Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Zwangerschap > Zwangerschap met Myoom
Auteur Onderwerp: Zwangerschap met Myoom
Yep
BerichtGeplaatst: 29-05-2005 17:51 Reageer met quote

Ik weet sinds een aantal maanden dat ik een myoom heb in mijn baarmoederwand, linksachter van ongeveer 4 bij 6 cm.(Intramuraal myoom). Ik heb er nooit last van behalve tijdens 1 menstruatie een aantal maanden geleden. Ik vind nauwelijks informatie over het verloop van een zwangerschap met myoom of over de effecten ervan op het ongeboren kind. Wie heeft hier ervaring mee? Wie weet sites waar ik verder kan lezen? Alvast bedankt!
Gast
BerichtGeplaatst: 30-05-2005 10:52 Reageer met quote

Op de volgende url kun je veel lezen over myomen. Er staat een klein stukje over myomen en zwangerschap.
http://www.freya.nl/nvog/myomen.htm
Verder heb ik het volgende stukje even gekopieerd.

Zwangerschap
Myomen zijn meestal geen beletsel tot zwangerschap. Een gesteeld myoom in de baarmoederholte (gesteeld intracavitair myoom) kan de innesteling van een zwangerschap in de weg staan.
Aan het eind van de zwangerschap kunnen grote myomen de indaling van het hoofd belemmeren of de stuit van een kind, vooral als zij zich in de baarmoederhals (cervicaal) bevinden. Een keizersnede is dan noodzakelijk.
Over de vraag of myomen de kans op een vroeggeboorte of miskraam verhogen, bestaan tegenstrijdige gegevens.
Soms veroorzaken myomen in de zwangerschap hevige pijnklachten als gevolg van te weinig bloedtoevoer. Het myoom sterft hierdoor gedeeltelijk af (myoomnecrose). Dit komt een enkele keer ook in het kraambed voor, als de baarmoeder snel kleiner wordt. Maar de meeste myomen geven ook in de zwangerschap of na de bevalling geen klachten.

Ik hoop dat je er iets aan hebt.
Amarenske
BerichtGeplaatst: 31-03-2007 15:47 Reageer met quote

Ook ik ben zwanger en heb een myoom. Tot voor kort had ik een superzwangerschap, maar nu heb ik al een week hevige pijn en het is waarschijnlijk dit:

Anonymous schreef:
Soms veroorzaken myomen in de zwangerschap hevige pijnklachten als gevolg van te weinig bloedtoevoer. Het myoom sterft hierdoor gedeeltelijk af (myoomnecrose).Dit veroorzaakt infecties. Nu is het dus afwachten hoe het verder gaat en wordt het steeds gecontroleerd.

Ik dacht laat ik eens op internet gaan kijken of meer mensen dit hebben, maar er is praktisch niks over te vinden, was ook blij met het gekopieërde stukje want die link werkt niet meer...

Ben benieuwd of er nog meer reacties komen en wat de ervaring is geweest van Yep.
Lienepien
BerichtGeplaatst: 26-04-2007 17:04 Reageer met quote

Ik heb een myoom van 10 bij 14 centimeter. Ik heb er vanaf week 20 last van gehad en nog steeds. Ik ben inmiddels 7 keer opgenomen geweest in het ziekenhuis. Daar verhelpen ze het dmv pijnbestrijding. Ik heb op dit moment morfinetabletten in huis om zelf de pijn de baas te kunnen blijven. Maar het frustreert behoorlijk allemaal!
Liefs mij!
Amarenske
BerichtGeplaatst: 27-04-2007 13:35 Reageer met quote

Hoi Lienenpien

Eindelijk tref ik iemand anders die dit ook heeft. Veel vrouwen hebben een vleesboom ( meestal dan klein en de dames zijn vaak iets ouder, maar toch ) dus je zou denken dat het veel vaker voorkomt.

De pijn is bij mij begonnen met de 23e week, ik ben a.s. zondag 28 weken. Het werd zó erg dat ik ook in het ziekenhuis werd opgenomen voor een week, maar nu ben ik thuis met de max. hoeveelheid paracetamol en iedere week controle.
We kunnen nu niks anders doen dan rustig aan en hopen dat de pijn niet erger wordt anders moest ik terugkomen en ook aan de morfine.

Het myoom was in week 24 tijdens een MRI scan 18x18 cm en blijft waarschijnlijk ook groeien door de zwangerschap.
Met het kindje lijkt alles goed te gaan, maar ligt al heel lang in stuit, door het ruimtegebrek zal dit waarschijnlijk zo blijven en dan wordt het een keizersnee in de 38e week.
Mochten de klachten nog veel erger worden kunnen ze het vanaf de 34e week al gaan halen.

Ook ben ik een 'risicogeval' voor ernstige bloedingen bij de bevalling en in het ernstigste geval halen ze de hele baarmoeder eruit...

Al met al vind ik het best griezelig allemaal en ook frustrerend idd, dat je al die maanden niks kunt. Tot de pijn was ik nog lekker fulltime aan het werk en sportte 1-2 x in de week en had amper 'zwangerschapsklachten' !

Hoeveel weken ben jij nu? En is het je 1e kindje?
Lienepien
BerichtGeplaatst: 28-04-2007 8:51 Reageer met quote

Hoi Amarenske,
Ik slik 8x500 mg per dag aan paracetamol. En daarnaast indien nodig Oxynorm (zo heet het, mocht je het eens nodig hebben) Jij hebt dus ook een groot myoom zeg. Ik val tegenwoordig onder het WKZ omdat ons plaatselijke ziekenhuis mij teveel tegenstrijdige adviezen gaf. Ik moet ook in het ziekenhuis bevallen vanwege het risico op bloedingen. Maar we gaan het wel via de natuurlijke weg proberen. Het leverd een hoop stress en frustratie met zich mee aangezien ik alleen maar thuis kan zitten en niet teveel kan lopen en in een hoek van 90graden kan zitten. En dat nu alweer 14 weken. Morgen ben ik 34 weken. De laatste loodjes wegen het zwaarst en door alle onzekerheid over wat er gaat komen ook wat spanning. Is dit jouw eerste kindje? En hebben ze teggen jou gezegd wat er gaat gebeuren na de bevalling? Hoe oud ben je als ik vragen mag? En onder welk ziekenhuis val jij?
Groetjes Lienepien!
Lienepien
BerichtGeplaatst: 15-05-2007 16:12 Reageer met quote

Hoi hoi,
Ben je er nog??
Amarenske
BerichtGeplaatst: 15-05-2007 23:21 Reageer met quote

Very Happy Ja, daar ben ik weer! Ik zit niet zo vaak op de pc, de dagen vliegen toch ook nog sneller voorbij dan ik dacht; waarschijnlijk doordat alles wat meer tijd kost tegenwoordig...

Goed nieuws: het gaat al een poosje heel goed, de pijn werd steeds minder en ik ben dus ook gaan minderen met de paracetamol en ook de infectie blijft iedere week ietsje dalen Exclamation
Daardoor ga je wel automatisch steeds meer zelf doen en ik heb dus wel gemerkt dat dat dus niet kan: gewoon erg rustig aan blijven doen en regelmatig even gaan liggen. Sad

Het is mijn 1e kindje idd en we moeten dit eerst maar tot een goed einde brengen en dan zien we daarna wel wat de bedoeling en het beste is.
Ik heb ook ergens gelezen dat ook het myoom net als de baarmoeder weer terug gaat schrompelen na de bevalling.

Ik zit bij de Isala klinieken in Zwolle en ben 34 jaar. Wat spannend wordt het nu, als ik het goed heb ben je nu ruim 36 weken hè? Probeer toch regelmatig even te relaxen, doe je ook een zwangerschapscursus? Want dan krijg je ook ontspanningsoefeningen.
En hoe oud ben jij?

Groetjes Amarenske

p.s. weet niet hoe snel ik hier nu weer achter zit hoor...soms duurt het een poos, soms paar x achter elkaar.
lot
BerichtGeplaatst: 19-05-2007 9:20 Reageer met quote

Hallo, ook ik heb erg veel last van de myomen, ik zit nu in de 18de week en ben afgelopen week opgenomen in het ziekenhuis, dit was in Noorwegen want we waren op vakantie, ik dacht dat ik bandenpijn had en de vk bevestigde dit ook telefonisch, eenmaal in het buitenland werd de pijn ondragelijk en heb ik dus 3 dagen in het ziekenhuis gelegen aan de morfine, er zijn 2 myomen ontdekt bij mij en ze liggen in de baarmoederwand boven bij de navel, dus gelukkig geen gevolgen voor de baby en de bevalling, nu sta ik hier in NL onder toezicht van de gynaecoloog en niet meer bij de vk, dat is wel prettig, en ook ik heb paracetamol met codeine mee naar huis gekregen en wanneer de pijn weer zo indragelijk word dan is opname in het ziekenhuis nodig, uiteraard hoop ik dat dat niet hoeft, maar de pijn komt nu met vlagen, wil het liefste zo mijn mogelijk met de pijnstillers aan de slag, maar soms heb je geen keus. Van de morfine werd ik trouwens vreselijk beroerd, overgeven en draaierig, hadden jullie dit ook? Ik lees ook op internet dat het SOMS voorkomt dat je hevige pijnklachten kan hebben tijdens de zwangerschap, helaas horen wij dus bij dat groepje 'soms '.... Ik heb het er nu nog best moeilijk mee, omdat ik ook me prima voelde en ineens die pijn... kan het nog niet goed geloven eigelnlijk, maar we zijn wel enorm opgelucht en blij dat de baby hier geen schade aan ondervind... Ze hebben ook tegen mij gezegd dat na de bevalling de myomen weer kleiner worden, omdat ze idd groeien onder invloed van het zwangerschaps hormoon en vooral dus in de periode dat je baarmoeder groeit.... ben blij te lezen dat er lotgenoten zijn, ik zie dat lienepien al bijna aan het einde van de zwangerschap zit, hoe gaat het nu met je? groetjes lot
lot
BerichtGeplaatst: 19-05-2007 9:25 Reageer met quote

en oh ja ze vertelde mij ook dat de pijn ontstaat doordat het myoom te weinig bloedtoevoer krijgt en dus afsterft van binnenuit, ze hadden in mijn bloed ook een verhoogde score aangetroffen op infecties en dat is dus het myoom wat dat veroorzaakt. Jullie zijn allebei al verder in de zwangerschap, hebben jullie misschien nog tips voor mij voor de komende periode? groetjes lot
lot
BerichtGeplaatst: 19-05-2007 9:28 Reageer met quote

en ik ben 28 jaar en dit is ons eerste kindje...
Evamar
GastBerichtGeplaatst: 18-06-2007 9:17 Reageer met quote

Hoi Lot,

Hoe gaat het nu met je? Ik zit zelf in de 17e week en heb ook een myoom (10x9). Zit inmidels bijna een week thuis met forse pijnklachten. Het is mijn tweede kindje, bij de eerste heb ik nooit last gehad (en dus een geweldige zwangerschap). Heb inmiddels al begrepen dat de pijn de rest vande zwangerschap kan aanhouden... (pff fijn vooruitzicht). Ook ik dacht in eerste instantie aan bandenpijn, tot de pijn erger werd. Is het bij jou inmiddels minder geworden?
Groetjes, Marianne
Amarenske
BerichtGeplaatst: 19-06-2007 9:08 Reageer met quote

En nog 2 lotgenoten!

Het komt niet veel voor dus het is wel fijn om te weten dat je niet de enige bent.
Het valt me op dat iedereen dezelfde soort klachten heeft, ondanks dat de grootte van het myoom toch heel verschillend is, de pijn wordt dus vast verooorzaakt door de groei/afsterven/infectie idd. Maar ja: dat weten zelfs de artsen niet zeker....

Mijn pijn is de afgelopen 2 weken nog erger geworden en was ook bang dat ze me zouden opnemen en het kindje zouden halen. Gelukkig hoefde dat nog niet, of ik moet zelf aangeven dat de pijn ondraaglijk is, maar als ik weet dat het met de baby goed lijkt kan ik veel volhouden dus ben ik nog thuis. Het gekke is dat mijn infectiewaarden wel veel beter zijn dan de beginperiode van de pijn. Ik denk dat de baby nu zoveel mogelijk ruimte zoekt en er tegenaandrukt ofzo. Crying or Very sad

Over anderhalve week krijg ik een pre-operatief onderzoek om te kijken of alles lukt zoals de artsen willen. Shocked
Ze gaan voor de bevalling katheters inbrengen via de liezen om de bloedingen beter te kunnen stoppen.

Waarschijnlijk horen we tijdens het onderzoek ook de datum...dat is in elk geval ma/di/wo of do over 3 weken!

Mijn tips aan jullie, Evamar & Lot: (zoals ook tegen mij werd gezegd door div mensen) probeer je eraan over te geven.
Zo luister je goed naar je lichaam : veel rust maar probeer wel voorzichtig wat je nog wél kan.
Verder natuurlijk ook genieten van de baby in je buik: daar doe je het voor! Very Happy
Evamar
BerichtGeplaatst: 22-06-2007 14:10 Reageer met quote

Hoi Amarenske,

Zo te zien zit jij in de laatste fase van je zwangerschap. Het einde is in ieder geval in zicht. Ik ben nog niet op de helft. De pijn is inmiddels weer flink verminderd. Probeer volgende week weer wat te werken. Vorige week weer controle bij de gyn. Het myoom is de afgelopen drie weken niet gegroeid!! De baby groeit gelukkig goed. Zo lang ik geen bloedingen heb hoef ik me volgens de gyn geen zorgen te maken. Natuurlijk probeer ik zo rustig mogelijk te doen, maar heb er ook een jongedame van 4 rondlopen. Voor haar vind ik het erg dat ik niet datgene met haar kan doen wat ik graag zou willen. Mijn werk is het ergste niet.
Ik wil jou alvast succes wensen Amarenske.
estellalala
BerichtGeplaatst: 24-06-2007 16:06 Reageer met quote

Hoi allemaal,

Ik ben nu 40 weken zwanger .....met 3 myomen ( 10 cm bij 10 cm en 5,5cm bij 5cm en nog en kleine). Ik heb rond de 20 weken hevige pijn gehad vanwege myoomnecrose.

Dit is na 4 weken gestopt. Ik heb toen ook 6 paracetamol per dag ingenomen en ben 2 keer een middagje in het ziekenhuis geweest.

De pijn is gelukkig plotseling gestopt. Daarna heb ik nergens meer last van gehad. Wel van veel harde buiken. Ik moet nu in het ziekenhuis bevallen.
Mij is aangeraden een ruggeprik te nemen vanwege evt. hevige pijn tijdens de bevalling. Dit heb ik alvast aangevraagd in het ziekenhuis, zodat als het nodig blijkt te zijn, ze gelijk de ruggeprik kunnen toedienen. Ik krijg een infuus voor evt. hevige bloedingen.
Verder moet ik wel zeggen dat ik een hele dikke buik heb.....is dat bij jullie ook zo.???
Het kan nu ieder moment gebeuren....spannend...jullie horen het wel hoe het is verlopen.

Goed dat er een site is hierover...en ik wens Amerenske ook veel succes...komt allemaal goed...
Amarenske
BerichtGeplaatst: 25-06-2007 11:42 Reageer met quote

Spannend Estellalala...het is al bijna zover! Mooi dat je ondanks je 3 myomen wel een natuurlijke bevalling kunt krijgen.
Fijn ook dat je niet zoveel pijn hebt gehad, zo zie je maar dat het voor iedereen verschillend is. Het zal vast ook afhangen van de grootte en de plaats van het myoom.

Ik had direct vanaf het begin een buikje, was moeilijk ok de 1e 3 maanden verborgen te houden. Toen ik nog niet op de helft was werd me al wel 3x per dag gevraagd hoe lang ik nog moest / de laatste loodjes....pfff Exclamation
Daarna is het in verhouding niet zo enorm meer gegroeid, alleen nu de laatste dagen vinden mensen om me heen het wel een enorme buik worden.
Is op zich ook wel logisch, het is tenslotte de grootte van een tweeling wat de ruimte inneemt!
De buik zit wel helemaal aan de voorkant, ik maak ook steeds grapjes dat ik zo voorover kan vallen, haha! Very Happy

Succes met de bevalling estellalala, ben benieuwd straks hoe alles is verlopen en hoe het later gaat met je baby & myomen.
estellalala
BerichtGeplaatst: 26-06-2007 13:41 Reageer met quote

Dank je.... Amerenske...
Jij ook veel succes...
Zou fijn zijn als we elkaar op de hoogte houden hoe het ook na de bevalling is gelopen... Very Happy
Merel123
BerichtGeplaatst: 29-06-2007 10:37 Reageer met quote

Hoi dames,
Ben blij dat dit forum bestaat, en nog een actuele ook! Bij mij is gister een myoom geconstateerd en ik ben vandaag precies 20 weken zwanger. Hij was 5x6x7 cm en als ik de verhalen hier lees, valt dat nogal mee. Hij zit wel op een ongunstige plek ivm bevalling dus ik moet een extra echo bij de gynaecoloog. Mijn vk belde gister om te zeggen dat ze tussen 24 en 28 weken een afspraak maken. Vind ik veel te lang duren! Vond ook dat het kind er ongelukkig bij lag, gister. Dus ik ga zo even de vk bellen. Dit zit me niet helemaal lekker en ik ga volgende week op vakantie. Ben benieuwd hoe het met jullie is. Ik ben uitgerekend voor 16 november. Jullie?
Merel
Amarenske
BerichtGeplaatst: 02-07-2007 14:00 Reageer met quote

Hi Merel 123

Door de grootte van mijn myoom kwam ik automatisch bij de gyneacoloog en niet de vk. De controles waren standaard iedere 3-4 weken, tot ik klachten kreeg. Vanaf dat moment (zoveel mogelijk) door dezelfde gynaecoloog, iedere 1-2 weken.
Als er iets wordt gezegd waar je over twijfelt of wat je niet lekker zit: idd gewoon bellen! Ga je geruster op vakantie.

Ik ben 22 juli uitgerekend en de baby zou 2 weken eerder worden gehaald, maar dit ging niet lukken
De datum is nu 16 juli!!!! Very Happy
Ik vind het prima, hoe langer het in de buik zit hoe beter...als de baby het daar ook maar mee eens is!
Het lijkt me fijner om rustig een geplande operatie in te gaan dan wanneer ik met weeën aan zou komen en er dan nog katheters geplaatst moeten worden enzo... Shocked

Succes en fijne vakantie.
Merel123
BerichtGeplaatst: 03-07-2007 19:07 Reageer met quote

Hoi Amarenske,
Dank voor je antwoord! Ik heb inmiddels de vk gesproken en die zei dat ik me echt geen zorgen hoefde te maken. Ik ben weer gerust en ga lekker op vakantie. Fijn dat jouw baby nog een weekje langer mag blijven zitten. Veel succes de zestiende!
Groeten Merel
Index > Zwangerschap > Zwangerschap met Myoom
Pagina 1 van 3  

1, 2, 3  Volgende

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring