Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Kinderziekten > reflux??
Auteur Onderwerp: reflux??
hoopvol
BerichtGeplaatst: 17-11-2007 8:54 Reageer met quote

Sinds mijn zoontje geboren is (hij is nu uim 8 maanden) spuugt hij veel. Na veel aangerommeld te hebben bleek dat ie het KISS-Syndroom had. Hij is daar voor behandeld en eventjes, laat zeggen een paar dagen, leek het beter te gaan. Maar nee helaas. Nu de laatste maanden wordt het spugen erger. Bij de kinderarts geweest en die deed niks. Het zou wel over gaan als ie vast voedsel kreeg. Ik dus met m aan het brood. Daar ben ik mee gestopt want hij kreeg het niet doorgeslikt en spuugde de hele kamer onder. Mijn zoontje kwam de laatste tijd niet voldoende aan en deze week was ie zelfs afgevallen. Het spiertje dat de maag van de slokdarm afsluit hebbn ze al gecontroleerd. Nu heeft ie Zantac gekregen. Hier ging het iets beter mee. Hij spuugde iets minder en sliep iets beter. We zijn nl de halve nacht met m wakker. Maar nu moesten we weer met deze medicijnen stoppen. Sinds 2 dagen is het snachts dus weer een ramp en het spugen is weer terug bij af. De medicijnen lijken dus wel iets te helpen. Over twee weken hebben we pas weer een afspraak bij de kinderarts. Dit is trouwens een andere als de eerste. Wie heeft raad of heeft ook de zelfde ervaringen? Graag hoor ik van jullie.
groeten hopie
leeuw20
BerichtGeplaatst: 17-11-2007 9:59 Reageer met quote

Heeey Hoopvol,

Zelf heeft mijn vriend een "reflux"
Wij hebben net een ook zoontje gekregen ( 4 maanden) en zover ik weet heeft hij het niet.

Zelf hoor ik van mijn schoonmoeder dat het niets anders was als spugen !! Hij hielt niets binnen en idd, die kleine heeft veel pijn omdat het zuur brand....

Misschien het bedje aan de hoofdkant ophogen??
Niet met een telefoonboek, maar gewoon een stapel handoeken.. Dat hij "net niet "scheef ligt.
En absoluut GEEN zure dingen geven zoals, peer, appel, sinasappel......
Maar hou het bij roosvice ofzo....

Toen hij een jaar op 5 was en het hield nog steeds zo aan, at hij een pakje Rennie's per dag weg.
Hij kreeg toen een onderzoek, slangentje door zijn neus naar zijn keel, ( dat 24 uur lang) en een kastje waar hij precies op in moest voeren wat hij at, of dronk.
Ze kwamen er toen pas achter en toen heeft hij dus 20 jaar medicijnen van de dokter geslikt "" Nexium""

MIjn vriend is nu 25 jaar en vroeger wisten heel weinig mensen dit.
Hij is dit jaar in februari geopereerd eraan !
En nu kan hij gelukkig alles weer eten !!

Ik hoop echt dat het goed komt met uw kleine man, want die gebroken nachten lijkt me heel erg slopend....

Misschien stom hoor maar heeft u ook al johannes broodpitmeel geprobeerd??
Verdikt, en blijft echt in het maagje zitten.

Zoja, wat heeft u nog meer geprobeerd??


Ik hoop snel van je te horen !!

Liefs, leeuw
hoopvol
BerichtGeplaatst: 17-11-2007 16:12 Reageer met quote

hoi leeuw,
bedankt voor je reactie. En zeg maar jij hoor. Ben zelf ook nog niet zo oud hi hi.
Jeetje je vriend al zo lang reflux? Wat erg zeg!
We hebben inderdaad al johannesbroodpitmeel geprobeerd. Niks helpt (genoeg). Het komt er allemaal weer uit. In brood stikt ie bijna dus daar zijn we mee gestopt.
Heeft je vriend 20 jaar medicijnen geslikt? Dat is een hele tijd! Konden ze niet eerder opereren? En wat hebben ze nu met de operatie gedaan?
Hoofdeind is al omhoog. Mijn zoontje is een buikslaper. Wat dus niet in zn voordeel is. Maar ja wat doe je er aan??
groeten
hoopvol
BerichtGeplaatst: 17-11-2007 16:14 Reageer met quote

oh ja en wat ik nog vragen wilde is..
Heeft jou vriend veel last van zijn luchtwegen ed gehad?
Ketjeb
BerichtGeplaatst: 23-01-2008 16:26 Reageer met quote

hoi hoopvol,

ik heb ongeveer hetzelfde meegemaakt met ons tweede dochtertje.
In het ziekenhuis, de eerste 5 dagen ging alles nogal super, behalve dat zij overdag knock-out was en snachts de boel bijeen schreeuwde. Dit was helemaal niet erg, want de meeste babies namen de dag voor de nacht en dat draaide zich wel eens thuis in een ritme...
Thuis werd het alleen maar erger want daar werd ze niet de hele dag gepakt maar lag ze ook in het park, de wieg of de relax, en maar brullen...
Dus na een week of 6, van de ene dokter naar de andere, blijkt ze ook reflux te hebben, maar de verborgen relfux. Zij slikt dus alles terug af en daardoor verbrandde haar slokdarm enorm.
Zij heeft zantac, motilium,... bijna alle maagproducten hier in belgie beschikbaar uitgeprobeerd gekregen en uiteindelijk hadden we het meeste van alles resultaat met Zantac. Maar je mag de bijsluiter niet lezen.
Slapeloze nachten hebben we gehad, tot grote ergernis toe, dat ik ze in de maxicosi legde en ging autorijden. Uiteindelijk sukkelde ze dan wel in slaap en als ik thuis aankwamen dan schrok ze wakker van de auto stil te leggen en begon alles van voorafaan. Als rondlopen gelijk een geest in de nacht met een schreeuwende baby in uw arment niet helpt, dan ga je nog gekkere dingen doen. Ik heb extra verlof gevraagd op werk om thuis te kunnen blijven omdat ik er anders toch onderdoor ging, gewoon omdat ze snachts niet te doen was. Overdag sliep ze met momenten omdat ze ook 'doodop' was. Mijn man, die moest vroeg op en ook mijn eerste dochtertje die moesten we haar nachtrust ook gunnen, als kleintje van amper 2 jaar. Dus dan begin je gewoon snchts te leven en overdag een dweil te zijn. Awel, achteraf gezien hebben wij wel afgezien (er zijn zeker nog ergere gevallen, maar ook minder ergere) en ik heb toen begrepen hoe ouders zo ver erover kunnen geraken dat ze hun kind iets aandoen. Ik praat die zeker niet goed, maar ik begrijp hen ergens wel. Op die erge momenten begrijp je alleen niet hoe andere mensen zo licht over 'reflux' in het algemeen kunnen denken. En de dokters maar zeggen, dat groeit eruit.
Je weet niet wat het is, tenzij je het meemaakt.
Vandaar HOOPVOL, terwijl ik goed weet dat iedere situatie toch telkens iets anders is, wil ik je een hart onder de riem steken met het feit dat wij er ook doorgeraakt zijn. Ons Bauke is ondertussn 2 jaar en wij zijn wel nu met alle medicatie voor reflux kunnen stoppen. Ondertussen (op ongeveer een maand of Cool is er wel de factor 'luchtwegen' bijgekomen, maar met de huidige medicatie is dit tijdens de meeste momenten ook onder controle te houden. Maar dat is een heel ander verhaal.

Ik wou gewoon effe heel vlug onze situatie erdoor, zodat je weet dat je zeker niet alleen bent, en dat het verschrikkelijk is als medicatie niet volledig afdoend is. Wij hebben het geluk gehad dat er geen operatie is moeten zijn, bij ons pruts is het vanzelf goed gekomen, maar ook pas na verschillende pogingen van zantac af te bouwen en dan te zien dat het toch wel afdoet, om daarna terug voor minimum 6 weken een kuur te beginnen soms zelfs met verhoogde dosis.

Groetjes mama van Britte en Bauke
hoopvol
BerichtGeplaatst: 03-02-2008 20:49 Reageer met quote

hoi,
lees je bericht nu pas. Maar wat lief dat je reageerd. Gelukkig gaat het bij jullie nueen stuk beter. Dat is fijn. Jesse heeft medicijnen gekregen die niet tegen het spugen zijn maar wel tegen het zuur. Dat lijkt te helpen. Jesse is veel ziek (geweest) en nu geven we momenteel allen de fles. Maar geen medicijnen omdat ie die niet met de fles kan innemen.Maar tot nu toe gaat het redelijk. Wat betreft het spugen dan. Hadden jullie ook problemen met brood en eten met stukjes?

groeten hoopvol
greta60
BerichtGeplaatst: 03-02-2008 21:20 Reageer met quote

is er ook al gedacht aan voedselovergevoeligheid? ik las op een site over borstvoeding dat reflux daar ook een uiting van kan zijn
hoopvol
BerichtGeplaatst: 03-02-2008 21:24 Reageer met quote

hij krijgt nu alleen maar hypoallergene voeding.
greta60
BerichtGeplaatst: 03-02-2008 22:15 Reageer met quote

mijn kind kreeg ook hypoallergene voeding, maar verdroeg ook dat niet ( het heette pepti) dat is inmiddels 15 jaar geleden maar ik weet nog wel dat het moeilijk was om de juiste voeding te vinden
greta60
BerichtGeplaatst: 03-02-2008 22:17 Reageer met quote

hij kreeg last van zn luchtwegen door de pepti, ik heb trouwens geen idee of dat nog bestaat
nieuwsgierigje
BerichtGeplaatst: 17-02-2008 12:41 Reageer met quote

Hoi Hoopvol,

wat naar he? en je staat zo machteloos.
mijn dochter ( 1 van een tweeling ) heeft het ook.
Terwijl haar broer er niet last van heeft( andere helft van de tweeling) onze dochter heeft er voor in het ziekenhuis gelegen( toen ze 4 weken oud was). En daar kwam dus de diagnose reflux uit.
Ze hoefde gelukkig geen medicijnen, maar alleen aangepaste voeding en leefstijl.
Ze kreeg toen Nutrilon AR.
We moesten het bedje en kinderwagen, schuin plaatsen
En haar na de voeding zoveel mogelijk recht op houden.
Inmiddels is ze 7 maanden en nog steeds een spugertje.
Toch groeit ze als kool, altijd vrolijk als we maar de leefregels in acht nemen.
Ze loopt altijd met een slabber om, en regelmatig wordt je als volwassene ondergekotst.
Het is jammer dat ze nooit eens kan pronken met leuke kleertjes want die zitten dan zo er onder of verstopt achter de slabber.
Maar verder doet ze het goed.
Nu krijgt ze pap ( nutrix) en AR 2 ( opvolgmelk) en fruit en groente.
Ondanks de vaste voeding blijft het spugen doorgaan.
Toch probeer ik zo lang mogelijk het rekken dat ze medicijnen moet.
Gelukkig deelt de kinderarts onze mening.
Ga op je gevoel af, en gelukkig is het geen vernauwing van de slokdarm, want dan is een operatie wel nodig kreeg ik te horen in het ziekenhuis.
Hopen dat je kleintje er gauw overheen is.

Liefs van Nieuwsgierigje
hoopvol
BerichtGeplaatst: 18-02-2008 16:11 Reageer met quote

hoi,
zo weer een tijdje verder en het gaat qua spugen iets beter met onze jesse. Medicijnen ben ik mee gestopt en hij geeft (soms) nog wel iets terug maar niet veel in vergelijking met eerder. Alleen het eten van vast voedsel is een ramp. Nog steeds kan ie geen brood eten en groente met stukjes ook niet. Verder is ie heel vaak ziek (geweest). Op het cb gaan ze zich nu ook zorgen maken. Gelukkig moet ik 25 februari terug naar de kinderarts met 'm.
Idd jammer dat je je dochter altijd een slab moet aangeven. Maar zoals je kunt lezen kan het ook beter gaan. Jesse is nu ruim 11 maanden en gelukkig geheel slabloos Laughing .
We weten niet waarom ie nu dus nog niet goed eet maar hopelijk komen we daar spoedig achter. En een vernauwing daar is verder nog niet na gekeken.
nieuwschierigje, veel sterkte en hopelijk komt er een dag dat de omkeer komt wat betreft het spugen!

greta,
pepti bestaat idd nog. Ben inmiddels met de ha voeding gestopt omdat ie dit niet meer wilde drinken. Wat nu te doen ik weet het niet. Wacht de mening van de kinderarts maar af.

groeten hoopvol
greta60
BerichtGeplaatst: 18-02-2008 16:55 Reageer met quote

lastig hoor.......toen mijn zoontje last van de pepti kreeg, zijn we overgegaan op soja melk, dit ging een poosje heel goed maar na een jaar had hij daar ook een overgevoeligheid voor opgebouwd, hij was toen constant aan de diaree
Fleur
BerichtGeplaatst: 07-04-2008 14:30 Reageer met quote

even over 'hypoallergeen' en pepti:
het eerste is gewone koemelkvoeding, alleen zijn de eiwitten bewerkt waardoor de kans op een allergie kleiner wordt. (zijn beter verteerbaar) Deze voeding is absoluut niet geschikt voor kinderen met een koemelkeiwitallergie! peptie is op wei-basis, ook van koemelk, maar daar blijft de allergische reactie vaak achterwege. als 't kind op de pepti gaat reageren kun je die van Friso geven; "allergycare". die is op caseine-basis.

Hoopvol, je schrijft dat je moet stoppen met de Zantac. Waarom??? als je kindje veel spuugt blijft er zure voeding de slokdarm irriteren. kan er zelf een ontsteking van krijgen!

Dring aan op onderzoeken, ook al zijn die misschien belastend voor je kind. Niet kunnen eten is veel erger (en niet normaal) het CB maakt zich, net als jij, niet voor niets zorgen.

veel succes!!!
Fleur.
innieminnie
BerichtGeplaatst: 18-04-2008 14:46 Reageer met quote

hallo mama's

hier ook het bekende verhaal....na een moeizame zwangerschap en bevalling die uitdraaide op een keizersnede werd na een zwangerschap van 37 weken onze zoon geboren. Alleen woog hij maar 2170 gram en 44 cm, alleen was er geen reden waarom..dus tot op de dag van vandaag hebben we geen idee waarom hij zo klein was. Maar goed..die schade heeft hij nu ruim ingehaald, hij is nu bijna vijf maanden en weegt 6,5 kg en is 62 cm. Maar ook hij begon na een paar weken met alleeen maar huilen...krampjes..niets hielp...totdat een vriendin van ons die kraamhulp is kwam met de optie om Sab Simplex druppelotjes te gaan gebruiken..en meteen na de 1e voeding was onzse kleine man stil...ook het spugen na de voeding werd minder...maar na een paar weken waren de krampjes over en stopten we met de druppeltjes...het huilen begon na een paar dagen weer van voren af aan..niet willen drinken..na een beetje drinken beginnen met hysterisch huilen...de huisarts en CB zeiden is een fase..laat hem maar huilen..maar ja ga als moeder maar eens 2 weken met een huilend kind zitten de hele dag...uit wanhoop de huisartsenpost gebeld..en daar kwamen ze tot de conclusie dat hij een oorontsteking had ( zonder koorts ) en reflux...tja en wat moet je dan...na een goed gesprek met een kinderarts zijn we gestart met LOSEC...dat is niet voor de reflux maar voor het maagzuur...maar het is een tabletje..tja wat nu een kind van 8 weken kun je geen tabletje laten innemen...dus toen kwam de kinderarts met de oplossing om het tabletje even voor de voeding ( ieder dag om dezelfde tijd ) op te lossen in een spuitje met warm water, het tabletje lost op en kun je dit door voeding doen...na een paar dagen ging het steeds beter...en inmiddels heeft hij vrijwel nergens geen last meer van..tja er komt zo nu en dan nog wel wat voeding terug maar dat is meer door zijn rare acties die hij uithaalt na de voeding dan van de reflux

gr sandra
sparretje
BerichtGeplaatst: 28-01-2009 12:15 Reageer met quote

Hallo allemaal.

Bij jullie is in vrijkorte tijd ontdekt dat het reflux was. Bij ons is daar 2 jaar over verlopen. Het probleem was dat ons zoontje niet na elke voeding opgaf. Hij heeft verscheidene keren in het ziekenhuis gelegen. Hij was aan het uit drogen omdat hij in z`n spuugperiodes er alles uit gooide. Er zijn onderzoeken gedaan in het UMCG. Hier kwam uit dat het gedrag zou zijn. We kregen hem met sondevoeding (1 ltr/24uur) naar huis. Sondevoeding kreeg hij omdat hij ondervoed was. Dit hebben we een jaar gebruikt tot hij op een bepaald gewicht moest zijn.
Omdat er gedacht werd aan gedrag hebben ze ons belast met video-hometraining. Dan zou alles goed komen volgens de deskundigen. Helaas. Het ging gewoon door. Ruim een jaar later zijn we er achter gekomen in onze 5e ziekenhuis dat het om Reflux en middenrifbreuk ging. Er is zelfs wel eens gepraat om hem tijdelijk onder te brengen in een gastgezin. Dit hebben we nooit toegelaten. Na ruim 3 jaar zijn we nu aangekomen bij een operatie (fundoplicatie), omdat medicatie niet afdoende is. Hij zit op z`n maximale dosering. Nu krijgt hij nog eerst een melkscan om te zien of de maaglediging goed is. Dit wordt voor de 2e keer gedaan. De radioloog kon de beelden niet beoordelen, want volgens hem kon de camera wel eens te hoog hebben gestaan. We denken niet dat het zo is, want ze waren continu aan het afstellen om alles goed in beeld te krijgen. We wachten maar af.
sparretje
BerichtGeplaatst: 14-02-2009 12:40 Reageer met quote

Inmiddels is de maagledigingsonderzoek achter de rug en hebben we de uitslag gisteren te horen gekregen. Het blijktdat Martijn een vertraagde maagwerking heeft. Het duurt ongeveer een drie kwartier langer dan normaal. De operatie wordt voorlopig niet uitgevoerd.
sparretje
BerichtGeplaatst: 26-09-2009 18:31 Reageer met quote

We zijn inmiddels alweer 7 maanden verder. De operatie is tot nog toe niet uitgevoerd. Hier komt nu verandering in. Op 17 juni heeft hij een gastroscopie moeten ondergaan. Hieruit bleek dat zijn slokdarm behoorlijk is beschadigd. Nu moet er wel worden ingegrepen, omdat de kans bestaat dat het op den duur kwaadaardig kan worden. Dit wil niemand. Er is overleg geweest met de kinderchirurgen. Ze zijn het unaniem eens dat er nu een fundoplicatie moet worden uitgevoerd.
We krijgen er alleen maar problemen bij. Dat hij geopereerd wordt staat vast, maar ze kunnen ons niet vertellen hoe het na de operatie zal zijn. Ze denken dat er geen winst wordt behaald m.b.t. eetprobleem. Het kan zelfs zijn dat hij naderhand een een sonde in de dunne darm krijgt. Wat nadelig werkt is zijn vertraagde maaglediging. De chirurg gaf ook aan dat onderkant van de maag niet optimaal werkt en als de slokdarm ook nog eens smaller wordt dan heb je een ander probleem. Vandaar dat we rekening moeten houden met sondevoeding. Het is voor de artsen ook erg moeilijk.
Het is de bedoeling dat hij binnenkort wordt geopereerd. We wachten maar af.
sparretje
BerichtGeplaatst: 18-01-2010 22:39 Reageer met quote

Hoi

Martijn is in oktober geopereerd.
De operatie is succesvol verlopen. Echter op de dag dat hij ontslagen werd ben ik bevallen van een dochter. Zij is dus in Nijmegen geboren. Heel apart.
Ze was 10 dagen te vroeg. Maar ze deed het goed.
De dagen erna waren erg moeilijk. Hij kon z`n bed niet uit enhij mocht alleen maar vloeibaar. In november moest hij voor kontrole en toen bleek dat hij nog steeds last had van "zuur".
In december is een ph-metrie gedaan en hieruit bleek dat de reflux niet over was. Hij gebruikt nog steeds Pantozol. Momenteel 40 mg per dag. Dit moet hij `s morgens innemen, omdat hij het meeste last heeft overdag t/m het naar bed gaan. `s Nachts gaat het vrij goed. Wat het met de slokdarm doet weten we nog niet. Daarvoor wordt er in april een gastroscopie gedaan. Ik vind het allemaal erg spannend. We weten niet hoe het met de slokdarm is gesteld. Nog steeds heeft hij wel pijn. Dit geeft hij aan d.m.v. buikpijn. Hij wijst dan de slokdarm aan. Het is niet dagelijks maar wel geregeld. We moeten eerst een half jaar overbruggen. Is wel een lange periode.
refluxl
BerichtGeplaatst: 08-02-2010 15:21 Reageer met quote

Hoi,

Allemaal heel herkenbaar, onze dochter spuugde aanvankelijk veel, rook zuur en overstrekte zich en huilde soms wel 6-8 uur aan een stuk (alles geprobeerd om haar te kalmeren maar niets werkte)...kraamzorg en cb zeiden dat dit wel eens kon voorkomen en geen reden tot ongerustheid was.

Totdat op leeftijd van 4 weken een ademstilstand volgde en ze werd opgenomen in het ziekenhuis. Het zuur had de longen bedreigd en die reageerden met een 'shut down'. PH-metrie en slikfoto's: meer dan 30 min aaneengesloten zuur in de slokdarm en de slokdarm functioneerde niet goed (aangeboren of als gevolg op de ontstekingen, is niet duidelijk). Gebruikt nu nutriton en nexium. En natuurlijk ophouden/ rechthouden, bedje schuin e.d.

Net als jullie voelden wij ons niet echt door onze omgeving begrepen. Iedereen heeft zoiets van 'ieder kind spuugt wel eens wat, ieder kind huilt wel eens een beetje, gaat vanzelf over e.d.' Behandeling in ziekenhuis ook wisselend, van goed tot slecht voorbereidt (dossier kwijt, niet duidelijk aan kunnen geven waarom ze nexium moet gebruiken i.p.v. losec of pantazol). Fijn om te lezen dat wij niet de enigen zijn die hiermee kampen (nouja, net fijn voor de kids natuurlijk). Intussen is onze dochter 3 maanden en gebruikt ze de medicatie alweer 2 maanden. Sommigen willen de medicatie verminderen maar wij denken er nu nog even niet aan, ze doet het nu juist goed. De medicatie kan bijwerkingen geven maar als je ziet wat de risico's van langdurige ontstekingen in de slokdarm kunnen zijn dan gaan wij liever nog even door met de medicijnen! Ben benieuwd of ze straks die slokdarm nog eens gaan controleren (laatste keer hadden ze het dossier niet volledig en moesten wij de arts vertellen dat de slokdarm niet goed functioneerde...)
Sterkte allemaal!!
Index > Kinderziekten > reflux??
Pagina 1 van 2  

1, 2  Volgende

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring