Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Kinderziekten > baby 8 mnd weegt 5.600gr 65 cm
Auteur Onderwerp: baby 8 mnd weegt 5.600gr 65 cm
sparretje
BerichtGeplaatst: 26-06-2012 16:47 Reageer met quote

Gisteren uitslag gekregen. Ze hadden `s morgens overleg gehad en hadden de foto`s ook bekeken. Hieruit bleek dat de maag teveel verticaal ligt. De maag stroomt wel vol maar ledigt erg langzaam. Besloten is nu dat er een operatie volgt. Het plan is om te beginnen met een kijkoperatie en afhankelijk van wat ze tegen komen zal direkt doorgepakt worden. We moeten eerst met de professor rond de tafel en hierbij zal ook de MDL-kinderarts aanwezig zijn. De kinderarts zei gisteren dat hij ons geen antwoorden kan geven, omdat het allemaal giswerk is.
sparretje
BerichtGeplaatst: 18-07-2012 18:26 Reageer met quote

Gisteren gesprek met de professor en de MDL-kinderarts gehad. Gezien de uitslagen van de pH-metrie en de slokdarmfoto`s zal een operatie noodzakelijk zijn. Uit de pH-metrie is gebleken dat er gedurende 13,5 uur 130 pieken waren, waarvan er 9 van 6 minuten en 1 van 22 minuten.
De slokdarmfoto`s lieten zien dat de maag afwijkend ligt. Het had iets weg van een zandloper. Wat er tijdens de operatie wordt gedaan is niet bekend. Het hangt allemaal af van ze zullen tegen komen. Getracht wordt een kijkoperatie, maar we moeten rekening houden dat ze verder zullen overgaan op een grote operatie. Antwoorden kregen we nu niet. Deze moeten ze verkrijgen tijdens de operatie. Het is de bedoeling dat er tijdens de operatie een gastroscopie zal worden gedaan door de MDL-kinderarts. Hij zei dat hij de professor zal vragen op welke dag de operatie zal gaan plaatsvinden, zodat dit mogelijk is. Het wordt een spannende tijd. De operatie zal in september gaan plaatsvinden.
sparretje
BerichtGeplaatst: 13-08-2012 14:10 Reageer met quote

Afgelopen vrijdag weer contact met Nijmegen gehad. Mijn zoontje heeft al weer een paar weken veel pijn. Afgelopen dinsdag kreeg hij er hoofdpijn bij dat verdacht veel van migraine had. Na het overgeven zakte het. De buikpijn bleef aanhouden. De kinderarts wil dat de huisarts even naar hem gaat kijken. Dit gaat straks gebeuren en vertelde dat hij van tevoren contact met hem zou gaan opnemen. Vermoedelijk wordt er Motilium of antibiotica voorgeschreven om de maaglediging te bevorderen. Het wachten is op de operatie. De kinderarts zei al dat het het beste zou zijn dat hij deze week zou worden geopereerd, maar i.v.m. onze vakantie willen ze dit in september gaan doen. Zolang moeten we het uitzingen.
sparretje
BerichtGeplaatst: 05-09-2012 18:44 Reageer met quote

Vandaag bericht gekregen van Nijmegen. Onze zoon zal a.s. dinsdag worden opgenomen en zal woensdag a.s. worden geopereerd. Van de ene kant blij dat het zover is en aan de andere kant erg eng. We weten niet hoe het naderhand zal zijn. Hier kunnen ze ons niet op antwoorden.
sparretje
BerichtGeplaatst: 07-09-2012 18:04 Reageer met quote

Vandaag bericht gekregen dat de operatie wordt uitgesteld. De professor heeft aangegeven dat het qua operatietijd te krap wordt. Als er iets tussen komt heeft hij een probleem. Daarnaast bestaat er een risico dat wij naar huis worden gestuurd en daar is de afstand te groot voor. De operatie zal wel op zeer korte termijn worden gedaan. Volgende weekl moeten we weer bellen als we dan nog niets hebben gehoord. We houden jullie op de hoogte.
sparretje
BerichtGeplaatst: 21-09-2012 16:41 Reageer met quote

A.s dinsdag zal ons zoontje worden opgenomen en woensdag vindt de operatie plaats. Erg spannend, omdat we niet weten wat er gedaan wordt. We houden jullie op de hoogte
MVE
BerichtGeplaatst: 21-09-2012 20:59 Reageer met quote

Veel sterkte, hopelijk valt het allemaal mee.
sparretje
BerichtGeplaatst: 02-10-2012 10:39 Reageer met quote

Afgelopen zondag weer thuis gekomen. De operatie is goed verlopen en kon gelukkig via een kijkoperatie worden gedaan. De fundoplicatie bleek los te liggen. Deze hebben ze weer opnieuw vast gezet. Daarnaast is de maag in normale ligging geplaatst. Het is een grote operatie geweest volgens de professor. Hij waarschuwde dat er aan de buitenkant weinig te zien was maar dat er aan de binnenkant erg veel is gebeurd. Dit is ook aan onze zoon te zien. Hij is erg bleek en heeft erg holle ogen. Daarbij heeft hij nog erg veel pijn. M.n. als er eten in de maag komt. Hij moet steeds kleine beetjes nemen en mag alleen tot gepureerd. Verder mag hij een wit boterhammetje zonder korst en dat moet in erg kleine stukjes. Dit zal nog maanden in beslag nemen. We kregen wel als advies mee dat als de pijn erger zou worden we dan moeten bellen.
Vanmorgen alweer naar Nijmegen gebeld. Gisteren lag hij om 13.30u op de bank en is er niet meer vanaf geweest. Zo`n ontzettende pijn en daarbij ook nog diarree. Mijn man had hem het liefst in de auto gepakt er weer terug gebracht. Afwachten wat de bedoeling nu is.
sparretje
BerichtGeplaatst: 11-10-2012 20:16 Reageer met quote

Afgelopen maandag weer naar Nijmegen geweest. Er zijn passagefoto`s gemaakt. Daarna moesten we weer terug naar de poli. Op foto`s was te zien dat de maag behoorlijk was opgezet. De arts heeft zijn buik nog nagekeken en voelde ook een behoorlijk opgezette maag. Vanaf nu mag hij alleen maar vloeibaar. Daarnaast is hij verwezen naar een diëtiste oor drinkvoeding. Volgens haar moet hij 6 a 7 flesjes om zijn calorieën te krijgen en is dit een onbegonnen zaak. Zij adviseerde om Nijmegen weer te gaan bellen. Zij wil dat er gestart wordt met sondevoeding. Of ze het doen is de grote vraag. Heb gistermiddag Nijmegen gebeld en verwacht dat ik morgen wordt terug gebeld.
sparretje
BerichtGeplaatst: 24-10-2012 13:10 Reageer met quote

Afgelopen woensdag weer naar de diëtiste geweest. Ons zoontje was wederom afgevallen. Zij wil dat ze moeten starten met sondevoeding om zijn calorieën te krijgen. Afgelopen donderdag hebben beide artsen gebeld. De chirurg wil de afspraak van 5 november vervroegen. Hij zei dat ik afgelopen vrijdag zou worden gebeld, maar niet gebeurt. Een half uurtje later belde de kinder-MDL arts. Hij vroeg hoe zwaar hij inmiddels was en volgens de gegevens van 15 juni was er nog een marge. Maar hij is 4 maanden wel weer in de lengte gegroeid, terwijl het gewicht afneemt. Hij zei dat als we weer in Nijmegen komen hij er ook bij zal zijn. Heb gisteren zelf naar Nijmegen gebeld, omdat ik nog altijd niets had gehoord. Blijkt dat de afspraak niet kan worden vervroegd en gewoon op 5 november blijft staan. Er zullen dan doorlichtingsfoto`s worden genaakt. Gehoopt wordt dat hierop te zien waardoor de pijn blijft. Blijft nog 1,5 week aanmodderen dus.
sparretje
BerichtGeplaatst: 22-11-2012 12:37 Reageer met quote

We zijn 5 november naar Nijmegen geweest. Er zijn foto`s gemaakt en die zagen er gelukkig goed uit. De artsen waren bang dat de fundo weer had losgelaten, omdat ons zoontje weer last van maagzuur heeft. Ze hopen nu 5 jaar zonder operatie vooruit te kunnen. Hij moet de maagzuurremmers blijven slikken. De dosering is ook hetzelfde gebleven. We moeten zijn gewicht goed in de gaten blijven houden. Intussen is hij weer overgedragen naar MDL-kinderarts. Deze heeft hem ook nog gezien op de 5e november. Hij wil eerst kijken hoe het herstel verder zal gaan. Momenteel is het nog steeds dagelijks buikpijn. Hij gaat 3 halve dagen naar school, maar dat is een uitputtingsslag. Hij heeft erg veel last. De klasgenootjes praten er zelfs met hun ouders over. De kinderen valt het ook op dat het niet lekker gaat. Als dit zo door blijft gaan, gaan we toch even kontakt opnemen Nijmegen. Kijken wat we er mee moeten doen.
sparretje
BerichtGeplaatst: 29-11-2012 19:31 Reageer met quote

Vandaag kontakt met Nijmegen gehad. Door de aanhoudende klachten zal er een maagledigingsonderzoek worden gedaan. Aansluitend hebben we een gesprek met de kinderarts.
Het onderzoek zal binnen 3 weken plaatsvinden. Gevreesd wordt dat de fundoplicatie zal moeten worden opgeheven. Maar dat heeft weer consequenties voor de slokdarm.
sparretje
BerichtGeplaatst: 03-01-2013 11:52 Reageer met quote

Afgelopen 19 december heeft onze zoon een maagledigingsonderzoek ondergaan. De kinderarts heeft de foto`s bekeken en zei dat het knap belabberd was. Hij heeft eerst een antibiotica voorgeschreven voor 3 maanden, maar daar wordt hij zo ontzettend misselijk van. Een ander alternatief is er niet. Mocht dit niet lukken dan zal er overgestapt worden op een neussonde die in de dunne darm wordt gelegd. Na 1,5 u zat er nog ruim 80% van de radioactieve pannenkoek in de maag. Volgens de arts overleeft hij .
Anomiep
BerichtGeplaatst: 21-05-2013 14:42 Reageer met quote

Koemelkallergie????
sparretje
BerichtGeplaatst: 22-05-2013 8:50 Reageer met quote

Geen koemelkallergie. Zijn maag werkt dusdanig slecht dat het eten te lang in de maag blijft en waardoor hij misselijk wordt.
sparretje
BerichtGeplaatst: 17-06-2013 10:25 Reageer met quote

Momenteel loopt het weer niet lekker met mijn zoon. Hij heeft weer dagelijks last van maagzuur en is nu 120 mg Pantozol nodig om de dag door te komen.Voorlopig maar afwachten hoe het allemaal zal gaan lopen.
sparretje
BerichtGeplaatst: 15-09-2013 8:41 Reageer met quote

In juli had ik contact gehad met Nijmegen en daar kreeg ik het advies om een maand lang 3x daags 40 mg te gaan geven en daarna weer terug te gaan naar 2x daags 80 mg. Daarna moest ik weer contact gaan opnemen. Hij hoopte dat hij weer terug naar 2x daags 80 mg, maar dat is niet gelukt. Hij is in gewicht ook afgevallen. Hij heeft dagelijks weer last van Reflux Nu moeten we weer naar Nijmegen, 25 september a.s., en zal er weer een gastroscopie onder narcose worden gedaan. De arts vertrouwt de slokdarm niet en is bang dat het slijmvlies weer de kop op steekt. We zijn benieuwd wat voor uitslag we zullen krijgen.
sparretje
BerichtGeplaatst: 30-09-2013 13:20 Reageer met quote

Afgelopen woensdag heeft onze zoon de gastroscopie ondergaan. Hieruit bleek dat er weer maagslijmvlies (5 cm) boven de fundoplicatie zit. De arts had eerst nog voorgesteld om evt. een pH-metrie te gaan doen, maar hij zei dat het niet nodig is, omdat wel bekend waardoor de Reflux weer de kop op steekt. Hij had al gesproken met de kinderchirurgen en zij hebben aangegeven dat ze een operatie niet meer aan durven. Mocht er weer een operatie moeten plaatsvinden dan zal hij worden verwezen naar Utrecht. Medicatie verhogen durft hij ook niet meer, omdat de dosering erg hoog is. Er zijn biopten genomen en hiervan krijgen we a.s. woensdag uitslag. Spannend.
sparretje
BerichtGeplaatst: 09-10-2013 9:33 Reageer met quote

Afgelopen maandag weer gebeld door de kinderarts. Ze hadden ons zoontje in een team besproken met kinderchirurgen. Hieruit bleek dat de 2e fundoplicatie slechts voor 50% is geslaagd. Hij heeft weer het maagslijmvlies boven de manchet zitten. De slokdarm wordt nog wel eens richting de buikholte getrokken, maar dat kan nu niet, omdat het gebied te groot is. De slokdarm kan dan scheurtjes gaan krijgen met alle nadelige gevolgen. Momenteel verblijft een van de artsen op een buitenlands congres en gaat kijken of hij daar een expert kan vinden op dit gebied. Onze eigen arts gaat naar de artsen voor volwassenen om te hierover te informeren. Achter de schermen gebeurt er weer erg veel. Het wachten is op bericht uit het buitenland. De arts zei dat hij hiervan volgende week op de hoogte zal zijn en dan meteen zal bellen. De arts zei dat ze zich zullen gaan richten op het buitenland en dat we zeer waarschijnlijk er naar toe moeten/
sparretje
BerichtGeplaatst: 01-05-2014 11:21 Reageer met quote

Zijn inmiddels weer een half jaar verder. inmiddels is mijn zoon voor de 3e keer geopereerd. Nu in WKZ Utrecht. De operatie is uitgevoerd volgens een redo thal procedure. De operatie heeft langer geduurd dan gepland. Ze hadden gedacht dat de operatie hooguit 2-2,5 uur zou gaan duren, maar het zijn er ruim 4 uur geworden. Het bleek dat de maag onder de lever lag en dat het middenrif veel te ruim was. Om de maag en lever van elkaar te scheiden heeft een uur in beslag genomen. Vervolgens moest de maag weer op plek worden gelegd en is in het middenrif een stent geplaatst waarbij de manchet vervolgens om de slokdarm is gevouwen. Volgens de professor zat het behoorlijk tegen en was het een behoorlijke klus. Hij heeft 6 dagen in het ziekenhuis gelegen. Vervolgens is hij een dag of 5 thuis geweest toen hij weer 8 dagen is opgenomen. Hij begon over te geven, waarbij het eten niet eens in de maag kwam. Daarbij gaf hij erg veel slijm op. We moesten met spoed weer naar Utrecht waar slikfoto`s werden gemaakt. Hieruit bleek dat de slokdarm ernstig vernauwd was, waardoor vaste voeding geen doorgang had. Getracht werd d.m.v. drinken voldoende binnen te krijgen. vervolgens wilden ze dan overstappen op drinkvoeding en mocht het helemaal niet gaan dan zou er gestart worden met sondevoeding. Hij moest een liter drinken, maar dat ging al niet. `s Ochtends liep hij nog rond en `s middags ging hij erbij liggen, waarop besloten werd dat er direct met sondevoeding werd gestart. Dit ging ook niet goed. we hebben eerst gevraagd waar ze sonde gingen laten uitlopen. naar maag of dunne darm. Heb verteld van de ernstig vertraagde maaglediging. De KA wilde er niets van weten en zei dat de maag dit wel moest kunnen.De VP werd er helemaal gestoord van en vroeg op een gegeven moment of het niet verstandig was om de KA langs te laten komen, omdat wij bevoegdheden hadden en zij niet en dat we toch wel erg goede argumenten hadden. Maar de KA is niet geweest. Weten dat ze dan onderuit geveegd worden. Vervolgens werd er toch geprobeerd via de maag te laten lopen. hij kreeg dan gedurende 12 uur 20 ml per uur. Na 6 uur hebben ze de boel moeten staken omdat de voeding niet werd verdragen.Vervolgens kreeg hij voeding zonder vezels en lieten ze met 10 ml per uur inlopen en geleidelijk aan werd dit opgeschroefd. De voeding was niet geschikt voor kinderen van 8 jaar, maar was voor kinderen vanaf 18 maanden tot ongeveer 3 jaar. Uiteindelijk is hij met Nutrini max naar huis gegaan waar hij nog steeds sondevoeding krijgt.Daarnaast slikt hij 12x perdag medicatie.
Index > Kinderziekten > baby 8 mnd weegt 5.600gr 65 cm
Pagina 16 van 17  

Vorige  1, 2, 3 ... , 15, 16, 17  Volgende

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring