Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Spier- en gewrichtsklachten > Labrum scheur / bankart leasie
Auteur Onderwerp: Labrum scheur / bankart leasie
anoniem6706809
BerichtGeplaatst: 11-12-2007 15:14 Reageer met quote

hoi,

ik heb maar even een nieuwe topic gemaakt want de oude was niet echt recent.

ik ben een meisje van 17 en 11 weken geleden heb ik mn schouder pijn gedaan bij het oppakken van een tas. ik ben erg hypermobiel en sinds die dag subluxeert mn schouder. de arts zei dat ik een pees blessure had en stuurde me naar de fysio. de pijn nam alsmaar toe en ik heb ondertussen zijn er rontgenfoto's gemaakt en 3 echo's. eerst zagen ze er niets op,maar op de laaste was iets te zien wat waarschijnlijk een labrumschuur is (de echo is gemaakt door de fysiotherapeut en hij mag geen diagnose stellen), normaal is dit niet te zien op een echo, maar omdat ik nogal dun ben kon het gezien worden. ik ben ook al sinds zo'n 6 weken aan de Zaldiar. een medicijn dat onder de morfine / opiaten valt, ben daardoor erg sloom. de pijn komt daar ook doorheen. ik slaap heel erg slecht en heb constant pijn. ik werk op school met een laptop, omdat ik niet kan schrijven van de pijn.

donderdag ga ik naar een orthopeed-chirurg.
waarschijnlijk moet het geopereerd worden. weet iemand me daar wat over te vertellen. is er een kans dat ze ook de banden inkorten vanwege de hypermobiliteit?
ik hoop dat ik op korte termijn wordt geholpen want ik heb nog belangerijke examens te maken. (6 vwo)

ik hoop dat jullie me meer kunnen vertellen
Heleen
BerichtGeplaatst: 11-12-2007 16:27 Reageer met quote

Hoi Ingenborg,

Even een korte reactie. Ik ken schouderproblemen tgv hypermobiliteit maar al te goed: ik heb HMS/HEDS en mijn schouders hangen bijna continu in subluxatie als ik ze niet ondersteun. Dus zware pijnstillers, doodmoe zijn van de continue pijn, slaapproblemen, etc., ik ken het allemaal.

Maar dan even naar je vraag: het inkorten van de banden is bij een gegeneraliseerde hypermobiliteit meestal niet erg nuttig. Over het algemeen worden zulke operatie afgeraden bij hypermobiele mensen. Maar is er bij jou iets vastgesteld van HMS (hypermobiliteitssyndroom) of EDS (Ehlers-Danlos) of iets anders dat de hypermobiliteit verklaart? Dat kan namelijk wel verschil maken. In z'n algemeenheid kun je stellen dat een orthopedisch chirurg die bekend is met deze problematiek, zeer terughoudend zal zijn met operatief ingrijpen. De banden en het kapsel zullen namelijk gewoon weer uitrekken, en de kans is zelfs groot dat je dan méér problemen hebt dan voor de operatie.

Het repareren van een labrumscheur is een ander verhaal, maar daar weet ik het fijne niet van. Weet wel dat zo'n scheur ook uit zichzelf kan herstellen, en toen ze mij van de zomer verdachten van een labrumscheur was de reactie "maar daar doe je weinig aan" en kreeg ik alleen een injectie om de pijn wat te onderdrukken. Veel heeft dat trouwens niet geholpen. Dus echt onderzoek ernaar hebben ze niet gedaan, maar mijn schouders zijn waarschijnlijk een stuk slechter dan die van jou, waardoor ook het repareren van specifiek letsel waarschijnlijk weinig zin zou hebben.

Da's eigenlijk het enige dat ik je zo kan vertellen. Als je ook in andere gewrichten hypermobiel bent, zorg er dan voor dat de orthopeed dit weet, en als er ooit HMS oid bij je is vastgesteld, is het zeker van belang dit ook te melden. Als dit niet is vastgesteld, is het misschien goed om aan je orthopeed voor te leggen of het verstandig is dit eens te laten beoordelen. Maar wacht even de orthopeed af, zou ik zeggen. Persoonlijk vertrouw ik geen orthopeed die al te graag wil opereren bij ons hypermobieltjes, dus ik ben benieuwd wat je te horen krijgt Wink. Succes in ieder geval.

Oh, en over de pijnstilling: heb je voordat je met de Zaldiar begon al iets uit de NSAID-groep geprobeerd? (Ibuprofen, naproxen, diclofenac, etc.?) Dat zijn wel iets minder sterke middelen, maar je zult er ook niet suf van worden. Blijf je ook na een paar weken gebruik van de Zaldiar toch suf worden, dan is het misschien een idee om een ander zwak-werkend opiaat te proberen, codeïne bijvoorbeeld. Is ook weer verkrijgbaar als combi-preparaat met paracetamol. Gebruik je de Zaldiar trouwens wel op vaste tijden van de dag, of alleen als je veel pijn hebt? Door het op vaste tijden te gebruiken, werkt het effectiever op de pijn, en zul je minder last hebben van bijwerkingen. Normaal gesproken zal de sufheid na een paar dagen of weken gebruik wel minder worden.
Sofietje
BerichtGeplaatst: 11-12-2007 16:36 Reageer met quote

Hoi Ingenborg,

Heleen heeft je al veel verteld en ik kan je alleen nog iets vertellen over een evt labrumscheur. Ik heb geen hypermobiliteit maar ik heb 1 schouder gehad die erg los in de banden zat en door een "bijna" val heb ik mijn labrum gescheurd gehad door een subluxatie. Dit is met een kijkoperatie vast gesteld ongeveer 1,5 maand na de val (kijkoperatie stond al gepland). 4 maanden na die kijkoperatie ben ik geopereerd om de banden in te korten en om die scheur te herstellen maar wat bleek was dat er geen scheur meer zat. Deze was vanzelf weer genezen. Wel werd toen gezegd als er niks aan het kapsel gedaan was en mijn schouder zou dus blijve subluxeren dan zou ook dat labrum kunnen blijven scheuren. Nu is mijn schouder dus weer stabiel en als het goed is zou dan het labrum ook niet meer scheuren omdat ik ook geen subluxaties meer heb.

Ik hoop dat je er wat mee kunt doen!

Sterkte en beterschap,

Sofie
anoniem6706809
BerichtGeplaatst: 11-12-2007 18:57 Reageer met quote

hoi,

er is bij mij HMS vastgesteld. ik heb het in mn polsen, vingers, heupen, knieen,tenen en schouders. wat is EDS eigenlijk?

ik mag geen medicijnen uit de NSAID-groep, daar wordt ik erg benauwd van (astma), deze werken trouwens ook niet genoeg. de zaldiar gebruik ik op vaste stijdstippen. de pijn is aanwezig gedurende de hele dag, dus anders heeft het ook niet echt veel zin. ik heb trouwens best veel last van bijwerkingen: duizeligheid, misselijkheid (domperidon voor gekregen), sufheid, stemmingswisselingen, jeuk en nog wel meer. de pijn is de laaste dagen sterk toegenomen en komt voor een deel door de pijnstiller heen. volgens mij heb ik trouwens een redelijk lage dosering ( 3 keer daags 1 tablet), dit komt voor een deel door mijn bouw. (ik ben namelijk maar 1 meter 67 en week 44 kilo)bovendien krijg ik bij mn andere medicijnen ook altijd last van de bijwerkingen. ik ben blijkbaar gevoelig voor een aantal ingredienten.

de schuur in mijn labrum is trouwens zo groot dat het niet vanzelf geneest. in tegendeel, door belaste fysio-oefeningen is het naar mijn idee zelfs groter geworden. niet opereren is trouwens geen optie. mn dagelijks leven wordt erg beinvloed door de schuur. ik meld me vaak ziek, slaap slecht, kan niet schrijven, iets tillen, loop vaak met sling etc.
heeft een van jullie trouwens ook zo'n last gehad van zenuwpijnen toen je de labrumschuur had? ik heb ze vaak 's avonds in mn elleboog en hand van mn kapotte schouder.

bedankt

ingeborg
Sofietje
BerichtGeplaatst: 11-12-2007 19:20 Reageer met quote

Hoi ingeborg,

Zou dan toch eerst even door een orthopeed laten onderzoeken ipv alleen een fysio want die is niet bevoegd om aan de hand van een echo een diagnose te stellen. Van een labrumscheur heb je geen zenuwpijn want daar lopen geen zenuwen doorheen. Het labrum is een kraakbeenrandje rond je schouderkom en daar lopen geen zenuwen doorheen.
Ik kan me ook niet voorstellen dat de scheur groter word door oefenen want het is kraakbeen en dat scheur je niet zomaar stuk. Daar moet toch wel wat kracht bij komen kijken. Wel kan je het met subluxaties verder scheuren maar neem aan dat je die niet hebt met oefenen want dan ben je niet goed bezig.

Nogmaals laat het anders eens door een (goede schouder) orthopeed onderzoeken!!

Groetjes,

Sofie
anoniem6706809
BerichtGeplaatst: 11-12-2007 20:52 Reageer met quote

hoi sofie

kan het niet een combinatie van meerdere problemen zijn?
de zenuwpijn is actueel (sinds anderhalve week) terwijl ik de scheur 11 weken geleden heb gekregen. het feit dat de scheur groter naar mijn idee is geworden kkomt trouwens niet door de oefeningen maar doordat ik een weekje ochtendkranten heb gelopen toen het een tijdje goed ging, dat had ik verkeerd opgeschreven (k ben niet zo helder vandaag). mijn krantenwijk is een bouwput waarbij tijdens het fietsen flink aan je armen wordt getrokken en geduwd. ik ben er dan ook na 3 dagen weer mee opgehouden.
de subluxaties zijn er niet met het oefenen, want dat is nu sinds een week gestopt, de fysiotherapeut vond de zaak te ernstig en was bang de situatie te verergeren. daarvoor deden we oefeningen met maar weinig gewicht, we wisten toen nog niet precies wat het probleem was. mn schouder knakte toen wel de hele tijd, maar luxeerde niet echt
kan het trouwens niet zo zijn dat de zenuwpijn komt door de subluxaties? dat de zenuw soms vast komt te zitten ofzo? ik heb het namelijk wel vaker in mn vingers (hypermobiel).


donderdag ga ik naar de orthopeed.

groetjes

ingeborg
anoniem6706809
BerichtGeplaatst: 13-12-2007 22:52 Reageer met quote

hoi.

ik zal even laten weten hoe het er nu voor staat:

vandaag naar ortopeed gegaan. ik wordt (met spoed) zo vroeg mogenlijk in januari geopereerd. mri wordt binnen een week gedaan, maar er moet vloeistof worden gepoten in mijn gewricht. doet dit heel erg pijn? heeft een van jullie er ervaring mee?

het blijkt dus dat mijn schouder heel vaak (sub) luxeert -veel vaker dan ik dacht-, naar onder en vooren, en door een deukje in de kop is het labrum gescheurt en uitgerekt. dit wordt dus ook steeds erger, vandaar de spoed. ze gaan ook m'n banden inkorten.
de zenuwpijn komt door de subluxaties, dat heb ik ook in m'n ellebogen.

groetjes
ingeborg
Heleen
BerichtGeplaatst: 14-12-2007 12:59 Reageer met quote

ingeborg kemp schreef:
hoi,

er is bij mij HMS vastgesteld. ik heb het in mn polsen, vingers, heupen, knieen,tenen en schouders. wat is EDS eigenlijk?

EDS staat voor Ehlers-Danlos syndroom. Het is net als HMS een bindweefselafwijking waarbij hypermobiliteit op de voorgrond staat.

Ik moet zeggen dat ik mijn twijfels heb bij het inkorten van de banden als je HMS of EDS hebt, want de kans dat dat echt werkt is maar heel klein. Meestal zal het hooguit een kortdurend effect hebben. Zorg er dus alstjeblieft voor dat je een orthopeed spreekt die goed bekend is met dit soort problemen bij mensen die ook een bindweefselafwijking hebben, want de behandeling is gewoon heel verschillend. Maar goed, als je zo'n grote labrumscheur hebt zul je misschien inderdaad sowieso niet aan een operatie ontkomen.

En echt, ik zeg dit niet zomaar en denk niet gemakkelijk over je probleem, want ik weet donders goed hoe beperkend schouderinstabiliteit kan zijn. Ik zit zelf soms meerdere keren per week bij de huisarts of in 't ziekenhuis met een geluxeerde schouder, heb hulp nodig bij wassen en aankleden etc., kan niet voor mezelf koken, kan door m'n schouders geen handbewogen rolstoel zelf voortbewegen en soms zelfs m'n elektrische rolstoel niet besturen, en m'n studie lijdt er ook erg onder. Maar toch krijg ik iedere keer weer te horen dat het inkorten van kapsel of banden met mijn kwaliteit van bindweefsel absoluut geen zin heeft. Nu ligt het bij jou anders vanwege die labrumscheur, maar ik wil je wel even meegeven dat je mbt de instabiliteit niet al te veel moet verwachten van het inkorten van de banden. Misschien heb je er in het begin baat bij, maar na verloop van tijd zullen de banden bijna altijd weer uitrekken. Ik wil je hiermee niet afschrikken ofzo, maar je er wél bewust van maken dat operatief ingrijpen bij HMS in de meeste gevallen gewoon minder succesvol is dan bij mensen die geen HMS hebben. Zorg er dan ook voor dat je een orthopeed hebt die goed bekend is met juist deze problematiek, en die verder kijkt dan alleen je schouder.

Mbt die MRI met contrast: heb ik ook wel eens gehad, en vond ik reuze meevallen. Een groot gewricht als de schouder is meestal goed te injecteren, en ik vind dat het meer een gek gevoel is dan dat het echt pijnlijk is. Maar goed, dat ervaart toch iedereen weer anders.

Hoe dan ook wil ik je veel succes wensen en hoop ik dat deze ingreep je een betere functie van je arm zal geven, en minder pijn. Speaking of which.. met de Zaldiar zit je inderdaad nog op een vrij lage dosering. Je kunt met je huisarts spreken over een verhoging, maar als je zoveel last van bijwerkingen hebt, is het vaak kiezen uit twee kwaden.
anoniem6706809
BerichtGeplaatst: 15-12-2007 14:48 Reageer met quote

hoi
mn zaldiar is al verhoogd naar 5 per dag.
maar ik mag alleen thuis extra nemen, want ze zijn bang dat ik anders ga vallen enzo.
de orthopeed is een schouderspecialist en weet dus wat hij doet.
gelukkig doet die mri dus niet zo veel pijn ! dat lucht alvast op.
nog even een vraagje: luxeert jouw schouder ook wel eens naar achteren? vanochtend werd ik namelijk wakker en toen was de kop helemaal geluxeert en hij zat dus naar achteren. dit had ik echt nog nooit gehad en ik sliep nog wel met een immobiliserende sling om! was best wel pijnlijk, maar ik heb hem er zelf weer ingekregen.

groetjes
ingeborg
Sofietje
BerichtGeplaatst: 15-12-2007 15:55 Reageer met quote

Hoi Ingeborg,

Hij kan wel een schouderspecialist zijn maar is hij ook zo goed bekend met HMS en jouw problematiek vraag ik me af????
Als hij ook naar achteren luxeert dan heb je een multidirectionele instabiliteit en die zijn niet of moeilijk te opereren.
Het is zeker geen kleine ingreep en een best pijnlijke ingreep die je moet ondergaan (heb het zelf meegemaakt) en het zal een teleurstelling zijn als je er straks achter komt dat je er geen baat bij hebt gehad en dat je er zelfs misschien nog meer problemen aan over hebt gehouden. En niet te vergeten een litteken van ruim 10 cm Sad.
Ik weet nog dat ik eerst uitgebreid ben getest op HMS en EDS omdat als ik dat gehad had dan hadden ze mij niet geopereerd omdat ik er helemaal niks mee op zou schieten en het verspilde moeite zou zijn. Zou het toch eerst goed uit laten zoeken als ik jou was!

Ik heb ook een MRI met arthrogam gehad en bij mij was hij dus wel behoorlijk pijnlijk (ook doordat het prikken niet goed ging en ze 10 minuten aan het zoeken zijn geweest voordat ze goed zaten met de naald). Wil je niet bang maken maar bereid je wel voor dat het gevoelig kan zijn want dan kan het alleen maar meevallen Wink

Ik wens je ook veel succes en hopelijk gaat het toch goed komen!

Sofie
Heleen
BerichtGeplaatst: 16-12-2007 12:04 Reageer met quote

Mijn schouder subluxeert vooral naar achteren. Volledige luxaties heb ik eigenlijk alleen naar voren en naar onderen, subluxaties in alle richtingen.
pascal22
BerichtGeplaatst: 15-11-2009 19:12 Reageer met quote

september 2008 ben ik geopereerd in kliniek Zestienhoven bij dr van Ommeren aan het labrum dit is vast gemaakt met bot ankers . De pijn bleef na vele omzwervingen terug gegaan en bleek dat de operatie los heeft gelaten. Dit was te wijten aan de de kwaliteit van de botankers deze worden inmiddels niet meer gebruikt. Nu ben ik dus opnieuw geopereerd met andere ankers ( augustus 2009) Wie heeft ook deze ervaring na een labrumherstel nog steeds veel pijn. Het zou dus heel goed aan de ankers kunnen liggen, dit is op een Mri Arthografie niet te zien. het enige om daar achter te komen is een kijkoperatie. Graag kom ik in contact met mensen waarbij hetzelfde is gebeurd of het niet zeker weten maar na een labrumrepair toch pijn bleven houden en welke weg ze volgen of hoe alsnog ze iets gevonden hebben
Sofie...
BerichtGeplaatst: 16-11-2009 13:07 Reageer met quote

Hoi Pascal,

Het herstel van zo'n schouderoperatie duurt wel een jaar en dus is er nog niks van te zeggen omdat je pas een maand of 3 geleden geopereerd bent. Denk dat je nog even geduld moet hebben en zorgen dat je goede therapie krijgt. Pas volgend jaar aug kan je iets zeggen over de restverschijnselen. Denk dat je het echt nog even de tijd moet geven.

Groetjes,

Sofie
pascal22
BerichtGeplaatst: 16-11-2009 18:40 Reageer met quote

hoi sofie dat weet ik, ik ben vorig jaar september geopereerd aan het labrum en dat is vast gezet met botankers die niet hebben gehouden en ben dus voor de tweede keer geopereerd daar gaat mijn topic over en om in contact te komen met mensen waar dat ook mee gebeurd is. En verder wijs ik mensen er op die na een labrum herstel toch klachten bleven houden en misschien uit gedokterd zijn er is een kans dat de ankers dus hebben los gelaten dit is niet te zien op Mri een kijk operatie is nodig om zekerheid te bieden. Bij Medinova waar ik geopereerd was zijn er meerdere patienten geweest die dit over komen was.
pascal22
BerichtGeplaatst: 09-06-2011 15:19 Reageer met quote

Na lange tijd zal ik jullie verder op de hoogte houden.Voor degene die nieuw op mijn topic komen. In september 2008 kreeg ik een schouder operatie in Zestienhoven kliniek Medinova uitgevoerd door dokter van Ommeren.Al snel keert de pijn terug en zat ik lange tijd in een alternatief circuit NB kreeg ik acupunctuur tegen de pijn bij Medinova. Na een jaar en vele omzwervingen is er op Mri geconstateerd dat de eerste operatie had los gelaten. Later bleek dit te wijten aan botankers waar de arts mee experimenteerde. Deze waren van een materiaal dat te snel verweekte en dan trekkracht verloor. Na een jaar een herstel operatie gekregen ook deze heeft losgelaten. Vele bezoekjes aan de pijnpoli en 1 juli 2010 kreeg ik wederom een revisie operatie. Drie keer is scheepsrecht vertelde iedereen me.. Nou nee niet in deze kliniek en bij deze arts. Deze keer grof geschut met titaniumankers werd het losgelaten weefsel nogmaals op de plaats vast gezet nou ja de plaats?. Weer volgde ik het revalidatie proces maar de pijn nam alleen maar toe. Als snel wist ik dat het niet goed zat dat voel je . Terug naar van Ommeren maar deze zag geen heil er op nieuw in te duiken. Een Mri voorspelde niet veel goeds er was een van de ankers te zien in het glenoid. Die hoort daar helemaal niet te zitten. Het anker moest in de rand daarvan geplaatst zijn. Ik had inmiddels een verwijzing van dr van Ommeren naar Dr. Willems in het OLVG in Amsterdam. Maar dit speelt zich in september 2010 en Willems was met een sabatical en daar kon ik pas in maart 2011 terecht! Ik heb van Ommeren hier op gewezen want de schroef die hij er verkeerd in gedraaid had berokkende ook meer schade het was door het kraakbeen heen geboord! Maar ondanks Medinova geen wachttijden kent gaven ze niet thuis. In Belgie liet ik een aanvullende ct scan maken en ook daar de conclusie dat de schroef mijn kraakbeen doorboord had en die er uit moest. Binnen twee weken was ik daar ingepland al losliggend kraakbeen is met een kijkoperatie verwijderd even als wat los liggend operatie draad. Helaas kregen ze het anker er niet uit, het juiste gereedschap ontbrak. In maart 2011 eindelijk kon ik bij dr Willems terecht voor de second opinion. Hij heeft me uitgebreid onderzocht en alle Mri beelden bekeken. En ja ook hij beaamde dat de schroef er met spoed uit moest. Nog erger hij concludeerde dat mijn eerste operatie al niet had moeten plaatsvinden. Ik had destijds een spier probleem en grote cysten. Maar met het gevolg dat operatie 1 met verkeerd materiaal is uitgevoerd zijn ook alle opvolgende operaties nodig geweest. Helaas heeft geen enkele andere orthopeed zin in het geknutsel van een ander recht te zetten dus ook dr Willems niet en die verwees me terug naar Medinova. Jullie begrijpen dat ik weinig zin had om van Ommeren nog eens in mijn schouder te laten zitten, ik heb inmiddels een klacht ingediend omdat hij in eerste instantie vertelde dat er in de door hem uitgevoerde operatie verkeerd materiaal is gebruikt maar toen ik bij de leverancier op verhaal ging bleken dat ook nog een goede vrienden van elkaar te zijn en houdt de arts de firma de hand boven het hoofd. Vervolgens boort hij een schroef door mijn glenoid en op mijn vraag die z.s.m weer er uit te halen wacht hij op een second opinion! Een ieder begrijpt dat die schroef alleen schade veroorzaakt en niets in het glenoid te zoeken had. De kliniek manager ook aangesproken de heer Flip Paas en zo is er 18-04-2011 weer een operatie bij Medinova uitgekomen door een collega dokter Fievez hij heeft de schroef verwijderd maar al vooraf gezegd er verder geen bemoeienis mee te willen. Natuurlijk heb ik hieraan een groot botdefect over gehouden het kommetje waar de schroef ingeboord was is blijvend beschadigd. Dus de arts aansprakelijk gesteld. Er lopen nu dus twee procedures. Een tegen de leverancier van de botankers firma Depuy ook bekend van het programma 730 dagen pijn. Hierin werden belangenverstrengelingen en consultancy contracten tussen leverancier en orthopeden al aan de kaak gesteld. Tweede procedure medische kunstfout bij Medinova waarbij mijn glenoid stuk geboord is en er weer een operatie nodig was. Verder loopt tegen de chirurg een klacht omdat hij a niet op tijd ingreep om de foutief geplaatste schroef er uit te halen. En ten tweede omdat hij mijn eerste mislukte operatie eerst heeft geweten aan de gebruikte materialen maar nu ineens tegenstrijdige verklaringen aflegt omdat er tegen zijn kennissen een procedure is opgestart wegens ondeugdelijk operatie materiaal. Voordat ik recent onder het mes ging was er overigens een recall van operatie materiaal dat ook al niet voldeed. Je voelt je als patient wel gemangeld als je verplicht bent terug te gaan naar zo een kliniek omdat andere ziekenhuizen met zo een achtergrond je niet willen behandelen. Wordt vervolgd.
pascal22
BerichtGeplaatst: 10-06-2011 15:38 Reageer met quote

Na lange tijd zal ik jullie verder op de hoogte houden.Voor degene die nieuw op mijn topic komen. In september 2008 kreeg ik een schouder operatie in Zestienhoven kliniek Medinova uitgevoerd door dokter van Ommeren.Al snel keert de pijn terug en zat ik lange tijd in een alternatief circuit NB kreeg ik acupunctuur tegen de pijn bij Medinova. Na een jaar en vele omzwervingen is er op Mri geconstateerd dat de eerste operatie had los gelaten. Later bleek dit te wijten aan botankers waar de arts mee experimenteerde. Deze waren van een materiaal dat te snel verweekte en dan trekkracht verloor. Na een jaar een herstel operatie gekregen ook deze heeft losgelaten. Vele bezoekjes aan de pijnpoli en 1 juli 2010 kreeg ik wederom een revisie operatie. Drie keer is scheepsrecht vertelde iedereen me.. Nou nee niet in deze kliniek en bij deze arts. Deze keer grof geschut met titaniumankers werd het losgelaten weefsel nogmaals op de plaats vast gezet nou ja de plaats?. Weer volgde ik het revalidatie proces maar de pijn nam alleen maar toe. Als snel wist ik dat het niet goed zat dat voel je . Terug naar van Ommeren maar deze zag geen heil er op nieuw in te duiken. Een Mri voorspelde niet veel goeds er was een van de ankers te zien in het glenoid. Die hoort daar helemaal niet te zitten. Het anker moest in de rand daarvan geplaatst zijn. Ik had inmiddels een verwijzing van dr van Ommeren naar Dr. Willems in het OLVG in Amsterdam. Maar dit speelt zich in september 2010 en Willems was met een sabatical en daar kon ik pas in maart 2011 terecht! Ik heb van Ommeren hier op gewezen want de schroef die hij er verkeerd in gedraaid had berokkende ook meer schade het was door het kraakbeen heen geboord! Maar ondanks Medinova geen wachttijden kent gaven ze niet thuis. In Belgie liet ik een aanvullende ct scan maken en ook daar de conclusie dat de schroef mijn kraakbeen doorboord had en die er uit moest. Binnen twee weken was ik daar ingepland al losliggend kraakbeen is met een kijkoperatie verwijderd even als wat los liggend operatie draad. Helaas kregen ze het anker er niet uit, het juiste gereedschap ontbrak. In maart 2011 eindelijk kon ik bij dr Willems terecht voor de second opinion. Hij heeft me uitgebreid onderzocht en alle Mri beelden bekeken. En ja ook hij beaamde dat de schroef er met spoed uit moest. Nog erger hij concludeerde dat mijn eerste operatie al niet had moeten plaatsvinden. Ik had destijds een spier probleem en grote cysten. Maar met het gevolg dat operatie 1 met verkeerd materiaal is uitgevoerd zijn ook alle opvolgende operaties nodig geweest. Helaas heeft geen enkele andere orthopeed zin in het geknutsel van een ander recht te zetten dus ook dr Willems niet en die verwees me terug naar Medinova. Jullie begrijpen dat ik weinig zin had om van Ommeren nog eens in mijn schouder te laten zitten, ik heb inmiddels een klacht ingediend omdat hij in eerste instantie vertelde dat er in de door hem uitgevoerde operatie verkeerd materiaal is gebruikt maar toen ik bij de leverancier op verhaal ging bleken dat ook nog een goede vrienden van elkaar te zijn en houdt de arts de firma de hand boven het hoofd. Vervolgens boort hij een schroef door mijn glenoid en op mijn vraag die z.s.m weer er uit te halen wacht hij op een second opinion! Een ieder begrijpt dat die schroef alleen schade veroorzaakt en niets in het glenoid te zoeken had. De kliniek manager ook aangesproken de heer Flip Paas en zo is er 18-04-2011 weer een operatie bij Medinova uitgekomen door een collega dokter Fievez hij heeft de schroef verwijderd maar al vooraf gezegd er verder geen bemoeienis mee te willen. Natuurlijk heb ik hieraan een groot botdefect over gehouden het kommetje waar de schroef ingeboord was is blijvend beschadigd. Dus de arts aansprakelijk gesteld. Er lopen nu dus twee procedures. Een tegen de leverancier van de botankers firma Depuy ook bekend van het programma 730 dagen pijn. Hierin werden belangenverstrengelingen en consultancy contracten tussen leverancier en orthopeden al aan de kaak gesteld. Tweede procedure medische kunstfout bij Medinova waarbij mijn glenoid stuk geboord is en er weer een operatie nodig was. Verder loopt tegen de chirurg een klacht omdat hij a niet op tijd ingreep om de foutief geplaatste schroef er uit te halen. En ten tweede omdat hij mijn eerste mislukte operatie eerst heeft geweten aan de gebruikte materialen maar nu ineens tegenstrijdige verklaringen aflegt omdat er tegen zijn kennissen een procedure is opgestart wegens ondeugdelijk operatie materiaal. Voordat ik recent onder het mes ging was er overigens een recall van operatie materiaal dat ook al niet voldeed. Je voelt je als patient wel gemangeld als je verplicht bent terug te gaan naar zo een kliniek omdat andere ziekenhuizen met zo een achtergrond je niet willen behandelen. Wordt vervolgd.
Index > Spier- en gewrichtsklachten > Labrum scheur / bankart leasie
Pagina 1 van 1  

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring