Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Kinderziekten > baby 8 mnd weegt 5.600gr 65 cm
Auteur Onderwerp: baby 8 mnd weegt 5.600gr 65 cm
o´houtse
BerichtGeplaatst: 28-02-2008 14:33 Reageer met quote

hallo,

mijn zoontje van net 8 mnd weegt maar 5.600gr.de artsen vinden hem veel te klein en ze zijn hem aan het onderzoeken.tot nu toe hebben ze niks gevonden.hij ontwikkeld zich wel goed en is verder een heel vrolijk ventje.hij is wel 2 keer opgenomen in het ziekenhuis, 1ste keer had hij een infectie en na een antibiotica kuur mocht hij na een weekje naar huis.hij was 2 weken uit.2de keer had hij buikgriep, longontsteking en was hij extreem uitgedroogd.hij was die dag nog door een arts onderzocht maar die kon niks vinden en 4 uur later was hij extreem uitgedroogd!toen was hij echt heel erg ziek, het was de vraag of hij het zou halen of niet.
dat was toen hij 6 mnd uit was.
het opvallende is dat hij dus 2 keer antibiotica heeft gehad in het ziekenhuis en hij at na de kuur echt heel erg goed.700gr in 2weken tijd aan gekomen!!en daarna ging het weer berg afwaarts, niet veel willen eten, constant verkouden,geen vergroot neus amandel volgens de kno arts.
ik maak me echt heel veel zorgen om hem en de artsen maken het niet makkelijker..elke keer dan denken ze dat hij iets heeft en dat heeft hij dan weer niet.maar elke keer denk ik weer dat hij syndromen heeft omdat een arts denkt dat hij dat in hem ziet. terwijl ik en heel mijn omgeving niks aan zijn uiterlijk opmerken, ik krijg juist heel vaak op straat te horen dat het zo n mooi ventje is.
ik weet het gewoon niet meer Crying or Very sad het maakt me zo verdrietig..

heeft iemand dit ook mee gemaakt met zijn/haar kind?
dat het kind klein blijft?
hoopvol
BerichtGeplaatst: 28-02-2008 16:18 Reageer met quote

hoi o'houtse,
Hij is inderdaad wel erg klein en niet erg zwaar. Ik neem aan dat je bij de kinderarts onder behandeling bent? Aan je naam te zien kom je daar vandaan of heb ik het mis? Ben je ook misschien bij dat zh in behandeling?
Ik heb ook een zoontje van 11 maanden die bij de kinderarts onder behandeling is. Hij is 11 maanden en weegt 8450 gr en is 72,5 cm lang. Onze Jesse zit dus tegen de ondergrens aan.
Heb jij zelf het idee dat ie pijn heeft ergens? Huilt ie vaak als ie op bed ligt? Slaapt ie slecht? Tja ik vraag maar raak hoor. Wij hebbem al het een en ander meegemaakt met onze jesse en moedersinstinct moet je altijd volgen. Dat heb ik ook altijd gedaan.
Aan welke syndromen denken ze dan? Kan me heel goed voorstellen dat je je heel veel zorgen maakt. Hopelijk komem jullie er snel aan uit wat het nou echt is wat ie mankeerd.
sterkte.
groeten hoopvol
Tini
BerichtGeplaatst: 28-02-2008 22:08 Reageer met quote

Hoi oA houtse,
Volg je moederinstinkt! Met dat uitdrogen heb je het ook eerder aan zien komen dan die arts, laat je niet van de wijs brengen. Als jij het niet vertrouwt, zou ik een second opinion vragen. Schrijf eens op waar jij je zorgen over maakt. Of wordt het je aangepraat door de artsen? Soms is het goed om zelf dingen op te schrijven, dat kan helpen om de dingen voor jezelf duidelijk te krijgen. Vraag het ook eens aan mensen die je kindje goed kennen, bv. een oma of opa. Zij kunnen tot steun zijn als je ongerust bent. Hee, veel succes he!
Groetjes Tini.
o´houtse
BerichtGeplaatst: 28-02-2008 22:40 Reageer met quote

ik kom inderdaad uit oosterhout maar de kinderarts is in breda..hij is heel vrolijk en huilt bijna nooit.heb niet de indruk dat hij pijn heeft.zijn ontwikkeling is ook goed.hij is wel constant verkouden en eet soms erg weinig maar hij is wel tevreden..de kinderarts die heeft niet gezegd welk syndroom.ze weet het gewoon niet.hij krijgt nu een chromosomen test om te kijken of er wat ontbreekt.de dingen die ze in hem ziet zoals een smal gezichtje en grote voetjes dat heeft mijn dochter ook.hij lijkt heel veel op haar en zij groeide juist heel goed..het is gewoon elke keer wat anders, de ene keer dan denken ze dat het de nieren zijn dan heeft hij een synrdoom dan eet hij gewoon te weinig..elk arts zegt weer wat anders..
hoopvol, wat zeggen de artsen dan over jouw zoontje?
waarom groeit hij zo slecht?
hoopvol
BerichtGeplaatst: 29-02-2008 9:47 Reageer met quote

he,
gho das ook toevallig. Ik kom uit Made en 1 jaar in oosterhout gewoond.. Wij zitten ook in breda bij de kinderarts. Mag ik vragen welke jij hebt? Wij hebben dr. Aarts. Een vrouw. Ben er erg over te spreken moet ik zeggen.
Heeft ie grote voetjes? Hoe groot zijn ze dan? Als ik jou verhaal lees lees ik dat van me zelf lijkt wel. Tja wel met andere details maar er komen veel dingen overeen met elkaar. Ons zoontje is wat ouder en niet zo klein maar is ook constant verkouden. De ene keer wel goed eten de andere keer niet. Altijd vrolijk. Echt een sociaal manneke. Zelfs met 40 graden koorts lachte hij nog. De laatste 6 weken is ie ook 3 keer ziek geweest. En flink ziek. 1 keer bij de kinderarts gezeten op zondag. En dus hele weekende bij de huisartsenpost gezeten. Wilde ook niet drinken ed. Wat een $#$# daar. Als je begrijpt wat ik bedoel.
Wat vreselijk dat ze zo met je gevoel spelen zeg. Kunnen ze je zoontje niet opnemen en nu ECHT onderzoeken doen? Maar vertrouw op je moedergevoel. Die heeft me altijd de goede kant op gewezen.
Bij mijn zoontje weten ze het nog niet. Hij moet nu naar de dietiste en de logopediste.
Ik zelf denk aan een slokdarmvernauwing. Omdat hij nog steeds geen brood eet (doet jou zoontje dat wel?) en voeding / fruit met stukjes er in eet. Als ie het in zn mond krijgt slikt ie wel maar stikt dan bijna. En je raad het al het komt terug. Zo zielig.
Verder heeft ie een hele waslijst aan problemen. Om maar een aantal dingen op te noemen: KISS-Syndroom gehad en dus een huilbaby, sterke reflux, keel en oorontstekingen, vergrote amandelen... enz.
Het is wel prettig om eens met iemand je zorgen over je kind te bespreken die je begrijpt vindt je niet? De meeste mensen hebben allemaal hun eigen mening maar weten niet hoe het nou echt is. En hoe wij ons er onder voelen. Steeds het ziekenhuis in en uit. Van het kastje naar de muur.

groeten hoopvol
greta60
BerichtGeplaatst: 29-02-2008 11:25 Reageer met quote

dames, zoek alstjeblieft ook uit of jullie babys niet gewoon overgevoelig zijn voor de voeding die ze krigen, ik hoor nogal wat dingen die daar uit voort kunnen komen: huilen, vaak verkouden reflux, niet willen eten/drinken,keel/oorontstekingen...
ik zeg dit omdat imijn oudste zoon dit soort dingen ook had 15 jaar geleden, daarna werd hij druk, op zijn tiende had hij veel tics, werd overactief,...kinderpsychiater heeft toen gille de la tourette vastgesteld en ADHD, op school slechte resultaten door concentratieprobleem....veel ellende dus
toen hebben we hem laten doormeten met electroacupunctuur
en daaruit kwam dat hij overgevoelig was voor heel veel voedsel.
op dieet gezet ......en weg ADHD e gille de la tourette
alle klachten bleken dus al die jaren te zijn veroorzaakt door voedselovergevoeligheid.
heeft hij in de begin jaren kunnen opbouwen.

ik enk wel ens: had ik dat maar eerder laten uitzoeken

er s onderzoek gedaan naar de relatie voeding en ADHD en kinderen met deze diagnose zijn op dieet gezet, bleek dat bij driekwart van de kinderen de ADHD veroorzaakt was door voedselovergevoeligheid....er is dus duidlijk relatie

dit hadden wij 15 jaar geleden ook ontdekt
greta60
BerichtGeplaatst: 29-02-2008 11:28 Reageer met quote

sorry, dat huilen en verkouden zijn en voedselweigeren was 25 jaar geleden, toe hij baby was,
hoopvol
BerichtGeplaatst: 29-02-2008 11:30 Reageer met quote

greta,
ook wanneer jesse alleen maar HA voeding kreeg reageerde hij met exceem dus dat is het niet. Maar zeg niet dat dat nooit kan bij iemand. Vind het een goede tip. We gaan volgende week naar de dietiste. Ook zij zal kijken naar een eventueel voedselallergie denk ik.
groeten
greta60
BerichtGeplaatst: 29-02-2008 13:12 Reageer met quote

ja, volgens mij hebben wij het al eerder er over gehad, maar mijn jongste zoon kreeg ook HA voeding, pepti, maar ook daar bleek hij overgevoelig voor (rochelende ademhaling, beetje eczeem, onrustig drinken, grote golven spugen )
dus inderdaad: alles is mogelijk

het lastige is alleen dat er bij gewone allergietesten in het ziekenhuis niets uitkwam behalve een allergische aanleg dat wil zeggen: een verhoogd IGE gehalte in het bloed, maar waarvoor hij overgevoelig voor was kwam er pas uit in het alternatieve circuit door electroacupunctuur toen hij ongeveer anderhalf was, er kwam toen suiker en melk uit,
hij eet/drinkt nu alles weer,(is inmiddels 15) en heeft ook leerprolemen, is erg druk,
we moeten binnenkort een diagose laten stellen door de jeugdpsychiater, dat zal ook wel ADHD zijn, net als de oudste...

ik wil anderen een hoop ellende in de toekomst besparen door op dit soort berichten te reageren
groetjes, Margreet
hoopvol
BerichtGeplaatst: 29-02-2008 13:34 Reageer met quote

vind het heel lief van je. Zal het ook zeker onthouden wat je zegt. En meenemen in mn rugzakje als info. Bedankt. We komen elaar wel vaker tegen haha. Je zult het niet makkelijk hebben gehad en misschien ook nu niet. Als jullie er eerder achter waren gekomen waren dan de klachten er niet of nauwelijks geweest?
groeten
greta60
BerichtGeplaatst: 29-02-2008 15:09 Reageer met quote

ja,dat denk ik wel,, bij de oudste kwamen we er op zijn tiende pas achter dat hij de eerste jaren overgevoeligheden had opgebouwd....hij heeft toen een paar jaar een streng dieet gevolgd, oa. glutenvrij
toen hij er in de tweede klas middelbare school geen zin meer in had ging hij van zevens en achten op zijn raport naar 7 onvoldoendes...later zonder diploma van school gekomen...
uit huis geplaatst enz...

ik denk nu dus dat de concentratieproblemen van mijn jongste zoon hier ook wel mee te maken zullen hebben...maar om een jongen van 15 nog op dieet te zetten valt niet mee.....
groetjes
hoopvol
BerichtGeplaatst: 29-02-2008 15:53 Reageer met quote

greta,
heftig leventje heb je zeg. Denk je dat je oudste zoon nog op het goede spoor komt (ff zo gezegd)?
Kun je het met je jongste niet bespreken dan?
o´houtse
BerichtGeplaatst: 29-02-2008 16:37 Reageer met quote

heey wat toevalling! wij hebben ook dokter aerts! ik vind dat ze ons bezorgdheid wel serieus neemt en daar ben ik echt blij mee. ik heb al een paar keer gevraagd om een allergie test omdat mijn man allergieen heeft en hij heeft bronchietes.maar tot nu toe nog niet gekregen.ik heb haar verteld dat als hij s middags wat eet dat ik het s avonds weer in zijn luier vind en dat ik vind dat ze naar zijn dunne darm moeten kijken.ook nog niet gebeurd..ik krijg dinsdag uitslag vam de genen test. ik wacht de uitslag van die test af, plus de rontgenfoto s..mocht er niks uitkomen dan ga ik naar frankrijk..ik heb daar familie wonen en die vinden het echt heel raar dat de artsen hier zo langzaam zijn.daar word een persoon van top tot teen onderzocht..bv mijn broer loopt al sinds hij zich kan herinneren rond met een kriebelkeel wat heel vervellend is.jaren lang hier naar artsen geweest maar hij moest maar een beetje water drinken als hij het voelde!!hij is naar frankrijk geweest en na 1 bezoek van de dokter bleek hij voedselallergie te hebben en ze konden hem meteen vertellen welk voedsel!hij kreeg medicijnen en een dieet en meneer heeft nergens meer last van!
mijn zoontje heeft echt geen ovedreven grote voeten, gewoon een beetje groot voor zijn lengte maar mijn dochter heeft ook grote voeten, ze is 9 en heeft maat 36.
mijn zoontje spuugt sinds hij verkouden is ook.vooral zijn eerste flesje s ochtends.avond eten gaat best goed, boterham eet hij wel maar hij heeft het pas na 1 uurtje op.en soms maar een half boterham.
ik weet niet de arts blijft aan dingen denken waar ik niet aan denk.ik heb jaren op een kinderdag verblijf gewerkt en heb vele babys gezien.Ik vind dat mijn zoontje een heel normaal uiterlijk heeft en dat vind iedereen die hem ziet..zelfs sommige artsen kijken mij verbaasd aan als ik zeg dat de dokter vind dat hij kleine ogen heeft.wij hebben alle twee grote ogen en ons zoontje niet.maar de vader en de ooms van mijn man hebben allemaal hele kleine ogen.vergelijken met hun zijn zijn ogen nog groot.
jeetje kan wel uren blijven typen. ben echt blij dat ik mijn verhaal kan delen!!
bedankt dames!
o´houtse
BerichtGeplaatst: 29-02-2008 16:45 Reageer met quote

GRETA, aan welk voedselallergie moet ik denken?mijn zoontje heeft de eerste 4 mnd borstvoeding gehad.en omdat mijn omgeving bleef aandringen dat mijn melk misschien niet goed was ben ik er mee gestopt.wat natuurlijk onzin is want mijn dochter heeft 7 mnd borstvoeding gehad en die groeide als kool maar het lijkt wel dat sinds ik er mee ben gestopt dat hij minder groeit..hij krijgt nu nutrilon 2.. pap is hij niet gek op maar boterham eet hij wel.groente vind hij lekker, fruit minder.
hoopvol
BerichtGeplaatst: 29-02-2008 17:06 Reageer met quote

O ja das wel erg toevallig haha. Ik vind er echt heel lief. En tot nu toe doet ze echt haar best. Ben deze week pas voor de 2e keer geweest maar goed een goed begin is het halve werk he?
Wat jammer dat je de borstvoeding niet door hebt (kunnen) geven. Zal je echt wel van gebaald hebben denk ik zo. Tja er zijn zoveel syndromen. Het hoeft niet het syndroom van down te betekenen wat ze bedoeld maar dan moet ze wel duidelijkheid geven waar ze precies aan denkt. En weet ze dat niet zeker moet ze het ook zeker onderzoeken. Er wordt wel aardig wat gedaan toch? Of heb ik het nou mis? En krijg je het in frankrijk dan vergoed? Niet dat ik dat niet zou doen in jou geval hoor. Ik zou dan ook mn zoontje oppakken en gaan want voor je kids heb je alles over!! Ga ajb niet aan je zelf twijfelen. Jij bent de moeder. Jij voelt het het beste aan hoor. Ben jij al wel eens bij de dietiste geweest? Ik weet niet of dat dat iets doet hoor maar ja ik draag maar wat aan he.
Ik kan ook uren doorpraten over dit onderwerp hoor dus je komt geen praat te kort haha. Dus geen dank. Vind het zelf ook wel prettig om met iemand te praten die in het "zelfde schuitje" zit. En zeker met zoveel overeenkomsten net zoals de arts.
groeten
o´houtse
BerichtGeplaatst: 29-02-2008 17:19 Reageer met quote

nee ze denkt niet aan de syndroom van down, ze heeft wel even in de boeken gekeken maar kon geen syndroom opnoemen wat hij nou zou kunnen hebben.het kan bv zijn dat hij een klein deeltje van een chromosoom mist..ze weet het ook niet..we krijgen dinsdag uitslag van de dna test en ik verwacht er eerlijk gezegd niet veel van.maar mocht er toch wat uitkomen dan hebben we antwoord maar anders dan moeten we weer verder zoeken. mijn man schijnt heel erg ziek te zijn als kind, hij had het aan zijn nieren..hij was ook heel erg klein verteld mijn schoonmoeder.hij was altijd de kleinste van de klas en is pas gaan groeien in de pubertijd.hij is maar 1.70 dus niet lang voor een man..helaas kan mijn schoonmoeder niet goed vertellen wat hij had Evil or Very Mad .zijn bloed is ook meerdere malen vervangen door donorbloed.dit heb ik al zo vaak vermeld bij artsen.ik heb gevraagd of dat ze zijn gegevens konden op vragen, in het ziekenhuis waar hij was op genomen..eindelijk wil dokter aerst het proberen en ik hoop echt dat het lukt! ik denk dat dat ons veel antwoorden kan geven..
wat zegt dokter aerst over jouw zoontje? en hoe lang word hij al onderzocht?
heb je antwoorden op al je vragen?
hoopvol
BerichtGeplaatst: 29-02-2008 18:46 Reageer met quote

Ik hoop voor jullie dat er dan eindelijk eens duidelijkheid komt. Want de onzekerheid dat wreet je op. Maar als je man dit heeft gehad kan je zoontje dit toch ook hebben gehad? Vind het wel hevy hoor. 1.70 is idd niet erg lang. Al zijn wij ook niet groot. Mijn man is ook maar 1.69 en ik 1.65.
Mijn zoontje wordt door dr aerts vanaf november onderzocht. Nog niet zo lang dus. Hiervoor heeft ie een andere kinderarts gehad (1x). Die nam me dus niet serieus. Ik heb daarom een second opinion aangevraagd en zo kwam ik dus bij aerts terecht. Ik weet nu wel zeker dat ie een sterke reflux heeft maar verder is het voor ons volstrekt onduidelijk wat betreft het eten. Vragen genoeg dus bij mij.
o´houtse
BerichtGeplaatst: 01-03-2008 12:13 Reageer met quote

maar is het alleen maar het eten bij jullie?hij is toch ook veel verkouden?wat zegt de dietiste?wat voor drinken moet je geven?
ik wil nu toch echt weten wat mijn man had als baby..gisteren beweerde mijn schoonvader dat het zijn lever was terwijl mijn schoonmoeder zegt dat het zijn nieren waren..kunnen wij het zelf niet in het ziekenhuis opvragen? ik wil niet de dokter afwachten want het is maar de vraag ofdat ze de gegevens opvraagt en we hebben pas over 6 weken een afspraak met haar.
veel sterkte met jullie zoontje want ik weet hoe frustrerend het is als je gewoon niet weet wat er met je kind mankeerd.
hoopvol
BerichtGeplaatst: 01-03-2008 14:56 Reageer met quote

nee niet alleen maar het eten. Maar dat is nu het voornaamste waar naar gekeken moet worden. Hij is idd sinds zn geboorte altijd verkouden. De dietiste moeten we als het goed is deze week voor de eerste keer heen. Dan zal het drinken ook wel aan bod komen neem ik aan.
Als je weet in welk ziekenhuis je man toen onder behandeling was kun je zn dossier opvragen. Daar heb je recht op!! Jij ook veel sterkte. We houden elkaar op de hoogte he?

groeten
o´houtse
BerichtGeplaatst: 01-03-2008 15:21 Reageer met quote

we houden elkaar zeker op de hoogte! ben op internet gaan kijken en je kan inderdaad je medische gegevens op vragen.ik heb ook een formulier gevonden die ik kan invullen en naar het ziekenhuis kan sturen, zodat ze de medische gegevens kunnen opsturen. dus dat ga ik onmiddelijk doen..ben echt benieuwd wat mijn man had,is toch wel belangrijk ook voor onze toekomstige kinderen.ben trouwens bijna 20 weken zwanger!
tot gauw..
Index > Kinderziekten > baby 8 mnd weegt 5.600gr 65 cm
Pagina 1 van 17  

1, 2, 3 ... 15, 16, 17  Volgende

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring