Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Spier- en gewrichtsklachten > Ervaringen met operatie van zenuwbeknelling elleboog
Auteur Onderwerp: Ervaringen met operatie van zenuwbeknelling elleboog
Emmi
BerichtGeplaatst: 04-05-2011 16:58 Reageer met quote

Wat ik eigenlijk ook nog had willen toevoegen:
Ik denk dat je weinig positieve reacties tegenkomt op een medisch forum, gewoon omdat mensen zonder complicaties etc. niet op internet zoeken naar informatie!
Zelf heb ik nu last van mijn handen en kwam dus op dit onderwerp terecht en heb ik mijn ervaring wat de betreft de transpositie van de nervus ulnaris toegevoegd.
Ik ben absoluut voorstander van dit soort sites, je wordt er altijd wijzer van, maar ik denk dat het wel een beetje vertekend beeld is!
Maureenbb
BerichtGeplaatst: 10-05-2011 17:16 Reageer met quote

Hallo,

Zoals eerder gemeld ben ik 3 februari geholpen. Ze hebben bij mij de zenuw vrijgelegd.
Tot op heden kan ik nog steeds mijn werk niet volledig hervatten. Mijn baan bestaat uit computerwerk en dat houdt dus letterlijk in dat ik van de 10 dagen er 9 acht uur per dag achter het beeldscherm doorbreng. Funest!!!
Ik werk nu sinds een paar weken weer halve dagen (zit al vanaf sept halve dagen in de ziektewet) en ik kan dat nog steeds niet volhouden mits ik afspraken tussendoor heb zodat ik afwisseling heb.
Ik overweeg om voor mijzelf een grens te trekken hoe lang ik dit nog wil doen zo op deze manier.
De neurochirurg heeft mij tijdens de controle 6 weken na de operatie te kennen gegeven dat ik bij hem niet meer terug hoef te komen als de ingreep niet heeft geholpen. Hij kan niets meer voor mij doen.
Ik wil mijzelf nog t/m de zomervakantie de tijd geven en dan een second opinion (waar?) en voor mijzelf bepalen of ik ander werk ga zoeken. Ik wil NIET in de WAO en de tijd begint te dringen na de zomervakantie. 25 mei moet ik weer naar de bedrijfsarts en ik wil mijn gedachten hierover die ik nu heb eens bij hem neerleggen.
Ideaal is een baan met veel lichamelijke afwisseling. Een beetje computerwerk is oke maar niet uren achter elkaar.
Ik had nooit gedacht nog eens op dit punt te belanden maar hé, het biedt wellicht ook weer nieuwe kansen.
Ik ben eigenlijk wel heel benieuwd wat jullie ideeen zijn over het meest geschikte werk voor iemand met deze klachten.
Alvast bedankt!
zenuwleider
BerichtGeplaatst: 14-05-2011 20:23 Reageer met quote

ik ben zelf 3 maanden geleden,na lange tijd van pijn en ellende geopereerd in Duitsland.De wachtlijsten waren lang hier en ik werd ook net als zovelen van jullie van het kastje naar de muur gestuurd.
Ik kon mijn resultaten van onderzoeken opsturen,dmv email kreeg ik (gratis)advies,in overleg met mijn huisarts heb ik besloten om mij te laten opereren door een Duitse orthopeed.die alleen schouders en ellebogen opereerd. Ik ben zo blij met het resultaat,na twee dagen sliep ik sinds jaren weer gewoon door en na 7 a 8 weken kon ik zelfs weer tennissen...geen gips gehad en vanaf dag 1 4x pd 30 minuten fysio.na 10 dagen hechtingen er uit.Wel een groot lidteken (15 cm). Kliniek zit in Heidelberg en ik ben geopereerd door dr.Lichtenberg.Mijn verzekering heeft alles betaald,uitgezonderd de reis.Ik begreep dat zij veel "mislukte"operaties uit Nederland herstellen door een nieuwe operatie.Ja de duitsers zijn grondig,doen per voorkeur de operatie onder narcose. (zie hun website:www.schulterchirurgie.de)
Maureenbb
BerichtGeplaatst: 10-06-2011 19:22 Reageer met quote

Ik word 11 juli a.s. opnieuw geopereerd aan mijn elleboog. Dit keer bij Xpert Clinic in Velp.
Heeft iemand ervaringen met deze kliniek?
angellief
BerichtGeplaatst: 26-06-2011 12:18 Reageer met quote

Ik ben nieuw hier en heb ook een vraag,ben benieuwd of iemand het herkent.
Ik ben 9 maart geopereerd aan een ulnaropathie.Na de operatie bleef ik heel veel pijn houden en bewegen en gebruiken van mijn arm ging moeizaam. 1 juni ben ik weer geopereerd omdat hij dacht dat de zenuw tegen het bot aan lag.Nu bleek er erg veel littekenweefsel tezitten waar de zenuw in vast zat en dit alles drukte tegen het bot aan.De operatie is ondanks dat hij erg lang duurde verder goed gegaan.Maar vanaf het moment dat de verdoving uit ging werken,lijkt het wel of de verdoving aan de pinkzijde er niet uit gaat.Mijn hand is erg stijf en dus ook verdoofd.Bij gebruik gaat mijn pols ontzettend pijn doen en word dik.Ik moet pas terug in augustus en eerlijk gezegd heb ik niet de behoefte om eerder etgaan maar dit voelt ook niet goed Sad Dus wie herkent dit en weet raad...
Maureenbb
BerichtGeplaatst: 26-06-2011 13:41 Reageer met quote

Hoi Angellief,

Heb je al contact gehad met de kliniek waar je bent geopereerd?
Ik zou denk ik toch proberen eerder een afspraak te regelen. Desnoods via je huisarts.
We weten denk ik allemaal dat het herstel echt heel lang kan duren maar misschien kunnen ze je antwoord geven waarom je dit nu voelt en of dit normaal is.

Ik word over 2 weken voor de 2e keer geopereerd. Dit keer bij de Xpert Clinic in Velp.

Ik ben benieuwd wat je nu gaat doen.
Groetjes,
Maureen
angellief
BerichtGeplaatst: 26-06-2011 14:18 Reageer met quote

Hai Maureen
Nee,ik heb nog geen contact gehad omdat ik het even aan wilde kijken.Maar ik herken dit stijve gevoel ook niet van de vorige keer en die pijn in mijn pols ook niet..En als ik bel, kan ik snel terecht hoor want hij is bekent met mij, ook van andere operaties.
Ik hoopte eigenlijk dat iemand anders hetzelfde gevoel gehad had en er iets over wist tevertellen zodat ik gewoon op de afspraak kon wachten Laughing
Jij heel veel sterkte en natuurlijk succes met de operatie
Bingo
BerichtGeplaatst: 29-06-2011 7:44 Reageer met quote

Bij mij heeft het beide keren langer dan een half jaar geduurt voordat het tintelende gevoel over was.
angellief
BerichtGeplaatst: 29-06-2011 8:53 Reageer met quote

Bingo,bij mij tinteld het dus totaal niet.Het is echt stijf en verdoofd en pijnlijk.Het tintelen was bij de eerste operatie met 3 weken weg bij mij.
Bingo
BerichtGeplaatst: 29-06-2011 11:50 Reageer met quote

Ik bedoel ook meer het verdoofde gevoel.
Heb heel lang amper gevoel gehad in pink,ringvinger en muis van de pink.
Als ik het aanraakte voelde ik dat haast niet.
Denk dat je na zo`n korte periode nog weinig over het herstel kunt zeggen.
Bij mij heeft het zowat een jaar geduurd.
De artsen geven ook een lange periode voor herstel aan.
angellief
BerichtGeplaatst: 29-06-2011 12:35 Reageer met quote

Binkie,ik herken wel wat je zegt. Maar bij mij doet het nu juist pijn als ik er aan komt.En het zit vanaf de top van mijn pink tot aan het begin van mijn onderarm.Plus dat mijn pols steeds dik word bij bewegen en behoorlijk pijnlijk.En het gevoel van voor de tweede operatie is weer sinds een aantal dagen terug in mijn elleboog Crying or Very sad Dus ik ga maar een versnelde afspraak maken en kijken wat hij er dit keer van gaat zeggen..
FredUlnaris
BerichtGeplaatst: 04-07-2011 20:50 Reageer met quote

De hechtingen zijn vanmiddag verwijderd na een "ulnaristranspositie". De klacht bestond al jaaaaren, toen werd mij van alles afgeraden door de huisarts - had ik toen maar doorgezet. Begin dit jaar opgepakt en de neurochirurg laten opereren. De operatie (volledige narcose) viel mee, een dagopname is zo voorbij. Daarna valt het toch wel tegen. Vorige week kon ik nog met m'n vinger net aan m'n neus, nu dus echt niet meer. Wat ik mis is een revalidatie schema voor de komende weken, half augustus heb ik m'n vervolg afspraak met de neurochirurg - tot die tijd ... niet zwemmen, wel fietsen maar niet knijpen met de behandelde hand/arm in de rem.

Gevoeligheid is op de raarste plaatsen, uiteaard de nieuwe plek van de zenuuw, maar ook onder in m'n oksel bij gestrekte arm. Wat wel echt weg is is het dove gevoel aan de onderkant van m'n onderarm!

Wie weet er meer aangaande revalidatie?
En ... naast al die narigheid is het erg fijn om ook positieve reacties te lezen.
FredUlnaris
BerichtGeplaatst: 04-07-2011 21:01 Reageer met quote

Angelief.
Die pijn in de pols ... ik heb ook zo iets een snijdende pijn zo af en toe. RUST helpt heel goed, als ik op m'n zij ga liggen en op m'n bovenbeen/heup/zij m'n arm leg (op de andere zij) kan ik een prima positie creeeren met wat zoeken. Overigens ik heb geen last van een opgezette pols, wel weer wat anders ... in m'n goede (niet geopereerde pols) ook meer pijn?! Compensatie, andere bewegingen .. spiegel neuronen (javascript:emoticon('Rolling Eyes').
Succes.
Als ik dit alles veeeel eerder geweten had dan ... andere slaaphouding, niet leunen op de elleboog, ... en neit teveel achter het toetsenbord
Verhees
BerichtGeplaatst: 10-02-2014 12:35 Reageer met quote

Dag allen,

25 jaar, student, automonteur.
Aandoeningen:
- Carpale tunnel syndrome L & R --> geopereerd en geheel hersteld, geen problemen meer.
- Cubital tunnel syndrome L & R --> rechts 2x geopereerd. Nog steeds veel klachten.

ik was benieuwd naar de status van degene die hier eerder niet tevreden waren met het resultaat na een operatie, en wat zij verder nog ondernomen hebben.

Verder mijn verhaal:

ook ik ben (inmiddels 2x aan de rechter arm) geopereerd aan een de ulnaris. De eerste keer was een 'release'. Na een half jaar bleek de zenuw, ondanks de fysio, helemaal vast te zitten door litteken weefsel. De tweede operatie was dan ook een transpositie, omdat na een release de zenuw waarschijnlijk weer op eenzelfde manier vast zou gaan zitten. Echter inmiddels een jaar verder heb ik nog steeds behoorlijke klachten indien ik iets doe, maar helemaal niks doen en mijn armen stil laten rusten op een kussentje is in mijn ogen geen oplossing.
Aangezien dit rechts in mijn ogen niks geholpen heeft en wellicht zelfs andere klachten opgeroepen heeft heb ik aan de linker arm nog niks laten doen.

Sinds de operatie ben ik niet meer in staat fijne werkzaamheden uit te voeren met mijn rechter hand, dingen als schrijven en het werken met een gewone muis zijn funest. Voorheen had ik daar moeite mee, nu lijkt de hand te blokkeren en resulteert het naderhand in pijn en tintelingen.

De vermoedens van mij en de fysiotherapeut zijn dat het 'van hoger komt' aangezien ik ook pijn ervaar in mijn oksels. Dat was overigens voorheen nog niet het geval. Maar dit komt aan beide zijden voor.

Voor en na de operatie ben ik bezig geweest met het idealiseren van mijn werkomgeving. Ik deed voorheen aan tentenbouwen als bijbaantje, dat is uiteraard verleden tijd. Mijn andere werkzaamheden als automonteur kan ik slechts in beperkte mate uitvoeren met veel rust. En sinds de laatste operatie ervaar ik dus ook ernstige problemen met bureau-werk, wat erg nadelig is voor mijn studie en toekomstige baan als Engineer.
FredUlnaris
BerichtGeplaatst: 10-02-2014 21:44 Reageer met quote

Dat vermoeden kun je laten onderzoeken - ik ben in elk geval zover dat na een scan de diagnose nekhernia is geveld.
Advies neurolog/chirurg opereren, vanwegen verhoogd risico bij vallen op complicaties. Echter ik moest niet verwachten dat de huidige klachten zouden verminderen
Ik heb (nu al 1.5 jr.) afgezien van operatie, heb (met ups en downs) baat gehad bij specifieke nekversterkende oefeningen (THX http://www.otc-gooivecht.nl/films/nek/ ) EN ben nooit meer naar een chiropractiker gegaan (die mogen overigens niet meer de nek manipuleren vanwege ... juist ik heb m'n vermoedens).

Suc6
NB die oksels (deo) ken ik ook - een soort electrische tinteling - kwam pas later op
Verhees
BerichtGeplaatst: 12-02-2014 12:04 Reageer met quote

mijn schouders/nek ga ik nog laten onderzoeken. vandaag eerst een kijk operatie aan m'n knie.

De pijn in de oksels is heel apart. Het lijkt op overbelasting van spieren, een soort kloppende stekende pijn. Maar als ik dan over de plek wrijf krijg ik meteen zo'n schok door heel mijn arm tot aan de pink. Wat toch weer duidelijk op een zenuw beknelling duidt.

Ik ga eens kijken of er voor mij ook oefeningen op die website staan. Bedankt voor de reactie.
Adriana96
BerichtGeplaatst: 16-04-2017 16:08 Reageer met quote

Bingo schreef:
De operatie wel,terwijl ik daar zo tegenop zag.Ging naar mijn idee best snel,1 uur en 1 kwartier)
Was s`morgens geopereerd en mocht tegen de avond weer naar huis.
De tijd erna viel erg tegen,ik zat van bovenarm tot vingers in het gips.

Ik heb een snede gekregen aan de binnenzijde van de elleboog.(12 cm)
De zenuw is verplaatst van de buitenzijde naar de binnenzijde.
En het telefoonbotje is verwijderd.

Na een ruime week hechtingen verwijderen,daarna nog wel hechtstrips.
Heeft nog wel lang geduurd voor het dicht zat.
Mijn hele arm is nog zeker 6 weken blauw geweest van de bloeduitstortingen.
Naa een paar weken ben ik nog terug geweest om een onderhuidse hechting te laten verwijderen die naar buiten groeide.

Na 6 weken mocht ik beginnen met fysio.
Daar bleek dat mijn gwrichtskapsel was ontstoken en ik veel verklevingen en littekenweefsel had.
Ik kon mijn arm totaal niet meer strekken en buigen.
Alles is daarna wekenlang gemasseerd en opgerekt.
Ik kan hem nu wel weer strekken en bijna helemaal buigen.

Maar de pijn die blijft.
Ik heb nog steeds het dove gevoel in de hand (pinkzijde)
Mijn elleboog is nog steeds erg dik.(vocht)
Mijn hand heeft geen kracht meer.
Schrijven gaat moeilijk.
Via een meting is gebleken dat de kracht de helft minder is als de andere.

Ik kan ook nog niet zwaar tillen enz
s `avonds was (en soms nog) het litteken dik en rood.
Ook het aanraken is pijnlijk en bij zitten en slapen heb ik nog vaak een kusen nodig.

Ik heb niet meer dat nare gevoel.(alsof je je telefoonbotje stoot) maar heb heel veel andere klachten.
Ik ben in Juli op controle geweest en toen zat er nog zoveel vocht dat ik een elastische kous heb gekregen.
Die heb ik nu 2 maanden gedragen,maar het is nog niet weg.

Ik ben afgelopen Donderdag weer op controle geweest bij de plastisch chirurg.
Maar hij zegt ook: je hebt na de operatie zoveel complicaties en klachten erbij gekregen.
Het duurde nu toch wel wat te lang.
Ook vondt hij dat er nog teveel zwelling aanwezig was.

Ik moet nu over een paar weken naar de neuroloog,die wil hij laten meekijken.
Krijg dan een EMG.
Daarna weer terug naar de plastisch chirurg en ik moest ervan uitgaan dat het weer opnieuw moest.
Weer loshalen,zenuw opzoeken en dan moet hij de zenuw nog dieper plaatsen.

Ik heb er nog steeds heel veel pijn aan.
Kan de arm niet tegen me aan houden,lang in dezelfde houding gaat niet.autorijden gaat moeilijk,kan s`nachts de arm niet lang gebogen houden,schrijven lukt slecht,aanraken is pijnlijk(bv jas aandoen),kan niet zwaar tillen enz
Op mijn werk moet ik nog steeds vragen zware dingen voor me te doen,s`avonds is de elleboog nog meer opgezwollen.
Ik heb het gevoel in de hand nog niet terug (kant van de pink) en s`nachts slapen mijn handen/armen weer.
Ik heb vreselijke steken in elleboog,die trekken van pols naar de hand.
Op het werk ondervind ik veel problemen,want veel dingen gaan gewoon niet meer.

Ik voelde ook telkens pijn onderhuids bij aanraking en er schoot telkens iets over mijn bot heen.
Dat was toch weer de zenuw volgens de plastisch chirurg,vandaar dat hij ws nog een keer verplaatst moet worden.
Als ik wist dat mijn klachten daarmee over gaan,mag het vandaag nog. Wink

Ik ben dus bijna 6 maanden geleden geopereerd.

Ik ben benieuwd hoe je afspraak Maandag verloopt.
Rem73
BerichtGeplaatst: 22-06-2018 10:15 Reageer met quote

Heb sinds 06-06-2018 operatie nervus ulnaris gehad , deze had ik 8 jaar geleden aan linkerelleboog ook gehad toen door neurochirurg Rolf van de rolde toen werkzaam in voormalig sint Clara ziekenhuis wat later mcrz zuider is gaan heten en nu met zuider ziekenhuis in maasstad zit , totaal geen complicaties niks , afgeholpen 28 februari gleed ik uit op een trappenhuis en kon mijn val alleen breken door op mijn rechterelleboog neer te komen elleboog was goed blauw , later op 7 mei bij een lange sexsessie 8 uur op mijn op beide ellebogen geleund , links niks aan de hand maar rechts werd de druk de zenuw blijkbaar te veel , geen gevoel meer in ring en pinkvinger ik voelde al gauw dat dit foute boel was , naar neuroloog geweest dr moudrous zag met emg dat zenuw bekneld was en vond dat ik moest wachten want hij zou nog terug kunnen schieten , maar toch doorverwijzing gevraagd naar chirurg en kreeg plastische chirurg dr a. Hofman een zeer goede plastische chirurg , ik kreeg blokverdoving en ernnasntal gemene prikken waarvan een aantal ook mijn zenuw raakten en ging nog bijna out ook , operatie is goed gegaan , maar nu 3 weken verder nog steeds geen gevoel in mijn pink en ringvinger ook daaronder is de helft van de handpalm tussen pink/ringvinger en pols totaal geen gevoel wel felle naaldsteken heb ook sterk het idee dat het daar niet goed zit , maar goed aangegeven en nu dus ook fysiotherapie maar helpt op dit moment helemaal niks , als ik ook mijn arm buigt naar rechts en breeduit op de leuning van de bank leg dan lijkt het alsof mijn zenuw daar alsof het erin schiet bij draaibewegingen en ga ik letterlijk en figuurlijk door de grond van de pijn , hoop dus niet dat de anesthesist iets geraakt heeft , ik ervaar duidelijk dat het niet goed zit , ik begrijp dat dat best moet genezen maar ik had al lang weer gevoel moeten hebben , 8 jaar geleden links totaal geen last complicaties maar nu is het 1en al ellende , de zenuw bleek behoorlijk beschadigd ook met een zwelling , ja wat betreft is het afwachten hoe dit gaat verlopen er word gezegd dat dit wel een half jaar kan gaan duren?, werkelijk serieus? , maar als die zenuw goed vrijgelegd is aan de buigzijde dan zou hij toch redelijk snel weer gevoel moeten hebben toch? , maar ja misschien vergelijk ik het teveel met 8 jaar geleden , wat denken jullie ? . Wie wil hier op reageren?
Index > Spier- en gewrichtsklachten > Ervaringen met operatie van zenuwbeknelling elleboog
Pagina 10 van 10  

Vorige  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring