Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Interne ziekten & Infectieziekten > Chronische obstipatie.ten einde raad :(
Auteur Onderwerp: Chronische obstipatie.ten einde raad :(
Inga81
BerichtGeplaatst: 21-11-2007 22:13 Reageer met quote

Beste lezers,

Ik ben ten einde raad..ik heb van alles geprobeerd maar niets helpt! Ik begin echt de hoop op te geven.. Crying or Very sad
Ik heb al lang last van obstipatie(2x per wk)
Ik ben meerdere keren naar de dieetiste geweest en zij zegt dat ik volgens het boekje eet, veel vezels, groente, fruit, veel drinken en bewegen..ik zou eigenlijk een superstoelgang moeten hebben zei ze..nou niet dus!
Van de huisarts allerlei laxeermiddelen gekregen, movicolon, lactulose, magnesium etc etc..het helpt allemaal niet, nee ik ga er zelfs nog minder van naar de wc!
Met klysma's komt er ook bijna niets uit.
Het rare is ook dat mijn ontlasting ook niet hard is, maar gewoon zacht (dus zacht ook zonder laxeermiddelen) het zit blijkbaar dus niet verstopt in de dikke darm denk ik zelf.
Ik heb ook al een darmonderzoek en maagonderzoek gehad, en dat heeft niets opgeleverd. Ook bloedonderzoek gehad en daar is ook niets uitgekomen.
Ben getest op voedselallergie en al die dingen, ook niets uitgekomen!
De laatste maanden is de obstipatie erger geworden en mn buik nog meer opgezet! Ik lijk wel 5 maanden zwanger! Ik kan geen spijkerbroek meer aan! Ben ook ontzettend moe..sporten gaat ook niet echt goed met die dikke zere buik! Ik voel me zo beroerd!
Bij een echo van mn baarmoeder, merkte de arts wel op dat mn darmen erg vol zitten..tsja dat verbaast me niets..maar ik krijg die rotdarmen niet leeg.
Ik heb mn huisarts gevraagd om een foto te laten maken van mn buik, maar dat heeft volgens hem geen zin..ik denk zelf dat het misschien aan mn dunne darm ligt, aangezien mn ontlasting gewoon zacht is..maar ja ik ben geen dokter natuurlijk.
Mn huisarts heeft weer laxeermiddelen voorgeschreven maar ik ga nu nog minder dan zonder medicijnen..ja ik ga wel 2x per dag, maar er komt dan heel weinig uit. Ik heb weer een afspraak gemaakt bij de internist, maar daar ben ik vorig je ook al geweest met dezelfde klachten dus daar heb ik ook weinig hoop van Sad
Ik weet het allemaal niet meer, ik word alleen maar zieker en moeier...wie o wie heeft er tips of raad??
jessy-utreg
BerichtGeplaatst: 21-01-2008 19:45 Reageer met quote

Hoi hoi,

Ik herken jouw klachten erg goed, maar wat mij opvalt is dat de dokter alleen maar middelen voorschrijft die via de maag komen. Als jij een klont in je darmen heb zitten wat de dokter bij het buikonderzoek al zag, kan die normale / dunne ontlasting langs die klont komen. Maar verstopt blijf je dan zitten. wat ik je zou adviseren is dan ook om bij de apotheek. drogist ducolax zetpillen te kopen, omdat die van onder af werken komt zo, n klont dan wel los. smeer alleen als je niet vies vind eerst je billen met vaseline in voor je gaat zitten, het kan gebeuren dat er giga veel in een keer komt, maar ook dat je vaker dan een keer gaat. Dat is darm afhankelijk.

Suc6 met proberen.
chrisie
BerichtGeplaatst: 02-02-2008 15:00 Reageer met quote

Hoi jessy-utreg,

Als ergens in je darmen, waar dan ook, een vernauwing zit dan kan dat natuurlijk tot verstopping lijden. In het ziekenhuis kunnen via een rontgenfoto zo zien waar de ophoping zich bevind, en mooier nog die foto is pijnloos en zo gemaakt. De arts kan dan magnesium tabletten voorschrijven dat werkt meestal wel goed.
succes chrisie
Inga81
BerichtGeplaatst: 07-02-2008 22:06 Reageer met quote

Dank je wel jessy-utreg en chrisie voor jullie reactie Smile

Ik heb een rontgenfoto laten maken (ik heb erg moeten zeuren bij mn internist) en daaruit bleek inderdaad dat mn dikke darm supervol zit met ontlasting. Magnesiumtabletten helpen ook niet bij mij. Ik heb weer 2 soorten nieuwe zwaardere laxeermiddelen gehad maar die helpen ook niet!
Mn arts staat voor een raadsel, mn darmen willen gewoon niet leeg. Oorzaak ook niet te vinden..klachten worden steeds erger Sad
jessy-utreg
BerichtGeplaatst: 24-02-2008 22:25 Reageer met quote

Inga81 schreef:
Dank je wel jessy-utreg en chrisie voor jullie reactie Smile

Ik heb een rontgenfoto laten maken (ik heb erg moeten zeuren bij mn internist) en daaruit bleek inderdaad dat mn dikke darm supervol zit met ontlasting. Magnesiumtabletten helpen ook niet bij mij. Ik heb weer 2 soorten nieuwe zwaardere laxeermiddelen gehad maar die helpen ook niet!
Mn arts staat voor een raadsel, mn darmen willen gewoon niet leeg. Oorzaak ook niet te vinden..klachten worden steeds erger Sad


Hoi Inga, hoe gaat het op dit moment met je? Ben je al geweest? Ik heb woensdag een coloscopie gehad en het op clean pep me helemaal leeg gescheten. Ben nu ook alweer 4 dagen niet geweest. heb nu 2 kopjes zonnenatura thee op en neem morgen een ducolax mocht dethee niet werken. Meestal werkt dat middel wel bij mij. Wel een nadeel ik zit altijd zo lang op de wc, dat is soms moe van mezlef word.

Groetjes

Jessy
John Vrager
BerichtGeplaatst: 24-03-2008 15:19 Reageer met quote

Inga81
Lees ook mijn (van John Vrager) reactie van 19 en 22 maart 2008 n.a.v. probleem "ontlasting" van patty971.
Toen ik volgens huisarts voldoende vezels e.d. at hielp dat onvoldoende. Een diëtiste kan wel zeggen dat je genoeg vezels e.d. eet, maar geloof dat niet zomaar. In mijn geval heb ik zelf veel meer fruit roggebrood en brood moeten eten om een redelijke stoelgang te kunnen krijgen. En een belangrijk advies: eet en drink vooral geen verkeerde dingen.
Dus lees mijn uitgebreide reactie eens als ervaringspersoon. Ben met eigen dieet zo'n dertig jaar geleden begonnen en bloeden is nooit meer teruggekomen. Wanneer ik gezondigd had tegen mijn eigen dieet of soms wel eens doe dan is ontlasting direct weer hard en moeilijk. Het gaat er volgens mij om dat een vlotte doorgang door het hele spijsverteringskanaal goed op gang blijft en dat kan door echt veel voeding met (natuurlijke)vezels want hierdoor blijven de darmen het best actief. Rolling Eyes
Daan1968
BerichtGeplaatst: 25-04-2008 14:22 Reageer met quote

inga,je kan ook even naar www.stichtingstomaatje.nl surfen
mijn zoon heeft ook chronische obstipatie,en kijk even onder topic STO-STC...het heeft zowaar een naam!!!
veel lotgenoten met allerlei darmproblemen kanje daar treffen,het aanmelden is gratis,en je kan ook als gast binnen wandelen zeg maar
Wij hebben er heel veel aan gehad,en nu nog!
Suc6 meis!
Mamma53
BerichtGeplaatst: 28-02-2009 10:45 Reageer met quote

Ik ben vorige week 5 dagen niet naar het toilet kunnen gaan, terwijl ik normaal iedere dag kan.
Was er echt beroerd van.
Ik had wel drang om te gaan, maar de ontlasting kon er gewoon niet uit.
Tot ik van 'n vriendin 'n Dulcolax zetpil kreeg.
'n Wondermiddel zou het zijn dat in 'n half uurtje zou werken.
Ik kreeg wel het advies om ECHT in de buurt van het toilet te blijven.
Om 12.30u zetpil ingebracht.
Om 12.45u kreeg ik enorme drang.
Naar het toilet, maar nog steeds wilde het nog niet lukken.
Ik was er zo beroerd van dat ik even op bed moest gaan liggen.
Ik werd om 13,45u wakker van wederom krampen.
Ben toen weer naar het toilet gegaan.
Toen was het niet meer tegen te houden .
Ontlasting was vrij hard maar mijn darmen waren LEEG!!
De details van de hoeveelheid zal ik hier besparen.
Dulcolax: idd 'n WONDERMIDDEL!!
Pringles
BerichtGeplaatst: 04-12-2016 20:00 Reageer met quote

Ik zit met precies tzelfde.Heb n deelonderzoek gehad dáár kwam uit dat t laatste deel darm niet goed werkt.Hij zei..die t als n elastiek waar de rek uit is.De darmen moeten vol zitten en duwen dan t eerste eruit..wél keihard!Daardoor ik weer aambeien krijg.Ik heb óók altijd buikpijn.De zetpillen komen er bij mij gewoon uit.Geen ontlasting..soms één Dat eens zodat er dan weliets komt.Weet iemand raad?
Thomas3
BerichtGeplaatst: 04-12-2016 23:15 Reageer met quote

Je hebt 3 soorten hardnekkige obstipatie
1) obstipatie na het verkoudheid/griep
2) hart en longen probleem
3) ongewone eet en drinkgewoonte

Om de poep in de dikkedarm naar de endeldarm heb je een druk en stuwkracht nodig om dit uitvoeren. Dat heb je een goede hart en longen functie nodig.

In de dikkedarm en endeldarm hoort vloeistof inzit dat de poep soepel naar de anus versturen. Dit vloeistof komt van de milt en de nier.

Degene teveel "hete voeding" heb je kans op obstipatie.
Degene teveel "koude voeding of drank"heb je ook kans op obstipatie.

De oplossing van de laatste 2 mogelijkheden zijn niet hetzelfde.
Vooral de laatste met zetpil of Dulcolax. Dit werkt niet. Als het werkt, het werkt alleen tijdelijk. Zolang de oorzaak niet aanpakt, komt het terug.
jessy-utreg
BerichtGeplaatst: 05-12-2016 9:20 Reageer met quote

Beste Pringles, als je via de arts een deelonderzoek gehad heb met de door jouw omschreven uitkomt krijg je dan van de arts geen medicatie en advies om de stoelgang beter te laten passeren.
Als je endeldarm niet voldoende mee werkt ga je zeker krijgen dat je ontlasting steeds harder word, hoe langer het in de darmen zit hoe meer vocht er aan je ontlasting word onttrokken. Ducolax is echt een laatste redmiddel dan kan je soms nemen als je te lang verstopt zit bijvoorbeeld op vakantie of met afvallen, zeker niet te vaak gebruiken het maakt je darmen alleen maar luier maar het kan zeker even voor een opluchting zorgen.
Index > Interne ziekten & Infectieziekten > Chronische obstipatie.ten einde raad :(
Pagina 1 van 1  

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring