Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Diabetes > Waarde suiker 4.4 na maaltijd hoe kan dit?
Auteur Onderwerp: Waarde suiker 4.4 na maaltijd hoe kan dit?
sabrinalentjes
BerichtGeplaatst: 08-01-2008 12:47 Reageer met quote

Hallo,

Ik wilde graag even wat informatie, ik ben vandaag bij de huisarts geweest naar aanleiding van een aantal klachten en heb mijn suiker laten prikken.

Ik voel me namelijk al 3 weken niet lekker. Ik heb een extreem hongergevoel, ook tussen de maaltijden door en 'zelfs s'nachts heb ik er last van. Het is zelfs zo dat ik denk dat ik bewusteloos raak! Ik ga dan maar suiker eten om me weer een beetje "goed" te voelen maar dat helpt maar eventjes. Daarnaast moet ik vaak plassen en heb ik last van een droge tong en taaierig (doorzichtig haha) slijm. Ook heb ik weleens last van een sterke metaalsmaak in de mond. Ben dan ook enorm dol en heb last van concentratiestoornissen.

Maar goed, de meting kwam uit op een waarde van 4.4 en de dokter zei dat dit wel te laag was voor iemand die gegeten had. Ik heb nu een formulier voor het ziekenhuis meegekregen om mij verder te laten onderzoeken op suiker. Maar wat ik nu niet begrijp is dat suikerziekte toch juist altijd om hoge waardes gaat? Dan heb je toch suikerziekte? En vooral als ik gegeten heb, moet de waarde toch hoger liggen dan 4.4? Hoe kan het dan dat ik zo'n lage waarde heb na een maaltijd?

Hoop snel op een berichtje want maak me wel zorgen...

Groetjes Sabrina
Gineke
BerichtGeplaatst: 08-01-2008 17:54 Reageer met quote

google eens op hypoglycaemie (ik hoop dat ik het goed schrijf).
als je een heel laag suikergehalte hebt, helpt suiker inderdaad maar eventjes, niet goed dus; je kunt beter meer koolhydraten eten. dat werkt langer. altijd wat druivesuiker bij je hebben lijkt me wél een goed plan, veel diabeten hebben dat altijd bij zich.
Succes !
JavaHa
BerichtGeplaatst: 05-01-2009 23:18 Reageer met quote

Toen ik vanmiddag door een vriend, met een apparaat, voor de suikerwaarde werd gemeten bleek die 4.4 te zijn. Dat was voor de maaltijd. Na zoeken op internet vanavond kwam ik hier terecht en ik heb meteen ingelogd. De waarde is te laag werd mij gezegd. Nu snel mijn eetgewoonte aanpassen en druivensuiker halen..... Ik liet me meten omdat ik nogal eens duizelig was en regelmatig last had van zweten. Wat kan ik
nog meer doen?
SmeeeJ
BerichtGeplaatst: 25-02-2009 16:03 Reageer met quote

Wat is je lichaamsbouw? Want als je erg mager bent (en dus een snelle vertering hebt) kan het zijn dat de suikers gewoon erg snel in je bloed worden opgenomen en afgebroken! Inderdaad, altijd een druivensuikertje bij je hebben;-)
mikkes
BerichtGeplaatst: 10-07-2010 11:47 Reageer met quote

hoi je kan ook andere ontregelingen hebben...dit schijnt veel linker te zijn nl sterkte
Tim11
BerichtGeplaatst: 17-10-2010 16:19 Reageer met quote

Quote:
Ik heb een extreem hongergevoel, ook tussen de maaltijden door en 'zelfs s'nachts heb ik er last van. Het is zelfs zo dat ik denk dat ik bewusteloos raak! Ik ga dan maar suiker eten om me weer een beetje "goed" te voelen maar dat helpt maar eventjes. Daarnaast moet ik vaak plassen
Maar wat ik nu niet begrijp is dat suikerziekte toch juist altijd om hoge waardes gaat? Dan heb je toch suikerziekte? En vooral als ik gegeten heb, moet de waarde toch hoger liggen dan 4.4? Hoe kan het dan dat ik zo'n lage waarde heb na een maaltijd?


Suikerziekte is een ongeneeslijk ziekte?
Dat denk ik van niet. Het is maar een heel gewone ziekte en makkelijk behandelbaar.
Een ziekte die je naar je lichaam goed moet luisteren.

Extreem hongergevoel betekent dat je moet eten voor de alvleesklier om insuline te produceren. Dit suikergehalte zet hij om in bloed te verbranden.
Veel plassen betekent dat er teveel vocht in je lichaam en plassen is een oplossing voor je lichaam.

Hoe kan het dan dat ik zo'n lage waarde heb na een maaltijd?
Zo'n laag waarde heb na een maaltijd doodat nog steeds teveel vocht in je lichaam.

Dat is ook de reden waarom de huidige geneeskunde geen overzicht op suikerziekte heeft.
Zij kijken alleen maar de suikergehalte te hoog of te laag.
Zij kijken niet na of de bloed/vocht te veel of te weinig.Wink
grdzgzovic
BerichtGeplaatst: 17-10-2010 16:34 Reageer met quote

Ik reageer niet snel op onwaarheden die hier voorbij komen, maar dit is echt klinklare onzin.
ChantalT
BerichtGeplaatst: 17-10-2010 21:26 Reageer met quote

ja idd, was het maar zo makkelijk behandelbaar, jammer dat mensen er zo makkelijk over denken en onwaarheden over neerzetten.
marjan27
BerichtGeplaatst: 17-10-2010 21:58 Reageer met quote

Nou idd,zat even met verbazing te lezen pfff
Zussie70
BerichtGeplaatst: 18-10-2010 2:03 Reageer met quote

Hoi,

Ik zat even de reactie te lezen dat Diabetes ''een gewone ziekte'' is en makkelijk te behandelen?!? Nou,mijn mond viel open tot op de grond,zeg Shocked
Sabrina,heb jij Insuline of slik jij Metformine?Dat ''stabiliseerd'' de ''suiker'' namelijk en een waarde van 4.4 is inderdaad te laag!Ik zou je aanraden je goed te laten onderzoeken,en als je nog niks gebruikt(Insuline of Metformine,zijn tabletten)er wel wat voor te gaan gebruiken!!!En,last but not least,laat je adviseren door een dieetiste,echt doen!zij kan je leren hoe je je koolhydraten ''gebruikt'' en meerdere malen,kleinere beetjes eten helpt ook om van dat hongergevoel af te komen,zo doe ik het ook!Een droge mond,veel plassen,en vermoeidheid horen er helaas bij,dus dat is niet zo vreemd dat je dat heb!(Sorry,is absoluut niet leuk Sad!!!Maar hoort erbij! )
Ik eet voor de nacht wat,anders moet ik(ook)mijn bed uit om wat te pakken Wink(2 of 3 x Embarassed) Maak een lijst(je)met vragen,en wees niet te snel,bang dat je flauwvalt,al is 4.4 wel een aanleiding voor hypoglyceamie.(Ik heb meestal na de maaltijd 7.6,dat word als normaal beschouwd,en gaat niet perse om hoge waardes hoor!!)Ik heb een kaartje op zak,daarop staat dat ik Diabetes heb,en mocht ik niet in staat zijn,om te reageren'';geef mij dan svp 5 druivensuikertabletten,of 5 suikerklonten,bij voorkeur opgelost in water''....En zorg dat je doorverwezen word naar een DiabetesVerpleegkundige,zij/hij kan je goed begeleiden,bij je Diabetes,en je leren ''je suiker zelf te controleren'' thuis(overal dus,hier heb je een glucose-meter voor) Succes er mee,Sabrina(en laat je niet gek maken door mensen die denken dat zij alles zo goed weten!Laat lekker kletsen)Laat je informeren door deskundigen! Wink Groetjes Zussie11
Tim11
BerichtGeplaatst: 20-10-2010 11:22 Reageer met quote

@ zussie11

Wat is eigenlijk de probleem met een waarde van 4.4?

Weet je dat suikerziekte een moderne, door de mens zelf gecreëerde ziekte is.

Je moet niet alleen kijken of je suikergehalte te hoog of te laag.

Zo lost je de probleem niet op.
Laughing
ChantalT
BerichtGeplaatst: 20-10-2010 11:39 Reageer met quote

Tim11:

Ik snap volgens mij niet helemaal wat je bedoelt, denk je dat mensen met diabetes hier zelf voor hebben gezorgd?
Tim11
BerichtGeplaatst: 20-10-2010 19:09 Reageer met quote

Hoeveel jaar bestaat een mens?
Hoeveel jaar geleden is de ziekte Diabetes ontdekt?

Toen die tijd nog geen meetapparaat heeft uitgevonden. Leven jullie toch gelukkig dan nu met weinig zorg.

Wat zeg je dan die aspartaam (nep-suiker) ten nadeel op de alvleesklier?

Aspartaam --> zoet --> insuline aanmaak --> glucose uit bloed naar de cellen --> bloedsuiker daalt --> honger --> onbedwingbare drang naar eten, in bijzonder koolhydraten --> bloedsuiker stijgt --> insuline aanmaak --> etc.
Waarom aspartaam nog wordt toegestaan is uiteraard vanwege commerciële belangen. Zoetstoffen zijn schadelijker dan suiker omdat ze de pancreas op een verkeerd spoor zetten: er wordt suiker verwacht en dat komt niet.
ChantalT
BerichtGeplaatst: 20-10-2010 19:43 Reageer met quote

Tim11:

Als ik jouw goed begrijp vind je dus dat wanneer je veel snoept het je eigen schuld is dat je diabetes krijgt, omschrijf ik dat juist?
Tim11
BerichtGeplaatst: 20-10-2010 21:38 Reageer met quote

Neen. Dat bedoel ik niet.
Je schreef: wanneer je veel snoept het je eigen schuld is dat je diabetes krijgt,
Als ik dat bedoelde dan kletst je me uit wanneer je een maand niet snoept en je diabetes niets verandert.
Ik geef maar een voorbeeld dat insuline en aspartaam lijken wel de oorzaak van diabetes. Maar in de werkelijkheid heeft maar 25% de aandeel ervan.

Zullen wij een andere voorbeeld nemen met 2 glazen water. Glas A gieten wij 200 m1 water. Glas B gieten wij 100 m1 water, vervolgens gooien wij allebei 5 g suiker in. Is glas A zoeter of glas B zoeter? U zal een goede antwoord kunnen zeggen: Glas B.
Op dat moment als wij 1 m1 uit glas A en B voor suiker onderzoek dan weten wij Glas B is zoeter dan glas A. Glas B geeft wel een verkeerde boodschap dat zoeter is. Maar in werkelijkheid wij hebben allebei 5 g suiker ingegooid. Omdat Glas B minder water dan Glas A. Daarom is de suiker gehalte iets anders uitgekomen. Glas A betekent voor een gezonde mens. Glas B betekent voor de suikerziekte patiënt. In werkelijkheid suikerziekte patiënt bevat niet teveel suiker dan een normale mens, alleen de bloed tekort leidt tot suiker gehalte te hoog.

Stel dat wij gaan Glas C ook 100m1 ingieten. Maar gooien wij 2.5 g suiker in.
Hoe zal dit worden met Glas A en Glas C
Question
ChantalT
BerichtGeplaatst: 20-10-2010 22:00 Reageer met quote

beide hetzelfde lijkt me
Tim11
BerichtGeplaatst: 20-10-2010 22:48 Reageer met quote

Heel goed.
De resultaat is gelijk. De suiker gehalte van Glas C is zelfde als Glas A. Wij denken natuurlijk beide glazen zijn zelfde.
Maar... als wij meer slokjes gaan drinken. Dan komen wij pas achter Glas C is niet zelfde als Glas A. Want Glas C is snel op dan Glas A. Hoewel de suiker gehalte van Glas C niet minder dan Glas A. Maar in werkelijkheid is de suiker massa van Glas C de helft minder dan Glas A. Wel via de suiker gehalte test kan je het niet onderscheiden. Wat wil deze 2 glazen zeggen? Dat wil zeggen als de suikerziekte patiënt neemt de suiker verlaagde medicijn voor zijn ziekte. De bloedglucosewaarden is verlaagd. Maar het lichaam verbetert zich niet. Niet alleen bloed blijft tekort. Zelfs de suiker gehalte blijft laag.

Diabetes is een ongeneeslijke stofwisselingsziekte waarbij het lichaam onvoldoende energie uit glucose (suikers) kan halen. Dit is de wetenschap conclusie van de reguliere geneeskunde. Want deze wetenschappelijke meting had hun totaal misleiden. De bloedglucosewaarden onderzoek van een plek zegt niets van het hele lichaam. Ten tweede de gehalte kunnen ons niet vertellen hoeveel bloed met hoeveel suikerglucose. De totale bloed getal van het lichaam kan niemand exact meten. Wie kan zonder risico hele bloed van een mens uithalen voor onderzoek meting en daarna weer terug naar de mens pompen?

Nou de vraag is: Is de suikerziekte patiënt bloed/vocht tekort of suiker teveel?
De meest patiënten zijn snel moe. Als suiker teveel dan kan toch niet zo makkelijk moe zijn. Nog belangrijk is als meer voeding eet dan stijgt de suiker gehalte omhoog. Maar als je honger heeft en niet snel eten dan voelt je krachteloos, trilling en zweet. Dit zal suiker bloedglucosewaarden laag noemen. Wetenschap gezien is als iemand voldoende suiker gehalte in het lichaam bevindt betekent genoeg energie en kracht. Waarom heeft hij behoefte aan het eten en waarom kan hij niet tegen honger

P.s mijn Nederlands is niet zo best. Excuus me! Maar ik heb wel verstand van suikerziekte. Dat gaat het om.
grdzgzovic
BerichtGeplaatst: 21-10-2010 1:05 Reageer met quote

Vriend,

Je stapelt leugen op leugen en je schrijft beweringen aan de reguliere geneeskunde toe die gewoon absolute onzin zijn. Ik mag hopen dat niemand zich laat misleiden door dit soort praatjes.
Als ik met deze opmerking forumregels overtreed dan spijt mij dat, maar hier moet echt iemand iets van zeggen.
grdzgzovic
BerichtGeplaatst: 21-10-2010 7:49 Reageer met quote

Overigens wil ik best kort uitleggen hoe het wel zit. Diabetes is een complexe aandoening, maar hieronder staat een 'korte' en hopelijk begrijpelijke uitleg van het basisprincipe.

Simpel gezegd zijn er 2 typen diabetes.
De eerste wordt veroorzaakt door een zg. auto-immuunreactie van het lichaam op de cellen van Langerhans (de cellen die insuline produceren) in de alvleesklier. Feitelijk maakt het eigen immuunsysteem deze cellen dus kapot. Na verloop van tijd zijn er te weinig cellen om voldoende insuline te produceren en ontstaat er dus een absoluut tekort aan insuline
Bij het tweede type zijn de cellen minder gevoelig (resistent) geworden voor het lichaamseigen insuline. Dit type heeft een relatie met bijvoorbeeld overgewicht. Er zou dus voor een gezond lichaam voldoende insuline in eht bloed zitten, maar doordat de cellen minder gevoelig zijn ontstaat er dus een relatief tekort aan insuline.

Diabetes is dus feitelijk een ziekte waarbij er sprake is van een absoluut of relatief insulinetekort.
In het gezonde lichaam heeft insuline een belangrijke rol in de suikerhuishouding. Onder invloed van insuline kan glucose (suiker) de cel in getransporteerd worden waar het in de mitochondrieen (de energiecentrales van de cellen) kan worden verbrand en omgezet kan worden in energie. Insuline bereikt dit door aan de cel te binden (op een receptor) en deze cel te stimuleren om een poortje in de celwand in te bouwen waar de glucose vanuit het bloed doorheen kan om in de cel en dus bij de eerder genoemde mitochondrieen te komen. Zonder dit poortje kan glucose eigenlijk niet goed in de cel terecht komen en dus niet worden omgezet in energie.

Als je een tekort aan insuline hebt of als je cellen niet gevoelig zijn voor insuline (diabetes) ontbreekt het je dus aan goede mogelijkheden om glucose in de cel te krijgen en om te zetten in energie.
Dat heeft een aantal gevolgen, o.a.:

1. Het lichaam zal op zoek moeten naar een andere energiebron. Het zal dan als eerste de vetten aan gaan spreken. Het lichaam kan wel een tijdje op alleen vetten lopen, maar bij de afbraak van vetten komen stoffen vrij die, als ze zich opstapelen, giftig zijn voor het lichaam (zg. ketonen). Als deze stoffen te veel ophopen kunnen mensen fors ziek worden en zelfs in coma raken.

2. De hersenen zijn met name erg gebouwd op glucoseverbranding en kunnen eigenlijk niet zou goed vetten verbranden. Daarom krijgen mensen met lage bloedsuikers vaak symptomen van vermoeidheid, duizeligheid en verwardheid. Bij mensen met diabetes is de bloedsuiker weliswaar hoog, maar kan de cel er niks mee omdat het simpelweg niet bij de energiecentrale van de cel kan komen om verbrand te worden. Om die reden krijgen mensen met diabetes dezelfde verschijnselen als mensen met lage bloedsuikers (vermoeidheid, zweten, trillen, verwardheid, etc.). De glucose is wel aanwezig in het bloed, maar ze kunnen er niks mee.

3. De glucose wordt wel nog altijd door de darmen opgenomen en komt dus wel in het bloed terecht. Omdat het ontbreekt aan insuline kan het echter niet de cel in en kan dus niet verbrand worden (zie hierboven). Ook glucose stapelt zich dus op in het bloed. Daarom hebben mensen met diabetes dus HOGE bloedsuikerspiegels. Helaas kan het niet verbrand worden en hebben ze er dus feitelijk niets aan. Dat heeft dus niets met vocht/bloedgehalte te maken!
Als die bloedsuikerspiegel hoog genoeg wordt, zal er ook glucose door de nier worden uitgescheiden (bij gezonde mensen gebeurt dit niet!). Nu wordt het wat ingewikkeld, maar doordat de nier ook glucose gaat uitscheiden is hij niet zo goed meer in staat om water uit de urine terug het lichaam in te trekken. De nier maakt namelijk eerst voor-urine aan en ontrekt daar daarna weer water aan om te veel verlies te voorkomen. Als er glucose in die voor-urine zit heeft de nier minder mogelijkheden om dat water terug het lichaam in te trekken (dit komt door de osmotische balans in de nier, maar dat voert te ver om dat hier uit te leggen). Als gevolg hiervan zal de urine dus minder geconcentreerd worden en gaat iemand met diabetes dus meer plassen zonder dat het lichaam dat eigenlijk zelf wil. Als gevolg van dat vele plassen, gaat het lichaam dus te veel vocht verliezen. Het lichaam gaat dit willen compenseren en zal dus een dorstprikkel gaan geven. Dat is de reden dat mensen met diabetes dus veel drinken en veel plassen. Het vochttekort is dus een GEVOLG van de hoge bloedsuikerspiegel veroorzaakt door het insulinetekort en niet de OORZAAK van de hoge bloedsuikersuikerspiegel.

4. Tot slot heeft insulineafgifte niets met zoete smaak alleen te maken. Fatsoenlijke medische onderzoeken om ratten en op mensen m.b.v. functionele MRI tonen gewoon aan dat aspartaam alleen NIET leidt tot afgifte van insuline. Daarvoor is toevoeging van een andere energiebron als glucose, sacharose etc. nodig.

De verhalen van Tim11 over vochttekorten waardoor bloedsuikers hoog lijken en alle associaties die door hem verzonnen worden zijn stuk voor stuk kul.
Je doet mensen met dit lastig behandelbare en niet te genezen medisch probleem zwaar tekort door dit soort dingen te beweren en dat vind ik storend.
Wat mij betreft gaat het hier ook al lang niet meer over het originele topic en mag dit hele forum dus verwijderd worden voordat meer mensen deze nonsens lezen.
Index > Diabetes > Waarde suiker 4.4 na maaltijd hoe kan dit?
Pagina 1 van 1  

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring