Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Longziekten > steken in zij en scheurend gevoel in longen na longonsteking
Auteur Onderwerp: steken in zij en scheurend gevoel in longen na longonsteking
Nerdin
BerichtGeplaatst: 21-12-2007 11:51 Reageer met quote

Hi allemaal,

Ik vroeg me af of iemand dit ook kent of weet wat dit is.
Ik heb pas geleden longonsteking gehad en ben nog steeds herstellende. Ik heb 2 kuren gehad van 7 en 10 dagen, Amoxycline en avelox. Tijdens mijn longonsteking heb ik ook nog pleuritus gehad. Verder heb ik niet allergische Astma en gebruik ik Seretide 250 en 500 erbij. En neusdruppels fluticason Propionaat 50 mg. De ontsteking was aan mijn rechterlong.

Ik heb nu als ik me ingespannen heb die dag, dat ik midden in de nacht wakker wordt van de pijn in mijn rechterzij. Het steekt als een gek en het is net als of ik daar dan ook mijn long een schurend/sponsachtig/bubbelend geluid hoor maken in het ritme van de mijn ademhaling. De pijn straalt ook door naar mijn sleutelbeen en schouder. Ik kan niet meer slapen van de pijn, tevens doen ook al mijn onderste ribben pijn en de achterkant van mijn rug onder mijn schouderblad. Er zijn ook regelmatig steken in mijn borst. Als ik in de ochtend opsta is heel mijn rechterkant van mijn rug stijf en pijnlijk en mijn onderste ribben ook.

Paracetamol helpen hier niet bij.
Ik weet me geen raad omdat ik ook het gevoel heb dat de dokter denkt dat ik me aanstel en mij niet serieus neemt.

kan iemand mij helpen??

alvast bedankt voor reacties =)

nerdin

Laatst aangepast door Nerdin op 21-12-2007 21:17, in totaal 1 keer bewerkt
marije14
BerichtGeplaatst: 21-12-2007 17:00 Reageer met quote

zeker naar de dokter!
misschien vocht achter de longen oid. ben geen dokter maar lijkt me niet goed.
Denk dat je dat zelf ook wel weet.
Pech dan dat de dokter denkt dat je je aanstelt. Hij voelt niet wat jij voelt....
suc6
So
BerichtGeplaatst: 27-12-2007 1:41 Reageer met quote

He!

Sinds 4 jaar heb ik erg vaak last van longontstekingen en andere infecties aan mijn longen.
Af en toe heb ik precies hetezelfde als jij. Alsof je de spieren in je rug hebt verrekt o.i.d. Kan ook af en toe niet slapen van de pijn omdat liggen dan zo pijnlijk is. Weet ook niet wat het is of wat ik eraan kan doen...probeer altijd maar in een houding te gaan liggen die het minst pijnlijk is en waarbij de pijnlijke plek goed warm is.
Misschien maar eens navragen bij de dokter..
succes
Nerdin
BerichtGeplaatst: 08-01-2008 23:45 Reageer met quote

Er zat bij mij toch nog een infectie. Dus een 3de antibiotica keur. Tavanic 500. Ik heb nog steeds pijn aan mijn onderste ribben vooral als ik me veel inspan, het steekt dan ook, echt diep ademhalen, niezen, boeren, etc doen pijn. Eind deze maand weer een foto en een afspraak met de longspecialist of alles nu ook echt weg is. Ook hoor ik nog steeds dat geluid in mijn longen, als of het een spons is die je opblaast, of een ballon met allemaal uitstulpingen maar dan van dat kraakspul, dus met uit en in ademen hoor je van die geluiden .... kan het zijn dat dit alleen maar iets is wat ik over heb gehouden aan mijn longonsteking en altijd zal blijven behouden? Ik ben niet klein zerig of zo... maar het houd me snachts wakker.
Index > Longziekten > steken in zij en scheurend gevoel in longen na longonsteking
Pagina 1 van 1  

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring