Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Gynaecologie > niet echt dat je zegt topie
Auteur Onderwerp: niet echt dat je zegt topie
carina
GastBerichtGeplaatst: 23-04-2005 19:08 Reageer met quote

Hallo

ik ben net 14 en ben met mijn vriendje naar bed geweest (onvijlig)

moest Donderdag ongesteld woorden maar ik ben het niet gewoorden Sad ik voelde me echt klooten
ik heb een zwangerschap test gedaan en kwam er uit dat ik zwanger was
ik weet niet of ik arbortus moet pleegen want dan ben ik bang dat ik me zelf een moordenaar vind en dat wil ik niet
maar wat moet ik nu doen?

geef astublieft een atvies

Groeten Carina
anoniem
GastBerichtGeplaatst: 23-04-2005 19:22 Reageer met quote

Kan je misschien naar je huisarts gaan, die mag niets zeggen tegen je ouders en kan je misschien helpen bij deze keuze.

Mag ik je verder vragen hoe het komt dat je het onveilig hebt gedaan met je vriendje?
Maarten
ArtsBerichtGeplaatst: 23-04-2005 20:19 Reageer met quote

Ik zou je ook willen adviseren naar de huisarts te gaan. Die mag nl niks vertellen en zal je een goed advies geven hoe je hier verder mee om moet gaan.
anoniem 2
GastBerichtGeplaatst: 23-04-2005 20:26 Reageer met quote

Als ik jou was dan zou ik je moeder om advies vragen, zij weet misschien een oplossing. Als je liever geen abortus wil laten doen, dan moet je dat ook zeker niet doen. Ik denk als je dat wel doet, je er later veel spijt van krijgt. En ga toch zeker even naar de huisarts en vertel het je vriendje.
Succes ermee.... Rolling Eyes
Heleen
BerichtGeplaatst: 23-04-2005 22:11 Reageer met quote

Inderdaad: heb je het je moeder al verteld? En ga inderdaad met je huisarts praten. Geef dan ook aan dat je geen abortus wilt, maar zorg wel dat je hulp krijgt. Je arts kan je dan vast verder helpen, en je hoeft inderdaad niet bang te zijn dat je ouders het via de arts zullen horen. Maar zorg er wel voor dat het bespreekbaar is, en dat je echt de hulp krijgt die je nodig hebt. Je kunt bijvoorbeeld contact opnemen met de VBOK. (Klik op VBOK voor de site.) Ze hebben een hulplijn die je 24 uur per dag kunt bellen: 0900 202 10 88. Bekijk de website eens om hun standpunt en mogelijkheden te lezen. Zorg ervoor dat je dingen bespreekbaar maakt met je ouders, zoek iemand die je vertrouwt. Er zijn veel mogelijkheden, en ik zou je echt aan willen raden om contact op te nemen met de VBOK, daar helpen ze mensen heel goed.

Ik kan me voorstellen (of eigenlijk misschien wel niet, heb het zelf immers niet meegemaakt) dat je leven echt even op z'n kop staat. Zoek dus hulp en begeleiding, en bedenk heel goed wat je wilt. Ik hoop dat jullie (jij en je vriendje en je ouders, en misschien nog wel meer mensen die dicht bij je staan) en goede oplossing vinden, en dat jullie steun aan elkaar kunnen hebben in een moeilijke periode. Een vriendin van mij raakte zwanger toen ze 15 was. Zij is echt fantastisch opgevangen, is inmiddels getrouwd en heeft nu twee schatten rondlopen. Maar een begripvolle en steunende omgeving zul je echt nodig hebben, ik hoop dan ook dat je die zult vinden.
Index > Gynaecologie > niet echt dat je zegt topie
Pagina 1 van 1  

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring