Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Hart- en vaatziekten > Hartoverslagen tijdens sport
Auteur Onderwerp: Hartoverslagen tijdens sport
eduard36
BerichtGeplaatst: 09-09-2008 14:43 Reageer met quote

Hallo annette,

Ik heb eigenlijk precies het zelfde gehad! (lees mijn post hierboven maar) Ik zou dus ook even bij de dokter afdwingen om een inspanningstest te doen. Ik heb er ruim 20 jaar last van gehad! terwijl het allemaal met een pilletje is op te lossen. Als het iets ernstigs zou zijn? word je er geen 48 mee zegmaar... Laughing Alles wat jij aangeeft heb ik ook gehad! Vorrig jaar ben ik er dus weer eens mee naar de huisarts geweest en die begon ook weer over stres enzo... Ik zei: "luister vriend! ik betaal 134 euro voor mijn ZF! en ik wil een inspanningstest!" En zo een week later kon ik al terecht bij een prive kliniek in Amsterdam. Inspanningstest gedaan, een hartfilmpje gemaakt en een echo. Bleek dus een onschuldige hartritme stoornis te zijn. Ik geloof wel in de onschuld, omdat ik het al 20 jaar heb. Als het iets schuldigs is, dan lukt dat geen 20 jaar. Heel af en toe komt er nog eens een overslag voorbij, maar dat heeft dan meer te maken met dat ik een paar weken achtereen om 04:00 op sta. verder gaat het al een jaar overslag vrij! Toppie!
pats
BerichtGeplaatst: 25-11-2008 14:10 Reageer met quote

Ik ben een vrouw van 52 jaar en heb last van extrasystolen sinds ik 20 ben. Meerdere cardiologen bezocht en de verschillende testen; extrasysrolen aanvaard het.
De laatste cardioloog die ik bezocht was een vrouw en ook zij had last van extrasystolen dat stelde mij wat gerust.
Heel intensieve sport durf ik niet doen (wel fietsen en wandelen en dansen). Het blijft een hinderlijke kwaal. De hormonen spelen zeker een belangrijke rol en ook slaaptekort en stress.
Dus volg ik Yoga, mindfulness en relaxatie en dat helpt om rustig te worden want ik ben een piekeraar.
barunca
BerichtGeplaatst: 09-12-2008 12:24 Reageer met quote

Dolfijntje schreef:
Hallo,

Ook ik heb soms last van overslagen, maar voornamelijk in de week dat ik ongesteld ben of vlak daarvoor.
Laatst begon het ook een keer, nadat ik een slok champagne op had, dus alcohol laat ik nu helemaal staan (dronk het toch bijna nooit)
Ik heb het vaak in rust toestand en een enkele keer tijdens inspanning of bij het bukken of bepaalde bewegingen.

Als ik naar de huisarts ga, gebeurd het niet, zodra ik daar weg ben, begint het ineens weer.
Ik heb ook wel last van pijn in linkerarm en linker schouderblad, me nek zit vast, misselijkheid, gevoel van knoop in me maag en soms een druik op me borst, alsof ik geen lucht meer krijg.
Laatst zijn er tijdens een opendag 2 ECG's gemaakt. De eerste gaf aan dat er een stoornis was, maar ze kon niet vinden waar op het ECG, dus ze wou er nog een maken.
De tweede gaf aan dat alles in orde is, maar ik ben daardoor erg in paniek geraakt.
Ik sport verder wel gewoon en fiets sinds een paar dagen weer, heb ik een tijd niet gedurfd.hallo dolfijntje hoe gaat het intussen met je???

groeten

Edouard
Poortje
BerichtGeplaatst: 05-05-2009 14:15 Reageer met quote

Beste Mensen,

Ik ken deze klachten ook allemaal, heb er al zo'n 10 jaar last van. Het is gewoon erg vervelend, het overslaan begint bij mij met sporten, tennis en voetbal bij een hartslag van 130, misselijkheid en concentratieproblemen enz... Ook al diverse keren een ECG laten doen, ook een inspannings ECG. Onschuldig overslaan van het hart, is gewoon stress... Het kan inderdaad geen kwaad, geloof ook in de onschuld, maar het kost mij teveel energie. Het valt me op dat bijna niemand hier met een oplossing komt! Die moet er toch wel zijn!? Wat ik uit de berichten van Eduard begrijp is dat hij nu overslagvrij is dmv selokeen? Zijn er meerdere die dit ook gebruiken en ervaringen mee hebben, positief danwel negatief!? ennn Eduard ben je nog steeds overslagvrij? Heeft iemand toevallig ook de NAET-methode geprobeerd? Hoop vragen, maar ik wil er vanaf!
SRT
BerichtGeplaatst: 06-06-2009 21:41 Reageer met quote

Beste, vorig jaar had ik last van hyperventilatie, en bijkomende hartoverslagen en paniek. Dat heeft me wel een tijdje beheersd maar na een bepaald moment heb ik mezelf bijeen geraapt en heeft het me totaal niet meer gepakt. Ik geloofde wat de dokter me vertelde, de cardioloog na een 24-uurs kastje, etc.

Toentertijd ging ik ook elke keer vragen stellen aan mensen om me heen. Niet zo zeer aan de dokters, daar kwam ik vrijwel nooit, een keertje of twee maar de mensen om me heen zagen me langzamerhand als hypochonder. Ik kan wel trots zeggen dat dit tijdperk voorbij is. Trap niet in het verhaal dat je voor eeuwig in de cyclus blijft zitten. Je kan jezelf er wel degelijk uit trekken hoe ver het ook lijkt. Doe de dingen die je niet durft, kom naar buiten, ga op vakantie etcetera. Soms is het moeilijk en soms is het makkelijk maar uiteindelijk, als je een tijdje zonder dat je het beseft er niet bij stilstaat, gaat het van een leien dakje maar je moet hett wel doen je eigen leven ligt in jouw handen.

Groeten
SRT
pats
BerichtGeplaatst: 07-06-2009 9:50 Reageer met quote

Ik volg je helemaal. Het klopt we hebben ons eigen leven in handen. Ik ga ook op reis en onderneem veel met de extrasystoel en paniekaanvallen deze laatste hebben mijn leven een tijd beheersd. De ene dag gaat het beter dan de andere. Heb jij dan nog last van extrasystolen,
Fijne zondag nog
PS Ik ben blij jouw positieve reactie te lezen op dit forum want ik denk dat we met velen hypochonders geworden zijn.
SRT
BerichtGeplaatst: 28-06-2009 17:46 Reageer met quote

Vraagje, ik heb het zeg maar na het sporten, als mijn lichaam weer tot rust komt. Ik heb me al eens laten controleren omdat ik extrasystolen ofzo had in rust, dus telkens een extra klop, maar nu ook na het sporten. Overigens met dat onderzoek was niets mis maar ik heb nooit een fietstest gedaan. Niettemin heb ik alles aardig weer kunnen oppakken en ben dus ook weer gaan sporten. Maar na het sporten, als m'n hartslag van hoog na laag gaat, of ik ontspan tussendoor even dan krijg ik telkens op m'n maag, rond mn middenrif, een hardere klop. Net alsof het dus harder erdoor heen moet worden geduwd. Is dat normaal na zo'n inspanning.
pats
BerichtGeplaatst: 28-06-2009 19:47 Reageer met quote

Hallo SRT,
Ik heb dat ook na inspanning als mijn hart in rust gaat en de dokter zei dat ze het ook heeft en stelde me gerust wat niet wegneemt dat ik het ambetant blijf vinden en soms ook angst heb. Ik had al een paar dagen geen last (= geen extrasystolen) en vandaag was ik op bezoek bij mijn zus en oeps een paar keer na mekaar extrasystolen en ik was bang niemand zag het en dan zijn er momenten dat ik ze voel en ze gewoon erbij neem.
SergeSerge
BerichtGeplaatst: 01-02-2016 0:36 Reageer met quote

Hallo iedereen,

Ik ben ze beginnen krijgen in periode van depressie maar ik ben er niet meer van af geraakt.
Eerst meer in rust maar nu ook tijdens sport, wel als ik me uitgeput of moe voel.
Stelt me gerust dat ik van niemand lees dat ze er van doodvallen.
Maar ik vind ook, ondanks het er bij mij niet heel veel zijn, dat het moeilijk is om er mee om te gaan. Zeker tijdens sport, omdat ik me altijd afvraag of het wel bij die enkele overslag zal blijven. Ik doe judo en dat kan wel eens intens zijn. Ben nu 36 en vraag me dan af of ik het niet beter kalmer aan doe

Gr. Serge
joell2001
BerichtGeplaatst: 03-02-2016 18:35 Reageer met quote

PAC'S OF PVC'S Zijn niet bijzonder
Wat wel apart is , dat je er 40 Per uur hebt.
Zolang het je niet Ernstig hindert ( Flauwte / Wegvallen / Etc.)
Is het absoluut onschuldig.
Indien dit wel gebeurd, zou ik als cardioloog zijnde Een ICD of Reveal of Confirm inplanteren
Index > Hart- en vaatziekten > Hartoverslagen tijdens sport
Pagina 3 van 3  

Vorige  1, 2, 3

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring