Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Urologie > urethra divertrikel
Auteur Onderwerp: urethra divertrikel
Duygu
BerichtGeplaatst: 09-01-2008 23:06 Reageer met quote

Half jaar geleden is urethra divertrikel geconstateerd, zit niet dicht bij de blaasspier. I.o.m. specialist besloten dat risico's niet opwegen tegen de nadelen. (had er toen weinig/geen last van) Nu helaas is er ontsteking bijgekomen, nieuwe afspraak is gemaakt voor overleg.
Mijn vraag is nu..heeft er iemand ervaring met deze ingreep en waar in Nederland zijn ze er juist in gespecialiseerd/welke specialist. En waar moet ik op letten? In ziekenhuis waarbij ik aangesloten ben wordt operatie gemiddeld maar twee of drie keer per jaar uitgevoerd. Alvast bedankt!
Izima
BerichtGeplaatst: 11-01-2008 16:32 Reageer met quote

Misschien een academisch ziekenhuis zoals het UMCG in Groningen?
Duygu
BerichtGeplaatst: 11-01-2008 16:49 Reageer met quote

Bedankt voor het antwoord! Bedoelt u in het algemeen een academisch ziekenhuis, vanwaar Groningen? Zit daar iemand die gespecialiseerd is operatieve ingrepen m.b.t. urethra divertrikel. Als u in het algemeen bedoelt, academisch ziekenhuis...dan ligt Groningen voor mij toch echt te ver weg. Ik woon in Noord-Limburg. Nijmegen is voor mij dan meer een optie.
Groetjes
Izima
BerichtGeplaatst: 16-01-2008 23:26 Reageer met quote

Ik heb zelf een tijd naar het UMCG moeten gaan (urologie). Bij mij vroegen ze zich af of ik een urethra divertikel had. Men wil mij niet opereren omdat ik een vrouw ben en aangezien de vagina en de urinebuis zeer dicht bij elkaar liggen, is fistelvorming (verbinding tussen vagina en urethra) onvermijdelijk. Ik had geen divertikels (maar wel klachten). Rondom mijn urethra zit ontstoken klierweefsel (ja, ook vrouwen hebben klierweefsel rondom de urethra! al is dit niet zo een uitgesproken orgaantje als de prostaat) Een heel team van deskundigen (gynaecologen, urologen, pijnbestrijders) heeft zich over mijn (zeldzame) probleem gebogen.Als ik een man was geweest was het anders geweest, dan hadden ze misschien willen proberen het ontstoken weefsel te verwijderen. Ik heb namelijk zeer veel medicijnen geprobeerd om de ontsteking te laten verdwijnen c.q. de pijn te verminderen.

Ik neem aan dat ze deze operaties wel op mannen uitvoeren, hoe vaak en door wie weet ik niet. Ik had een vrouwelijke urologe en zij was zeer kundig. De naam is mij ontschoten, het is al weer even geleden dat ik contact had met haar.
darwin
BerichtGeplaatst: 20-09-2008 23:26 Reageer met quote

Ik ben ook een vrouw en ik ben 20 jaar geleden wel geopereerd aan de uitstulpingen aan mijn urine buis.
Ze hebben deze vaginaal verwijdert, en ze zijn niet meer terug gekomen.
Wel is het littekenweefsel altijd gevoelig gebleven.
ilse237
BerichtGeplaatst: 23-11-2008 21:42 Reageer met quote

Ik ben een vrouw van 35 en ik heb dus sinds vorige week ook te horen gekregen dat er een divertikel is gegroeid aan mijn urineblaas. Deze is ook ontstoken.
Ik moet hier ook aan worden geopereerd. En nu schijnt deze operatie gevaarlijk te zijn omdat ze dicht bij de sluitspieren moeten snijden.

Deze operatie is ook iets dat de urologen maar 4 keer per jaar hebben gedaan....

Mijn angst is dan ook een beetje aan het groeien.
oei
BerichtGeplaatst: 05-01-2009 19:01 Reageer met quote

Hallo,
Ik ben een vrouw van 40 jaar en pas geleden geopereerd aan een urethradivertikel in het AZM,ik had constant last van ontstekingen en licht urineverlies de katheter is nu pas verwijderd dus nog even afwachten hoe het verloop is.De operatie is erg meegevallen alleen de 2 weken katheter viel een beetje tegen.Over 2 maanden moet ik weer terug voor controle maar nu mag ik niet klagen hopelijk hebben jullie hier iets aan want er is inderdaad erg weinig over te vinden Groetjes Very Happy
Anahit
BerichtGeplaatst: 08-06-2017 23:12 Reageer met quote

Hallo dames, is dat Caruncula over wat jullie schrijven? Al 2 jaar heb ik zo'n open en gevoelige wondje op mijn blaasorgaan buiten kant. De laats was in bij uroloog in Nijmegen Radboud.. Dokter heeft alle onderzoeken gedaan en zij dat die heb ik ook van binnen kant, maar hij gaat niet opereren, want dat helpt niet en dat ik kan ook zo leven. Maar mijn wondje is zo gebleven en ik heb ook pijn met fietsen. Vrijen het lukt me helemaal niet al 2 jaar. Heeft iemand goede tip voor mijn. Moet is ook naar UMCG Groningen? Wat denken jullie?
wimar
BerichtGeplaatst: 15-11-2017 9:34 Reageer met quote

Hallo Anahit,

Ik heb sinds 1 week ook aan het uiteinde van mijn plasbuis een caruncula waardoor ik de hele dag verband moet dragen ivm bloeden. Herken jij dat? Bij mij gaan ze dat binnenkort verwijderen,best eng hoor want het heeft ook misschien wel grote nadelen maar om nou mijn leven lang te bloeden dat wil ik ook niet. Ben jij al iets verder gekomen? Ik hoor het graag.

Groet Wimar
Portolan
BerichtGeplaatst: 21-02-2018 16:33 Reageer met quote

Urethra divertikels kunnen echt irritant en storend zijn. Echter, met de moderne geneeskunde gevonden op http://www.medikopen.nl/ kunt u ermee omgaan.
Index > Urologie > urethra divertrikel
Pagina 1 van 1  

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring