Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Spier- en gewrichtsklachten > mislukte spondylodese en nu ?
Auteur Onderwerp: mislukte spondylodese en nu ?
vrouw37
BerichtGeplaatst: 06-01-2008 4:35 Reageer met quote

Eindelijk weten ze waar al mijn pijnklachten en vermoeidheid vandaan komen,
Mijn spondylodese van bijna 2 jaar geleden is mislukt,
het is niet aangegroeid en nu proberen mijn spieren mij onbewust in balans te houden met die instabiele rug.

Ben voor een s.o naar de Sintmaartenskliniek geweest en ben daar schandalig behandeld.
Eerst wilde ze mij met een kluitje in het riet sturen dat mijn spondylodese helemaal niet los zit,
(gelukkig heb ik zelf alle foto's met beschrijving in mijn bezit)

Maar uiteindelijk kreeg ik te horen dat ik al zo lang rugklachten heb en de rest van mijn wervels ook al slecht is,zodat ze mijn mislukte spondylodese niet willen vastzetten.
Toen ik daar toch wat meer info over wilde hebben was het dat "we er lang er breed over konden praten en daar had dr.Hostings geen zin in,want hij deed het toch niet"

Volgens hem was het bewijs dat een spondylodese bij mij niet zou helpen,
omdat,Let op Shocked ik na mijn spondylodese mij nog nooit goed heb gevoeld zonder pijn enz Shocked

Ja hehe,deze is dus nooit vastgegroeid.

Ik moest maar fijn door blijven revalideren en dat mijn spieren branden en ik steeds moeier en moeilijker ga lopen komt omdat ik nog meer moet revalideren Confused

Wat een waardeloos ziekenhuis zeg Crying or Very sad

Volgens mij wil het ziekenhuis alleen maar makkelijke patiënten zodat ze aan het eind van het jaar met mooie cijfers in de Elsevier kunnen staan Evil or Very Mad

Maar hoe het ook is,
ik krijg steeds meer pijn en moeite met alles,
kwaliteit van leven is erg achteruit gegaan na die spondylodese,
Loop nu maar te malen wat ik het best kan doen,
naar mijn oude orthopeet gaan en hem zijn mislukte operatie over laten doen,
Toch maar door blijven revalideren met de angst dat ik nu misschien meer kapot maak dat mij lief is,heb namelijk sinds kort ook uitval in mijn voet of
weer op zoek naar een andere arts ?

Zou wel graag naar België willen maar ja verzekering Sad
Zijn er meer die in hetzelfde schuitje zitten en misschien weet iemand raad ?
Zou het graag horen,

groetjes
Rene64
BerichtGeplaatst: 30-03-2009 23:05 Reageer met quote

Hallo vrouw 37,

Ik heb ook te horen gekregen dat de 2 wervels van een spondylodese, 2 jaar geleden uitgevoerd, waarschijnlijk niet zijn vastgegroeid. Er is mij voorgesteld om dit met een her-operatie te proberen te herstellen.
Ik zou graag in contact met mensen die dit ook hebben meegemaakt, en ben benieuwd wat jij gedaan hebt en hoe het nu is.

Groet,
Rene64
zinna
BerichtGeplaatst: 25-07-2009 20:04 Reageer met quote

St.Maartenkliniek ben ik heel lang gelden (12jaar)geweest....Een overeenkomstig verhaal alleen van een andere arts en (ik denk ) mijn leeftijd, toen 50 jaar...Ik kreeg er dan nog bij te horen, maar mate men ouder wordt de klachten wel overgaan en werd met een klassieke behandeling(gipscorset) het riet in gestuurd...Ik ben niet meer terug gegaan. Uiteindelijk via een manueel arts bij Dr. v.d Eede terecht gekomen in den Haag...Alles wat hij mij vertelde , kwam uit.. hij heeft een spondylodese L4-L5 geplaatst alleen om minder pijn te hebben en ik moest op een laag niveau blijven functioneren (voor mij heel moeilijk, maar wel gedaan de eerste paar jaar). Uiteindelijk weer pijn genegeerd en doorgegaan. Met als gevolg heel veel pijn. Dr. v.d. Eeden inmiddels vertrokken ( ik wist toen niet waar naar toe). Opnieuw gezocht en kwam in Zevenaar terecht. Deze arts zou mij voor 100% van al mijn klachten af helpen.(toen had ik weg moeten lopen) Hij zou L2-3-4 en l5- S1 met bot uit het bekken vast zetten .Maanden in het gips met pijp en 6 weken plat liggen. Nu denk ik , wanneer je zoveel pijn hebt wordt logisch denken uitgeschakeld. Toen ik bij kwam uit de narcose wist ik al dat het goed fout zat...Wat had ik een vreselijke pijn m.n.in mijn linker been en voet en iets minder in mijn rechter been en voet.
Na veel vragen kreeg ik uiteindelijk als antwoord dat (WIJ)hij nam niet de verantwoording om te zeggen (IK) ook wel eens een druppeltje kunnen morsen. Ik weet niet zoveel, maar wist voldoende om te weten dat ik goed in de maling werd genomen...
Nu 5 bijna 6 jaar later heb ik nog steeds heel veel pijn v.a mijn taille tot onder aan mijn voeten. v.a. mijn knieën tot onder aan mijn voeten neuropathische pijnen en functie beperkingen. Van hem heb ik nooit antwoord gekregen...hij bleef aardig , maar hij laat je ook aardig stikken als het niet goed is gegaan. Dan ligt het aan de patiënt en niet aan hem.. Nieuwe onderzoeken en antwoorden heb ik gekregen via een neuroloog en orthopaed in een ander ziekenhuis. Via hen ben ik doorverwezen naar de revlalidatie .Waar ik uiteindelijk 15 min. zonder krukken heb leren lopen. Ik heb na die laatste operatie niet alleen heel veel pijn maar ook veel beperkingen over gehouden.
Ik weet voor mezelf dat ik het nooit meer met bot en via de buik zou laten doen. Dat is zeer patiënt onvriendelijk....via de rug en met titanium is moeilijker voor de arts, maar heel wat vriendelijker voor de patiënt....Ik neem het mezelf heel erg kwalijk dat ik me door dat aardig zijn van die arts behoorlijkl heb laten mislei(IJ)den...Aardig doen is nog niet aardig zijn.
Uit ervaring weet ik dat een spondylodese veel verbetering kan brengen , mits het door de juiste arts met de juiste kennis wordt gedaan...Raden die het af om te opereren en geven ze daar de juiste motivatie bij, accepteer het dan...Want uit ervaring weet ik ook dat het veel erger kan worden.
Ik wens een ieder veel sterkte en succes om de "juiste" beslissing te nemen..
Grt. Zinna
rug11
BerichtGeplaatst: 26-07-2009 2:12 Reageer met quote

Beste lotgenoten, ben vrouw van 49jr en kamp al 11 jr actief met ernstige rug/nekklachten.Zelfs in 80-er jaren al hernia's gehad welke niet door z.huis werden herkend.Toen rust genomen.Maar ik heb een actieve vorm van degeneratie (slijtage)vh kraakbeen/tuss.w.schijven in de werv.kolom. Ben eerst in N.land bij specialisten,therapeuten,pijnbehandelaars geweest. Mocht niets baten.In'02 L-4-5 totaal geen tus.wschijf aanwezig, ik werkte nog fulltime.Toen in de Univ.Klinik in München(niet de bekende slechte Alphakl.) door een top team geopereerd. Spondylodese L4-5. Ging aanvankelijk goed,hadden mij gewaarschuwd dat het slechter zou gaan met de jaren.Is uitgekomen.Eind '04 St.MrtsKliniek Nijmegen.Konden niets doen,geld op etc.Boden mij nog een stimulator aan. Gelukkig niet gedaan.
Toen via via naar Overpelt,Mariaz.huis,Dr.J.van Loon,orth/neuro/traumatoloog. Dus allround.Bekeek de gegevens v.zijn vooronderzoek,scans etc.Pakte zijn map en in juli '05 een nwe.spondylode L2-L5.Oude materiaal moest eruit. Perfect gedaan.Kosten geen probleem, is een operatie welke in Nland ook wordt uitgevoerd, dus moet de zorgverzekeraar de machtiging vooraf toestemmen en betaling naar ned.tarieven, België is goedkoper. Toen in aug/okt'05,2 erge hoofdpijn,tinteling li-hand,in VU Adam eerst maar 6wk termijn afwachten, had al langer klachten.Werd naar huis gestuurd (2 mri's met duidelijke afwijkingen vlgs radioloog. In voorjaar '06 Toch maar weer naar België. Vlgs huisart uitslag dramatisch. Dr.van Loon,stellig, opereren,geen andere optie, hernia, uitstulping stond niet naar buitenzijde maar richting ruggenmerg.Dus slecht nieuws, beknelling etc. In'06 geopereerd. C4-C7 vastgezet.Klachten over.
Tijdens revalidatie in 07 acuut 2x menicussen,daardoor was lopen moeilijk,volledig in puin,ook in België tussendoor.
Eind '07 tinteling in re-been,hevige pijnen,na scans, uitslag bi-lateraal, dus beiderzijds onder operatiegebied dubbele hernia met ernstige beknelling van zen.wortels. Weer operatie in febr.'08 door v.Loon in België, heeft L5 en S1 kunnen vebinden.Operatie suksesvol. Exact 10dgn na ontslag hoorde ik laag i/d rug een knak.Scans waren vlak na de OK nog wazig.In sept.was duidelijk dat S1/S2 breukvlak had. Komt zeer zelden voor.Heel veel pijn,1jr+1mnd lang hiermee gelopen.Arts wisselde van z.huis naar, jawel de St.Maart.kliniek.vanwege zijn capaciteit.Kon mee als zijn patient.Ben daar nu eind mrt.jl geopereerd.Had eerst ook mijn bedenkingen.Maar kliniek is na vertrek van hoofd erg veranderd en heeft 5*voor dienstverlening.Ook de 1ekeer dat men na de OK meteen de goede pijnstilling gaf.Ik gebruik al jaren zware opiaten(veel verwarring over verslaving,is niet waar).Dan denk je na ca.28 operaties van alle aard het nu gehad te hebben, nu sinds enkele weken weer re-hand tinteling,hoofdpijn etc. Zelfde in halsgebied als in '06.Zie de bui al hangen omdat C2-C3 ook niet best zijn.
Ben zolangzaam aan metal-woman.Maar de specialist is een vakman, jammer dat mijn lijf steeds weer nwe niveaus vindt waar het mis gaat.
Het is een lang verhaal, hoop dat sommigen hierdoor hun eigen problemen kunnen relativeren.Jammergenoeg ben ik sinds 5jr 100% afgekeurd,zal nooit meer veranderen.Heb eerst met veel pijn nog 50%vrijwillig doorgewerkt.Bedr.arts zei toen al, de vrije tijd na werktijd moet geen bedtijd zijn.Jammergenoeg is dat nu bijna de hele dag zo. Soms met meer medicijnen toch even weg,ook vakanties,je relatie komt anders ook in de knel.
Ik wens indereen heel veel sterkte, het vaak onzichtbare leed is het meest onbegrepen leed en dat doet het meeste pijn.
Maaike T
BerichtGeplaatst: 27-07-2009 10:36 Reageer met quote

Bij mij is hij wel gelukt. Alweer zo'n 20 jaar terug. Het kan dus ook goed aflopen. Eerst zou ik in Hoorn worden geopereerd. Volgens de specialist had ik een afschuiving van 1 1/2 cm. en zou ik 3 maanden van mijn oksel tot en met mijn bovenbenen in het gips moeten liggen. Zie je dit al voor je met 3 kleine kinderen~. Ik niet, dus ben ik her en der gaan vragen om wijsheid. Een familielid zit in fysiotherapie en zij is voor mij gaan zoeken in deze medische wereld. Zij is naar een congres geweest. Daar hoorde ze over een nieuwe succesvolle methode die door Dr. Van Norel in het CWZ IN Nijmegen werd uitgevoerd. Hier ben ik voor een second opinion geweest. Deze orthopeed vroeg mij hoe ik aan een afschuiving van 1 1/2 cm kwam. Vertelde dat ons (mijn man en mij)is verdteld door een neuroloog in Hoorn. Want hoe hij ook meette: Het bleek veel erger. De afschuiving was zellfs 2 1/2 cm. Ik had nog een halve cm speling en anders had ik een dwarsleasie! Ik ben toen volgens deze nieuwe methode geopereerd, die nu eens door een Nederlandse arts was ontwikkeld, namelijk deze dr Van Norel zelf. Ik was nr 43 op de hele wereld die op deze manier werd geopereerd (Steffie operatie). Ik hoefde niet in het gips en na 10 dagen mocht ik het ziekenhuis uit. Toendertijd duurde de operatie vijfenhalf uur. Tegenwoordig in anderhalf uur geloof ik.
Het leek goed te gaan, tot ik ´s nachts een keer pijn kreeg. Naar het CWZ gebeld. Direct komen, diezelfde dag nog. En zo zaten we op vrijdagmiddag ineens weer in het CWZ. Foto gemaakt en toen bleek dat 1 van de 4 schroeven was gebroken. Het botschraapsel wat ze uit mijn heup hadden gehaald, was nog niet goed ´uitgehard´. Daardoor bleek er een mimieme speling tussen te schroeven en de plaat te zitten. Je krijgt dan het effect van de paperclip. Als je die een paar keer op en neer beweegt op 1 punt, dan breekt die. Dat was met die ene schroef bij mij ook gebeurd. Dus toen weer naar het CWZ en hebben ze alles bij mij gerenoveerd. Dus 2 neiuwe platen en 4 nieuwe schroeven. Wederom geen gips. Het herstel ging nu heel snel. Tot op heden heb ik nog steeds geen enkele bewegingsbeperking en mag alles doen. Zelfs verbouwen, paardrijden, surfen (als ik het zou kunnen).
Ik weet niet of iemand iets aan dit verhaal heeft, maar ik ben het bewijs dat er misschien voor een aantal van jullie nog wel hoop is. Dr Van Norel is volgens mij nog steeds werkzaam in het CWZ in Nijmegen (niet in St Maartenskliniek).
Sofie...
BerichtGeplaatst: 27-07-2009 11:54 Reageer met quote

Hoi,

Ik krijg volgende week een spondylodese operatie. Ik hoop echt dat het toch wel goed zal gaan en mij enige verbetering geeft op wat ik nu heb. Gelukkig lees en hoor ik toch ook echt veel goede berichten dus ik hoop heel hard dat ik daarbij ga horen.

Wel echt vervelend dat het zo gelopen is bij rug11. Wel hoor ik vaak dat als je onder in de rug problemen hebt dat je later ook problemen krijgt in de nek. Ik wacht wel af hoe het zal gaan want zoals het nu gaat kan ik ook niets meer dus er moet toch iets gebeuren.

Groetjes,

Sofie
Maaike T
BerichtGeplaatst: 27-07-2009 12:01 Reageer met quote

Sofie, in welk ziekenhuis word je geopereerd?

Met mij gaat het uitstekend hoor. Wat wel belangrijk is, is dat je goede fysiotherapie krijgt na de operatie.
Bij mij kreeg ik de dag dat ik werd opgenomen al bezoek van een fysiotherapeut in het ZH zelf. Hij heeft van tevoren al met mij oefeningen doorgenomen die ik direct na de operatie moest doen. (zelf kunnen draaien in bed, in en uit bed komen, in een stoel gaan zitten, vanuit een stoel ophoog komen etc.)
Aangezien bij mij de rug 2x is open geweest is er veel spierweefsel met het littekenweefsel vergroeid. (te weinig fysiotherapie gehad na thuiskomst). Het is dus wel heel belangrijk dat je na de operatie veel oefent, zodat alle spieren in een goede conditie komen/blijven.
Sofie...
BerichtGeplaatst: 27-07-2009 14:08 Reageer met quote

Hoi Maaike,

Ik heb dat al bij het gesprek aan de orthopeed gevraagd en die heeft gezegd dat het in principe niet nodig is maar mocht het toch nodig zijn dan mag ik pas 3 maanden na de operatie voorzichtig gaan oefenen met een fysio. Dit omdat het vast groeien het belangrijkste van de operatie is. Daarna mag het dus evt wel en ik sport al jaren bij de fysio en ook dat mag ik pas 3 maanden na de operatie langzaam oppakken.

Ik word in het UZ in Gent geopereerd.

Fijn dat het met jou uitstekend gaat en ik hoop zeker dat ik dat straks ook mag zeggen over een paar maanden.

Groetjes,

Sofie
Maaike T
BerichtGeplaatst: 27-07-2009 15:02 Reageer met quote

Ik mocht ik de eerste 3 maanden wel ONbelaste oefeningen doen bij mijn mensendiektherapeute. Dus geen oefeningen als ik op mijn rug lag, maar wel oefeningen als ik op handen en knieen steunde. Elke therapeut die iets met spieren te maken heeft weet welke oefeningen dat zijn. Het waren niet veel oefeningen. Na die 3 maanden zou ik zeker gaan oefenen. Het scheelt enorm.
Joh, in het algemeen is het zo dat je op internet alleen de slechte ervaringen leest. Diegenen zijn op zoek naar 'medeslachtoffers' en zoeken antwoorden op vragen waarom het bij hen niet goed is gegaan. Hier proberen ze ook antwoorden te krijgen op de vraag hoe nu verder...... De ene operatie is nu eenmaal niet de andere. En bij diegenen waar het goed is gegaan........ die hoor je meestal niet.
Het is toevallig dat ik het onderwerp zag toen ik naar een ander onderwerp aan het zoeken was.

En nog wat anders. Veel mensen weten bijv. al weken of soms maandenlang dat de operatie er aan zit te komen. Mensen vroegen mij of ik het niet eng vond. Nou ik had geen tijd om na te denken, want ik heb geloof ik maar 2 weken hoeven wachten. Ik mocht wachten tot de herfstvakantie. Het was nl ook belangrijk om een caravan in de buurt van het ziekenhuis te stallen, zodat mijn man en de 3 kinderen daar konden vertoeven, terwijl ik in het ziekenhuis lag. Wij woonden toen in Noord-Holland en dan is het niet handig om elke dag op en neer te reizen en ook nog de kinderen te verzorgen etc.
rug11
BerichtGeplaatst: 30-07-2009 5:18 Reageer met quote

Niet verwacht zoveel reacties op mijn Rug 11 verhaal.Voor alle duidelijkheid, bij mij zijn de spondylodeses, de L4-L5, toen L2-L5, C4-C7, L5-S1 en maart jl.breukvlak S1 (op een speciale wijze met kuitbeen en schroeven in kleine bekken vastgezet en gefixeerd met bestaande spondylodes L2-L5) op zich allemaal goed gegaan. Ware het niet dat er steeds op andere niveaus weer problemen komen.
Ben nu maandag jl.28e, weer naar Nijmegen geweest voor controle.Schroeven in rug, 3stuks van de velen voelbaar op de huid doen wel pijn maar kan niet anders. Mobiliteit is gelukkig stuk beter dan met alle beknellingen. Maar helaas, dit is nog lang niet geheeld, was de 1e.die op deze wijze is geopereerd met de fixatie techniek, door de zeldzame breuk. Nu al weer weken pijn in nek, tinteling rechter middelvinger etc. Ken de verschijnselen v.e nekhernia. Fotos LWK en CWK gemaakt.Op de CWK,nekwervels al te zien dat wervel boven de spondylodese C4-C7 wervel het heeft begeven en de wervel onder C7, de C8(ofwel 1e.Th),is ook niet goed. Nu weer MRI.Als er weer een beknelling van zenuwkanaal is dan weer opereren. Indien slijtage, dan doet hij het niet, terrecht. Dus zo zie je maar, ik kom niet uit de ene revalidatie periode uit en de volgende ingreep staat alweer voor de deur. Maar gelukkig heb ik een hele goede arts in de St.Mrts. Dus alle vertrouwen dat hij ook deze keer weer de juiste beslissing neemt. Blijft alleen de vraag hoelang dit lichaam dit alles nog volhoudt.Ook weer li-binnenmeniscus voelbaar slecht. Komt hij geeneens aan toe.
Voor iedereen, veel ups en weinig downs toegewenst.
Het even afschrijven van alles kan ook goed doen.
Maaike T
BerichtGeplaatst: 05-08-2009 15:20 Reageer met quote

@ Sofie:
Heel veel succes en sterkte deze week bij je operatie. Ik hoop dat je snel in staat bent om hier terug te komen en te vertellen hoe het met je is.

@ Rug11:
Pfffffffff, mens wat heb jij de operatiekamer al vaak gezien! Vreselijk dat je van de ene operatie in de andere valt. Wat een moed moet je hebben om nog enigszins positief in het leven te blijven staan. Petje af hoor! Heel veel sterkte.
rug11
BerichtGeplaatst: 06-08-2009 13:05 Reageer met quote

Hoi Maaike, dank voor je support. Operaties betreffen die vd werv.kolom. Totaal ben ik ca. 30xgeopereerd.Maar belangrijk is inderdaad moed houden.En de steun van je familie en vrienden. Want van hun hulp ben je afhankelijk.Moet 17.8.MRI-CWK.Pijn handen/vingers vanuit de nek worden met de dag erger.Dus zal wel weer opereren worden. Ups en downs horen erbij,maar soms zijn de downs wel erg vaak in de overhand.
Ook iedereen sukses en sterkete gewenst die in dezelfde/soortgelijke situatie verkeren.
Mooi zomerweer en ik lig (gelukkig) weer op bed.Ben moe van alle pijn.
Maaike T
BerichtGeplaatst: 06-08-2009 13:31 Reageer met quote

30!!!!!!! keer geopereerd.......... Je kent bijna iedereen wel van naam in het ziekenhuis en de ok's vermoed ik zo.
Zelf zit ik wel met veel spierklachten. Volgens fysiotherapeut komt dit n.a.v. 2 rugoperaties. Het littekenweefsel is vergroeid met het spierweefsel. Daardoor sta is iets scheef en daardoor weer veel last van tintelingen in re-arm. Verder hebben de geleerden vastgesteld dat ik een ernstige Toks heb. Thorasic Outlet Syndroom. Hierdoor wordt een ader en zenuw in mijn re-arm afgekneld. Door veel te bewegen en weinig adm. werk te doen (vorige baan) gaat het nu stukken beter. Nu heb ik echter een peesontsteking (syndroom van Quervain) in mijn li-pols. Deze geneest vrijwel niet. Vermoedelijk door wederom vastzitten van spieren in rug en schouders. Dus nu ook fysio om deze spieren los te krijgen. Loop hier al mee vanaf maart dit jaar. Eerst rust, toen brace, toen 2 x injectie met corticosteroiden en 3 weken gips. Nu nog geen verbetering, dus gaat het mes er in. Volgende week gesprek bij de narcotiseur. Gelukkig alleen dagopname. Het is niet echt aantoonbaar dat het door de rugoperatie komt, maar vele 'deskundigen' denken toch van wel.
Ik zit nu vanaf maart wel thuis, maar ik kan hopelijk na de operatie van de quervain wel weer gewoon mijn huidige werk in de thuiszorg doen.

Sterkte in bed. Heb je je pc/laptop daar bij de hand? Dan kun je tenminste nog iets als je ligt. En is het een beetje koel in huis? Wij hebben hier nu gelukkig airco, anders zou ik mijn werk (nachtzorg in de thuiszorg) niet kunnen doen. Want overdag slapen in een warme kamer lukt mij niet.
Sterkte.
En ja moed houden........ dat is wel heel makkelijk gezegd. Het is zo moeilijk na al die operaties en afhankelijk te zijn van de goodwill van anderen.
trudy
BerichtGeplaatst: 06-08-2009 15:44 Reageer met quote

rug11 schreef:
Hoi Maaike, dank voor je support. Operaties betreffen die vd werv.kolom. Totaal ben ik ca. 30xgeopereerd.Maar belangrijk is inderdaad moed houden.En de steun van je familie en vrienden. Want van hun hulp ben je afhankelijk.Moet 17.8.MRI-CWK.Pijn handen/vingers vanuit de nek worden met de dag erger.Dus zal wel weer opereren worden. Ups en downs horen erbij,maar soms zijn de downs wel erg vaak in de overhand.
Ook iedereen sukses en sterkete gewenst die in dezelfde/soortgelijke situatie verkeren.
Mooi zomerweer en ik lig (gelukkig) weer op bed.Ben moe van alle pijn.


Dat je het nog op kunt brengen om je te laten opereren. Shocked
Ik heb een operatie (spondylodese) gehad aan mijn nek, een hernia hebben ze geprobeert weg te halen via nucleolyse,helaas niet gelukt ook heb ik last van littekenweefsel.
Operen begin ik niet meer aan mijn nek is gewoon te slecht en elke operatie is er een teveel omdat de boel steeds zwakker wordt.
Alleen bij echte uitval zal ik wel moeten tot die tijd zie ik wel.
Ik heb een neurostimulator die het in het begin super deed,helaas nu niet meer en hoop dat ze in maastricht via een andere methode de boel kunnen herstellen want voor mij betekende het zeker 75 tot 80 % minder pijn.(jammer dat jij er ietwat negatief over bent)
Onvoorstelbaar dat ze jou al zo vaak geopereerd hebben,zelf denk ik dat je een van de weinigen bent want tegenwoordig zijn ze niet meer zo scheutig met blijven opereren.
Btw tintelingen in je hand nu,voor zover ik weet komen de tintelingen niet in je hand als gevolg van c2/c3.De overeenkomde dermatomen komen niet tot in je hand hoofdpijn zou wel kunnen.
Sterkte in de strijd,je bent niet eerste waarvan ik lees die zijn leven grotendeels op bed moet slijten ondanks alle operaties.
Groetjes Trudy
rug11
BerichtGeplaatst: 07-08-2009 13:43 Reageer met quote

Dank lieve mensen voor de reacties.Voor alle duidelijkheid mijn hoeveelheid operaties betreffen niet allemaal het orthop.gebied.Ook 7x een goedaardig knobbeltje in de borsten.Dus ook andere oorzaken vele OK's.Wbt de neurostimulator,dat was maar een hulpmiddel/aanbod,gelukkig heb ik het toen niet gedaan omdat anders de latere operaties,die veel meer effect hadden, niet uitgevoerd hadden kunnen worden.Wat betreft de nek,het is wel degelijk zo dat nu de C3 en ged.C2 de uitvalverschijnselen veroorzaken.Op foto zichtbaar;C3 en C8/TH1 ingedrukt.Laatste dagen zo verslechterd,zelfs beide armen uitval.Brandende pijn/schouders/hoofdpijn.Het hele ritueel is zo herkenbaar.Draag nu af en toe mijn nekkraag om nekspieren iets te ontlasten. Dan weer af,om toch spierkracht te behouden.Gezien het feit dat bij de vorige cerviale hernia de beknelling richting zenuwkanaal ging, dus erg kritisch was, ben ik nu voorzichtig met onverwachte bewegingen/in auto kraag om etc. Heb geen laptop.Bewust,maar pc staat vlakbij. Reden om er soms even uit te gaan. Want de actieve artrose in handen maakt het er ook niet beter op om lang niets te doen.Dus soms even typen is een goede bewegingsoefening.Ik werk niet meer,jammergenoeg.Zo, beste mensen,tijd om te liggen. Merk dat de energie weer op is,de ventilator draait, dus het is goed te doen.
trudy
BerichtGeplaatst: 07-08-2009 15:44 Reageer met quote

Sterkte hoor,btw een neurostimulator kan altijd verwijdert worden als er een dringende reden( in jouw geval dus ) voor is en kan daarna ook weer teruggeplaatst worden.
Sofie...
BerichtGeplaatst: 14-08-2009 8:45 Reageer met quote

Hoi Maaike,

Ik ben weer thuis en het zit erop. Vond het wel vies tegen vallen en toch wel een best heftige ingreep maar deze ochtend voor het eerst opgestaan en met minder pijn.

De schade was behoorlijk in de rug en veel meer aan de hand dan op de mri zichtbaar was. De tussenwervelschijf was totaal aan gort en had geen functie meer. Hij puilde veel erger uit en de zenuw zat behoorlijk klem. Ook was niveau L4/L5 extreem lax en konden zo op en neer bewegen van elkaar.

Het is dus hoognodig geweest en was niet meer vanzelf beter geworden. Ze hebben nu een plif gedaan met 2 kooitjes. IK moet nu de komende weken veel rust houden en mag een beetje bewegen. Heb wel oefeningen mar die zijn alleen om een trombosebeen te voorkomen en vooral voor de kuiten dus. Bijv op tenen gaan staan en voeten op en neer bewegen. De rug moet echt rusten want anders kan het niet vast gaan groeien. 11 sept moet ik op 1e controle.

Het is wel zo dat het niveau eronder ook al versleten was en nu ook de tussenwervelruimte vernauwd is. Moet erg rekening gaan houden met de rug en de kans zit er wel in dat die ook een keer zou moeten. Die erboven zag er wel goed uit.

Groetjes,

Sofie
Maaike T
BerichtGeplaatst: 16-08-2009 10:12 Reageer met quote

Hoi Sofie, gelukkig dat ze tijdens een operatie gewoon met hun ogen kijken. Ik hoop dat ze nu de ergste schade hebben kunnen beperken. Heeft de fysiotherapeut in het ziekenhuis je wel goed verteld hoe je in en uit bed/stoel etc moet komen? Heb je wat aan thuiszorg kunnen regelen zodat je niet automatisch toch te veel gaat doen?
Nu eerst maar van deze operatie bekomen en zorgen dat alles de kans krijgt om vast te groeien.
Zelf ben ik net afgelopen vrijdag geopereerd aan een onsteking van pees-/peeschedeontsteking (zie ook bij spier- en gewrichtspijnen: "syndroom van de quervain.". Zit hier nu met 8 hechtingen in mijn pols Was ook een lang drama voor ik dan eindelijk geopereerd werd. (vanaf half maart al thuis), maar voor mij lijkt het eind nu na deze operatie eindelijk in zicht en kan ik over +/- 4 weken weer werken.
Ik hoop voor jou dat het herstel ook spoedig verloopt. De pijn verdwijnt, al gaat dat niet van de ene op de andere dag. Je hele rug heeft nu eenmaal open gelegen en alle spieren zijn van hun plaats geweest en hebben een opdonder gekregen. Bovendien is daar in die rug ontzettend veel gebeurd. Probeer veel met je BBB-spieren (buik-, been- en bilspieren) te doen, bij gaan zitten, staan en lopen zodat je je rugspieren ontlast. Bij mij was het zo de spieren ineens waren opgerekt, want ik had een afschuiving van 2 1/2 cm. Na de operatie was ik ineens ook 2 1/2 cm langer. In het begin was ik elke keer mijn evenwicht kwijt. Bij traplopen bijv. leek het net alsof ik achterover viel. In mijn hoofd moest de nieuwe lengte even opnieuw worden geprogrameerd.

Hoop echt voor je dat je wat rust kunt creeren voor jezelf, want het zal nog wel een paar weekjes duren. En laat hier af en toe weten hoe het met je gaat.
rug11
BerichtGeplaatst: 21-08-2009 19:48 Reageer met quote

Beste Sofie, ook ik,rug 11 ben blij te lezen dat je weer thuis bent. Kan mij voorstellen dat het je tegengevallen is. 1e.OK was bij mij exact hetzelfde.Als je mijn verhaal hebt gelezen, weet je dat ik inmiddels ook L5-S1 vast heb zitten en na een breuk onderzijde S1 een hele constructie tbv die breuk.Dus hoop voor jou dat het hierbij blijft.
Zorg voor veel rust. Gun je lichaam de tijd om de warboel weer te herstellen. Nee zeggen is moeilijk, maar wel soms het beste. Sterkte en beterschap.
Sofie...
BerichtGeplaatst: 07-09-2009 10:15 Reageer met quote

Hoi Maaike,

Jij bent dus inmiddels ook geopereerd? Is dat goed gegaan? En viel het mee? Gaat het nu beter met je? Is het einde ook echt in zich gekomen?

Hier is het nog niet zo lekker. De zenuwpijn die ik voor de operatie had is nu een stuk erger. Dit kan een complicatie zijn doordat ze de zenuw beschadigd hebben met operatie maar het kan ook zijn dat het pijnlijk is doordat hij nu de ruimte heeft en aan herstellen is. Moet vrijdag op controle en hopelijk hoort het er nog bij. De rug doet het echt goed. Ik heb eigenlijk maar weinig last gehad van de rug. Alleen de eerste paar dagen na de operatie maar dat was al snel beter. Had verwacht dat die meer pijn zou doen door het gehak in de rug.

Ik ben ook iets langer geworden en de rug staat minder hol dan eerst dus had veel de neiging om voorover te lopen. Daar ben ik nu wel weer wat meer aan gewend.

Mag nu nog steeds alleen liggen en af en toe een stukje lopen. Had het ziekenhuis er nog over gebeld maar moest echt blijven rusten en alleen die korte wandelingen doen 2 of 3 keer per dag. Misschien dat ik vanaf vrijdag wat mag gaan uitbreiden. Komt denk ik ook omdat ik geen corset heb gekregen. Hoor vaak als je die hebt dat je iets meer mag lopen enzo. Volgens de arts mag het niet teveel bewegen omdat het dan niet vast kan groeien. Ik doe gewoon wat zij zeggen en als het ooit mis zou gaan (wat ik niet verwacht en hoop) dan ligt het iig niet aan mij dat ik niet geluisterd heb.

@rug11 wat vervelend dat het bij jou met het onderste niveau mis is gegaan. Ik hoop dat zoiets niet gebeurd. Er is mij verteld dat ik ook echt voortaan rekening moet houden met de rug en mijn leven erop aan moet passen. Geen zwaar tilwerk ed meer doen. Enige wat ik kan doen is zorgen dat de spieren goed zijn werk doen en voorzichtig omgaan met de rug. De tussenwervelruimte tussen L5/S1 is de helft van de normale afstand. Die is al best flink ingezakt en er zat op de mri een kleine hernia. Maar heb nu geen problemen/klachten van dat niveau dus hopelijk blijft dat zo. Heb wel eens wat uitval gehad van dat niveau maar dat was na 3 weken hele zware fysio die mij te zware oefeningen liet doen 2 keer per dag. Toen ik daarmee stopte verdwenen de klachten weer.

Maar goed we gaan het zien want hij vond het voor nu echt een te groot gebied om nu al vast te zetten. Een geluk is dat alles wat erboven zit er wel echt heel goed uit ziet!

Maaike ook jij nog heel veel beterschap en een goed herstel!!

Groetjes,

Sofie
Index > Spier- en gewrichtsklachten > mislukte spondylodese en nu ?
Pagina 1 van 2  

1, 2  Volgende

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring