Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Kanker > Verwijderen lipomen, vergoeding zorgverzekeraar
Auteur Onderwerp: Verwijderen lipomen, vergoeding zorgverzekeraar
edwood1968
BerichtGeplaatst: 06-11-2007 21:34 Reageer met quote

Met dit onderwerp wil ik ervaring van mensen uitwisselen die last hebben van lipomen.

In de afgelopen 8 jaar ben ik 2x geopereerd in het ziekenhuis door een plastisch chirurg, die een snee maakt en de lipoom verwijderd, gevolg is een zichtbaar litteken. Als je aanleg voor lipomen hebt en je wilt ze weg hebben dan zit je met de jaren onder de littekens. Bovendien halen ze in het ziekenhuis alleen die lipomen weg waarvan je last hebt. De laatste keer dat ik ben geopereerd was vorig jaar december, maar dan op een andere manier en toen hebben ze er 30 weg gehaald. Dit keer in een prive kliniek in vlijmen (brabant). Onder narcose wordt er eerst een vloeistof in de lipoom gespoten waardoor deze week wordt, vervolgens via een incisie van 2 a 3 mm gaat er een kleine candule (zuigslangetje) naar binnen om de weke lipoom op te zuigen. En daarna wordt de kleine incisie gehecht. Dit is na verloop van tijd bijna niet meer te zien.

In 2005 heeft deze behandeling plaats gevonden, mijn toenmalige verzekeraar heeft de kosten van de behandeling op een eigen bijdrage van 150 euro vergoed. Echter doordat mijn werkgever over is gestapt naar een andere zorgverzekeraar en ik ook mee ben gegaan worden deze kosten niet meer gedekt.

Ik ben nu opzoek naar een andere ziekte kosten verzekeraar die dit wel doet, de vraag is of iemand tips voor me heeft?

Alvast bedankt!

Groet,
ED
jeanet5
BerichtGeplaatst: 12-01-2010 20:55 Reageer met quote

Kijk even naar het onderwerp heel veel lipomen
jeanet5
BerichtGeplaatst: 03-07-2017 19:56 Reageer met quote

jeanet5 schreef:
Kijk even naar het onderwerp heel veel lipomen


Ook ik ben in Vlijmen geweest 10 jaar geleden en heb 50 lipomen laten verwijderen. Helaas zijn er weer een flink aantal aan het groeien. Ook ik zoek naar een zorgverzekeraar die deze kosten vergoed.
Index > Kanker > Verwijderen lipomen, vergoeding zorgverzekeraar
Pagina 1 van 1  

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring