Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Urologie > blaaspijnsyndroom
Auteur Onderwerp: blaaspijnsyndroom
*denise*
BerichtGeplaatst: 04-08-2009 22:34 Reageer met quote

Hallo ,

Hier ben ik weer. Heb mijn antibiotica achter de rug van 5 dagen. De klachten zijn zeker vermindert maar niet verdwenen. Ik heb vaak een aandrang en dan komt er bijna niks uit.. Ook af en toe nog brandend gevoel net als vanmorgen toen ik wakker werd. Ik heb geen sex meer gehad dus het kan toch niet weer een ontsteking zijn. En heb vanmorgen nog de laatste geslikt. Ik hoop dat het zo blijft of het liefst helemaal verdwijnt ( de pijn).

Ik weet niet of het bij jullie ook bekend staat. Ik heb vaak als ik last heb van me blaas ook tintelingen in mijn lichaam? Het lijkt wel een soort van prikjes. Ook heb ik dat vaak in mijn voeten. Raar he!

Ik ga nu ik klaar ben met mijn kuur beginnen met elke avond een glaasje d-manose in een glas lauw water en een zuurvrije vitamine c capsule. Verder houd ik ook rekening met wat ik eet en drink. Ik drink alleen nog maar water. Ik durf niks anders meer te drinken. Om toch aan melkproducten te komen eet ik yoghurt. Ook probeer ik zo min mogelijk met zeep te wassen en ja het komt er dadelijk echt op aan dat ik weer ga sexen en dat lijkt me wel heel eng, omdat je bang bent weer die pijn te krijgen naderhand. Ik ga het denk ik een keer proberen met een condoom en daarna gelijk plassen en wassen.

Heel veel groetjes,
Denise
yana123
BerichtGeplaatst: 07-08-2009 15:09 Reageer met quote

hey,

lang geleden dat ik nog iets geschreven heb, denise het is jammer te horen dat het terug slechter met je gaat, ik hoop dat het gauw terug zal beteren...

ik ben nu 4.5 maand in behandeling bij matia brizman, het is een langzaam proces en de meeste vrouwen kunnen pas na ongeveer een half jaar tot 'n jaar over echt duidelijke verbeteringen spreken, dus ik heb nog een lange weg te gaan maar er zijn al veranderingen!!
mijn spastische darmen zijn enorm verbeterd, als ik vroeger dagelijks krampen had, is het nu gemiddeld zo'n 2 x per week, ik reageer ook niet meer zo hard op voeding, mijn huid is veel minder droog dan vroeger, mijn vingernagels zijn veel sterker geworden, mijn urethra was beter maar is nu de laatste maand terug wat meer geïrriteerd, maar ik vertrouw erop dat dit ook wel zal verbeteren na verloop van tijd Smile
mijn grootste probleem is nog pijn in mijn been en lies, maar dit heeft voor een deel ook met mijn behandeling zelf te maken en ik heb geduld, het zal wel beteren, ik ga de goede richting uit dus ik geef absoluut niet op, al duurt het nog enkele jaren voordat ik mijn gezondheid volledig terugkrijg, ik voel me er goed bij!

vele groetjes,
vicky
Mila8002
BerichtGeplaatst: 08-08-2009 18:08 Reageer met quote

Hoi,

Na 2 weken zoeken op internet waar ik last van kwam ik het blaaspijnsyndroom tegen.
Heb al jaren snel last van blaasonstekingen, hier mijn leven op aangepast, geen zoete dranken,plassen en wassen na de sex(+condoom). Ook cranberrybuistabletten hielpen altijd erg goed.
Sinds 2 weken erg pijn in mijn blaas wat uitstraald naar mijn liezen en onderrug, heb mijn urine aantal keer laten testen maar geen ontsteking zichbaar.
Toch een antibiotica kuur van de huisarts gekregen maar helaas heeft het niets geholpen.
Met veel water drinken en geen andere dranken meer is het uit te houden, maar prettig is het niet.
Ook mijn sport (paardrijden) wat ik fanatiek doe is niet meer prettig. Hoop nog steeds dat het na mijn menstruatie van aankomende week over zal zijn.
Fijn om op dit forum te lezen dat er meer mensen zijn met blaasklachten want in mijn omgeving kunnen zich er gelukkig weinig bij voorstellen.

Groetjes Mila
*denise*
BerichtGeplaatst: 08-08-2009 19:03 Reageer met quote

Hoi Mila, Dit is erg vervelend he.... Ook ik kan mijn hobby paardrijden niet of nauwelijks uitvoeren. Wat voor klachten krijg jij met paardrijden??

En Vicky ik wens je veel succes en sterkte met je behandeling ik ben benieuwd of het echt gaat werken!!!! Leuk weer iets van je te horen joh!!!

Met mij gaat het nu weer beter... weet nou niet of het komt door de d-manose.....

Groetjes,
Denise
Mila8002
BerichtGeplaatst: 19-08-2009 16:38 Reageer met quote

Hoi,

Na mijn menstruatie is de pijn in mijn liezen en onderrug een stuk minder geworden. Probeer sinds een aantal weken alleen maar water te drinken en dit werkt erg goed.
Alleen toen ik vorig weekend op een feestje wat sterke drank had gedronken speelde mijn blaas weer op, dus nu weer trouw alleen maar water drinken. Paardrijden gaat ook weer goed, hoewel ik wel soms moet stoppen om te gaan plassen.
Hoop dat jullie met dit mooie weer ook niet teveel last van jullie blaas hebben.

Groetjes
*denise*
BerichtGeplaatst: 21-08-2009 18:49 Reageer met quote

Hmm klopt mila, voor mijn en tijdens mijn menstruatie heb ik ook meer last dan erna!! Ik ben bang dat mijn blaas niet meer werkt... Ik krijg geen plasseintjes meer:(.... Ben echt bang maar durf niet meer naar de dokter. Die doet alles weer volgens het stappenplan en dat kan ik geestelijk echt niet meer aan die onderzoeken!!!!
*denise*
BerichtGeplaatst: 04-12-2009 14:47 Reageer met quote

Hoi allemaal,

Ik ben eindelijk doorgestuurd na het VUMC in Amsterdam naar Katinka Rademaker ... Hopen dat zij wel meer weet en me wel begrijpt .. dat voelt toch een stukje beter...

Het is wel stil hier... Hoe gaat het???


Liefs
Denise
Greetje123
BerichtGeplaatst: 04-12-2009 22:40 Reageer met quote

Hoi hoi Denise,

Wat goed voor je. Ik ben wel heel benieuwd wat er uiteindelijk uitkomt hoor en hoop dat je ons dat laat weten.

Ik heb zelf het IC blad mee naar de huisarts genomen en hij heeft me dezelfde medicatie voorgeschreven als Katinka doet. Ik beperk me nu tot de Vesicare. Soms is de pijn wel heftig hoor. Ik vraag me ook af of ik nou wel echt IC heb of niet. Het lijkt er op dat er een zenuw beschadigd is.

Hoe gaat het met jou op dit moment?

Groetjes Greetje
*denise*
BerichtGeplaatst: 05-12-2009 19:56 Reageer met quote

Hoi greetje!! Met mij gaat het wel goed nu.. al durf ik het bijna niet te zeggen want het kan natuurlijk zo weer fout gaan ... Ik moet donderdag naar Amsterdam en houd je wel op de hoogte oke?? Ik ben bang dat ze gaan beginnen met blaasspoelingen, maar daar heb ik het eigenlijk niet zo op. . . .

En jij denkt zelf dat je geen IC hebt...?? waarom denk je dat.. Omdat je pijn heftiger lijkt dan normale IC patienten??

Groetjes,
Denise
yana123
BerichtGeplaatst: 27-06-2010 15:17 Reageer met quote

ik weet niet of er misschien nog iemand op dit forum leest maar omdat ik iets meer dan een jaar geleden gestart ben met mijn behandeling bij dr. brizman wou ik toch nog eens mijn vooruitgang aan jullie laten weten, ik volg nog steeds mijn dieet en neem nog dagelijks vele kruiden, maar het werkt!!
het duurt lang, geduld is de boodschap maar het werkt echt Smile
ik had/heb vooral last van de urineleider, waarschijnlijk omdat ik vrij snel met een behandeling ben begonnen, had ik van mijn blaas zelf nog niet zoveel pijn, ik had het voorbije jaar veel ups & downs, mijn urineleider was soms beter en dan ging het weer een tijdje veel slechter, maar na een jaar ben ik pas echt verandering beginnen voelen, nu heb ik sinds 3 maanden hoe langer hoe minder last van mijn urineleider, vaak stoort het mij dagen na elkaar bijna niet en vergeet ik het zelfs een beetje... ook mijn darmen (ik heb het prikkelbare darmsyndroom) zijn veel verbeterd, maandstondenpijn is verbeterd,... ik ben er zeker nog niet helemaal hoor, als je al jaren gezondheidsproblemen hebt, dan duurt het ook wel een tijdje voordat alles terug in balans geraakt, maar de behandeling werkt dus wel degelijk

groetjes
lotje75
BerichtGeplaatst: 07-07-2010 22:44 Reageer met quote

Hoi Yana,

wat goed om te horen!
Jij bent dus echt genezen van die rotblaaspijn,,heerlijk!!!Het is teveel op t forum om allemaat terug te lezen maar zou jij een link kunnen doorgeven van t hoe en waar?(dan is er voor mij ook hoop Surprised )
Dank je!
yana123
BerichtGeplaatst: 15-07-2010 22:42 Reageer met quote

Hey Lotje,

Genezen ben ik nog niet, maar het gaat de goede richting uit, het is een behandeling waar je echt geduld mee moet hebben, ontzettend veel geduld! Bij sommige patiënten kan het echt maanden tot zelfs een jaar of langer duren voordat je de goede richting begint uit te gaan, en dan is de boodschap natuurlijk om vol te houden... Ik ben nu iets meer dan een jaar bezig en heb zelf ook nog een weg te gaan hoor, ik heb verbetering op verschillende vlakken, maar ik heb bv. nog veel last van spierpijn (na een val die ik een tijd geleden heb gedaan) en daar moet ik nu ook weer het nodige geduld voor opbrengen...
Gemakkelijk is het dus niet maar het is voor mij de enige weg naar verbetering en uiteindelijk genezing.
Ik volg de behandeling dus via dr. Brizman in Amerika, ik ben wel naar ginder gevlogen en heb een afspraak met haar gehad, nadien is alles telefonisch en per email verlopen. Zij werkt bij Bomamed (deze site kan je ook op internet terugvinden, het is in LA).
Laat maar weten als je nog meer info zou willen.

groetjes
nicole hendriks
BerichtGeplaatst: 03-09-2010 19:05 Reageer met quote

Hallo,
Ik heb even een vraag.Tijdens mijn tweede zwangerschap kreeg ik rond de 25 weken gigantische buikpijn. Dit had ik in de boven en onder buik.Ik had dan diaree en moest overgeven,en echt ziek. Dit kwam in aanvallen. Ben nu 5 jaar verder en heb deze klachten nog steeds. Ik heb ook veel last van mijn onderbuik en rug. Allerlei onderzoeken gehad,maar konden niets vinden. Op een buik-echo zagen ze dat ik links twee kleine nieren heb waardoor ik ook een blaas-onderzoek kreeg,om te kijken of alles goed was met de urineleiders. Maar toen bleek ik in de blaas bloedinkjes te hebben. Waar ze eigenlijk toevallig achter kwamen.Ze zeiden dat is i.c.
Maar na een tweede onderzoek {blaas vullen}
kwam er geen reactie van de blaas. De uroloog wist niet wat hij er mee moest, en stuurde me naar huis.
Nu 5 jaar later zijn de aanvallen van diaree en overgeven minder. Wel heb ik vaak last van mijn onderbuik en rug. En sinds kort pijn in mijn rechter flank. De ostiopaat zegt dat deze nier niet goed werkt. Dus ga nu 16 september terug naar de uroloog. Ben benieuwd of dat ze nu toch i.c vast stelen. Of weet iemand een andere blaasziekte waar ook bloedinkjes in de blaas ontstaan. En heeft iemand ook op deze manier klachten gekregen.
Gr nicole
nathalie2601
BerichtGeplaatst: 23-09-2010 19:55 Reageer met quote

Hey iedereen,

Ik heb sinds bijna een jaar veel klachten,uroloog heeft 3 maal cystoscopie gedaan,en in men blaas is niks te zien! maar ik heb toch zo wat ongeveer dezelfde klachten als jullie,dus kan het zijn dat ik toch ic heb,ook al is er in men blaas niks te zien????

groetjes nathalie
nicole hendriks
BerichtGeplaatst: 10-03-2011 13:21 Reageer met quote

Hoi daar ben ik weer.Ik heb 8 december weer een cystoscopie gehad en toen waren er weer bloedinkjes in de blaas te zien.conclusie i.c.Heb daarna 6 keer wekelijks blaasspoelingen met gepan gehad.Ik heb deze kuur nu af,maar heb nu zelfs meer buikpijn.Aandrang heb ik nooit gehad,alleen buikpijn.
Ik heb ook veel last van hevige pijn in mijn boven buik,{maag,alvleesklier,gal}Ik heb dan diaree en moet dan overgeven,ik vergaa dan van de pijn,ook speelt mijn blaas dan op.Dit geburt allen s'nachts.Ik heb ook veel nek en rug klachten.Heeft iemand deze klachten,ook in kombinatie met de i.c.
Het is echt een wissel werking van de klachten.
Graag hoor ik jullie ervaringen.
Sad Gr nicole Sad
nicole hendriks
BerichtGeplaatst: 10-03-2011 14:21 Reageer met quote

Hoi denise,ik las je berichtje,dat je voor de menstruatie en erna meer klachten hebt.Ik slik de pil nu continu door,waardoor ik minder of bijna geen klachten meer van mijn blaas heb.Misschien komt het omdat de hormonen dan geen grip op de blaas hebben.Mischien een iedee voor jou,om dat eens te proberen.{gelt trouwens voor iedereen.}Mij helpt het dus wel.
Gr nicole
Anjer
BerichtGeplaatst: 17-04-2011 19:18 Reageer met quote

Hoi hoi.

Ik heb even een vraagje. Ik heb, definitief vastgesteld, het blaaspijn syndroom.
Nu heeft de uroloog het gehad over laseren. Ik heb 6 zweren in mijn blaas.
Op dit moment gaat het echt waardeloos.
Mijn vraag is over het laseren. Zijn er hier die dit al hebben onder gaan. Hoelang ben je uit de running. Kun je dit laten doen in een paar vrije dagen. Ik heb nl geen zin om me weer ziek te melden.
Ik ben erg benieuwd hoelang je dus niet kunt werken.

Gr Anjer
Laraatje88
BerichtGeplaatst: 30-11-2011 1:14 Reageer met quote

Hallo allemaal...

Fijn om te lezen dat er meer mensen zijn met soortgelijke klachten...geeft me een wat gerustellender gevoel. Hoewel het voor jullie natuurlijk ook heel frustrerend is..

Ik ben 21 jr oud.. en heb nu sinds een jaar onderbuikklachten. Voornamelijk in het midden van de onderbuik. Ik heb al veel onderzoeken gehad. echo, ct scan, mri scan, hysteroscopie(kijk in baarmoeder) en een kijkoperatie. Ook heb ik meerdere malen urine laten kweken (niet altijd helemaal schoon, maar ook nooit een duidelijke ontsteking.) en ik heb eenmaal een uitstrijkje laten afnemen. Hier kwam ook niks uit. Ook heb ik vaginale kweekjes af laten nemen. Hier kwam alleen meerdere malen de garnerella bacterie uit en verder ook niks. Hiervoor antibiotica gehad dat hielp dan wel voor de gardnerella. Maar binnen no time was het weer terug. Gebruik nu orthica.. (oplosbaar in water) dit helpt niet tegen mijn buikklachten maar wel tegen de gardnerella.

Maargoed mijn buikpijn blijft. Soms zo pijnlijk dat het niet te houden is. Soms vervelend aanwezig en soms ook een poosje helemaal weg. De gardnerella (bacterie van vagina die veel afscheiding veroorzaakt) is waarschijnlijk gekomen doordat ik 5 antibiotica kuren geslikt heb. Het hangt dus waarschijnlijk niet samen met mijn buikpijn. Aangezien de gardnerella nu weg is. maar mijn buikpijn niet.

Ik zou mijn buikpijn beschrijven als branderig. In het midden van de onderbuik. Soms zoveel pijn dat ik alleen maar op bed kan liggen. Verder heb ik dan ook v aak steken links, rechts en midden van de onderbuik en heb ik vaker de aandrang om te plassen (niet dat ik de hele dag alleen maar op de wc zit, maar wel vaker dan normaal) ook voel ik soms steken/branderigheid in de plasbuis en/of vagina (kan niet helemaal lokaliseren waar die pijn zit)

Het is een jaar geleden begonnen met een heftige blaasontsteking. Ik heb hiervoor antibiotica gehad en eignenlijk was het snel weer over. Maar plasgevoel bleef. Toen nog een keer urina laten checken, deze wss schoon. Toch voor de zekerheid weer een kuur gekregen, dit leek het alleen maar te verergeren. Daarna allerlei onderzoeken ondergaan (lees bovenstaand) maar eigenlijk geen steek verder gekomen.

Op dit forum las ik was herkenbare symptomen bij mensen die i.c. hebben. daardoor heb ik een paar vragen;

@Anjer. Ik zie dat bij jou i.c. officieel is vastgesteld. Vroeg me af of jij ook bloed verliest vanuit de blaas. Ik heb dat nl niet hoewel ik verder wel heel veel soortgelijke klachten heb. En ik vroeg me af hoe vaak je per dag moet plassen? Of je ook wel eens een periode geen last hebt?! en of je weet of ic altijd vastgesteld kan worden? bv. je hebt een dag geen pijn maar je hebt dan de cytoscopie in de blaas, is ic dan wel te zien?!

@Denise; ik zie dat je al een poosje niet meer online bent geweest. Ben wel heel erg benieuwd hoe het nu met je gaat?! Of de klachten al afgenomen zijn of er nog iets nieuw uit is gekomen? Ik herken namelijk veel van je klachten.

Allemaal bij voorbaat dank voor een (graag serieuze!!!) reactie!

Groetjes Lara
Anjer
BerichtGeplaatst: 30-11-2011 10:19 Reageer met quote

Hoi Lara.

Heel herkenbaar je klachten. Jammer dat er tot nu toe geen diagnose is uitgekomen. Ook met een diagnose van IC is het geen pretje maar het heeft wel een naam en dat neemt onzekerheid weg.
Ik plaste met een flinke blaasontsteking (bacterieel) echt wel aardig wat bloed. Normaal niet. Waardoor bij mij de IC is ontstaan weet ik niet echt, kan er alleen maar naar gissen. Het begon zo maar ineens op een morgen dat ik door pijn in mijn onderbuik gewoon niet meer in bed kon blijven liggen. Goh wat deed dat zeer. Dan ging ik er maar uit. Boek lezen of zo.
Ik had toen inmiddels al een neuromodulator omdat mijn blaas het niet meer doet. Ik liep toen in Maastricht in het academisch ziekenhuis. Ik heb het aangegeven maar het werd afgedaan met "je hebt de neuromoduslator en als je IC zou hebben dan helpt het hier ook voor" Maar het hielp niet goed. De pijn bleef, wel met periodes. Dus het ging goed met dagen geen last en periodes met veel pijn.
Aangezien er een ziekenhuis bij mij in de buurt ook neurostimulatie deed vond ik het wel fijn om over te gaan naar dit ziekenhuis. Scheelde mij een uur rijden heen en weer terug.
Daar ga je dan weer geheel door de molen en ik moet zeggen dat ik nog nooit zo blij ben geweest met de uroloog aldaar. Hij contateerde dus de plekjes in mijn blaas. Hij vertrouwde het niet en ik heb toen op de o.k biopsies gehad van de plekjes. Daar kwam geen kwaardaardigheid uit maar wel IC. Heel duidelijk.
IC is nl vast te stellen dmv een biopsie of een het contateren van een "huilende blaas" bij blaasvulling. Dit gaat dan onder narcose.
Een aantal van jouw vragen heb ik inmiddels beantwoord. '
Even samengevat.
*Ik plas alleen bloed met een flinke Bacteriële blaasonteking.
*IC is met een cystoscopie vast te stellen.
*Ik ging vaak naar de wc in de actieve periodes. tot 20 keer.
*Ik heb ook periodes dat ik geen pijn heb. Dan denk ik gewoon dat ik mezelf aangesteld heb. Tot ik weer de bekende pijn voel en dan denk ik nee ik ben echt niet gek.

Ik slik op dit moment wel veel en zware pijnstillers dus op dit moment is het wel te doen.
Inmiddels al een tijdje elke week een blaas spoeling.

Je ziet het is een ziektebeeld wat valt onder de ernstige goedaardig ziektes. Zo staat het op het web ook beschreven.
Er staat ook dat een patiënt gemiddeld 5 dokters en 5 jaar verder zijn voor IC definitief is gediagnostiseerd. Dit komt omdat veel dokters er niet eens van gehoord hebben. Dus eigenlijk niet hun literatuur bij houden. dit is echt heel vervelend voor patiënten die het wel hebben en daardoor veel klachten. Het is niet te genezen maar wel te verlichten en dit is voor mij goed genoeg. Als ik gewoon alles kan doen dan neem ik wat pijn wel op de koop toe. maar je moet door de pijn niet worden geremd in je dagelijkse dingen.
Goh een heel verhaal geworden.
Bij mij zijn trouwens de zweren in mijn blaas verdwenen, of door de blaasspoelingen of door de neurostimulator.

Als je nog vragen hebt dan lees ik het wel.

Groetjes Anjer
Laraatje88
BerichtGeplaatst: 05-12-2011 17:45 Reageer met quote

Hallo Anjer,

Bedankt voor je snelle reactie!!

Het is idd heel erg vervelend als er geen oorzaak gevonden wordt. Gek wordt ik er soms van! Vooral omdat dokter naar me kijken alsof ik een labiel psychisch gevalletje ben. Terwijl ik normaal gesproken een heel opgewekt persoon ben!

Wat fijn dat het bij jou na een lange weg vastgesteld is. Wat raar dat ze in een academisch ziekenhuis de oorzaak niet kunnen vinden en bij het ziekenhuis bij je in de buurt wel. Maar het is idd net hoe serieus dokters je klachten nemen en hoever ze gaan met onderzoeken.

Ik heb op urologisch gebied nog weinig onderzoeken gehad. Dus nog geen cytoscopie of een biopsie. Alleen urine onderzoeken (waar dus vaak niet uitkomt of een klein beetje bacterien) wel heb ik een echoscopisch onderzoek gehad (aan buitenkant buik) waarbij de blaas ook is bekeken. (dit is ook bij de ct en mri gedaan. maar hiermee is ic niet vast te stellen)

De keer dat ik een bacteriele ontsteking had van de blaas, had ik ook bloedverlies. Maar verder als ik buikpijn heb, (voor mijn gevoel dus van de blaas) heb ik dat niet.

Ik herken wat je schrijft.. Dat je in de periodes dat het goed gaat je het gevoel hebt dat je je daarvoor aangesteld hebt. Maar idd zodra de pijn weer terugkomt weet je weer dat dat zeker niet zo is!!

Wat zou jij aanraden? Toch een cytoscopie en/of biopsie te doen van de blaas? En vind jij het dan verstandig dit in een plaatselijk ziekenhuis te doen of in een academisch ziekenhuis? (ik heb veel goed recensies gelezen over het VU medisch centrum in Amsterdam, hier schijnt een speciale ic poli opgestart te zijn) Ik ben namelijk zo zat van al die onderzoeken. Het doet tot nu toe alleen maar vreselijke pijn en het levert me vervolgens niks op.

Idd verlichting zou al heel prettig zijn! Als ik mij een paar dagen wat beter voel merk ik meteen dat ik meer energie heb en zin heb om dingen te doen. op de dagen met vreselijke pijn kom ik niet verder dan mijn bed en de bank.

Tenslotte nog 2 vraagjes Anjer(als ik die mag stellen tenminste);
-Wat voor zware pijnstiller slik je ? (wat is de naam van het medicijn)
-Hoe oud ben je, als ik vragen mag?

Heel erg bedankt voor de info in ieder geval!!

Groetjes Lara
Index > Urologie > blaaspijnsyndroom
Pagina 35 van 36  

Vorige  1, 2, 3 ... , 34, 35, 36  Volgende

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring