Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Hart- en vaatziekten > Ablatie
Auteur Onderwerp: Ablatie
Mijno
BerichtGeplaatst: 21-01-2008 16:56 Reageer met quote

Hallo Rumeyda,

Nee naalden doen mij ook niets, en die zenuw komt ook wel weer goed. Ik was de ochtend van de ablatie redelijk rustig, en vond de nodige afleiding op de catheterkamer, die meisjes zijn erg aardig om over Dr. Loh maar niet te spreken. Ik heb geen rustgevers of een roesje gehad, wat alleen wel "grappig" was dat Dr. Loh zei dat ik een cardioversie zou krijgen en dus onder zeil zou gaan, ik vroeg hem op een gegeven moment wanneer ik de "klapper" kreeg, zei hij die heb je allang gehad ! Groetjes Mijno
rumeyda
BerichtGeplaatst: 22-01-2008 0:19 Reageer met quote

Hey Annet,

Dat heb ik ook meegekregen dat je een flutter kunt krijgen na een ablatie.Ik had dat in het begin ook,direct na de ablatie.Dan ging mijn hart erg tekeer.Maar na een paar minuten ging het vanzelf over.

Helaas heb ik ook een schildklierprobleem overgehouden aan de cordarone.Ik heb een langzaamwerkend schildklier en moet nu ook levenslang medicijnen hiervoor innemen.Dit vind ik niet zo erg.Het ergste vind ik dat de arts mij hierover niet geinformeerd heeft en ook geen testen heeft laten doen tijdens de cordarone gebruik.

Ik heb nu verschillende ritme's.Soms gaat mijn hart even op hol en op een ander moment is het boezemfibrilleren.En ik heb ook last van extra systolen.

Hoe oud ben je als ik vragen mag?
Mijno
BerichtGeplaatst: 22-01-2008 10:43 Reageer met quote

Hallo Rumeyda,

Ik lees net je bericht aan Annet (Hallo Annet !), en ik heb ook Codarone (Amiodaron) gebruikt, ruim 1,5 jaar het enige wat ik mij nog herinner is dat je er niet mee in de zon mocht zitten.
Ik heb geen idee of ik schildklierproblemen heb, hoe merk je dat? Het staat mij ook niet meer bij of men extra controles deed. Op dit moment gebruik ik alleen nog Tambocor (Flexainide) en Verapamil, maar voor mijn ablatie was ik aan de Metaprolol (Selokeen) en dat beviel best, ik had een mooie rustige wel onregelmatige pols, maar met wat ik nu slik is mijn hartslag veel hoger, maar dat zal wel wennen zijn tenslotte is het vandaag pas een week geleden dat de ablatie plaatsvond.
Gisteravond had ik een periode van plm. 1 uur dat het wat rommelde, maar het was niet meer dan 1 slag tegelijk die miste, dus geen hele ruitel achter elkaar.
Groetjes, Mijno
rumeyda
BerichtGeplaatst: 22-01-2008 14:35 Reageer met quote

Hoi Mijno,

De schildklierklachten kreeg ik jaren later.Ik heb cordarone in het jaar 2004 ingenomen.En in 2007 kreeg ik klachten.Ik ging ineens erg raar praten.Ik kwam mijn woorden niet uit.Slikte veel woorden in.Het was een ramp.Ik had ook vaak traanogen.Mensen om me heen merkte het bij mij.Dat was na de ablatie.Ik had toen ook last van die pauze's,maar ik dacht dat het niet aan mijn hart lag.Dus ben ik naar de huisarts gegaan en die had wat bloed afgenomen en mij verteld dat ik naar de ehbo moest gaan.Ik ben toen naar de ehbo gestapt en werd gelijk opgenomen.Een paar dagen later heeft mijn huisarts het ziekenhuis geinformeerd.De arts kwam naar mij toe en vertelde dat ik een traag werkend schildklier had.Ik dacht gelijk, o het kan ook daardoor komen dat mijn hart nu ineens langzaam ging.Maar dat was niet het geval.Ik had dus ook sinus pauze's en toen werd duidelijk dat er ook nog eens een pacemaker geimplanteerd moest worden.Als het andere al niet erg genoeg was.Ik heb zitten huilen daar als een gek,niet normaal.Maar ja, uiteindelijk moet je je bij alles neerzetten.

Maar voor alle duidelijkheid: Die schildklierproblemen kunnen ook later opduiken.Kijk maar eens op de gebruiksaanwijzing van het medicijn Cordarone,daar staat bij dat men tijdens het innemen van het medicijn gecontroleerd moet worden d.m.v. bloedonderzoeken.Ik wil je niet bang maken,maar ik zal toch effe langs de huisarts gaan om te informeren. En het kan niet bij iedereen voorkomen.Maar ik ben een pechgeval,die bijwerkingen die erop staan gelden dus helaas wel voor mij.

Ik ga nu stoppen, heb genoeg gepraat.

Groetjes Rumeyda
sophie
BerichtGeplaatst: 22-01-2008 15:00 Reageer met quote

Hoi Mijno,
Is het allang geleden dat je gestopt bent met amiodarone? Als je schildklierklachten hebt, had je het misschien wel gemerkt. Je kunt ook een te hoge werking krijgen, gewichtsverlies, transpireren en grote ogen.etc. Er schijnt een nieuw medicijn in Amerika nog in de testfase te zitten; dronedarone. Hetzelfde maar dan zonder de vervelende bijwerkingen (jodium). Is in Nederland nog niet op de markt.
Ik gebruik nu ook verapamil i.p.v. atenolol (betablokker), het valt me ook op dat de hartslag veel hoger ligt.Bij ritmestoornissen en fietsen ben ik direct buiten adem. Maar ja, de werking van medicijnen is bij iedereen weer anders.
Ik wens je veel succes met je herstel en dat die **** ritmestoornissen maar voor altijd weg mogen blijven!
groetjes
Annet
Mijno
BerichtGeplaatst: 22-01-2008 15:36 Reageer met quote

Hallo Annet,
Ik heb de Amiodaron gebruike van 30-04-2004 t/m 11-09-2006, daarna over op sotalol. Ik heb zo'n beetje alles geslikt wat er is, maar naar verloop van tijd kreeg ik toch weer ritmestoring. De bijverschijnselen van de amiodaron heb ik gelukkig niet dus dat loopt wel los. Wel gebruikte ik Metoprolol, een betablokker dus, de ritmestoring bleef maar het nare gevoel bleef achterwege bij dit spul. Nu heeft de cardioloog, na de ablatie, mij op Flexainide en Verapamil gezet, maar het bevalt niet zo omdat de pols toch wat hoog blijft, plm. 90 in rust maar bij de minste inspanning zo 115, ik voel mij dan belabbert. Verder voor dit moment niets meer te melden, dank voor je reaktie. Gaat het met jouw ook goed, of heb je ook klachten? Groetjes, Mijno
rumeyda
BerichtGeplaatst: 22-01-2008 20:55 Reageer met quote

Klachten kun je ook later krijgen.Dat heb ik ook gemerkt.Ik kreeg de klachten na bijna 2 jaar nadt ik gestopt ben met het innemen van amiodarone.Tijdens het gebruik van amiodarone en daarna had ik geen klachten wat duiden op schildklierproblemen.
Mijno
BerichtGeplaatst: 23-01-2008 13:13 Reageer met quote

Hey Rumeyda,

Ik heb een vraagje over medicijnen. Heb jij ervaring met Tambocor (flecainide) en Verapamil?
Ik gebruik de Tambocor 100 mg 2 x daags en de Verapamil 40 mg 2 x daags. Mijn vrouw heeft een bar goed geheugen als het over mijn medicijnen gaat, en wist nog precies wat mijn klachten hiermee waren. Als laatste medicijn schreef Dr. Loh mij deze voor, en ik gebruikte ze 3 maanden, voor mijn eigen cardioloog zonder overleg met Dr. Loh dit zomaar stopte. Dit gebeurde omdat ik weer eens op de S.E.H. was met ritmestoring. Ik had bijna drie maanden last van deze medicijnen, wat vooral hinderlijk was, de bijna continue hoge pols zowel in rust als met in beweging zijn. Ook nu ondervind ik dezelfde klachten. Hoe is jouw ervaring met dit spul?
Groetjes, Mijno
rumeyda
BerichtGeplaatst: 23-01-2008 14:18 Reageer met quote

Hoi Mijno,

Ik heb dezelfde medicijnen ook ooit gehad.Ik kan me goed herinneren dat ik me er niet goed bijvoelde.Ik werd misselijk van de Verapamil en de medicijnen sloegen niet aan bij mij.Ik herinner me goed dat ik op een dag zo veel klachten had, waarop ik naar het ziekenhuis belde.Er werd mij doodgewoon verteld dat ik door moest gaan met het innemen van de medicijnen.Ik heb dat toen ook gedaan, omdat ik weet dat je niet zomaar mag stoppen met zonder overleg.Maar de dagen erna werd het nog erger, waarop ik weer naar het ziekenhuis belde en heb gesmeekt om mijn medicijnen te laten veranderen.De assistente zou overleggen met de cardioloog en zou mij daarna terug bellen.Dat had ze gedaan en ik mocht toen stoppen met dat spul. Maar bij iedereen slaan medicijnen anders aan.Als je er echt niet goe bij voelt, zou ik toch even je eigen cardioloog daarover bellen.
Chantal76
BerichtGeplaatst: 23-01-2008 17:39 Reageer met quote

Ik liep toen stage op gyneacologie.

Merk wel dat die cardiologen allemaal zo makkelijk over een ablatie praten. Doen echt net of het niets voorstelt, zo'n slokdarmecho hebben we al 2 keer meegemaakt en mijn moeder vindt dat wel meevallen. (Beide keren zonder roesje, verdoving of spray) Daar is ze ook niet heel erg huiverig voor.

Ik moet er ook niet aan denken dat mijn moeder 4 keer een ablatie moet ondergaan, ik denk dat ze na de 1ste niet meer te porren is voor een volgende.
sophie
BerichtGeplaatst: 24-01-2008 12:57 Reageer met quote

Hey Rumeyda,
Onze DDDR pacemakers kunnen ook atriale tachycardie├źn en flutter behandelen. Ik heb wel eens gehad dat ik ritmestoornissen kreeg, omdat de pm niet goed afgesteld was. Misschien een tip , om je klachten goed te vermelden aan de pm technicus als je weer op controle moet, wie weet! Maar ja, ieder geval is natuurlijk weer anders1
sterkte ermee
groetjes
sophie
BerichtGeplaatst: 24-01-2008 13:14 Reageer met quote

Mijno schreef:
Hallo Annet,
Ik heb de Amiodaron gebruike van 30-04-2004 t/m 11-09-2006, daarna over op sotalol. Ik heb zo'n beetje alles geslikt wat er is, maar naar verloop van tijd kreeg ik toch weer ritmestoring. De bijverschijnselen van de amiodaron heb ik gelukkig niet dus dat loopt wel los. Wel gebruikte ik Metoprolol, een betablokker dus, de ritmestoring bleef maar het nare gevoel bleef achterwege bij dit spul. Nu heeft de cardioloog, na de ablatie, mij op Flexainide en Verapamil gezet, maar het bevalt niet zo omdat de pols toch wat hoog blijft, plm. 90 in rust maar bij de minste inspanning zo 115, ik voel mij dan belabbert. Verder voor dit moment niets meer te melden, dank voor je reaktie. Gaat het met jouw ook goed, of heb je ook klachten? Groetjes, Mijno


Hallo Mijno,
Helaas ben ik weer klachten( BF) gekregen een tijd na de ablatie en heb een te hoge hartslag van de verapamil, denk ik. Als ik op ga staan gaat het al naar 115. Mijn cardioloog heft dit voorgeschreven i.p.v. atenolol.Volgende week weer terug naar de ablatie- cardioloog voor een gesprek of er nog een ablatie nodig is.
Als ik het goed begrijp heb jij net een ablatie gehad? Je hart kan natuurlijk ook nog onrustig zijn , doordat het littekenweefsel nog wat gezwollen is van het branden.
Maar laat je niet ontmoedigen door alle verhalen, je hoort vast bij de 70% ablaties die wel lukken!!
sterkte
groetjes
Annet
rumeyda
BerichtGeplaatst: 24-01-2008 13:50 Reageer met quote

Hoi Mijno,

Ik hoop voor je dat het mee valt.Het is niet leuk nee, die klachten die je kunt krijgen na een ablatie.Het laat je wel schrikken.Ik hoop voor je dat het komt door het feit dat je hart nog moet helen.Want na een ablatie verwacht je toch dat je er beter van wordt.Hoeveel mg metroprololsuccinaat moet je gebruiken?Ik gebruik 1 keer daags 50 mg,want je bloeddruk gaat hierdoor omlaag.En ik heb soms een lage bloeddruk,vandaar die lage dosering.

Veel succes in het ziekenhuis en hoop dat het niets ergs is.Ik zal voor je duimen.

Groetjes Rumeyda
Mijno
BerichtGeplaatst: 24-01-2008 14:25 Reageer met quote

Hoi Rumeyda,
De metoprolol tabletten zijn 100mg 1 x daags.
Ik dacht dat het bericht dat ik aan je stuurde niet door zou komen omdat ik hem niet aan je laatste bericht heb gehangen,ik heb ik dit bericht abusieveliek verwijderd, sorry, groetjes Mijno
Mijno
BerichtGeplaatst: 24-01-2008 14:42 Reageer met quote

Hallo Annet, ik zit in de prijzen, afgelopen nacht een hoge pols gekregen (115) en dit bleef aanhouden, dus besloten om naar de SEH in Amersfoort te gaan. Daar de gebruikelijk onderzoeken ondergaan, maar de cardiologe dacht niet direct aan een flutter, wel snel maar wel regelmatig, zij ging de medicatie aanpassen. Eerder al was men in Amersfoort vergeten om mijn cardioloog in Utrecht te informeren, dus zei ik vergeet Utrecht niet ! Uit Utrecht kwamen ook wat adviezen, en de onderzoeken werden aangevuld met een infuusnaald en er werd vloeistof ingespoten om het ritme te onderdrukken, werkte helaas niet. Een tweede ecg werd vergeleken met een uit mijn dossier en toen kwam de twijvel of er toch niet een flutterje was. Nu moet in vanmiddag om 4 uur terug voor een ecg, en als er niets is gewijzigd krijg ik een cardioversie.
Wel is de Verapamil ( is volgens mij slecht spul) vervangen door Metaprolol. Dus maar afwachten. Dank voor je reaktie op mijn berichten vind ik erg fijn. Groetjes Mijno
sophie
BerichtGeplaatst: 24-01-2008 15:04 Reageer met quote

Hallo Mijno,
Wat vervelend allemaal! Ik hoop dat het ECG nu goed is!
Als dit bericht je nog bericht, veel sterkte vanmiddag.
Was het nu sinustachycardie of flutter?
nou, sterkte straks. Laat even horen hoe het gegaan is
groetjes
Annet
rumeyda
BerichtGeplaatst: 24-01-2008 16:24 Reageer met quote

Hoi Mijno,

Ja, laat ons even weten hoe het is gegaan in het ziekenhuis.Ik ben eigenlijk wel benieuwd naar mensen die het medicijn Verapamil hebben gebruikt en hoe zij daar op reageerden.Ik Heb er zelf slechte ervaringen mee.Maar elk lichaam reageert anders op medicijnen.

Groetjes Rumeyda
Mijno
BerichtGeplaatst: 24-01-2008 18:28 Reageer met quote

Hallo Rumeyde,
Ik heb in het ziekenhuis gevraagd naar de Verapamil maar men reageerde niet zo erg, maar soms zeggen blikken meer dan woorden, snap je? Het bezoek is achter de rug en ik ben weer thuis, uiteindelijk bleek dat het hartritme (door de Metaprolol) terug was tot ongeveer 85 slagen.
Ik heb wat extra slagen, een z.g.n. inhaalslag noemen ze dat, dus geen flutter, er is wel een sinusritme, dat tachycardie zegt mij niets. Wel als het meer voor zal vallen, niet te hopen, dan gaat mijn cardioloog in de slag om een andere manier van bestrijden te bespreken. Gelukkig lekker thuis dank zij de Metaprolol rust in het lijf, heerlijk. Ik ga even lekker eten, ik ben al nuchter vanaf vanmorgen, en dan lui op de bank.
Groetjes, Mijno
Mijno
BerichtGeplaatst: 24-01-2008 18:36 Reageer met quote

sophie schreef:
Hallo Mijno,
Wat vervelend allemaal! Ik hoop dat het ECG nu goed is!
Als dit bericht je nog bericht, veel sterkte vanmiddag.
Was het nu sinustachycardie of flutter?
nou, sterkte straks. Laat even horen hoe het gegaan is
groetjes
Annet


Hallo Annet,

Ben net terug van het ziekehuis, ze wilde me daar niet, maar uit het ecg bleek dat ik wat inhaalslagen heb bij een sinusritme, dus dat is niet erg. De Metaprolol heeft zijn werk ook goed gedaan, ik heb nu een pols van plm. 84 niet slecht dacht ik, ik reageer erg goed op Metaprolol, de afgelopen 6 maanden heb ik constand ritmestoring gehad, maar dank zij de Metaprolol niets gemerk, voor mij de oplossing ! Nu maar afwachten hoe het gaat, de cardioloog van dienst zei dat als het op en af toch door blijft rommelen er nog gezocht kan worden naar andere medicijnen. Voor mij is en blijft de Verapamil troep help geen snars. Groetjes, Mijno
sophie
BerichtGeplaatst: 25-01-2008 20:52 Reageer met quote

hey Mijno,
fijn dat het gelukt is allemaal! Hopen dat zo blijft!
Voor jou dus geen verapamil meer! Bevalt mij ook niet zo.
Maandag krijg ik een holter en woensdag moet ik voor een spoed-afspraak naar de ablatie-cardoloog. Kijken wat z`n voorstel is.
Die extraslagen zijn niet zo erg, toch? Heb je er ook meer last van bij koffie en alcohol?
Nou, ik wens je een rustig weekend toe!
groetjes
Annet
Index > Hart- en vaatziekten > Ablatie
Pagina 3 van 258  

Vorige  1, 2, 3, 4 ... 256, 257, 258  Volgende

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring