Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Tandheelkunde > Nazorg na plaatsen kunstgebit.
Auteur Onderwerp: Nazorg na plaatsen kunstgebit.
motorfreak
BerichtGeplaatst: 04-03-2008 15:04 Reageer met quote

Hallo mensen, donderdag 28 februari hebben ze bij mij alle tanden en kiezen eruit gesneden. ik had al jaren ,,de wolf'' en het gebit werd er niet beter op en de tandarts besloot ook niet meer te repareren en dus op weg naar de kaakchirurg te Goes. Nu hebben ze onder narcose alles eruit gesneden en het gebit wat ik moest laten maken geplaatst, was in een paar uur gebeurd en nog voor ik een beetje bijgekomen was kon ik naar huis maar ik heb niks meegekregen aan nazorg of een nieuwe afspraak oid Confused Wel moest ik om mondspoelmiddel Perio-Aid 0,12% en (B)rufen600mg en dit als pijnstiller, werkt alle 2 prima maar hoe hebben de mensen die dit ook gehad hebben dit een beetje dragelijk gemaakt voor hun eigen? Ik haal 3 keer per dag het gebit eruit en spoel met lauw water, dit verlicht enorm aan de 32 hechtingen, daarna spoel ik met het mondspoelmiddel , poest het gebit netjes schoon en plaats het weer terug. Het bovengebit ruikt bij eruit halen niet echt fris en alles is nog flink bloederig, een pijnstiller neem ik alleen wanneer nodig en dit dan 1 keer op een dag, wel heb ik het idee dat het gebit behoorlijk begint te knellen en dit is niet echt lekker, mochten er mensen nog wat tips hebben dan zou ik deze graag lezen, alvast bedankt. Voor de rest geweldig als ik in de spiegel kijk Very Happy
motorfreak
BerichtGeplaatst: 05-03-2008 23:37 Reageer met quote

Niemand tip's......ik ga morgen wel even bellen met tandtechnisch lab want ik heb ene aantal drukpunten die gewoon in het tandveels snijden en zonder gebit is nu stukker fijner dan met en dat kan niet de bedoeling zijn Surprised
laura_arual
BerichtGeplaatst: 10-03-2008 15:48 Reageer met quote

Mijn vader heeft ook veel last van zijn kunstgebit gehad. Op een gegeven moment droeg hij deze dus ook bijna niet meer. Hij is regelmatig bij de tandarts geweest om het bij te laten vijlen en dan weer opvullen. Soms was het zelfs zo vervelend dat hij zelf ging vijlen. Nu is hij bijna een jaar verder en kan nu eindelijk weer alles eten zonder dat het pijn doet. Hij heeft een lijdensweg gehad (had ie voor het kunstgebit ook hoor) maar uiteindelijk is alles goed gekomen. Als ik jou was zou ik toch even bellen (heb je waarschijnlijk al gedaan) en er na laten kijken.
motorfreak
BerichtGeplaatst: 10-03-2008 23:15 Reageer met quote

Ik heb inderdaad gebeld en kon gelijk terecht en is gelukkig 3km verderop van thuis, gelijk is het verholpen en kreeg de mededeling dat als het weer loopt te kloten ik weer gelijk kon bellen Very Happy Ondertussen laten de hechtingen los en steeds die draden in mijn mond en dus regelmatig even afknippen, ook niet heel de dag het gebit in want het doet nog steeds verrekte zeer en zal blij zijn dat het de 1e keer opgevuld gaat worden want ondertussen slinken de kaken behoorlijk, binnenkort maar aan de kukident Laughing
sjstelpstra
BerichtGeplaatst: 12-03-2008 17:11 Reageer met quote

hallo motorfreak
vervelend dat je tanden en kiezen eruit GESNEDEN zijn en al helemaal dat ze, begrijp ik , zowel boven als beneden dat tegelijk hebben gedaan.
waarom niet eerst boven bv en dan als het boven weer wat "afgekoelt" is beneden?
je bent er zo wel in een keer er vanaf natuurlijk
kan me voorstellen dat dat niet prettig aanvoelt.
denk eraan dat je wonden wel goed genezen zijn alvorens jij kukident gaat gebruiken want anders kun je je wonden wel eens weer openen door die kleefpasta als je je gebit weer uit wilt doen.
zit wel stevig vast.
grot sjoukje
motorfreak
BerichtGeplaatst: 12-03-2008 18:11 Reageer met quote

Kukident wachten we inderdaad maar even mee Laughing Voor de rest begint het nu eindelijk eens wat beter aan te voelen en de hechtingen komen goed los Very Happy
sjstelpstra
BerichtGeplaatst: 12-03-2008 18:30 Reageer met quote

he motorfreak

kan wel een jaar duren hoor voordat je echt aan je prothesen gewent bent.
motorfreak
BerichtGeplaatst: 12-03-2008 22:38 Reageer met quote

Heb ik begrepen ja maar na 3 maanden en 9 maanden eens opvullen en dan zien we wel weer verder, wel zou ik graag eens weer wat hards eten Razz
jojo23
BerichtGeplaatst: 22-06-2008 15:16 Reageer met quote

hallo allemaal,
ik moet half juli implantaten laten inbrengen en vind het erg spannend.
maar het is beter voor de pijn en het gezicht.
mijn vraag was hoe zijn (waren) jullie verzekerd en moesten jullie nog wat bij betalen? en word onder narcose ook vergoed?
wat raden jullie mij aan alles tegelijk of eerst onder en dan boven?

alvast bedankt
moessie21
BerichtGeplaatst: 16-09-2008 22:52 Reageer met quote

hallo jojo!!

hoeveel implantaten krijg je en waar??
Hetty52
BerichtGeplaatst: 25-09-2008 10:30 Reageer met quote

Hallo Jojo,

Ik heb een geweldige ervaring met implantaten hoor, inmiddels zitten er voor de 2e keer implantaten in. Ik kan het iedereen aanraden Very Happy .
Ik heb er nooit iets voor betaald en ook niet voor de narcose, in overleg met je kaakchirurg wordt het of onder en boven tegelijk of apart geplaatst. Bij mij zijn ze de laatste keer tegelijk gezet, dan heb je wel even pijn ingroeipijn noemen ze dat. Maar je bent er wel in 1 keer vanaf.
Hetty52
BerichtGeplaatst: 25-09-2008 10:34 Reageer met quote

Hoi Motorfreak,

Hoelang ben je nu al aan het tobben met je prothese, dat begrijp ik er niet zo uit. Kleefpasta haalt je smaak weg van je eten. Het overheerst enorm, toch zou ik blijven aandringen bij de tandtechnieker die je prothese erin heeft gezet. Pijn hoort niet!!!!!

Ja, tijdelijk wel, maar als het eenmaal zit, mag het geen pijn meer geven en moet het eigenlijk voelen net als 'echte tanden'.

Succes hoor met alles
sayCHEESE
BerichtGeplaatst: 05-01-2009 14:32 Reageer met quote

Hallo,

Leuk forum...
Ik heb sinds 23 december een volledige prothese(boven en onder)
Ik heb morgen een afspraak want onderin zit hij zo los dat ik gewoon moet uitkijken met bijv. voorover bukken!Sinds een paar dagen zit hij bovenin ook TE los....als ik praat dan voel ik hem er uit zakken....
ERg vervelend!
Het is morgen nog maar net 14 dagen geleden...eten is al helemaal niks....alles moet vloeibaar zijn!Hoop dat er snel verandering in komt! En ik ben benieuwd wat mijn tandarts morgen gaat doen!
Is het verstandig om nu, na 14 dagen, al kukident te gebruiken?
Groetjes en ik hoop dat ik reacties krijg!
Hetty52
BerichtGeplaatst: 05-01-2009 17:53 Reageer met quote

Hallo SayCheese,

Absoluut niet doen.. je kaak gaat er ook aan wennen! Het kost een hoop geld die kukident en de smaak is smerig :s
Waarom moet je eten vloeibaar zijn dan? Om je kaak rust te geven? Ik heb eventueel wel wat tips om vloeibaar toch aangenaam te maken. Maak gewoon een prakje en stop het in de blender/staafmiser voeg er dan bouillion aan toe.
Voor tussen de middags deed ik altijd cup-a-soup warm maken en daarbij toegevoegd 2 bruine boterhammen ( in stukjes. Neem tussendoor ook cup-a-soup of maak gewoon een grote pan soep, dat kan je altijd eten.
Ik heb al 30 jaar een prothese, waarvan 17 jaar met implantaten. Mijn tandarts die het toen plaatste zei ten alle tijden bellen. Pijn mag je niet hebben. Geef goed aan wat er mis is met je prothese, als hij er nu al uitvalt is tie te groot gemaakt. Laat je in ieder geval niet wegsturen als je niet tevreden bent.

Succes in ieder geval..

Hetty
sayCHEESE
BerichtGeplaatst: 06-01-2009 9:36 Reageer met quote

Hoi Hetty
Bedankt voor je reactie!
Ik ga zometeen naar de tandarts!
Waarom ik vloeibaar eet? omdat kauwen echt nog niet lukt!
Heb eigenlijk totaal geen macht...raar misschien zoals ik dat verwoord..als ik bijvoorbeeld om te testen even op mijn vinger wil bijten vliegt hij er onder uit!
Als ik lippenstift op wil doen, en mijn lippen een een beetje naar voren schiet hij boven in ook los.Als ik een nacht geslapen heb zit hij smorgens wel goed, maar zodra ik mijn gebit er uit heb gehad is het weer mis..Nou ja...we zien wel!Ik hou je op de hoogte !
Groetjes!en nog bedankt!
Hetty52
BerichtGeplaatst: 06-01-2009 9:51 Reageer met quote

Laat je niet weg sturen, het gebit zit gewoon niet goed. Het mag er niet na 14 dagen uitvallen. Je moet ook normaal kunnen eten!!

Laat je niet wegsturen hoor Smile Laat de arts eerst maar eens zorgen dat je gebit zit, zoals het hoort te zitten.

Groetjes

Hetty
eddybr
BerichtGeplaatst: 12-03-2009 13:00 Reageer met quote

hoi allemaal
ik heb sinds januarie ook een onder en boven gebit
maar dat zit totaal zo los dat ik er niets mee kan doen sterker nog ik heb constant braak neigingen
dus plak het maar vast met kleefpasta iedereen raad het af maar ik kan het anders niet inhouden

de man die het gebit gemaakt heeft zegt het te moeten aanvragen als het opgevuld moet worden ?

dus dat doet hij pas in mei tot die tijd zit ik dus met dat vieze spul
eten smaakt anders mijn anders zo lekkere sigaret smaakt zoet
weet iemand of dit inderdaad zo is dat ze het opvullen moeten aanvragen of
SB2000
BerichtGeplaatst: 22-03-2009 17:59 Reageer met quote

Kleefpasta is eigenlijk heel onhygienisch maar bij zo'n eerste gebit is het begrijpelijk dat mensen het gebruiken omdat het zo snel los gaat zitten. De kaken slinken het eerste half jaar erg veel. Je kunt een rebasing laten doen om dit op te lossen.

Wat betreft pijn en ongemakken: pijn is niet nodig maar je moet wel begrijpen dat een kunstgebit een hulpmiddel is en dat het voor de meeste mensen niet voelt als echte tanden.

@Eddybr: die braakneigingen kunnen komen doordat de prothese (en dan met name de bovenprothese) te lang is. Laat hier dus even naar kijken door de tandarts. Wat betreft het aanvragen...ik denk dat je het aanvragen van een machtiging bij de zorgverzekeraar bedoelt? Dat zou kunnen maar je zou er ook voor kunnen kiezen het zelf te betalen. De tandartskosten hiervoor zijn ongeveer 75 euro. De techniekkosten weet ik niet.
eddybr
BerichtGeplaatst: 22-03-2009 18:42 Reageer met quote

SB2000

het boven gebit is volgens hem niet te lang
blijkbaar kan ik er niet tegen als iets los zit in mijn mond
want heb het ook bij het ondergebit als dat niet vast zit daarom plak ik boven en onder en heb dan nergens last van
want kan eigenlijk alles eten zodra het vast zit

maar het is dus normaal dat hij het moet aanvragen
vroeger was dit niet mijn vriendin heeft ook boven en onder prothese en die eet alles
terwijl haar ondergebit ook niet echt vast zit
dus maar tot mei wachten voor de rebasing hopen dat het dan wel goed zit zodat ik zonder kleefpasta kan
SB2000
BerichtGeplaatst: 22-03-2009 18:55 Reageer met quote

Aha het wordt dus veroorzaakt door het loskomen van de prothese, dat had ik niet begrepen, sorry.

Misschien kun je de afspraak voor de rebasing een maandje naar voren halen? Of even behelpen met de kleefpasta.

Wat je ook niet moet vergeten is dat de ene persoon veel beter kan omgaan met veranderingen dan de ander. De technische kwaliteit/pasvorm van de prothese blijkt veel minder van belang voor de tevredenheid dan de persoonlijkheid van een patient.

Ben erg benieuwd of de rebasing je problemen verhelpt. Zou leuk zijn als je dat nog even liet horen!
Index > Tandheelkunde > Nazorg na plaatsen kunstgebit.
Pagina 1 van 6  

1, 2, 3, 4, 5, 6  Volgende

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring