Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Hart- en vaatziekten > Hartoverslagen tijdens sport
Auteur Onderwerp: Hartoverslagen tijdens sport
Ria59
GastBerichtGeplaatst: 06-10-2006 17:04 Reageer met quote

Ook ik heb al jaren last van extra systoles. Vooral in rust. Niet leuk, maar volgens alle artsen ongevaarlijk(Veel slagroom eten, dát vinden ze link). We hebben er samen al miljoenen overleefd! Iedereen heeft ze, niet iedereen voelt ze. Het zou erger worden van slapeloosheid, stress, koffie en ja, van sport.
Nou heb ik geen auto, dus ik fiets nogal wat af. Ik ben 47 en heb, volgens de sportkeuring, een gemiddelde conditie voor een vrouw van 20. Energie zat, heerlijk. Dan maar een paar overslagen erbij.Ik ga dus lekker door met de hardloopcursus (gisteren 21 minuten gelopen), en probeer hooguit niet gestresst of slapeloos te worden. en koffie? Koffie is me te lief....

Succes allemaal, laat je leven niet vergallen doordat je overslagen voelt.

Ria
michael
GastBerichtGeplaatst: 11-10-2006 23:02 Reageer met quote

hallo vraag bij de cardioloog om een holter met een zg event registratie.dan worden alleen de hartklopingen opgenomen Zon kastje doet het 48 uur...succes. In Nederland meot je voor hartkloppingen in Utrecht zijn..ongevaarlijk zijn is niet langer een issue
Dolfijntje
BerichtGeplaatst: 16-10-2006 23:22 Reageer met quote

Hallo,

Ook ik heb soms last van overslagen, maar voornamelijk in de week dat ik ongesteld ben of vlak daarvoor.
Laatst begon het ook een keer, nadat ik een slok champagne op had, dus alcohol laat ik nu helemaal staan (dronk het toch bijna nooit)
Ik heb het vaak in rust toestand en een enkele keer tijdens inspanning of bij het bukken of bepaalde bewegingen.

Als ik naar de huisarts ga, gebeurd het niet, zodra ik daar weg ben, begint het ineens weer.
Ik heb ook wel last van pijn in linkerarm en linker schouderblad, me nek zit vast, misselijkheid, gevoel van knoop in me maag en soms een druik op me borst, alsof ik geen lucht meer krijg.
Laatst zijn er tijdens een opendag 2 ECG's gemaakt. De eerste gaf aan dat er een stoornis was, maar ze kon niet vinden waar op het ECG, dus ze wou er nog een maken.
De tweede gaf aan dat alles in orde is, maar ik ben daardoor erg in paniek geraakt.
Ik sport verder wel gewoon en fiets sinds een paar dagen weer, heb ik een tijd niet gedurfd.
m visser
GastBerichtGeplaatst: 31-10-2006 23:08 Reageer met quote

Hallo,
ik heb een vraagje? ik heb een zoontje van 6 jaar en de laatste weken bij de voetbal krijgt hij een soort kramp op zijn borst, zijn hart gaat dan tekeer na een korte rust pauze gaat het dan wel weer, ben er mee naar de dokter geweest en zie zegt een ontsteking op de borst geef maar een paracetamol ( wonder middel zeker) er is ook een hartfilmpje gemaakt deze was goed. Nu hebben we hem vannavond met een hartslagmeter laten trainen en zijn hoogst gemeten hartslag was 177 spm tijdens een dribbel oefening, kan iemand mij vertellen of dit normaal is bij een kind van 6
alsvast bedankt.
hans2
GastBerichtGeplaatst: 04-11-2006 21:22 Reageer met quote

Hoi allemaal,

Ik heb het sinds 6 jaar en bij controle van mijn hart bleek dat ik een hoge bloeddruk heb wegens een erfelijke nierafwijking. Ik neem nu bloeddrukverlagers sinds 4 maanden en sinds een maand ben ik ervan af .. Ik had het héél erg vaak, en het was een constante in mijn leven geworden & ik kan het nog altijd niet geloven dat ik ervan af ben door het nemen van 1 pilletje dagelijks.

Kortom, laat zeker eens jullie bloeddruk nagaan.
Ik had 17 over 12 en dat was dus de oorzaak hoewel mijn cardioloog meteen daarop zei dat het niet daaraan kon liggen, maar ook hij is intussen van mening veranderd .. zo zie je maar geloof niet alles wat ze U zeggen. Ik zet deze post hier omdat ik nergens op het internet iemand over bloeddruk hoor spreken, terwijl dat in mijn geval dus de oorzaak was van die ondraaglijke extrasystolen??!!

sterkte allemaal !

Hans
lieve100
GastBerichtGeplaatst: 12-12-2006 17:14 Reageer met quote

hallo iedereen,

ik ben 28 jaar en heb nu ongeveer anderhalf jaar last van hartoverslagen. ik ben blij te lezen dat ik niet alleen ben. Heb nog niet de stap durven zetten een cardioloog te contacteren. Bij mij is het ook begonnen in een periode van stress. stress op het werk, in de auto, mij veel opjagen, hyperventilatie- aanvallen,....
Ik ben er wel al mee naar de huisarts gestapt en die zegt dat het niet gevaarlijk is zolang het niet een aantal keren per minuut voorkomt. Dat is het nu net. Ik heb het dikwijls een aantal keer achter elkaar. Ik deed ook veel aan sport. De laatste keer in het zwembad, per baantje sloeg mn hart weer enkele keren over. Ik durf gewoon niet meer te sporten. Ik denk elke keer dat het mn laatste hartslag 'was'. Echt vervelend, je bent er gewoon constant op gefixeerd. Heb ook al ademhalingsoefeningen gaan doen, en dat heeft wel een beetje geholpen. Maar daar moet je dan dagelijks 10 min mee bezig zijn. En door de drukke bezigheden kom je er dikwijls niet aan. Ik heb het ook tijdens het bukken, raar om te lezen dat dit nog voorkomt bij anderen.
Wat zou het wezenlijk verschil zijn met fibrillatie? En wat zijn de gevolgen voor later?

groeten,
Gertjan
GastBerichtGeplaatst: 13-12-2006 11:49 Reageer met quote

Hallo lieve,
een huisarts is geen cardioloog en neem van mij aan dat de kennis inzake het hart vrij algemeen is bij huisartsen. Ik heb zelf veel ervaring met extrasystolen en ventriculaire tachycardy tijdens sport en ben door de hele molen heengeweest incl. ablatiepoging. Ik kan me voorstellen dat de stap naar een cardioloog misschien groot lijkt maar dat is het niet. Een cardioloog heeft simpelweg alle kennis die nodig is om jou eens goed te onderzoeken. Het kan er ook in resulteren dat hij de meeste zorgen bij de weg kan nemen zodat je weer langzaamaan kunt gaan sporten. Overslagen (extrasystolen), wanneer je ze eenmaal hebt verdwijnen niet gauw maar het kan geen kwaad wanneer je groen licht hebt van een cardioloog.
Scheelt een boel stress ;o)
lieve100
GastBerichtGeplaatst: 14-12-2006 12:29 Reageer met quote

Bedankt Gertjan voor je reactie, zal mn moed bijeenrapen en een afspraak maken.

Groeten,
Lieve
Gertjan
GastBerichtGeplaatst: 17-12-2006 13:38 Reageer met quote

Succes, en laat even weten hoe het ging!
sean
BerichtGeplaatst: 17-08-2007 11:47 Reageer met quote

m visser schreef:
Hallo,
ik heb een vraagje? ik heb een zoontje van 6 jaar en de laatste weken bij de voetbal krijgt hij een soort kramp op zijn borst, zijn hart gaat dan tekeer na een korte rust pauze gaat het dan wel weer, ben er mee naar de dokter geweest en zie zegt een ontsteking op de borst geef maar een paracetamol ( wonder middel zeker) er is ook een hartfilmpje gemaakt deze was goed. Nu hebben we hem vannavond met een hartslagmeter laten trainen en zijn hoogst gemeten hartslag was 177 spm tijdens een dribbel oefening, kan iemand mij vertellen of dit normaal is bij een kind van 6
alsvast bedankt.


Heej, nee dit is idd niet normaal hoor, een jong kind zou een rustige hartslag moeten hebben. Hou je in de gaten of hij goed slaapt? Zijn er problemen thuis of met hem?

Als het aan dat niet ligt moet je toch echt even naar de dokter gaan hoor... Het is toch nog altijd een belangrijk orgaan hoor.

Sterkte!
sean
BerichtGeplaatst: 17-08-2007 11:49 Reageer met quote

Hoi,

Ik speel intussen 6 jaar voetbal, en ben 16 jaar, (17 in oktober). Op school volg ik Lo en Sport in Torhout.

Vorig jaar in mei, was er een eindtornooi omdat we kampioen waren in onze reeks, we wonnen dat tornooi een we waren kampioen van Belgie.

Na de voorlaatste match (de dag er achter) en de laatste match had ik een raar hart, ik denk dat het overslagen waren. Zo van een hartslag tussen je normale hartslag, die extra hartslag kwam om de 30 seconden, en die voel je door heel je lichaam, zo de hele dag door..
Ik was erg verontrust, heb het gezegd tegen m'n ouders en die zeiden van als het nog voorkomt dat je het moet zeggen, dan naar dokter.
Ik dacht ok, het komt door m'n sport (voetbal), nu heb ik 2 maanden om te rusten dus het zal wel over zijn.

Intussen deze maand heb ik 4 keer getraind en een tornooi gespeeld (3 matchen van 45Min). Daar geen last.

Gisteren was er een match van 2x 45Min (normale lengte van wedstrijd) en op het einde van de eerste helft begon m'n hart sneller te slaan, en het begon weer, hij begon weer over te slaan. Dan heb ik het uitgehouden tot de rust, terwijl de trainer speech gaf bleef m'n hart overslaan.
Heb dan toch de wedstrijd uitgespeeld, de 2de helft zonder stoornissen. Raar vind ik...

Soms heb ik ook 1 enkele overslag als ik me buig om iets te nemen... Dus als ik druk uitoefen...

Help me aub ;..
eduard36
BerichtGeplaatst: 19-10-2007 12:42 Reageer met quote

Hallo allemaal,
ik ben blij dit forum gevonden te hebben! ik zocht via google op 'hartoverslag bij inspanning'en kwam hier terrecht.
ik herken erg veel van wat men hier plaatst. ook ik heb er al een jaar of 18 last van.. dat geeft overgens wel aan dat het blijkbaar niet ernstig is. wat mij ook bekend voor komt is als je er over na denkt? dat het dan erger word. en ook zodra ik bij een dokter zit is er niets aan de hand! terwijl onderweg naar de dokter het hart nog 30 keer per 5 stappen oversloeg Confused zoals ik al zei, heb ik er al 18 jaar last van. maar zo erg als de laatste 8 dagen heb ik het nooit gehad! het is nu met elke inspanning. en dat maakt me bang.. als ik naar bed ga is er niets aan de hand, en voel ik me wel op mijn gemak. ook omdat ik dan weet dat er niets aan de hand is als ik ontspannen lig. daarom zal die ecg van 2 dagen geleden ook niets uitwijzen in mijn optiek. ook is er bloed geprikt voor de zekerheid.. mja... ik durf mij nu amper in te spannen omdat ik dan al weet dat het gaat gebeuren. maar dat zal dan wel die visuele cirkel zijn.. echter kamp ik de laatste maanden met veel stres.. kortom ik weet't allemaal wel.. maar er veranderd niets mee. ik probeer mij altijd rustig te houden en er niet aan te denken.. maar ja.. probeer maar eens om niet aan een paarse olifant te denken he Rolling Eyes ik heb het heel lang toegewijd aan een bepaald soort alergie van dergelijk voedsel ofzo.. maar dat gaat ook nergens over. ik las hier ook iets over de middenrif.. maar ik voel ook in mijn pols deze overslagen. dus dat is het volgens mij ook niet.. was't maar waar... Crying or Very sad ik heb nu overgens voor mijn werk aangepaste diensttijden, zodat ik normaal een nacht kan slapen. en volgende week ben ik een weekje vrij. ik hoop dat aan het einde van november het beter gaat. en dan weet ik wel zeker dat het spanning is.
weetikveel
BerichtGeplaatst: 20-10-2007 19:22 Reageer met quote

Hoi eduard,
Heeft de ecg nog wat uitgewezen??
eduard36
BerichtGeplaatst: 20-10-2007 19:28 Reageer met quote

hallo,

de uitslag moet nog komen. ergens volgende week. maar ik durf je wel te zeggen dat daar niets op te zien zal zijn Very Happy ik heb al zo vaak aan zo'n ding gelegen dat ik inmiddels ook wel kan zien of 't goed of slecht is. maar je weet nooit... in iedergeval in de loop van volgende week krijg ik de uitslag van het bloed onderzoek en de ecg.
Sebassie
BerichtGeplaatst: 22-10-2007 1:09 Reageer met quote

Hoi,

Veel van jullie verhalen klinken mij erg bekend. Mijn verhaal wil ik ook graag kwijt. Ik heb zelf meer als een jaar onwetend doorgesport met hartritmestoornissen. Mijn hart kon namelijk op hol slaan tijdens lichamelijke inspanningen en stress. Ik dacht zelf dat het hyperventilatie was. Tijdens een inspanningstest bleek dat mijn hart over de 275 slagen per minuut sloeg waar ik dus erg duizelig van werd. Dit kon een paar keer per dag voorkomen. Ik ben ook bijna flauw gevallen op het voetbalveld. Meestal begon het met enkele overslagen waarna het hart op hol kon slaan. Ik heb 5 weken in het ziekenhuis gelegen voor allelei onderzoeken. Ze konden niks specifieks vinden. Mijn cardioloog denkt dat het komt doordat ik erg veel aan sport deed en ook redelijk veel stress ondervond van school en werk. Hierdoor heb ik mijn rechterhardwand blijkbaar overbelast. Ik zelf denk ook dat het daardoor komt. Vooral bij spanning en stress komen de overslagen op. Ik heb na mijn ziekenhuisperiode 2 ablatie-operaties gehad. Deze hebben de stoornis vermindert maar niet helemaal weggenomen. Ik moet daarom nog even medicijnen slikken en rustig aan doen. Dit betekend even een tijd minder sporten en geen alcohol, caffeïne en stress vermijden. Als ik niet aan mijn hart denk gaat het erg goed. Als ik echter wel aan mijn hart denk en ik heb een drukke week gehad dan kunnen de stoornissen ineens weer opkomen als ik ga fitnesse.
Bedankt voor het lezen!
weetikveel
BerichtGeplaatst: 26-10-2007 16:57 Reageer met quote

En Eduard, heb je de testen al?
Fred de Groot
BerichtGeplaatst: 26-11-2007 22:27 Reageer met quote

Ik ben 44 en de "dreun" is van de laaste 2 jaar, onregelmatige hartslag heb ik al veel langer(zeker 20 jaar)
Tijdens sporten heb ik vaak voelbaar last van een onregelmatige hartslag met soms een "harde dreun" op de borst, soms pijnlijk. Dit geeft veel angst. Ik stop dan acuut met sporten. Ik sport veel, 4 keer p/w. Drink matig en rook niet. Bloeddruk is normaal en cholesterol is aan de hoge kant geweest, nu binnen de norm. Ook tijdens rust heb ik regelmatig een onregelmatige hartslag.
Normaal gesproken heb ik een vrij lage hartslag. Zelf heb ik het idee dat de onregelmatigheid samenhangt met stress. De huisarts zegt dat het geen kwaad kan en vind het niet nodig me door te verwijzen, tenzij ik per see wil natuurlijk.
Is er een naam voor wat ik heb?
Forever
BerichtGeplaatst: 27-11-2007 1:22 Reageer met quote

Kan van alles aan je hart zijn Fred, je komt er pas achter als je het laat nakijken......dus vraag om een doorverwijzing naar een cardioloog en dan krijg je een echo, en dan kom je vaak al een boel te weten.....nu loop je te gissen en je ongerust te maken.......als er niks aan de hand is met je hart dan ben je daarin gerustgesteld, mocht er wel iets aan de hand zijn dan is er beslist wat aan te doen.......sterkte...
eduard36
BerichtGeplaatst: 30-12-2007 8:58 Reageer met quote

Hallo allemaal,

ik ben julie nog een uitslag verschuldigt Very Happy
de uitslag is: dat ik na ruim 20 jaar eindelijk hartoverslag vrij ben! en dat door 1 simpel pilletje van 50mg per dag. selokeen.

ik was uiteindleijk bij mijn huisarts geweest voor uitslag van het bloed onderzoek. daar kwam niets uit. evenals de ecg uiteraard. mja.. als je rustig op een bed ligt en geen inspanning doet? dan is dat nogal logisch. kortom stres was de aandoening.. maar ik was het goed zat na 20 jaar! en zei dat ik 134 euro per maand aan mijn zf betaal! en dus een groter onderzoek wil. ik ben doorverwezen naar een cardiologe, waar ik vrijwel direct terecht kon. er is daar een echo gemaakt van mijn hart en tevens een inspannigns test gedaan. diagnose: een onschuldige hartritme stoornis. en sins ik dus deze medicijn slik, heb ik er geen last meer van! heeeeel af en toe komt er nog eens een overslag doorheen, maar dat is niet noemenswaardig! ik moet zeggen dat ik mij echt 200% beter voel! ik fiets, loop en ren weer zonder ergens last van te hebben.

ik slik dit medicijn nu tot 6 juni. daarna langzaam afbouwen om te zien of het nodig is door te gaan of niet.
biebel84
BerichtGeplaatst: 09-09-2008 11:26 Reageer met quote

annette schreef:
hallo allemaal'
Ook ik heb dit heel erg , al vanaf mijn 20 jaar na d e geboorte van mijn zoon.

Soms heb ik dagen erbij dat het wel om de 4 slagen overslaat.
ik ben nu 48 , en ik ben er nog , maar het went niet .

Durf dus ook niet te sporten .

ik heb dit ook met bukken , als ik de tuin doe bv , ook als ik op mijn linkerzijde lig , of diep ademhaal ..........ja.......ik weet ook niet .

Niets aan de hand volgens de dokters.
neurotishe stoornissen zei de dokter , hartangst.....fobisch ....hyperventilatie......zal allemaal wel

hormonen , ook dat nog .....
Maar goed, we proberen er mee te leven .

Sucses allemaal!!

annette
ik heb precies hetzelfde als jij(24j)ik heb het ook in erge mate maar als je het 24/24u per dag hebt om de 4 slagen dan kunnen ze je behandeling via ablatie

mvg
Index > Hart- en vaatziekten > Hartoverslagen tijdens sport
Pagina 2 van 3  

Vorige  1, 2, 3  Volgende

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring