Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Spier- en gewrichtsklachten > cortisone injectie in schouder
Auteur Onderwerp: cortisone injectie in schouder
lien..
BerichtGeplaatst: 29-12-2007 20:09 Reageer met quote

Bijna 2 weken geleden heb ik een injectie gekregen in mijn schouder.Deze kreeg ik ook omdat ik er een ontsteking heb.Daarbij moest ik ook onstekingremmers nemen.Ging een tijdje redelijk,had nog pijn maar deze viel mee.Nu waren de ontstekingsremmers te zwaar en ben ik gestopt met ze te nemen en nu paar dagen later heb ik weer verschrikkelijke pijn.Bewegingsbeperking... Raar dat die cortisone injectie niet veel heeft afgedaan en dat het na zo een injectie nog steeds zo een pijn doet.Zou een onsteking in de schouder toch zo lang kunnen duren en wat zou het meeste kunnen afdoen?
Sofietje
BerichtGeplaatst: 29-12-2007 21:12 Reageer met quote

Hoi Lien,

Een ontsteking van de schouder kan idd erg lang duren en vooral als er niks aan de oorzaak word gedaan (overbelasting of een anatomische afwijking) zal de ontsteking niet snel weg zijn. Vaak duurt het lang en soms zijn er meerdere injecties nodig.
Ik vind het vooral belangrijk dat je eens denkt over hoe deze ontsteking heeft kunnen ontstaan. Heb je iets gedaan of ben je gevallen of zoiets.

Misschien moet je hier eens lezen waar ik schrijf en daar schrijf ik ook over de eerste keer dat ik ook zo'n injectie heb gehad in de schouder:

http://www.medischforum.nl/onderwerp/2191

Ik heb 2 weken geleden weer een injectie gehad maar deze was ook nodig om een diagnose te kunnen stellen maar heb juist meer last van de schouder (ontstekingsgevoel) dan voor de injectie. Heb de laatste 2 weken ook iedere avond wat verhoging wat volgens mij het gevolg is van mijn schouder.

Misschien kan je nog andere ontstekingsremmers krijgen?

Zou het iig wel de tijd geven want zo'n ontsteking is niet zomaar weg. Ik heb er toen ook zeker 5 maanden mee gelopen. Wat mij trouwens ook goed heeft geholpen is naar een osteopaat te gaan. Hij kan vaak niks aan de oorzaak doen maar hij kon er wel voor zorgen dat mijn lichaam optimaal functioneerde om de ontsteking beter op te ruimen.

Succes en beterschap (weet dat het echt pijnlijk kan zijn)

Groetjes,

Sofie
lien..
BerichtGeplaatst: 29-12-2007 22:30 Reageer met quote

ik werk als zorgkundige in een RVT,voelde het al een tijdje pijn tot het op een dag niet meer ging.Ben nu al 2 maanden thuis en ook al bij een orthopeed geweest.hij heeft me dus die injectie gegeven en moet ik over een goede 2 weken nog eens terug gaan.maar dat zo een ontsteking zo een pijn kan doen.... heb ondertussen andere ontstekingsremmers gekregen van mijn huisarts.heel in het begin dat ik deze klachten kreeg heb ik foto's en een echo laten maken maar daar was helemaal niets op te zien.maar nu zijn we ondertussen wel 2 maanden verder en de pijn is niet te doen. orthopeed zei dat het een ontsteking was en dat het pijn kon doen en lang kon duren maar ondertussen ben ik nog steeds niet echt geholpen. Sad lien
Sofie...
BerichtGeplaatst: 29-12-2007 23:06 Reageer met quote

Hoi Lien,

Jij werkt dan ook echt in de zorg of niet? Ik werk zelf wel in de zorg en door het werk in de wijkverpleging zijn mijn klachten die ik toen al wel had verergerd. Ik zou als ik jou was een goede schouderorthopeed zoeken of een orthopedisch kliniek zoals de maartenskliniek of zo. Weet niet waar je woont? Mijn mail staat in mijn profiel dus als je wilt mailen dan kan dat.
Kijk wel uit met die spuiten want 1 of 2 kan je er wel hebben maar ik denk toch dat er eerst beter naar een oorzaak gezocht kan worden. Spuiten doet niks aan de oorzaak van de ontsteking die je in je schouder hebt.
Bij mij werd er in eerste instantie ook gewoon doodleuk gezegd door de orthopeed van leer er maar mee leven maar met die pijn valt niet te leven.
Wel uitkijken met rust want je moet wel rusten maar teveel rust is ook niet goed want dan heb je weer kans op een frozen shoulder wat je ook echt niet wilt.

Mocht je vragen hebben dan kan je dat via hier doen maar je mag me ook mailen als je wilt!

En hopelijk word het toch een keer beter!!

Sofie

Ps: ik ben gewoon sofietje van hiervoor maar was nog met een oud email en daardoor lukte inloggen na veranderen niet meer dus nieuwe mail en nieuwe naam Wink
lien..
BerichtGeplaatst: 06-01-2008 21:05 Reageer met quote

ben twee maanden thuis heb nog veel pijn en nog steeds thuis.Ik wou toch heel graag in het kort terug gaan werken.iK kan toch niet thuis blijven zitten. Achter twee dagen moet ik terug naar de orthopeed.ben eens benieuwd wat hij gaat zeggen.
iniki
BerichtGeplaatst: 06-01-2008 22:30 Reageer met quote

Lien,
Ik heb met je te doen want ik weet dat dit verschr. pijn doet en dat je er ook erg chagarijnig van kunt worden.

Misschien heb je iets aan de volgende tip..geen cortisonen injecties meer (in dit geval is het middel erger als de kwaal)

Probeer het op een natuurlijke weg te verhelpen..veel vit. C slikken 2000 mgr p/dag werkt ontstekingsremmend.
Ook opletten met kou, wanneer je lang haar hebt, dat gewassen is, niet nat laten hangen maar gelijk drogen of opsteken (als het maar niet nat op je rug of schouders ligt)

Mijn dochter en een vriendin hebben veel baat gehad bij een Chinese dokter (chinese geneeskunde..ik weet niet waar je woont maar hier in Den Haag zitten er een aantal).
Ja zult ook veel rust moeten nemen om het te laten genezen want met werken op korte termijn kunnen de klachten erger worden. Rolling Eyes
Vooral in de gezh.zrg. met veel tillen bukken enz.
Succes en sterkte
Sofie...
BerichtGeplaatst: 06-01-2008 23:25 Reageer met quote

Hoi Lien,

En nog het belangrijkste is dat je gaat zoeken naar de oorzaak want als die niet weggenomen word zullen de ontstekingen blijven komen.

Die spuiten zijn idd niet goed en zijn vaak ook maar tijdelijk als ze wel helpen. Je mag er sowieso niet meer dan 3 krijgen dus houd dat al in de gaten. Spuiten kunnen ook veel stuk maken want de vloeistof maakt het weefsel week waardoor er eerder scheuren in kunnen ontstaan.

Succes bij de orthopeed!!

Wat bij mij tegen de ontsteking zelf heeft geholpen is een osteopaat maar goed die kan niks aan de oorzaak doen en daar moet toch de orthopeed naar kijken.

Groetjes,

Sofie
Sofie...
BerichtGeplaatst: 09-01-2008 16:21 Reageer met quote

Lien,

Ben je inmiddels al bij de orthopeed geweest?
Hoe is dat gegaan?

Groetjes,

Sofie
lien..
BerichtGeplaatst: 10-01-2008 0:22 Reageer met quote

ja ben vandaag naar de ortopeed geweest.nog steeds zo een pijn...hij vond het niet normaal kon misschien wat anders zijn hij wist het niet.Nu moet ik een atro ct scan laten maken.Maar die pas achter een kleine twee weken.Ondertussen maar thuis zitten.Ik hoop haast dat er wat aan gedaan kan worden en als er echt wat meer te zien is.
Sofie...
BerichtGeplaatst: 10-01-2008 12:17 Reageer met quote

Hoi Lien,

Vervelend dat ie het ook niet weet maar wel goed dat hij het goed zal uitzoeken. Vind dat die 2 weken echt wel snel zijn (volgens mij zit jij in belgie he?) want hier moest ik er 5 weken op wachten. Ik heb dat onderzoek ook gehad.

Ik hoop ook dat ze iig kunnen vinden wat de oorzaak is en je er vanaf helpen maar houd er ook rekening mee dat schouders toch vaak een moeilijk gewricht is en je er lang mee zoet kan zijn.

Ik ben al zeker 12 jaar zoet met regelmatig ontstekingen en nu na 2,5 jaar veel pijn en 2 operaties wacht ik op operatie nr 3 die nu echt als het goed is mij van de pijn en ontstekingen af zou moeten helpen.

Ik hoop dat het allemaal sneller bij je zal gaan maar verwacht er niet altijd te veel van want het kan lastig zijn omdat het een moeilijk gewricht is!

Succes

Groetjes,

Sofie
lien..
BerichtGeplaatst: 13-01-2008 0:39 Reageer met quote

hoi sofie, hoe isdie scan bij jou meegevallen en hoe was het gegaan? groetjes lien
Sofie...
BerichtGeplaatst: 13-01-2008 3:26 Reageer met quote

Hoi Lien,

Hoe die scan gaat en of het pijnlijk is dat is heel verschillend en ligt eraan hoe het prikken gaat. De scan voel je niks van maar bij mij lukte het prikken niet goed waarmee ze 10 minuten bezig zijn geweest om op de juiste plek te komen. Dat was erg pijnlijk. Maar ik heb ook 2 keer een blockverdoving gehad en de eerste keer was het zeer pijnlijk en lag ik te janken en de 2e keer was ik erg bang en toen was het een eitje en stelde het niks voor. Dus hoe het zal gaan weet ik niet maar houd er wel rekening mee dat het best gevoelig kan zijn.

Dat is eigenlijk gewoon heeel eerlijk en laat het gewoon op je af komen en probeer je niet al te druk te maken en te ontspannen.

Hopelijk komt er iets uit voor je!!

Succes

Sofie
Sofie...
BerichtGeplaatst: 14-01-2008 11:40 Reageer met quote

Hoi Lien,

Wanneer heb je die scan??

Succes iig!!

Sofie
lien..
BerichtGeplaatst: 14-01-2008 15:08 Reageer met quote

volgende week maandag.ik hoop dat er wat gaat uitkomen....
Sofie...
BerichtGeplaatst: 16-01-2008 13:31 Reageer met quote

Hoi Lien,

Hopelijk komt er iets uit!!
Veel succes maandag!

Sofie
lien..
BerichtGeplaatst: 17-01-2008 17:20 Reageer met quote

ik weet wel dat ze voor een artho scan een vloeistoef inspuiten in het gewricht. Hoe gaat dat juist gaan? Gewoon een prik of verdoven ze het of hoe gaat het juist?
lien
Sofie...
BerichtGeplaatst: 20-01-2008 12:40 Reageer met quote

Hoi Lien,

Ik kreeg geen verdoving en ze hebben bij mij aan de voorkant gepikt. Dan als de naald goed zit spuiten ze een vloeistof om te kijken of ze goed zitten en als ze goed zitten spuiten ze de contrastvloeistof. Dat kan even wat spanning geven op het kapsel en kan wat gevoelig zijn. Daarna meteen foto's en een scan maken en ben je alweer klaar.

Verdoven heeft niet veel zin omdat ze alleen de huid kunnen verdoven en niet van binnen dus het is 1 prik wat je voelt!

Succes morgen!!

Sofie
lien..
BerichtGeplaatst: 21-01-2008 16:26 Reageer met quote

Ik heb vandaag mijn artho scan gehad. goed mee gevallen,geen pijn gehad. Nu alleen nog een week wachten op de uitslag. Waarom moet dat toch altijd zolang duren.... Als je je injectie krijgt kijkt de dokter als hij de vloeistof inspuit toch op een schem,dan zie je waar de vloeistof terrecht komt. KOmt de vloeistof eerst op 1 plaats terrecht of verspreidt dat zich direkt vroeg ik me af.Heb niet veel gezien alleen het eerste beeld als het ingespoten zit dan bleef het gewoon in het schoudergewricht zitten. Meer heb ik niet gezien. Nu als er een scheurtje is komt daar de vloeistof in terrecht zie je het zo uitlopen.Nu was dat bij het eerste beeld niet . Zou ik daar al iets uit kunnen afleiden?
Sofie...
BerichtGeplaatst: 21-01-2008 17:59 Reageer met quote

Hoi Lien,

Fijn dat het je meegevallen is Very Happy. Ik denk niet dat je zelf conclusies kunt trekken. Ik zag ook van alles maar je weet toch niet echt wat je ziet en zij wel.
Vind 1 week echt meevallen aangezien ik bijna 7 weken op de uitslag heb moeten wachten toen. Die ene week kom je ook wel door Wink

Nou hoop dat ze iig iets kunnen zien (houd er niet heel veel rekening mee want op een mri is ook niet alles te zien en word er nog wel eens iets gemist)!!!

Groetjes,

Sofie
lien..
BerichtGeplaatst: 28-01-2008 18:46 Reageer met quote

ben vandaag bij de orhopeed geweest voor de uitslag van de scan. Nu was er een scheur in het labrum. Nu volgt er een operatie. Hopelijk gaat alles wat meevallen?
Index > Spier- en gewrichtsklachten > cortisone injectie in schouder
Pagina 1 van 3  

1, 2, 3  Volgende

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring