Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Tandheelkunde > Nazorg na plaatsen kunstgebit.
Auteur Onderwerp: Nazorg na plaatsen kunstgebit.
Juke
BerichtGeplaatst: 10-05-2012 20:55 Reageer met quote

Hallo ik heb al twee jaar een ondergebit.
Maar nu moet ik binnen nu en een jaar toch ook aan een bovengebit,daar staan nu op dit moment nog maar 9 tanden.De kiezen zijn al weg,en twee zij tanden staan ook al los.Maar nu ben ik heel erg bang voor mijn voortanden Sad omdat die best groot zijn.Daarom houd het mij dat tegen om de laatste tanden eruit te halen.Buiten de voor tanden vindt ik het echt niet eng om ze te laten verwijderen.Heeft iemand reacties voor mij of je het voelt om zo`n grote voortanden te laten trekken????? Laughing
Tweeling04
BerichtGeplaatst: 11-05-2012 9:48 Reageer met quote

Hoi Juke,

vervelend dat nu ook je bovengebit getrokken moet worden.
Ben je bang voor het trekken zelf? Vraag dan aan de kaakchirurg of het onder narcose kan gebeuren, hij kan je dit niet verbieden maar je zult langer moeten wachten. Onder narcose zo'n 2 á 3 maanden en plaatselijke verdoving binnen 2 weken, altans bij mij. Heb nog geen week geleden al m'n tanden moeten laten trekken en heb gekozen voor plaatselijke verdoving omdat het qua tijd te lang zou duren en beroerd uit zou komen. Trekken viel opzich goed mee, gaat nu iets minder want kan m'n onder gebit niet in...te groot. Als je bovengebit binnen een jaar getrokken moet worden dan heb je tijd genoeg om na te vragen hoe en wat bij je kaakchirurg/ tandarts. Vraag gewoon voor narcose, succes!
lisse
BerichtGeplaatst: 07-06-2012 12:03 Reageer met quote

hallo,

ik heb afgelopen dinsdag mijn tanden en kiezen laten verweideren door CDC te best ik had een tijd een slecht gebit.
en ik was zo bang voor de tantarts dat als ik het woord alleen al hoorde deed ik het al bijna in mijn broek.

ze hebben hum werk daar heel goed gedaan maar wat ik nieyt bergrijp is dat er hier mensen zijn die zeggen geen kleefpasta gebruiken. terwijl ze daar zeggen dat het geen kwaad kan.

maar nu even een vraag is er iemand die weet hoelang duurd het ongeveer voor ik weer "normaal" kan eten?
Tweeling04
BerichtGeplaatst: 07-06-2012 12:18 Reageer met quote

Hoi Lisse,
wat fijn om te horen dat het allemaal is meegevallen.
Je kunt volgens mij kleefpasta gaan gebruiken als de hechtigingen weg zijn (komen na een tijdje los te zitten waarna je ze zelf kan afknippen/ uit trekken). als de wonden goed genezen zijn en dicht kun je gaan plakken. ik heb gehoord dat door de kleefpasta je kaken sneller slinken...of dat waar is? Bij mij is het nu zo'n maand geleden dat al m'n tanden zijn verwijderd, momenteel eet ik soep met daarin boterhammen of kleine stukjes boterham met smeerbeleg. verder shakes en alles was maar goed op te lossen is. (bij mij loop het niet zo soepel, draag alleen m'n bovengebit, onder kan ik niet in = te groot). Ach dat minder eten doet wonderen voor je figuur haha, even volhouden dus. maar hoor ook dat sommige na 2 weken alles kunnen eten dus hoop voor jou dat dat ook het geval gaat zijn.
lisse
BerichtGeplaatst: 07-06-2012 18:24 Reageer met quote

Hoi Tweeling04,
wat erg voor je dat je ondergebit te groot is
ik neem aan dat je dit hebt gemeld bij de tandarts?
bij mij is het wel wat gevoellig maar doet echt veel pijn meer. (gelukkig)
nou benik gisteren voor controlle terug geweest (een rot eind rijden voor hooguit 15 minuten) en toen daar dit gebit uit haalde zat hij ook al met kleefpasta vast en ze hebben me zelfs aangeraden om het te gebruiken. maar zal per tandarts verschillen dan denk ik.
volgende week moet ik weer terug en mogen de hechtingen eruit.
volgens mijn moeder geneest het vrij snel en zal ik dus snel weer "normaal" kunnen eten. maar ieder mens is verschillend
Jose64
BerichtGeplaatst: 08-07-2012 19:59 Reageer met quote

Kan m'n lippen ook niet op elkaar zetten, is de afstand te groot voor. Is dat normaal in het begin?

Ik heb dat ook!Zo raar.Het ziet er niet uit.Zit steeds met open mond.Ben net zo'n Pedigree-reclame-hond.Hoe gaat het bij jou?Kun je je mond al dichtdoen?

Liefs Jose.
Jose64
BerichtGeplaatst: 09-07-2012 4:43 Reageer met quote

Mijn reactie was voor Tweeling.
Anderen die dit herkennen wil ik ook wel lezen,hoor,Wink
Het staat er alleen zo raar,lees ik nu,terwijl ik in "Onderwerp"had gezet:Voor Tweeling.
Tammy74
BerichtGeplaatst: 11-07-2012 15:22 Reageer met quote

@ lisse

Ook ik heb anderhalve week geleden mijn boventanden laten trekken bij cdc in best.
Wat betreft de kleefpasta....ze raden het aan als je gebit los zit maar je mag het alleen op het gedeelte vd gehemelte aanbrengen, niet in de randen van de prothese zeg maar, omdat deze nog moet genezen, zo is mij verteld.
Tammy74
BerichtGeplaatst: 11-07-2012 15:34 Reageer met quote

De vieze smaak en slijm had ik ook, totdat ze gisteren de hechtingen eruit gehaald hebben bij mij, er is bij mij ook een tandvleescorrectie gedaan namelijk. Ze hebben de prothese opgevuld met een zachte vulling, het voelt nu al een stuk aangenamer alleen heb ik t idee dat mijn mond nu nog voller is, kan maar niet wennen aan het gehemelte, wat een ramp zeg ook met eten Confused Over twee maanden moet ik terug en dan krijg ik een nieuwe blijvende prothese, hoop dat het gehemelte dan niet zo dik is al deze want heb moeite met praten en eten, weet iemand dit toevallig?
Tammy74
BerichtGeplaatst: 11-07-2012 15:38 Reageer met quote

@ jose
Ik heb ook t idee dat ik een heel andere mond heb gekregen, het staat niet open ofzo, maar voorheen had ik best volle lippen boven en onder, alleen nu heb ik opeens een veel dunnere bovenlip, t ziet er niet uit :S gaat dit weg weet iemand dat??
kersje34
BerichtGeplaatst: 17-07-2012 0:54 Reageer met quote

Ik heb afgelopen woensdag al me tanden en kiezen laten trekken onder narcose omdat ik zo bang ben voor de tandarts en die verdovingsspuiten. ze hebben op mijn 18de in het V.U een kies gebroken bij de kaakchirurg die maar bleef bij verdoven en het bleef pijn doen, ik heb 3 weken alleen vla en dergelijke kunnen eten omdat later bleek dat er een scheur in het bot van m'n kaak zat door het vrikken en sinds dien durfde ik niet meer naar een tandarts.
En dus een paar jaar later begonnen sommige tanden los te zitten (had een slecht gebit) en later vielen ze eruit Sad en dat begon met me voortanden. (Ik miste tot vorige week 4 tanden aan de voorkant boven en 1 onder) Later kreeg ik chronische ontstekingen in me mond waardoor ik constant moe was en altijd maar kiespijn en misselijk/ziek/braken. sinds de operatie van woensdag heb ik daar geen last meer van Very Happy
De dag van de operatie heb ik heel veel pijn gehad en in het ziekenhuis gaven ze paracetamol wat echt niet hielp. Toen ibroprufen 600mg en toen ging het een stuk beter Wink
Maar vanmiddag terug gegaan naar de mondtechnicus ivm drukplekjes waardoor ik m'n gebit niet inkreeg, dus bij geslepen en toen ging het weer.
Maar kan moeilijk wennen aan het gebit het lijkt alsof ik een hap cement in me mond heb en kan nog steeds niet kauwen (en heb zo'n trek in chips haha)Verder zit me onder gebit los dat ligt gewoon op me tandvlees en de boven kant gaat ook steeds losser zitten (als ik een keer hoest valt het eruit) Ik vind het vreselijk tot nu toe. Maar de tandtechnicus zegt dat ze pas kunnen opvullen als de wonden volledig genezen zijn en dat duurt 4 weken zeggen ze dus tot die tijd loop ik met een klapper gebit.
met me gebet in kan ik moelijk praten door de telefoon ben ik amper te verstaan dus met bellen moet ik het uitdoen dan gaat t wel redelijk op het slissen na.
Verder slis ik veel en heb ik constant een vieze smaak in mijn mond en veel speeksel bah echt ranzig. maar lees dat meer mensen dat hebben.
spike41
BerichtGeplaatst: 19-07-2012 14:53 Reageer met quote

hoi hoi allemaal
ik heb eens alles zitten lezen
ik heb 7 dagen geleden al mijn tanden laten trekken
Sad had niet veel keus
de klachten die ik hier lees heb ik dus ook
wat mij het meeste stoort
het gevoel van die volle mond en het niet kunnen kauwen ik leef al 7 dagen op pudding wel goed voor het af vallen maar leuk is anders Crying or Very sad
en dat spekksel word ook wel minder
weet iemand hoelang het duurt voor ik weer normaal alles kan eten?
bvd spike41
kersje34
BerichtGeplaatst: 19-07-2012 15:13 Reageer met quote

Hoi spike
voor mij is het nu 8 dagen geleden en kan ook nog steeds niet kauwen Sad geen idee hoelang dat nog duurt maar ben er nu wel een beetje klaar mee
FTID
BerichtGeplaatst: 19-07-2012 16:36 Reageer met quote

ik heb nu 2 1/2 week geleden mijn bovengebit laten trekken onder narcose in het ziekenhuis. net kibbelingen gegeten dus dat zegt vrij veel denk ik. is nog wel wat gevoelig maar het is mij allemaal reuze mee gevallen. ik merk nu dat mijn zwellingen behoorlijk afnemen en dat ik ook niet meer zo'n moeite heb om het gebit er uit te halen Smile
Ik heb wel veel drukplekken gehad maar volgens mij heb ik nu net een soort van omslagpunt gehad en het gaat ineens beter en ik kan dus ook ineens veel beter eten.
spike41
BerichtGeplaatst: 19-07-2012 18:39 Reageer met quote

ja kersje34 ik ben er ook wel klaar mee
het liefste deed ik het uit en nooit meer in
maarja dat is dus niet verstandig Sad Evil or Very Mad
en als ik dan weer in de spiegel kijk en lach ben ik er wel super blij mee Very Happy
ik denk het is gewoon een kwestie van tijd en dat uiteindelijk weer alles goed komt Surprised
het eerste wat ik ga eten als ik weer normaal kan kauwen is toch een grote friet speciaal dat mis ik het meest Razz
gr spike41
kersje34
BerichtGeplaatst: 19-07-2012 20:17 Reageer met quote

Ja spike41 het liefste zou ik het nu zo de vuilnisbak ingooien maar ja dat is niet verstandig.
en als ik in de spiegel kijk en lach ben ik ook wel weer blij Very Happy voorheen ging dat niet omdat ik geen voortanden meer had.
Ik heb nu nog veel pijn aan de rechterkant boven en onder, links niet meer.
Maar heb jij ook alles onder narcose laten trekken??
Het eerste wat ik weer gaeten als ik normaal pijnloos kan kauwen is chips Razz
spike41
BerichtGeplaatst: 20-07-2012 6:46 Reageer met quote

ja kersje alles onder algehele narcose ik ben normaal niet bang voor de tandarts Wink maar om zoveel in een keer te laten trekken werd me net wat teveel
ik krijg nu wel de kaken beter op elkaar doet ook geen pijn Smile gelukkig maar die blaren aan de onderkant daar word ik gek van maarja ff doorzetten zeggen ze in en uithalen gaat ook een stuk makkelijker gelukkig Smile en de wondjes helen heel erg goed ik zeg maar zo Laughing
wie mooi wil zijn moet ff pijn lijden en wat ik ook fijn vind als het niemand weet valt het niet eens op dat ik een gebit heb Laughing qua uiterlijk heel mooi ben ik trots op Wink Wink en hoe gaat het met jou nu?
gr spike
spike41
BerichtGeplaatst: 29-07-2012 18:45 Reageer met quote

2 weken geleden heb ik de rest van mijn tanden laten trekken onder narcose wel Sad
maar nu heb ik nog steeds geen gevoel met bijten Embarassed zal wel zo horen is ook niet niks he Confused
ik heb veel last van mijn onder kaak ben al vaak bij tandarst terug gegaan om het onder gebit bij te laten slijpen Razz wil zeggen dat de kaak goed aan het slinken is ik spring een gat inb de lucht als ik weer alles normaal kan eten Shocked ik ben 5 kg afgevallen
het meeste wat ik eet is pudding en soep Rolling Eyes
hopelijk zijn de druk plekken ook gauw verdwenen maar zal nog wel ff duren Exclamation maar als ik dan weer lach Laughing ziet het er fantastisch uit daar doe ik het toch voor Very Happy Very Happy
groetjes en tot gauw spike 41 Razz Wink Laughing
Tweeling04
BerichtGeplaatst: 21-09-2012 10:27 Reageer met quote

Hoi dames....
even m'n hart luchten...wordt er moedeloos van.
In mei 2012 al m'n tanden moeten laten trekken en een noodprothese die véél te groot was. Onderprothese niet in kunnen houden omdat deze gewoon uit m'n mond viel. Bovengebit ondertussen 2 x laten opvullen maar nu weer te groot. Krijg steeds vage opties van mijn tandprotheticus te horen die steeds weer veranderen. Weet iemand een goede tandprotheticus in omgeving noord brabant die duidelijk is en je snel kan helpen. Ben echt wanhopig! Groetjes ikke
tasjav
BerichtGeplaatst: 26-10-2012 2:50 Reageer met quote

Hoi hoi ik heb met even alle berichtjes gelezen en wil even zeggen dat het soms ook gewoon in een keer heel goed kan gaan allemaal. Bij mij zijn op 25 september de laatste 13 tanden getrokken en kreeg ik meteen m'n gebit in en heb nergens last van gehad. Ik kan al sinds 2 weken alles weer eten zelfs pizza en borrelnootjes gs geen enkel probleem. wil via deze weg gewoon even komende gebit dragers even een positief bericht mee geven na alle ellende die hier de meeste hebben gehad.

Groetjes natasja
Index > Tandheelkunde > Nazorg na plaatsen kunstgebit.
Pagina 4 van 6  

Vorige  1, 2, 3, 4, 5, 6  Volgende

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring