Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Overige ziekten > schrijnend/brandend gevoel na operatie aan dubbele liesbreuk
Auteur Onderwerp: schrijnend/brandend gevoel na operatie aan dubbele liesbreuk
Tari
BerichtGeplaatst: 17-09-2013 23:41 Reageer met quote

Springeling, Henkje en anderen. Ik kwam jullie verhalen tegen toen ik maar weer eens op zoek ging of er ook nieuwe oplossingen gevonden zijn voor die pijn na mijn dubbele liesbreukoperatie, nu inmiddels 13 jaar geleden. Ik denk dat jullie net als ik veel spijt hebben van die operatie. Chirurgen vertellen je niet dat ruim tien procent van hun patienten blijvende pijnklachten overhoudt en velen arbeidsongeschikt worden doordat het gevecht met de pijn zoveel van je levensenergie vreet. Het viel me op dat een verpleegkundige aan springeling vroeg of die matjes er al uit gehaald waren. Alsof dat zomaar gaat! Hebben jullie dat nog met die chirurg besproken? Voor zover ik gehoord heb is dat heel moeilijk en willen veel chirurgen er niet aan beginnen. Maar het gebeurt wel en een chirurg in de VS zegt dat de klachten in 80% van de gevallen verbeteren en in de rest in elk geval niet slechter wordt. Ik zou zelf ook graag een chirurg willen vinden die ervaren is in het verwijderen van de matjes en zo goed mogelijk herstellen van de aangerichte schade. En daarna maar hopen dat het lichaam zichzelf nog verder geneest. Maar zolang die matjes erin zitten weet ik het niet. Doktoren houden vol dat die matjes prima verdragen worden door het lichaam maar dat is niet waar en dat staat al vijftien jaar vast, te vinden in hun eigen vakliteratuur. Die kunststof matjes veroorzaken een afstotingsreaktie waardoor er een chronische wond in je buik zit. En bovendien krimpen ze na verloop van tijd wel tot de helft en omdat ze ingegroeid zitten en vastgehecht gaat dat natuurlijk trekken. Slechte zaak dus, die kunststof matjes, maar dat vertellen ze je niet als ze je die operatie aanbevelen.
springeling
BerichtGeplaatst: 18-09-2013 14:57 Reageer met quote

Beste Henkje en Tari en anderen,
Mijn man heeft de uitslag gekregen van de echo en de mri en zoals bleek niets te vinden van bijv. een nieuwe liesbreuk. Wij hebben gevraagd of die matjes eruit konden maar daar werd niet op gereageerd. Hij is doorverwezen naar de pijnpoli. Daar heeft hij gisteren door een erg sympathieke arts een behandeling ondergaan. De gevoelszenuw tussen de 2e en 3e spierlaag is behandeld. Het leek gister alsof het iets minder werd, maar misschien wil je teveel. Vandaag voelt het wel beter aan. Dus het is afwachten. Dank jullie voor het reageren en ik laat weten hoe het verder gaat. Iedereen veeel sterkte xx
liesbeth laamen
BerichtGeplaatst: 17-10-2013 15:24 Reageer met quote

Beste allemaal,
Ik wil graag met Tari en Springelingin contact komen .
Ik ben een vrouw van 56 en heb twee jaar geleden ook die rot matten voor een dubbele liesbreuk gekregen en eigenlijk ben ik daarna in de hel gekomen .
Ben al bij acht artsen geweest .In Belgie inLeuven en in Gent.
In Nederland waar ik woon ook ,er is mij van alles verteld wel eruit niet er uit.
Ik sta op de wachtlijst om de mat eruit te halen in het Maxima ziekenhuis,als dat goed gaat ook de andere kant maar ik ben bang,hoop van jullie iets te horen en sterkte voor iedereen,Liesbeth
Henkje
BerichtGeplaatst: 20-10-2013 18:04 Reageer met quote

http://medischcontact.artsennet.nl/archief-6/tijdschriftartikel/102911/chronische-liespijn-onderschat-probleem.htm

Zet dit in een zoekmachine en een heel verhaal over pijnen en klachten na een dubbelle liesbreuk operataie
Ook mijn arts stelde dit nu eindelijk eens voor om een zenuw door te knippen in de lies Dat kan niet omdat daar de matjes zitten Wel kan het in de balzak naast de zaadleider . lees dus het verhaal goed reactie gaarne
springeling
BerichtGeplaatst: 20-10-2013 21:38 Reageer met quote

Beste Liesbeth en alle anderen
Ik heb je verhaal gelezen, wat een gevecht tegen de pijn. Mijn echtgenoot heeft zo'n 6 weken geleden een injectie tussen de 2e en 3e spierlaag in zijn liezen gekregen, door een zeer deskundige specialist van een pijnpoli. Het is een proefbehandeling volgens de Chopin methode. Dat is, wat ik heb begrepen een nabehandeling voor mensen met pijn na een liesbreukoperatie.
Iedereen reageert weer anders hierop. Voor mijn man is 8 oktober de dag dat hij zei nu voel ik voor het eerst minder pijn. Helemaal top na al die jaren. Op 7 november heeft hij opnieuw een afspraak met deze specialist. Dan zal ik meer vertellen. En vragen of er iets hiervan op internet staat. Of je kan misschien ook googlen.
Ik hoop dat je hier wat aan hebt.
Allemaal veel sterkte en er is toch nog hoop! xxx
springeling
Henkje
BerichtGeplaatst: 21-10-2013 10:49 Reageer met quote

@ Springeling,goed dat je melde over de injectie in de lies,hou ons op de hoogte van het verloop. Ik neem aan dat ze dit de pijnpolie noemen. Probeer er achter te komen hoe de behandeling van je man heet. Dan kunnen anderen mogelijk ook dit laten toepassen. Bij mij is een matje geplaatst van lies naar lies via een inkijk operatie¨inwendig dus Geen idee of dit nog toegepast wordt,normaal doen ze dit uitwendig,dat was bij mij de eerst keer ook
Sterkte voor jullie allen
Tari
BerichtGeplaatst: 26-10-2013 9:46 Reageer met quote

Beste Liesbeth
Ik kan me indenken dat je bang bent, want het is een gecompliceerde operatie. Daarom is het van belang dat je de chirurg vertrouwt voor je je laat opereren. Ken je hem/haar goed? Weet je of hij/zij veel ervaring heeft met het verwijderen van matjes? Het moet beslist uitsluitend gedaan worden door iemand met veel ervaring. Vraag om harde cijfers over aantallen geopereerde patienten en wat de resultaten waren. Heeft de chirurg de patienten na de operatie gevolgd, zodat ook goed bekend is wat het verloop was? En neem een vertrouwd iemand mee naar het ziekenhuis die de hele dag bij je blijft en oplet dat je goed verzorgd wordt en zelf kan zorgen dat je alles hebt wat je nodig hebt. Zowel bij de gesprekken vooraf als bij de operatie. Je bent in een zwakke positie en iemand die goed oplet wat er gebeurt en je steunt is heel belangrijk.
Ik ben heel benieuwd naar het verloop.
liesbeth laamen
BerichtGeplaatst: 07-11-2013 15:50 Reageer met quote

beste springeling hoe gaat het nu?mijn email is
liesbethsmit123@hotmail.com hoop op een bericht, moet maandag naarde chirurg om de operatie nog een keer te bespreken.hoop dat jullie mij willen mailen die chopin methode hoor ik graag wat meer over en wil jullie vertellen over de chirurg waar ik nu ben,groet liesbeth
springeling
BerichtGeplaatst: 07-11-2013 22:56 Reageer met quote

Hallo allemaal,
Vandaag zijn weer op spreekuur van de pijnpoli (je hebt gelijk Henkie) geweest. Het resultaat van de eerste behandeling is volgens mijn echtgenoot 20% minder pijn.
In overleg met de specialist is besloten de behandeling te herhalen. Dit zal plaatsvinden op 26 november as. Ik heb wat informatie van het ziekenhuis. De behandeling is een lokaal infiltraat van een perifere zenuw. Deze zenuw wordt behandeld met een medicijn, dat wordt ingespoten vlakbij de zenuw die de pijn veroorzaakt.
Ik hoop dat de pijn straks voor 40% verdwijnt. Maar misschien is dat iets te optimistisch. In ieder geval hebben wel de goede zenuw.
Vol goede moed gaan we verder.
Ik hou jullie op de hoogte.
Veel sterkte allen
Henkje
BerichtGeplaatst: 30-01-2014 18:09 Reageer met quote

Ik heb een tijdje niets meer vernomen betrefd de pijnpolie en verwijderen matje
Mij is gemeld dat verwijderen niet kan omdat het vergroeid met het buikvlees
Ik blijf pijn hebben maar te angstig om verdere stappen te ondernemen Benieuwd naar jullie berichten
don't mesh me
BerichtGeplaatst: 02-02-2015 16:35 Reageer met quote

Helaas ben ik ook geopereerd aan een liesbreuk (kijkoperatie) Embarassed
de huisarts stuurde mij naar een plaatselijk ziekenhuis waar ze aleen de lichtenstein methode doen, dan weet je zeker dat je zenuwen beschadigen en dat je voorlopig niet weer aan het werk bent !
Let dus op het is GEEN kleine ingreep !!
Ik heb daarom gekozen voor een "minimaal invasieve ingreep" ook wel kijkoperatie genoemd.
waar de naam minimaal invasief vandaan komt snap ik niet, het blijkt heel erg ingrijpend en heel erg permanent weet ik nu. Allereerst de narcose, waar je van gaat kotsen 3 minuten nadat je wakker wordt, ondanks dat ze er iets voor geven.
Ook nog na een week kan alles gaan draaien en voel je je een zombie. Verder is het kennelijk in nederland gebruikelijk dat ze overal matjes plaatsen te pas en te onpas, zelfs bij liesbreuken die ze zelf niet kunnen vinden plaatsen ze een matje. Ook als je daar helemaal geen klachten hebt.
Of je nog kinderen zou willen interesseert ook helemaal niemand en als je er naar vraagt krijg je het antwoord dat ze deze methode al jaren doen en dat het percentage problemen te verwaarlozen is, niemand onderzoekt dit langer dan 3 tot 5 jaar en ook onderzoekt niemand hoe het deze mensen verder vergaat, wellicht is het ook niet interessant dit te onderzoeken bij mensen van 70+ maar de matjes worden ook in zeer jonge mensen gestopt. Ik vermoed om er zoveel mogelijk voor te zorgen dat de liesbreuk niet meer terug komt. want dat vind de zorgverzekering toch zo fijn. Ondertussen zit je wel met zon matje in je wat er heeeel moeilijk uit gaat, en wat er gewoon NIET hoort. Nou ik wilde het na een week er al uit ! (of was het 2 dagen ?)
en eigenlijk had het er nooit in gemoeten !
en zeker niet aan twee kanten.
Je moet het eerst maar even "aankijken" ,gevolg: daarna zit het vastgegroeid en kan het er bijna niet meer uit.
Na de operatie had ik meer tijd om dingen uit te zoeken en wist ik inmiddels dat ik moest zoeken m.b.v. de zoektermen mesh prolene en hernia
Hernia is de engelse term voor liesbreuk
Toen kwam ik er achter dat (zoals de chirurgen beweren) het niet alleen zo is dat de matten problemen geven bij vrouwen maar zeker ook bij veel mensen met een liesbreuk. De FDA WAARSCHUWT hiervoor ! , toch niet de minste instantie en bovendien denk ik dat het een soort ambtenaren zijn net als de igz in nederland
en als die gaan waarschuwen dan is er dus echt iets aan de hand !! (het stikt trouwens van de sites over dit onderwerp, maar niet veel nederlandse sites nog)
Het blijkt dat ze soms die matjes zelfs vastnieten !
ook krimpt zon mat en het littekenweefsel vergroeid aan je zaadleiders/bloedvaten/zenuwen.
Natuurlijk is het een kleine ingreep, je staat zo weer buiten en de breuk is weg.
Ze vertellen er niet bij dat zon mat na bv. 6 jr nog ontstekingen kan gaan geven en met antibiotica niet of moeilijk te bestrijden bacterien gaat huisvesten.
Over een beperkt aantal jaren zal blijken dat een mat toch niet de beste manier was.
Op de site van de FDA staat ook dat je een kijkoperatie kunt laten doen zonder mat, helaas is dat in nl een zeldzaamheid en niet eens aan mij voorgesteld !
Heb bij de importeur info opgevraagd en gevraagd hoe lang het matjes spul mee gaat in een lichaam, en wat er dan gebeurt, na 4 weken nog steeds geen antwoord hier op !!
Oh en net als bij vrouwen bent u als patient natuurlijk de enige met klachten of 1 van de weinigen.
Dankzij deze "kleine" ingreep heb ik nu een plek op mijn bovenbeen die ik meer voel en die meer irriteerd dan de originele liesbreuk.
Ook voel ik het erger na het beklimmen van een trap op mijn werk bijvoorbeeld.
Tevens een pijnlijke en verdikte en harde bijbal.
En ook nog steeds allerlei vage pijntjes en steken in de onderbuik, te vaag om mee naar een dokter te gaan, moeilijk te omschrijven ook.
Voelt beetje als een darm die zeer doet en af en toe steekt.
en dan is de operatie bij mij zogenaamd nog "geslaagd"
Had overigens geen enkele verkleuring op een heel klein plekje na, was na een week al minder of weg.
Litteken ook niets van te zeggen, nadat de hechtingen opgelost zijn dan.
Bij de lichtenstein methode krijg je ook een mat en dus heb ik dat geen moment overwogen.
Vervanger v.d. huisarts heeft me ook niet kunnen redden, die vroeg zich af wat hij voor mij kon doen op vrijdag, de operatie was maandagochtend vroeg !
Ook waren er nog meer "patienten in de wachtkamer"
deze bleek echter opvallend leeg toen ik weg ging.
p.s. let op, als ze weten dat er geen echo is geweest en je voor een kijkoperatie komt, dan heb je DUS ook aan de andere kant een liesbreuk, helaas is dat na de operatie niet meer aan te tonen natuurlijk.
Ofwel zijn ze zo dol op hun geweldige matjes dat ze je preventief "helpen" of het brengt meer omzet ?
ik mag hopen dat dit laatste in nederland niet voorkomt ?? Confused
Kan ook zijn dat je buik zoveel littekens heeft dat een tweede kijkoperatie niet meer gaat ? maar dat weet ik niet zeker.
Hard wegrennen en de rekening van de ziektekosten maffia betalen is trouwens altijd nog beter dan die achterlijke matten in je buik !
Heb het zo goed mogelijk omschreven, ziekenhuis wat ingreep deed heeft vermoedelijk zo door om welke patient het gaat Maar het leven heeft voor mij toch geen zin meer zo ..
Ik ga proberen iemand te vinden die het er uit haalt nu ik nog niet te oud en te ziek ben voor nog een tweede operatie, financieel ook een drama.
Oh ja, de (intake) anesthesist vond mij trouwens een "angstige" patient ! omdat ik teveel vragen stelde Razz en hij vond dat hij degene was die de vragen moest stellen Shocked
De enige waar je angstig voor kunt zijn was hij zelf en hoe hij reageerde, gelukkig was er een ander bij de operatie.
Als je er geen goed gevoel bij hebt, doe het niet, helaas is het voor mij te laat nu.
Heb zelfs de waarschuwingen van een andere liesbreuk kennis in de wind geslagen, hij is al tig keer geopereerd en slikte morfine, hij zei dat ik het zo moest laten als de breuk terug te duwen was.
Ik ga stoppen, lang achter de pc zitten gaat dus ook niet zonder pijn.
En een volle blaas is ook erg pijnlijk, heel anders dan voorheen.
Te gek voor woorden trouwens dat ze zenuwen gaan doorsnijden preventief dan wel achteraf, dan heb je helemaal geen gevoel meer !
Hopelijk leest u dit nog op tijd !!!
Henkje
BerichtGeplaatst: 02-02-2015 17:08 Reageer met quote

n a v bericht van don,t mesh me
kreeg tot mijn verbazing na lange tijd dit bericht
Mijn reactie hierop is dat het juist beschreven is als aanvulling op mijn bericht hier eerder vermeld
Ik heb nog steeds pijn,na die vele jaren van het inbregen van een matje van lies tot lies. Al eerder gemeld het kan er niet meer uit,is vergroeid. Er overeen kreeg ik een Blaas-prostaat ontsteking en de lange weg met onderzoeken gehad of er Prostaatkanker was,gelukkig niet. Doppler onderzoek Penis onderbuik-testikels wees uit dat inderdaad het matje vastzat op de schacht penis (Let wel ik ging naar ander ziekenhuis )Er is geen enkele operatie meer mogelijk als... je wat aan je buik hebt,immers daar zit het matje . Verder... wie gaat nu op het internet kijken als je van je arts naar het ziekenhuis moet voor een liesbreuk. Maar als ik nu zoek vind ik vele verhalen
dat het mis kan gaan . We hebben pech dat het ons is overkomen. Ook ik mocht pas later weg uit ziekenhuis,anderen eerder. Advies aan een ieder laat je goed voorlichten. Sterkte voor een ieder
don't mesh me
BerichtGeplaatst: 02-02-2015 17:57 Reageer met quote

bedankt voor je reactie henkje !
Zit er enorm mee dat ik niet verder gezocht heb, al na een dag had ik door dat ik een enorme fout gemaakt had met die matjes Sad
Dankzij de ellende met het eigen risico heb ik nog gauw even aan het eind van 2014 deze operatie laten doen om niet weer te hoeven betalen in 2015, last van de crisis, dus niet zo vreemd, maar wel met grote gevolgen helaas. Voor 2014 was ik nog nooit in een ziekenhuis geweest (voor mijzelf dan)
maar goed, gelukkig heb ik geen kamerbrede mat (welke a-technische idioot verzint zo iets ? )
ik merk dat het bij jou al net zo gaat als bij die vrouwen met die matjes, ze blijven onderzoeken en
maken je ongerust met allerlei mogelijke ziektes
terwijl het natuurlijk gewoon komt van dat plastic wat er niet hoort.
als je iets met je kaak hebt zegt de tandarts dat je lichaam aan het vechten is tegen een ontsteking (die je zelf niet voelt.. , maar op de foto te zien is) wat denk je wat het lichaam aan de slag gaat als er zon mat in zit ?
Goed trouwens, dat je naar andere arts bent gegaan !!
Denk wel dat je veel meer pijn hebt dan ik, maar ik ben ook bang dat mijn klachten niet meer weg zullen gaan.
Voor die voorlichting waar je het over hebt, is gewoon geen tijd en eigenlijk hebben ze helemaal geen zin in lastige vragen en als je over het internet begint zeggen ze dat dat allemaal onzin is !
Tis wel heeeeel veeeel onzin dan van heeeel veeeel mensen.
Ik vind die boekjes die je meekrijgt en de info van de ziekenhuizen juist onzinnig, allemaal hetzelfde geklets over hoe nog veel slechter het vroeger ging en verder een standaard kletsverhaal van de nederlandse beroepsvereniging en dat het matje "DOORGAANS" goed wordt geaccepteerd.
Nou je bent mooi klaar als je bij die paar procent hoort die er "DOORGAANS" doodziek van wordt !! we hebben het hier dan wel over honderden mensen en wereldwijd duizenden of meer ?
Verder staan er nog wat onzin dingen om zich in te dekken voor het geval dat je helaas bij de groep hoort die pijnklachten en ontstekingen heeft.
Natuurlijk ben je dan 1 van de weinigen volgens de artsen maar ik vraag me af hoeveel mensen het nu werkelijk betreft.
Mooi waardeloos allemaal vind ik het, dus als ik een operatie nodig heb aan mijn blinde darm, bijvoorbeeld, dan kan het niet door die matjes ?? nou tegen die tijd heb ik ze er hopelijk al uit !!
In amerika zijn er artsen die zo iets kunnen heb ik ontdekt. Zou fijn zijn als het hier ook kon ?
Sterkte henkje, met de pijnklachten Crying or Very sad
en voor de rest van de mensen .. een gewaarschuwd mens telt voor 2 ?
els 65
BerichtGeplaatst: 02-02-2015 19:32 Reageer met quote

Check; http://www.meshedup.eu/home/
Henkje
BerichtGeplaatst: 03-02-2015 16:00 Reageer met quote

Bericht ELS

Ik heb de uitzending gezien van Radar en wat er in gang gezet is om verdere plaatsing te voorkomen,maar gebeurd dat ook ??

maar over en bij mannen bij Laparoscopie liesbreuk is niets gemeld kleine meldingen bij ziekenhuizen welke dat nog doen dat er wel eens wat fout gaat
els 65
BerichtGeplaatst: 03-02-2015 16:27 Reageer met quote

Beste Henk,

Wat betreft de bekkenbodem-matjes is er veel veranderd sinds de RADAR-uitzending. Ik heb niet het idee, dat dat ook bij de liesbreukmatjes het geval is.
Je zou eens kunnen informeren bij Meshed-up. Mogelijk weten ze meer.

Groeten en sterkte!
Els
Henkje
BerichtGeplaatst: 03-02-2015 17:00 Reageer met quote

Els
Kreeg al heel vlot de melding van deze Site.dat er een bericht was,lange tijd was dit niet zo Fijn dat het weer werkt

Kan je melden dat ik rechtop in mijn stoel zat toen op Radar de of die matjes besproken werden. Ik had dat al eens vernoemen dat er vele vrouwen problemen hebben. Was deze middag op het internet alles doorgezocht ook bij de door jou en hier gemelde en bij Radar. Mij niet daar gemeld mogelijk door wat angst als men mij b v oproept . Neem aan dat je mijn bericht hier in verschillende stukjes gelezen hebt.
Ik heb onmogelijke dingen beleefd De arts melde ...in een jaar is het over,maar dat was niet zo en nu nog zware erectie problemen, opgezwollen penis
etc etc Door dat alles over de ..rooie gegaan ,helaas Paroxetine gebruikt bijna 2 jaar na tip urologe afgebouwd in een jaar. Nog loop ik te tollen smorgens. Maar heb nu een leeftijd dat het niet zinvol is opnieuw dit aan te kaarten, heb er geen lust in Maar vergeten doe ik dit nooit
Hoop dat het anderen beter vergaat en ze mij en andere meldingen lezen
Groet van Henk
don't mesh me
BerichtGeplaatst: 07-02-2015 17:08 Reageer met quote

hoi henk en els,
na de uitzending bij rader zal er best wel wat veranderd zijn (omdat kijkers die matjes niet meer willen) maar toch zie ik nog diverse ziekenhuizen in nederland! met websites waar de matjes, slings enz. etc. worden besproken en aangeprezen.
Veelal zeggen ze daar dat het de enige manier is en dat het nodig is om herhaling te voorkomen, wat NIET waar is.
ik denk en ben bang dat, naarmate men de uitzendingen van radar niet meer zo goed herinnert, men gewoon weer doorgaat met het plaatsen van die nare matjes.
(onder het mom van, er is een "nieuwe" techniek, onze chirurg is beter, er is meer ervaring mee, de matjes zijn "verbeterd" en meer van die onwaarheden)
bij liesbreuken, zowel de laparoscopische ingrepen als de niet laparoscopische ingrepen is het ook vandaag nog heel normaal dat men "prolene matjes" toepast.
jaarlijks vele duizenden krijgen die matten ingeplant zonder voldoende te zijn voorgelicht over de nadelen van deze onnatuurlijke rommel.

En henkje heeft het over "ziekenhuizen welke dat nog doen" ik vermoed dat bijna alle ziekenhuizen in nederland deze matjes "monteren" (hetzij aan de binnen, dan wel aan de buitenkant.)
En er gaat inderdaad nog wel eens wat fout.
En inderdaad lees je er op buitenlandse sites meer over...
Dat is ook de reden dat ik nu die matjes heb, ik had de tijd en de energie niet om de juiste sites te vinden en vind het ook opvallend dat FDA waarschuwt...
misschien een leuk nieuw onderwerp voor de volgende RADAR uitzending ?
els 65
BerichtGeplaatst: 07-02-2015 22:31 Reageer met quote

"De gynaecologenvereniging NVOG heeft een verplicht nationaal register van vaginale implantaten (matjes) opgezet, zodat alle vrouwen bij wie in Nederland een matje wordt geplaatst, goed kunnen worden gevolgd.
Werden in het verleden volgens berekeningen jaarlijks gemiddeld 15.000 ingrepen voor bekkenbodemverzakking uitgevoerd, waarvan tot 2012 ongeveer 1.400 ingrepen met zogeheten bekkenbodemmatjes. In 2013 zijn (volgens gegevens uit het verplichte implantaatregistratie) nog slechts 120 vaginale matjes geplaatst.
Daarnaast mag een gynaecoloog de operatie pas uitvoeren als hij/zij er bewezen ruime ervaring mee heeft. Zo wordt voorkomen dat artsen operaties uitvoeren waarmee ze te weinig ervaring hebben. De kwaliteitsnota die de gynaecologenvereniging hierover heeft gepubliceerd, wordt door de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) ondersteund en zal door haar als ‘veldnorm' worden gehanteerd."
Bron; http://www.nvog.nl/voorlichting/Nieuws+over+verzakkingsoperaties+en+het+gebruik+va/Maatregelen.aspx

Van 1400 meshes naar 120...toch wel een groot verschil!
don't mesh me
BerichtGeplaatst: 08-02-2015 14:15 Reageer met quote

vraag me af of die 120 geen tv hebben en geen internet ?
Index > Overige ziekten > schrijnend/brandend gevoel na operatie aan dubbele liesbreuk
Pagina 2 van 3  

Vorige  1, 2, 3  Volgende

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring