Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Kinderziekten > Pijn rond navel
Auteur Onderwerp: Pijn rond navel
ecas
BerichtGeplaatst: 30-01-2008 0:29 Reageer met quote

Mijn zoon van 13 jaar is in het ziekenhuis opgenomen met onverklaarbare buikklachten. Er zit een plek boven zijn navel die pijnlijk is. De pijn is stekend en zit er de hele dag. Als hij beweegt of eet (met name warm eten) wordt het erger. Er is een echo gemaakt, een rontgenfoto, bloed is onderzocht, urine ook. Niets gevonden. Omdat hij weinig eet (dat veroorzaakt pijn)heeft hij nauwelijks ontlasting. Dat is dus nog niet onderzocht. Hij heeft geen pijn bij ontlasting, geen diarree, niet misselijk, geen koorts, geen problemen met plassen, dus eigenlijk alleen maar pijn boven de navel. Nu wordt hij geobserveerd in het ziekenhuis, maar ik krijg sterk de indruk dat de medici in het duister tasten over de oorzaak. Herkent iemand deze symptomen? En heeft iemand wel eens gehoord van groeipijnen rond de navel?
Eef
AndreaF
BerichtGeplaatst: 03-03-2009 13:54 Reageer met quote

Ik weet niet of je hier nog leest, maar ik ben eigenlijk wel benieuwd hoe het is afgelopen.
Hebben ze iets gevonden en is hij er nu vanaf?
Mijn zoontje van 4 jaar loopt al maanden met buikpijn rond de navel. De huisarts vertelde dat bijna alle kinderen die plek aanwijzen.
Tot een paar weken terug was het af en toe dat ik hem erover hoorde, nu elke dag. In de tussentijd flink aan het spugen geweest en diarree.
Hierbij heeft hij kaakholteontsteking en oorontsteking gehad, dus de huisarts schuift het daarop in combinatie met buikgriep.
ecas
BerichtGeplaatst: 03-03-2009 23:19 Reageer met quote

Hoi Andrea,
Gelukkig is uiteindelijk bij onze zoon alles opgelost, omdat er na drie maanden een parasiet gevonden is: dientamoebe fragilis. Dit is een gangbare parasiet, maar veel artsen weten niet dat deze parasiet buikpijn kan veroorzaken. Uiteindelijk bleek men in het AMC een test te hebben ontwikkeld, waarmee deze parasiet aan te tonen was (hij is erg moeilijk te vinden in de ontlasting). 10 dagen medicijnen en hij was er vanaf. Onze zoon had geen last van spugen of diarrhee.
Als je meer wilt lezen over buikpijn bij kinderen, kan ik je het boek van Saskia van As aanbevelen, het heet Darmklachten en de epidemie van de parasitaire infecties. Hier hebben wij veel aan gehad.
Ik hoop dat de klachten snel verdwijnen, want een ziek kind maakt je radeloos.
Groet, Erna
AndreaF
BerichtGeplaatst: 07-03-2009 12:00 Reageer met quote

Hoi Erna,
Parasieten, heb ik ook al aan zitten denken, aangezien mijn nichtje zo ook heel lang heeft rondgelopen.
Hij heeft nu voor de 3e keer een antibiotica gekregen, welke ook voor buikklachten is en ik moet zeggen: Ik hoor hem er nog weinig over.
Over een week terug naar de huisarts en dan wil dat toch zeker even voorleggen.
Dank je wel!
Groeten,
Andrea
Erwin Douwes
BerichtGeplaatst: 18-07-2017 16:58 Reageer met quote

Hallo Eef,
De klachten die je beschrijft doen denken aan 'buikmigraine'. Dat is een vorm van migraine die niet hoofdzakelijk tot hoofdpijn, maar tot buikpijn leidt. Komt meestal voor bij kinderen van lagere school leeftijd. Ik moest eraan denken omdat allerlei andere oorzaken al uitgesloten zijn. Zie voor uitgebreide informatie hierover https://www.simpto.nl/diagnose/buikmigraine/
De aandoening komt overigens vooral voor bij kinderen bij wie 'gewone' migraine in de familie voorkomt. Is dat het geval?
Groet,
Erwin
Index > Kinderziekten > Pijn rond navel
Pagina 1 van 1  

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring