Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Interne ziekten & Infectieziekten > tekort aan bloedplaatjes / Werrelhof / verwijdering mild!
Auteur Onderwerp: tekort aan bloedplaatjes / Werrelhof / verwijdering mild!
V.Blom
BerichtGeplaatst: 02-11-2007 12:57 Reageer met quote

Mijn vriend (27) heeft een tekort aan bloedplaatjes, de waarde ligt rond de 27 (moet 150-300 zijn).
Toen hij 14 was zijn ze erachtergekomen dat hij dit mankeerde, en heeft hij behandelingen gehad waaronder toedienen van bloedplasma en pretnison.
Nu zijn de waarden steeds weer te laag en is er een kans dat de arts adviseert om zijn mild eruit te halen. Is er iemand die deze operatie al heeft ondergaan? En wat waren de resultaten? Ik zou er graag iets meer over willen weten, over de ervaring.Ik hoop op wat reacties, alvast bedankt.
lisseth
BerichtGeplaatst: 02-11-2007 13:02 Reageer met quote

Hallo,

Mijn broer heeft hetzelfde gehad. Hij kreeg dit van de ene op de andere dag. Men dacht even aan leukemie maar, het bleek een andere oorzaak. Hij kreeg diverse malen bloedplaatjes toegediend maar, als deze bij zijn mild kwamen werden deze afgebroken. Het was dus duidelijk dat daar iets niet goed zat. Ook werd hij bij het minste of geringste hartstikke blauw. Ze hebben toen na veel gedokter besloten om de mild te verwijderen. Een behoorlijke ingreep maar, mijn broer is zo gelukkig. Na een maand of zo kon hij alles weer. Hij is wel wat sneller moe als voordien maar, voor de rest merken wij en hij er zelf helemaal niets van. Hij is weer de oude gelukkig. Heel veel succes

P.S. zijn bloedplaatjes zaten nogmaar op 7 en dat is echt super, super laag.
V.Blom
BerichtGeplaatst: 02-11-2007 13:35 Reageer met quote

Toen de artsen het bij mijn vriend constateerden was het bij hem 4, dus dat heeft hij ook al meegemaakt!
Maar mijn vriend is er verder niet ziek van of zo.
Soms heeft hij een blauwe plek, maar verder voelt hij zich prima (maar wat is prima als je er al van kinds af aan last van hebt, hij weet niet beter dan dat hij zich goed voelt natuurlijk, maar hij kan alles en is verder een gezonde kerel). Hoe was dat bij jouw broer dan? waarin merkte hij verschil?
Bedankt voor je reactie in ieder geval...
lisseth
BerichtGeplaatst: 02-11-2007 17:23 Reageer met quote

Mijn broer was veel moe en werd van het ene op het andere moment hartstikke blauw. Hij werd al blauw als zijn zoontje van toen 2 jaar hem aantikte. Dit is natuurlijk niet normaal. Toen zijn ze onderzoeken gaan doen en na veel dokteren kwam dit eruit. Hij heeft eerste een tijd hier in het ziekenhuis gelegen en nadien moest hij een paar keer naar Rotterdam omdat, ze daar gespecialiseerd zijn in bloedziektes (omdat ze daar aan dachten) en nadien toen ze er dus achter kwamen wat het was is hij hier in de woonplaats geopereerd. Wat ik wel raar vind is dat ze jou vriend al zolang laten lopen omdat, ze toen hebben gezegd bij mijn broer dat het zo gevaarlijk is want, als hij een ongeluk zou krijgen kon hij zo doodbloede omdat, het bloed dus niet stolt door de weinig aanwezig zijnde bloedplaatjes. Misschien is het dan toch iets anders?? In elk geval heeft mijn broer geen negatieve dingen ondervonden aan het verwijderen van zijn milt. Hij heeft wel een flinke snee van toch zeker een kleine 20 cm. Maar hij was eigenlijk zo weer de oude.
Index > Interne ziekten & Infectieziekten > tekort aan bloedplaatjes / Werrelhof / verwijdering mild!
Pagina 1 van 1  

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring