Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Urologie > chronische pijn na sterilisatie
Auteur Onderwerp: chronische pijn na sterilisatie
Henkje
BerichtGeplaatst: 21-04-2012 15:56 Reageer met quote

Het is weer een aantal maanden geleden dat ik mijn bericht hier poste. Heb een uitvoerig gesprek gehad met mijn arts, Een herstel operatie is nu de overgebleven optie.Gezien mijn leeftijd huiver ik bij de gedachte dat ik onder het mes moet en van het ziekenhuis personeel gaat denken wat wil deze man...Maar heb de kosten opgevraagd welke niet vergoed worden door de zorgverzekeraar. Kom dan op basis 1700,-- euro plus onvoorziene van 200.-- Euro.. Dat is nogal wat als dat bedag niet los in je zak hebt ( niet woordelijk ) Voorlopig dus maar even niet.
ballotig
BerichtGeplaatst: 09-09-2012 20:17 Reageer met quote

Ben ondertussen bij de pijnpoli geweest een half jr geleden. Daar is een proefblokkade gelegd. Hielp een beetje en gaf 1 maand iets verlichting. Nog steeds een continue "vreemd" jeukerig tintelend gevoel in de balzak. Sporten gaat nog steeds niet. Racefietsen (mijn hobby) kan niet meer. Hardlopen kan niet meer. Zwemmen kan niet meer. Als ik dat namelijk doe moet ik dat de daarop volgende 3, 4 dagen bezuren met flinke pijn in m'n ballen en liezen en een uitstralende pijn richting nieren. Ook voelt het vlak voor ejaculeren soms alsof iemand even flink in je ballen knijpt.

Ik ben er klaar mee en wil een hersteloperatie. Afspraak bij uroloog (waar ik aangeef een hersteloperatie te willen) duurt nog twee maanden vanwege drukte. Nou ja, ben nu onderhand al meer dan 1,5 jaar aan het kloten met m'n ballen. Die paar maanden lukt ook nog wel.

Groeten
Henkje
BerichtGeplaatst: 10-09-2012 9:35 Reageer met quote

Je bericht gelezen,ik neem de stap niet gezien mijn leeftijd en de kosten,wel niewsgierig welke kosten jij nu moet dragen
Sterkte Henkje
Marco_m113
BerichtGeplaatst: 29-11-2012 23:51 Reageer met quote

Ik heb overwogen om een sterilisatie te doen. PVP is hier in Nederland inderdaad onderkend. Mijn huisarts wist het bestaan zelfs hier niet van ! Zelfs veel ziekenhuizen informeren hier niet over ! Waarschijnlijk komt het omdat Nederland sterilisatie nu pas in opmars komt.
Als je de Engelstalige sites bekijkt is er, vooral in de VS, veel meer over bekend. 3% tot 8% houdt er blijvende chronische pijn aan over dat een belemmering vormt in het dagelijkse leven en zelf 18% van de gevallen (op 285 onderzochten) blijft het zaakje gevoelig. Dit zijn voor mij onacceptabel hoge cijfers dat ik heb besloten om het niet te doen.
Henkje
BerichtGeplaatst: 01-12-2012 15:57 Reageer met quote

Je bericht gelezen dat je afziet van sterlisatie,het is natuurlijk een keuze kwestie,ook tov je partner,die dan diegene is welke bv de pil gaat gebruiken en condoom gebruik is ook niet alles. Ik heb er destijds niet bij stil gestaan.er was immers niet de info welke er nu is zoals internet en de ingreep laten doen . Dat ik pijn kreeg en men mij niet wist te vertellen wat de oorzaak was verbaasde mij .Enkele keren een scan laten doen ,men wist het niet of zag het niet. Nu is in elk geval de mogelijkheid om als het mis gaat een herstel te laten doen Overweeg dus je keuze met je partner Niet een ieder krijgt problemen. Wens je sterkte en een groet van Henk
oxi74
BerichtGeplaatst: 31-01-2013 16:39 Reageer met quote

heey balotig zeg waar jij over praat is precies het zelfde als ik
ik heb nu 6x een cortecose spuit gehad dat gaat op stroom met een verwarmdenaald van 32 gr. na die spuit vroeg de arts aan mij hoe voel jij je nu. waarop ik zei wil je met mij trouwen. nauw zo blij dat ik was geen pijn. wel wat tinteling in mijn rechter been..maar helaas van korte duur. na die prik voelde ik de stuwingpijn van de zaadlijder. de schop in je zak gevoel.. ja die.. dus we spreken over 2 veschilende pijnen.. zenuw pijn en vactomie pijn.. stuwing van zaadleider van zaad dat niet verder kan en dan x op x opstuwd mega pijn heb je ervan. ik heb vorige maand mijn bijbal laten verwijderen in umcg groningen.
ik zou graag is in contact komen met mensen met zelfde klachten
kdejaeger
BerichtGeplaatst: 07-05-2014 10:56 Reageer met quote

Waarom gaan ze zo vaak naar zenuwblokkades en verwijdering van de bijbal? Waarom snijden ze bij pijn/congestie in de bijbal niet de zaadleider open? Dan kan het sperma toch terug wegvloeien? Dan heb je een open ended vasectomie.
Henky
BerichtGeplaatst: 28-05-2014 18:59 Reageer met quote

Hallo Oxi,

Heeft bij jou de ingreep geholpen en ben je van je pijn af?
Ik krijg binnen kort zenuw blokades in de balzak om te kijken of dat mij van de pijn af kan helpen.
Henky
BerichtGeplaatst: 28-05-2014 19:02 Reageer met quote

Hallo Ballotig,

Is het nog gelukt om van de pijn af te komen na een herstel operatie?.
Mijn arts wil geen hersteloperatie uitvoeren, maar wil met zenuw blokkades gaan de gang gaan.
zaksgar
BerichtGeplaatst: 15-07-2014 15:24 Reageer met quote

Vorig jaar gesteriliseerd. Aanhoudende pijnklachten, alhoewel deze in het eerste half jaar afnamen waarbij 2,5 maanden aan de anitbiotica is duidelijk dat het niet weg zal gaan.

Er kunnen namelijk zoveel verschillende factoren een rol spelen die bijdragen aan de pijn. Mijn insteek: breng het lichaam weer terug in de uitgangssituatie. Zenuwen doorsnijden, bijballen verwijderen zijn allemaal onomkeerbaar en lichaamsvreemd. Als je elleboog pijn doet dan snij je toch ook geen zenuwen door als dat niet hoeft? En dan amputeer je toch ook niet je gehele onderam? Nee, gewoon weer alles in de uitgangssuatie brengen.

Het besluit is genomen. Er komt een hersteloperatie.

Wat betreft de kosten: dat wordt nog een interessant vraagstuk. Immers, ik werd wel geinformeerd over de risico's maar niet over wie de kosten draagt wanneer de risico's zich zouden voltrekken. En vervolgens wordt gezegd dat ze me graag terugzien wanneer er complicaties zijn. Ja lekker hoor. Dat is makkelijk verdienen.

Als de verzekeraar of het ziekenhuis niet mede verantwoordelijkheid neemt dan is dat toch een prikkel om behandelingen te laten mislukken? Het gaat hier om een bekende operatie met bekende risico's waarbij de kosten voor het oplossen daarvan prima in de prijs verrekend kunnen worden. Maar als de verzekeraar deze ruimte uit de prijs wegonderhandelt dan komt er wat mij betreft ook een verantwoordelijkheid ook bij de verzekeraar, zeker wanneer de verzekeraar ook de sterilisatie zelf heeft vergoed.

En wat helemaal briljant is. Bij CZ staat in artikel D.1.2 van de algemene voorwaarden staat dat een hersteloperatie vergoed wordt mits aanvullend verzekerd. Maar bij geen enkele aanvullende verzekering van CZ is het opgenomen.

.... ik heb de verzekeraar maar even een briefje gestuurd en wacht hun reactie af.
Henkje
BerichtGeplaatst: 06-09-2014 10:51 Reageer met quote

Een poosje niet op dit forum geweest en ken de laatste berichten niet . Zelf heb ik nog steeds last van wat ze noemen PVP een neuroom van de rest van de zaadleider die nog aan de testikel-bal vastzit. Deze zwelt op en voelt aan zo groot als je pink,recent daar 3D foto,s van gezien Dat is niet niks Ik noem het maar opgezwollen als een Kiwi Althans zo ziet het eruit. Neem de stap niet voor een herstel operatie ,alhoewel men mij melde dat de micro chirurgie nu wel goed is Dus nieuwsgierig wie dit ondergaan heeft, voor bevruchting hoef ik het niet te doen want de leeftijd partner is te hoog . Maar de pijn bij mij is soms heftig tot in de lies Oorzaak weten we ,het sperma kan niet meer weg en opname in het lichaam gaat dan te traag, nieuwsgierig naar melding van anderen
Gerard1970
BerichtGeplaatst: 19-01-2016 0:24 Reageer met quote

In de eerste maanden na mijn vasectomie had ik nergens last van. Lang leve de lol! Mijn vrouw van de hormonen af was werkelijk een openbaring! Met pil had ze het libido van een ijskonijn in een vrieskist op de Noordpool. Maar zonder was ze 'niet meer te houden' haha!

Maar het feest was slechts van korte duur. Na ongeveer een half jaar begonnen bij mij de problemen. Ik merkte dat ik een raar gevoel in mijn balzak had als ik opgewonden werd. In het begin sloeg ik er geen acht op. Zal wel overgaan. Maar het nare gevoel werd steeds sterker. Zonder opwinding geen last maar eenmaal opgewonden een zeurderig trekkend gevoel. Sex was nog geen probleem en ik had geen pijn bij het klaarkomen.

Maar het werd steeds erger. En erger. Elke week een beetje meer. Toch maar ff naar laten kijken... Ergens in september heb ik een afspraak gemaakt bij mijn huisarts. Zijn verhaal was heel duidelijk: niks aan te doen, u moet ermee leren leven. Leren leven vroeg ik? Ik ben 45 en heb een vasectomie uit laten voeren om de rest van mijn leven onbezorgd te genieten van sex. Niet om last te hebben van een irriterende zeurderige balzak.

Op mijn verzoek ben ik doorverwezen naar een uroloog. Deze heeft me onderzocht. Alles was prima in orde. Ook hier hetzelfde verhaal: ermee leren leven.

In de hoop dat het weer over zou gaan heb ik mezelf er maar bij neergelegd. Maar het ging niet over. Het werd juist steeds erger. Het zeurderige gevoel maakte langzaam plaats voor pijn tijdens de sex. Op een gegeven moment ben ik eens gaan voelen waar de pijn nu eigenlijk vandaan kwam. En wat bleek? De stukjes zaadleider (vas deferens) die aan de bijbal zaten waren tijdens opwinding KEIHARD. Het was net een tuinslang die op druk stond. Daar kwam dus ook de pijn vandaan. Als ik niet opgewonden was voelde ik de zaadleiders nauwelijks te zitten! Bij opwinding voelde ik duidelijk twee harde leidinkjes. Heb ze ook aan mijn vrouw laten voelen, die voelde het ook duidelijk.

Ergens in oktober jongstleden waren de klachten zo erg geworden dat het niet meer mogelijk was om sex met mijn vrouw te hebben. Ook masturberen was niet meer mogelijk vanwege de inmiddels stekende pijnscheuten.

En dan ga je Googlen. En Googlen. En nóg meer Googlen. Vooral op Amerikaanse sites. Wat is er toch met me aan de hand? Wat blijkt? Er treedt bij een groot aantal gevasectomeerde mannen een zogenaamde 'stuwing' op in de bijbal en zaadleider bij opwinding. Deze zorgt voor de pijn. Die pijn heet blijkbaar Post Vasectomy Pain Syndrome, PVPS.

Verschillende oplossingen werden aangedragen. Een van de oplossingen die bij 80% (!) van de mannen de klachten GEHEEL liet verdwijnen was een hersteloperatie! Jezusmina. Dat is me nogal wat. Echt veel zin om nóg een keer onder het mes te gaan had ik niet echt. Maar een leven lang geen sex is ook geen oplossing natuurlijk.

Ik kwam erachter dat er in Nederland een team is dat gespecialiseerd is in het uitvoeren van hersteloperaties voor spijtoptanten. Mannen die weer vruchtbaar willen worden. Dat team werkt in het Slingeland ziekenhuis te Doetinchem. Heb een afspraak gemaakt en mijn problemen uitgelegd.

En toen kwam het verlossende woord eruit. Inderdaad meneer, u heeft last van stuwing tijdens opwinding. Steeds meer mannen zoals u melden zich bij ons om te kijken wat de mogelijkheden zijn. Na een heel fijn gesprek hebben we besloten om te gaan voor een zogenaamde vasovasostomie. Dat is een duur woord voor het weer aan elkaar maken van de zaadleiders. Er kan dan geen druk meer optreden en de stuwingsklachten zullen waarschijnlijk verdwijnen.

Vorige week ben ik geopereerd onder algehele narcose. De operatie verliep perfect. Mede doordat de vasectomie nog redelijk vers was waren de zaadleiders niet verstopt en kwam er bij het weer openen van de zaadleiders 'mooi sperma' uit, las ik in het operatieverslag Smile

Ik ben erg blij dat de vasectomie ongedaan kon worden gemaakt en dat de kosten (rond de 4000 euro) vergoed werden door mijn verzekering. Op dit moment loop ik heel voorzichtig rond met een 'blauwe zak' haha maar dat gaat wel weer over. Heb geen napijn o.i.d. Wat dat betreft voelt het niet anders aan dan destijds na de vasectomie.

Ik kan natuurlijk niet wachten om weer 'in actie' te komen! Ben supernieuwsgierig of de klachten weg zijn! Maar daar moet ik nog even mee wachten. Ik heb er wel alle vertrouwen in dat het weer goedkomt en alles weer net zo goed werkt als voorheen. Mijn vrouw laat zich nu steriliseren middels de Essure methode.

Ik zal me over een maand hier weer melden met een derde en laatste verslag.

Mannen. Moraal van het verhaal: doe het niet!!!!!

Het is complete onzin dat maar 5% of minder van de mannen last krijgen van PVPS. Amerikaans onderzoek wijst uit dat die percentages véél hoger liggen! Daar spreken studies over 15, 19 en 14-33% van alle mannen die chronische pijn krijgen en houden na een vasectomie: http://www.vasectomy-information.com/post-vasectomy-pain-syndrome-scientific-review/ Gestoord hoge percentages als je het mij vraagt.

Groetjes, en neem een wijs besluit!
Henkje
BerichtGeplaatst: 19-01-2016 11:40 Reageer met quote

Kreeg net het bericht van Gerard binnen,een toeval want bij het opstaan was het weer helemaal mis bij mij en flink opgezette ballen - testikels. Wat ik al eens melde lijken ze dan wel Kiwi,s. Dat duurd dan een paar dagen en zakt langzaam weg. Ik ben de jongste niet meer en mijn zaadproduktie zal wel op een laag pitje staan, maar ondanks mijn leeftijd moet ik toch af en toe van bil en dan begint het met opgezette zaadleider.
en de pijn. Al eerder gemeld hier wat er allemaal gebeurd is. Knap vind ik het van Gerard dat hij een herstel operatie heeft laten doen en zelfs de kosten vergoed zijn. Ik hoop dat hij ons op de hoogte blijft houden en de pijn over is en wonden goed helen. En velen dit lezen voordat ze over gaan op sterlisatie. Het is jammer dat het dan weer richting vrouw gaat , nog niet vernonmen ,althans niet gezocht of zij ook problemen hebben. Wens een ieder sterkte
Coenemeloen
BerichtGeplaatst: 04-02-2016 12:35 Reageer met quote

Voeg mij maar toe aan voeg mij maar toe aan het rijtje medische missers. In juli 2015 een vasectomie ondergaan. Ik zit nu fulltime in de de ziektewet en slik dagelijk bakken met pijnstillers. Er is tweemaal een cortisone injectie gegevenzonder enig noemenswaardig resultaat. Tweemaal een second opinion gehad. Morfine geslikt, indomethacine, tramadol,diclofonac en anti-biotica een paar maanden lang. Zit nu aan de Palexia en clonazepam. Ben onder psygische begeleiding gesteld gezien ik in december thuis in elkaar gezakt ben en er 112 voor me is gebeld. Ik sta dagelijks op met pijn. De ene dag meer dan de andere. Zit volledig in de ziektewet en mn baas heeft me te kennen gegeven dat hij mijn contract in april niet verlengt vanwege mijn ziektebeeld. Via CZ is best doctors ingeschakelt en ben nog in afwachting van het resultaat hiervan.

Ik was fanatiek sporter en zat met hardlopen op marathonniveau. De nieuwe racefiets staat nagenoeg ongebruikt in de schuur. Ik heb een dochter van vier en kan nog niet eens met haar naar de speeltuin of een potje ravotten. Heb laatst de Efteling ook moeten afslaan, omdat ik niet zo lang kan lopen. Dat doet misschien nog wel meer pijn dan de pijn die ik al had.

Sta onder behandeling van urologie en pijnpoli. Second opinion gehad in EMC zonder resultaat.sta tevens onder behandeling bij een osteopaat.

36 jaar oud en compleet 100% uit de running. Dat stond niet in het foldertje op het ziekenhuis. Uroloog stelt hersteloperatie voor indien Best Doctors niet met een bevredigend antwoord kom. Mochten er nog mensen zijn die ideeen hebben, ik ben tot alles toe bereid op het ogenblik, want deze jongen wil graag zijn leven terug.

Staat ook vol met spelfouten hierboven, omdat ik via een ipad werk en dat toetsenbord steeds voor hetgeen sta wat ik aan het typen ben, als ook iemand daar een oplossing voor heeft, graag Very Happy Very Happy
Henkje
BerichtGeplaatst: 05-02-2016 16:36 Reageer met quote

Is er bij jou al over gesproken om een herstel operatie uit te voeren want al dat geklets van urologen heb je niet aan, het is toch jou jonge leven wat verder moet sterkte
Coenemeloen
BerichtGeplaatst: 05-02-2016 17:00 Reageer met quote

Henkje schreef:
Is er bij jou al over gesproken om een herstel operatie uit te voeren want al dat geklets van urologen heb je niet aan, het is toch jou jonge leven wat verder moet sterkte
yep, toevallig deze week een ontmoeting gehad met de uroloog in kwestie. Ik had een officiële klacht ingediend wegend onvoldoende opvolging na de ingreep. Hij wil eerst de diagnose van Best Doctors afwachten en wellicht daarna een hersteloperatie doen.
Henkje
BerichtGeplaatst: 05-02-2016 17:12 Reageer met quote

Ik hoop voor je dat het snel gaat en niet een te lange weg en die zich ermee bemoeien en elkaar beschermen De kosten factor niet uit het oog verliezen, Zo niet dan heb je ook nog RADAR en dat zien ze niet graag
Op alle fronten wens ik je sterke want ik weet wat het is
Coenemeloen
BerichtGeplaatst: 05-02-2016 20:54 Reageer met quote

Henkje schreef:
Ik hoop voor je dat het snel gaat en niet een te lange weg en die zich ermee bemoeien en elkaar beschermen De kosten factor niet uit het oog verliezen, Zo niet dan heb je ook nog RADAR en dat zien ze niet graag
Op alle fronten wens ik je sterke want ik weet wat het is

Dankjewel. Ik hoop het ook niet al loopt het nu best lang.Met Radar bedoeld u het televisie/radioprogramma?

Ik heb reeds een case aan laten maken bij DAS via de rechtsbijstand. Het is echter wel zo dat een medische misser in deze nagenoeg niet aan te wijzen is. Chirurg heeft natuurlijk 'gehandelt zoals hij dat al jaren doet' en wie zal het zeggen dat het juist daardoor komt. Ik weet enkel datde procedure niet verliep zoals gewoonlijk en ik tijdens de ingreep heel erg veel pijn had. Ik werd zelfs onwel door de extra pijnstillers welke ik toegediend kreeg en lag bijna hierdoor op de eerste hulp. De rechtsbijstand wil enkel de som van de kosten hebben alvorens zij een claim neer kunnen leggen bij het ziekenhuis. Een officiele klacht is inmiddels ingediend tevens bij een patiënten-ondersteuningspunt in Tiburg. Enfin, 36 jaar, invalide, 100% in de ziektewet en binnenkort werkeloos wegens niet verlengen van een tijdelijk contract wegens ziekte. Pfff. Als ik dit allemaal geweten had van tevoren.....

Mochten er nog tips zijn, mensen alstublieft zet zehier neer of stuur me een mail, want dit kan zo niet verder.
Ruudand
BerichtGeplaatst: 12-03-2016 15:21 Reageer met quote

Beste mannen.
Uit nieuwsgierigheid naar de huidige stand van zaken mbt dit onderwerp gaan zoeken, zo kwam ik hier terecht.
Als ik jullie allemaal goed begrijp, wordt er nog steeds niet/ niet goed voorgelicht mbt mogelijke klachten ná steriliseren.
Op Google vind ik ook alleen maar de standaard verhalen mbt de directe postoperatieve verschijnselen.
Bizar.
Zelf ben ik ca. 1995 gesteriliseerd en heb daar de eerste 3 jaar daarna ook flink last van gehad. Pijn, pijn bij klaarkomen en 2 x opnieuw onder het mes vanwege een "steriele" ontsteking aan een van de vriendjes. En nee, dit had volgens de arts niks van doen met de sterilisatie.
Na een jaar of drie ging het gelukkig goed met me, maar ik heb in die tijd wel contact gehad met andere mannen die ook (zeer) ernstige klachten overhielden en daar zelfs arbeidsongeschikt door geraakt waren.

Het is droevig om te zien dat het eerlijke verhaal nog steeds niet wordt verteld in de spreekkamer.
Jullie allemaal sterkte en ik wens jullie toch een spoedig herstel toe.
Ruud.
Coenemeloen
BerichtGeplaatst: 12-03-2016 15:32 Reageer met quote

Dankjewel Ruud,

Heb inmiddels gisteren bericht uit Barcelona gehad dat de papieren gereed zijn. Een uroloog in New Orleans heeft er nog eens naar gekeken. Inmiddels wil mijn uroloog een vasovasectomie laten uitvoeren om de stuwingsdruk ongedaan te maken. Wellicht is dat toch maar de beste optie. Ben inmiddels al maanden Palexia, Clonazepam en andere rotzooi aan het slikken om het draaglijk te houden. Eerder deze week is daar nog Xanax en olanzapine bijgekomen om de depressie tegen te gaan. Want die heb ik nu inmiddels wel te pakken. Zodra ik meer weet zal ik het hier melden voor toekomstige pechvogels zoals wij hier.
Index > Urologie > chronische pijn na sterilisatie
Pagina 2 van 3  

Vorige  1, 2, 3  Volgende

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring