Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Hart- en vaatziekten > Ablatie
Auteur Onderwerp: Ablatie
Mijno
BerichtGeplaatst: 04-01-2008 18:28 Reageer met quote

Ik wordt 14-01-2008 opgenomen in het UMCU in Utrecht om een longvene-ablatie door Dr. Loh te ondergaan.
Helaas lees je bijna alleen maar nare ervaringen op verschillende site's over dit onderwerp, zodat ik niet benieuwd ben naar de ervaringen van andere, bovendien moet je zoiets hebben ondergaan om er over te kunnen oordelen. Wat ik alleen wil weten of het tot de routine van elk ziekenhuis behoord om voorafgaande aan deze behandeling een echo via de slokdarm te ondergaan, graag hoor ik hier over.
Groetjes, Mijno

Laatst aangepast door Mijno op 08-01-2008 17:53, in totaal 1 keer bewerkt
Forever
BerichtGeplaatst: 05-01-2008 1:19 Reageer met quote

Ik ben aan mijn hart geopereerd ( septum defect )en tijdens de vooronderzoeken ook een slokdarm echo gehad...als je daar erg tegenop ziet dan kun je ook om een roesje vragen, dan merk je er niks van....

Die echo is nodig om dichter bij het hart te kunnen komen, en zo een beter beeld te krijgen....veel sterkte...
rumeyda
BerichtGeplaatst: 05-01-2008 2:29 Reageer met quote

Hoi Mijno, ik ben ook al 2 keer door dr Loh behandeld.En het is noodzakelijk om vooraf een slokdarmecho te laten maken.Ze willen door middel van de echo kijken of er bloedstolsels aanwezig zijn.Dat is de reden waarom het moet.Veel sterkte nog.Als je vragen hebt, dan wil ik ze wel beantwoorden.
Mijno
BerichtGeplaatst: 05-01-2008 17:11 Reageer met quote

Hallo Rumeyda (wat een mooie naam),
Hoe zijn jouw ablaties verlopen, duurde het lang?
Ben je nu verlost van je klachten, of heb je nog steeds ritmestoring ?
Dit wordt mijn 1e ablatie, ik heb wel 3 x een hartcatheter ondergaan, maar dat valt wel mee.
Ik heb helaas wel negatieve ervaringen met het UMC, zij hebben tot drie keer toe een oproep geannuleerd, dat is echt een afknapper, je bereid je er op voor en boem over.
Uiteindelijk kreeg ik Dr. Loh vorige week zelf aan de lijn die de afspraak met mij maakte en vertelde dat het nu echt door ging, hij maakte nog de opmerking dat hij er een "prettige" ablatie van ging maken, wat aangeeft dat het een aardige man is. Ik heb wel vernomen, en dit ook op het internet gevonden dat ze in het St. Antonius in Nieuwegein een nieuwe methode van ableren hebben uitgevonden, ze branden niet elke keer 1 plekje maar in 1 keer het hele gebied zodat de tijd nu plm. 1.5 uur is voor de hele ablatie, maar hopen dat het UMC er ook snel op over gaat! En ja afgelopen donderdag belde Linda om te vertellen dat de oproep doorgaat en wat er dan gaat gebeuren.
Ik wacht alles maar gerust af, tenslotte is elke ablatie verschillend en kan je pas achteraf zeggen hoe je het ervaren hebt.
Nogmaals dank voor je reaktie, Mijno
rumeyda
BerichtGeplaatst: 06-01-2008 2:37 Reageer met quote

Hoi Mijno,

Bedankt!

Mijn ablatie's duurden erg lang.De laatste duurde ruim 9 uur. Maar ik ben dan een UNIEK persoon, hebben ze tegen my gezegd.Ik heb in totaal al 4 ablatie's gehad en heb ervaring als geen ander.2 heb ik in Eindhoven ondergaan en de laatste 2 in het Umc te Utrecht.Beide zijn uitgevoerd door Dr Loh.ZOals ik al zei duurde mij laatste ablatie 9 uur.En de ablatie ervoor ongeveer 7 uur.Ik weet niet precies meer hoelang.Ik ben helaas nog niet van het probleem af.Ik heb dagelijks last van ritmestoornissen en slik hierbij ook medicatie.Ook om mijn hartritme rustig te krijgen.

Dr Loh is inderdaad een heel aardige cardioloog.Hij neemt alle tijd voor je en laat je ook vragen stellen die hij dan voor je gaat beantwoorden.

En zoals je al zei, elke ablatie is verschillend.Iedereen ervaart het anders.Ik hoop voor je dat het mee zal vallen en wens je heel veel sterkte.mocht je nog vragen hebben, kun je ze altijd stellen.En als ik er een antwoord op heb, zal ik ze zeker beantwoorden.Groetjes Rumeyda
Mijno
BerichtGeplaatst: 06-01-2008 13:51 Reageer met quote

Hoi Rumeyda,
Dank voor je reaktie, jij hebt wel behoorlijk pech met zo'n moeilijk te bestrijden ritmestoring.
Is de ritmestoring bij jou in het begin spontaan ontstaan of had je al hartproblemen?
Het lange stilliggen tijdens een ablatie is zeker niet makkelijk, je hoort eigenlijk niemand daar over.
Nog een vraag, hoeveel ablaties heb jij gehad, ik lees in juni 2007 dat je een 5e ablatie krijg, maar melde in een vorig bericht dat je er vier heb gehad, twee in Eindhoven en twee in het UMC, of heb ik het mis?
Je vraagt je ook wel eens af wat het percentage geslaagde ablaties is, daar hoor je meestal niet over.
Van mijn cardioloog in Amersfoort weet ik dat bij mij precies bekend is waar de ritmestoring ontstaat, dat lijkt mij geen nadeel voor een ablatie.
Ik zal als je het niet vervelend vindt in het kort mijn medische geschiedenis weergeven.
Als kind ontdekte mijn ouders al dat ik niet voluit kon gaan als elk ander kind, en dus naar specialisten, die uiteindelijk aangaven "wees maar zuinig op hem hij wordt geen 18 jaar", gelukkig is de medische wetenschap niet stil blijven staan en ben ik nu al wel "iets" ouder.
Het werd een kleppengebrek genoemd waar "toen" niets aan te doen was. Echter in 1981 ben ik aan mijn kleppen geopereerd in het Sint Antonius Ziekenhuis in Utrecht (nu Nieuwegein), men heeft toen een Carpentierring geplaatst om het lek te repareren wat ook gelukt is. Zij het dat ik na drie dagen 's-nachts wakker werd met een ritmestoring, dit had ik nog niet eerder gehad en dacht dat ik het loodje zou leggen, maar met medicijnen was het goed te bestrijden, en had ik dus geen ritmestoring meer.
in de jaren negentig speelde het wel eens op, maar ik had een drukke baan en daar gaf ik de schuld aan.
Het leven kabbelde door en ik voelde mij best redelijk, ik heb vanaf mijn jeugd nooit voluit kunnen gaan ik mocht niet sporten mij niet overmatig inspannen ect.
In 2000 ben ik met mijn vrouw Rita, en zwager en schoonzus lekker drie weken naar Canada geweest, met een camper rondgetrokken, ging perfect, ook het vliegen. Echter een jaar daarna begon de ritmestoring op te spelen, eerst een beetje, later een uurtje per dag, maar van kwaad werd het erger en ging het mijn leven beinvloeden, je wordt voorzichtiger met dingen doen ect. Maar dit zal waarschijnlijk jou ook bekend zijn.
Mijn cardioloog in Amersfoort is daar nogal makkelijk over, tenslotte voelt hij het niet, hij vond dat ik het maar zo moest laten omdat hij ook niet wist wat er nog aan te doen was. Echter doordat ik hem bleef aangeven dat dit geen leven voor mij is, heeft hij mij uiteindelijk naar Dr. Loh doorverwezen, de rest is bekend.
Nu weet je tenminste iets van mijn geschiedenis, ik hoop niet dat je het vervelend vindt.
Ik wens je het allerbeste toe en hoop dat er een oplossing voor jouw ritmestoring komt.
Groetjes, Mijno
rumeyda
BerichtGeplaatst: 07-01-2008 0:31 Reageer met quote

Allereerst wil ik je zeggen dat ik het niet erg vind dat je je voorgeschiedenis hier neer zet.Ik vind het juist prettig.Zo kunnen we allemaal onze ervaringen etc uitwisselen.Ik heb 4 ablatie's gehad,die 5 zal wel een misverstand zijn van mij.Ik heb ook nooit eerder klachten gehad,totdat ik in mei 2001 ritmestoornissen kreeg.Ik werd opgenomen in het ziekenhuis en toen kwam men erachter dat ik ook nog eens een verdikte hartspier heb.De oorzaak van de ritmestoornis hebben ze nooit kunnen achterhalen.Bij mij was het in het begin ook erg en ik sukkel nog steeds met klachten.Ik hoop dat er ooit een dag komt dat ik van de ritmestoornis af ben.Het beinvloed inderdaad je hele leven .Ik hoop voor je dat het ook met je goed komt.
Mijno
BerichtGeplaatst: 08-01-2008 18:24 Reageer met quote

Hoi Rumeyda,

Ik heb nog een vraagje, weet jij of je na de ablatie nog op de hartbewaking komt, of ga je gewoon weer naar je kamer?
Ik ben nog bij mijn huisarts geweest en die adviseerde mij om contact op te nemen met het UMC om te vragen om een roesje tijdens de slokdarm-echo, hij vindt dit nodig (vindt mij nerveus), ik heb gebeld maar de dame die hierover gaat had vrij vandaag, een collega zou dit met haar bespreken en morgen hoor ik of ik wel of geen roesje krijg. Dr. Loh bepaald dit, dus wacht ik maar af.
Ik ben al wel aan het aftellen.
Groetjes, Mijno
rumeyda
BerichtGeplaatst: 08-01-2008 18:40 Reageer met quote

Als alles goed gaat mag je na de ablatie naar je kamer.Je gaat dus niet naar de hartbewaking.

Ik heb gehoord dat men wel een roesje kan geven tijdens de slokdarmecho,maar tijdens de ablatie doen ze dit niet 1,2,3. Tenminste in mijn situatie niet.Ze zeiden dat je beter bij kunt zijn, want ze gaan je tijdens de ablatie misschien ook vragen of je in wilt ademen.En als je slaapt kan dit niet.Veel succes nog...
Mijno
BerichtGeplaatst: 09-01-2008 19:14 Reageer met quote

Hoi Rumeyda,

Wat lees ik, heb je barre last van ritmestoringen? Wat naar dat het zo blijft doorgaan. Ik heb ook 24 uur per dag konstant ritmestoring maar ik slik metoprolol 100mg (Selokeen), bij mij helpt dit enigsins zodat ik de ritmestoring niet konstand voel, alleen ben ik wel benauwd.
Alleen moet ik er a.s. vrijdag mee stoppen omdat ik dinsdag de ablatie krijg, maar afwachten wat ik in het weekend ga voelen.
Linda van het UMC heeft wel net gebeld dat ik de slokdarmecho krijg onder een roesje, dus dat valt mee!
Verder zal ik voor jou blijven hopen en duimen dat er spoedig een eind aan je ritmestoring mag komen en je eindelijk weer eens mag voelen wat een "normaal" ritme is !
Hartelijke groeten, Mijno
rumeyda
BerichtGeplaatst: 09-01-2008 23:33 Reageer met quote

ja ik heb dagelijks last van ritmestoonissen.Slik nu metroprololsuccinaat 1 keer 50 en lanoxin 1 keer 125. Wel fijn dat de slokdarmecho onder een roesje kan.Dit is trouwens een verschrikkelijke onderzoek. Hopen dat je het weekend geen last zult hebben van ritmestoornissen.Maar ze zeggen dat het beter is dat wanneer je de ablatie krijgt je op dat moment ritmestoornissen hebt.Ik heb altijd ritmestoornissen.Maar toen ik opgenomen werd,wou die stomme ritmestoornis maar niet komen.Ik heb zelfs zitten springen en dansen op het toilet om de ritmestoornis op te wekken.Maar dat lukte niet.Dus Dr Loh moest de ritmestoornis maar zelf opwekken.
Chantal76
BerichtGeplaatst: 14-01-2008 13:45 Reageer met quote

Hallo Allemaal,

Ik hoor hier niet helemaal thuis, want ik heb zelf (nog) geen ritmestoornissen en hoef ook geen ablatie te ondergaan. Maar mijn moeder wel, sinds 2002 heeft ze last van boezemfibriilleren, tgv het fibrilleren in april 2002 een herseninfarct gehad. In eerste instantie sloeg de medicatie aan, in 2003 eerste cardioversie welke toch zeker een dikke 2 jaar dienst deed, vervolgens in 2005 nog eentje. Als ik me niet vergis hebben we 2006 over geslagen. En vanaf koninginnedag 2007 was het een week of 12 ieder weekend raak. Echt heel idioot, begon iedere keer op vrijdag of zaterdag...(Na de 12de keer met dank aan de medicatie gelukkig niet meer) Dus mochten we van Tilburg (daar doen ze geen ablaties) naar Eindhoven om eens te kijken of mijn moeder in aanmerking zou komen voor een ablatie. Het antwoord is dus ja, ze staat lekker op de wachtlijst en als het goed is mag ze in juli.

Maar mijn moeder beschikt dus niet over internet, misschien maar beter ook want als ze alle verhalen over ablaties zou lezen krijg ik haar daar met geen 10 paarden meer naar toe.
Want ik blijf, overigens net als de cardioloog, stug volhouden dat het niet zo veel voorstelt. (Gemeen, ik weet het, maar als dochter van en met verpleegkundige achtergrond lijkt me dit even het beste, na de ablatie mag ze me helemaal bont en blauw slaan.)

Ik lees dat de mensen die al een ablatie ondergaan hebben behoorlijk moe zijn na de operatie (en ik blijf het stug operatie en geen ingreep noemen...) Hoe moe moet ik me dat voorstellen? Is meer practische vraag, ik denk dat het nl verstandiger is als ik een week of wat zorgverlof opneem. Mijn moeder woont alleen, mijn vader is in 2004 overleden, en ik ben bijna net zo eigenwijs als mijn moeder, dus ik vermoed dat ze toch teveel gaat doen. En ook met het oog op het spuiten van Fragmin, mijn moeder vindt het niet erg om gespoten te worden, maar durft dit niet bij zichzelf te doen.

Rumeyda, hoe is jouw ervaring met ablaties in het Catharinaziekenhuis als ik dat mag vragen? Of eigenlijk kan ik beter vragen is het personeel een beetje aardig voor de patient? (Ik heb er zelf voor mn opleiding stage gelopen en vond het op de afdeling waar ik stage liep echt bagger. Zeker in vergelijking met datgene wat wij uit Tilburg kennen)

In ieder geval wil ik bij deze iedereen heeeeeel veel succes, sterkte en alles wat verder nodig is wensen. En ik hoop dat ik hier nog vaker terug mag komen om de vragen van mijn moeder te droppen. (Die zullen er vast en zeker meer gaan komen als we dichter bij juli uit gaan komen)

Alvast bedankt.

Groetjes
rumeyda
BerichtGeplaatst: 14-01-2008 14:23 Reageer met quote

Hoi Chantal,

Allereerst wil je moeder heel veel succes wensen met de medische ingreep! Ik heb wel goede ervaringen met het catharina ziekenhuis in Eindhoven.Het is het beste ziekenhuis in Eindhoven.Het personeel is ook heel erg aardig en helpt je overal mee.Daar moet je je niet druk over maken.

Op welke afdeling heb jij dan stage gelopen?

Als je nog vragen hebt, stel ze gerust, hier is het forum ook voor.

Groetjes Rumeyda
Elise70
BerichtGeplaatst: 14-01-2008 14:40 Reageer met quote

Hallo, Ik ben Elise, 38 jaar (over 2 dagen) en ben vanmorgen bij de cardioloog geweest. Ik heb 2 jaar terug een EFO ondergaan. Dit is een ablatie, maar dan alleen om te kijken. Ze dachten toen dat ik WPW (extra verbinding) had, maar toen ze in het hart waren, zagen ze bij de stoornis onmiddellijk dat dat niet het geval was. Toen kon ik onverricht ter zaken weer naar huis. Na 2 jaar medicaties (verschillende 'lol's) bleek ik afgelopen november dat ik een overreaktie had op betablokkers. Daar ik ook astma heb, zijn er nu geen medicijnen meer voor mij en zit ik dus voor een ablatie. 10 maart mag ik komen. Ondanks dat het nu allemaal alweer veranderd is (niet meer via sleutelbeen naar binnen, bevriezen ipv branden, kortere operatietijd en algehele narcose) zie ik er toch wel erg tegenop. Ik heb van vorige keer goede ervaringen met het EMC (Rotterdam) en deze keer zal mijn nieuwe buurvrouw assisteren bij de ingreep, maar toch... het blijft je hart. Weet iemand of in het EMC ook een roesje voor die slokdarmecho gegeven wordt?
appie
BerichtGeplaatst: 14-01-2008 18:13 Reageer met quote

hallo, elise als je op de site van emc zoekt kan je alles er over lezen,
Voorbereiding
- Het is raadzaam om op de ochtend van het onderzoek een licht ontbijt (een kopje thee en
een beschuit of een boterham) te gebruiken. Tot maximaal 5 uur voor het onderzoek mag
u niets meer eten. Dus als u om 13.30 uur een afspraak heeft, mag u na 08.30 uur niets
meer eten. Drinken mag tot 2 uur voor het onderzoek.
- Alle medicijnen, ook bloedverdunnende middelen als sintrom en marcoumar, kunt u
innemen zoals u dat gewend bent. Deze beïnvloeden het onderzoek niet.
- U dient zorg te dragen voor begeleiding naar huis. U krijgt namelijk een injectie met een
kortwerkend slaapmiddel toegediend.
- Mocht u vlak voor het onderzoek flink verkouden zijn geworden, neem dan contact op
met uw behandelend arts.
p.s
dit is van de site van emc van een slokdarm echo.
Elise70
BerichtGeplaatst: 16-01-2008 22:21 Reageer met quote

Bedankt Appie voor je antwoord! Inmiddels weet ik dat ik op de dag van opname ook de ablatie krijg en dit onder gehele narcose. Als je onder zeil bent, doen ze direkt de slokdarm-echo. Daar merk ik dan niks van. Gelukkig maar! Weer een zorg minder.
rumeyda
BerichtGeplaatst: 17-01-2008 0:10 Reageer met quote

Voor een slokdarmecho mag je idd je medicijnen blijven gebruiken.Maar voor een ablatie of een Efo moet je bepaalde medicijnen stoppen. Maar dit zal je cardioloog wel tegen je gezegd hebben, neem ik aan. Ik gebruikte metroprololsuccinaat en die moest ik een paar dagen voor het onderzoek ook stoppen.En wanneer je cordarone( =amiodarone) gebruikt, moet je die maanden vooraf al stoppen.Informatie krijg je meestal van je cardioloog hierover. Groetjes Rumeyda
Mijno
BerichtGeplaatst: 17-01-2008 14:10 Reageer met quote

Hoi Rumeyda,

Ben net thuis gekomen uit het UMC.
De ablatie is volgens Dr loh geslaagd.
Bij mij is een sucesvolle antrumisolatie van de rechter en linker pulmonaalvenen verricht , in mensentaal al de longvenen zijn geisoleerd.
Daarna is er een succesvolle RF-ablatie van een post-incisionele macro-reentry/flutter rond een litteken aan de basis van het linker hartoor verricht.
Oftewel er was nog een flutter veroorzaakt door mijn operatie in 1981. Ik heb nog wel last van wat extra systolen maar dat stelt volgens de zaalarts niet zoveel voor (zal wel) maar ik merk het wel behoorlijk, hoort bij een ablatie schijnt het.
Nu wat de ablatie betreft, ik ben blij dat die is geslaagd en hoop natuurlijk dat dit blijvend is.
Ik neem wel mijn petje voor je af dat jij dit al vier heb ondergaan. Ik wil geen andere lezers bang maken, maar laat ik zeggen dat het behoorlijk heftig is.
De metaprolol is gestopt en nu gebruik ik Tambocor 100 mg 2 x daags en Verapamil hcl 40 mg 2 x daags, dit ga ik gebruiken de eerste 3 maanden en dan wordt het afgebouwd.
O ja dat is ook nog zo, de slokdarmecho heeft men onder een roesje gedaan, is mij wel bevallen, ja weet dat ze bezig zijn maar meer ook niet, een aanrader als je er tegenop zie, is bij UMC normaal.
Groetjes Mijno
rumeyda
BerichtGeplaatst: 17-01-2008 15:13 Reageer met quote

Hoi Mijno,

Wat goed dat de ablatie succesvol is verlopen! Ik wil je niet bang maken ofzo, maar bij mij hadden ze ook gezegd dat het succesvol was en na een paar maanden kreeg ik weer boezemfibrilleren. Ik zeg niet dat het bij jou ook zo is, maar het kan wel voorkomen. Ik hoop voor je dat het echt voorbij is en dat je geen klachten meer zult krijgen. Mijn slokdarmecho heb ik zonder narcose ondergaan en het is echt een vervelend onderzoek, niet normaal.
rumeyda
BerichtGeplaatst: 17-01-2008 16:31 Reageer met quote

Was die zaalarts Maarten?Hij is een ontzettend aardige arts vind ik.
Index > Hart- en vaatziekten > Ablatie
Pagina 1 van 258  

1, 2, 3 ... 256, 257, 258  Volgende

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring