijk ongerust als ik de verhalen hierboven lees. Ook omdat ik tijdens mijn eerste zwangerschap een erg grote cyste in mijn eierstok had, die een borderline tumor bleek te zijn toen hij na de bevalling verwijderd werd. Als er meer mensen zijn die zowel ovariumcystes als myomen hebben (gehad) hoor ik het graag!
Frummel's mama
BerichtGeplaatst: 25-07-2009 19:20 Reageer met quote

Hallo,
Doordat bij ons het zwanger worden niet lukte, zijn we in de Medische Malle Molen gekomen. Zo kwamen we erachter dat ik een vleesboompje had van 1,5 cm, wat overigens niet de oorzaak was.
6 IUI behandelingen laten ben ik zwanger, nu 20 weken, en is mijn vleesboom 7,5 cm.
Vorige week ineens ontzettende rugkrampen gehad, waardoor ik huilend over de vloer kroop. Ik dacht van alles: nierstenen, rugweeen... Maar het blijkt dus door mijn vleesboom te komen...
Hij zit bij mij in de baarmoeder, voor de in/uitgang. Gewone bevalling zit er dus niet in.
Het advies was paracetamolletjes en ik was des duivels dat er niets aan te doen viel. Deze pijn kon immers ook niet goed zijn voor onze Frummel. Maar na lang zoeken, blijk ik (gelukkig) niet de enige te zijn.
Ik hoop echt dat de pijn weg trekt, anders moet ik opgenomen worden. En het duurt best nog wel heel lang.
Liefs Laura
Tanja714
BerichtGeplaatst: 28-07-2009 21:54 Reageer met quote

@ Frummel's mama: ik kan me heel goed voorstellen dat je je afvraagt of je nu de rest van de zwangerschap pijn moet lijden. Ik kan uit eigen ervaring vertellen dat dat gelukkig niet zo hoeft te zijn. Ik heb vier grote myomen en rond week 20 hevige pijnen gehad als gevolg van de groei van de myomen. Ik kreeg ook paracetamol voorgeschreven, wat overigens niet hielp. Wat wel hielp waren warme baden of een lange, warme douche, veel zwemmen, buik goed insmeren met olie om de boel soepel te houden en buikmassages. Na ongeveer een maand, met veel rust, trok de pijn weg omdat je baarmoeder als gevolg van groei ook continu van vorm verandert en daarmee ook de ligging van de myomen. Ik ben nu in week 30 en heb al een tijd geen pijn meer. Over een paar weken wordt bekeken of ik op natuurlijke wijze kan bevallen of dat een keizersnee nodig is, afhankelijk van de locatie van de myomen. Ik hoop dat jouw zwangerschap verder ook voorspoedig zal verlopen. Sterkte!
Frummel's mama
BerichtGeplaatst: 29-07-2009 21:29 Reageer met quote

Super bedankt voor je positieve reactie. Deze tips had ik nog niet gehad. Ga er meteen mee aan de slag!!! Het is soms echt bizar, die pijn. Maar ik ga smeren, badderen en doen en dan hopen dat het over gaat. Maar ik blijf positief!!!
Liefs
elsdag
BerichtGeplaatst: 03-09-2009 15:37 Reageer met quote

hallo iedereen,

de meesten die ik hier aantref zijn al wel in verwachting. dat stemt mij weer gunstig omdat ik nog zwanger wil worden. ik ben 38 en heb een myoom van 10cm in de baarmoeder. wat ik niet lees in de verhalen is hoe de zwangerschappen tot stand zijn gekomen. is dit via de natuurlijke weg gegaan? mijn gyn zij dat dat in mijn geval gewoon mogelijk moet zijn, maar goed, mijn leeftijd en een myoom...ik ga binnenkort voor een MRI, tot nu toe heb ik 3 echo's gehad, het myoom is in elk geval niet gegroeid en heb na 3 mnd provera geen enorme bloedproppen meer die ik verlies, en geen pijn meer bij mijn menstruatie...uiteraard iedereen sterkte met de omstandigheden door het myoom, en fijn dat er een forum is waar ik lotgenoten tegenkom

els
herma06
BerichtGeplaatst: 03-09-2009 17:08 Reageer met quote

Hallo Elsdag,
Ik ben spontaan zwanger geworden met mijn myoom. Deze zit in de baarmoedermond. Ik was hier niet van op de hoogte. De myoom werd pas ontdekt bij de 8 weken echo. Toen ik zwanger werd was ik 40 jaar. Inmiddels ben ik 35 weken zwanger. ik ga wel bevallen met een keizersnede omdat mijn myoom in de weg zit.
Dit is mijn eerste spontane zwangerschap. Ik heb een 2-ling door ivf.
groetjes Herma
wondertje
BerichtGeplaatst: 06-09-2009 19:51 Reageer met quote

Hallo,

Ik ben 39 jaar en ook spontaan zwanger geworden met een myoom. Ik wist wel dat ik hem had, maar had nooit klachten.Ook nooit gedacht dat ik spontaan zwanger zou worden. Wij hebben 1 dochter van 5 jaar dmv. IVF.
Mijn myoom is op dit moment 13 cm en zit aan de baarmoeder dus niet erin. Ben nu 20 weken zwanger maar al wel arbeidsongeschikt verklaard. Toevallig gaat het nu wel goed maar heb wat beroerde dagen gehad waarbij de myoom opspeelde. De gyn. heeft al gezegd dat het zo goed als zeker is dat ik via een keizersnede ga bevallen omdat het waarschijnlijk mijn baringskanaal gaat dichtdrukken. Met het kindje gaat het uitstekend gelukkig. Het zit wel erg hoog.
Ben erg benieuwd hoe de rest van de zw.schap gaat verlopen.
elsdag
BerichtGeplaatst: 23-09-2009 14:22 Reageer met quote

hallo allemaal, ik weet het hoor, ik kan een test kopen en dat weet ik het, maar wat ik me afvraag, ik menstrueer gewoon door, maar we proberen wel zwanger te worden. Nou hoor ik van mensen die ondanks dat ze zwanger zijn, toch door menstrueren, al is het in mindere mate..nou heb ik meerdere myomen en kan gevoelsmatig daardoor ook als ik zwanger ben toch nog doormenstrueren/bloed verliezen. Ik heb in geen tijden, of eigenlijk nooit echt hevige buikpijn gehad tijdens mijn menstruatie, maar gisteren had ik dit wel, ik zie kleine zwarte bloedpropjes in mijn menstruatie, en sinds gister ook weer behoorlijk veel bloed. Mijn gevoel zegt datik niet zwanger ben, maar mijn vriend denkt dat het dus kan, omdat ik een aantal myomen heb, opzich niet onlogisch toch..
zijn er mensen met myomen, die bloed verloren helemaal aan het begin van hun zwangerschap, en dus dachten ongesteld te zijn, terwijl dit niet zo was?

groet
els
MEKKE
BerichtGeplaatst: 07-01-2010 22:42 Reageer met quote

Hallo daar,

Kan iemand mij helpen met deze klachten.
Ik heb al sinds 4 maanden pijn in mijn onderbuik en mijn rug, ik voel me misselijk en moe en ik had op 22 december mijn laatste periode alleen was het deze keer anders, in plaats van 4 dagen heeft het maar 2 dagen geduurd met heel veel donker bloed.
En nu heb ik weer een beetje bloedverlies ik ben zo bang, ik heb een zwangerschap test gedaan maar die was negatief. ik heb ook met mijn huisarts gebeld en die zegt dat ik misschien zwanger ben. maar ik denk het zelf niet dit is iets heel anders dan een zwangerschap. ik heb de klachten van een vleesboom gelezen en ik maak me zorgen, ik ben pas 35 jaar en ik wil nog graag kinderen, en ik heb vernomen dat als je laats heb van een vleesboom dat je dan geen kinderen meer kunt krijgen. en mijn vriend en ik willen graag een kind.

Kunnen jullie advies geven, alvast bedankt
Liefs,
Monique
Index > Zwangerschap > Zwangerschap met Myoom
Pagina 2 van 3  

Vorige  1, 2, 3  Volgende

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring