Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Urologie > blaaspijnsyndroom
Auteur Onderwerp: blaaspijnsyndroom
tweety25
BerichtGeplaatst: 03-06-2009 10:01 Reageer met quote

Hoi Greetje,

hoe is het met je en werkt vesicare een beetje?
ik heb dat ook eens gehaald en kreeg daar nog veel meer klachten van, moest wel 25x op de dag plassen. Mijn dokter was niet zo te spreken over vesicare.
ik heb nog geen verder onderzoeken gehad , omdat ik in het buitenland heb gewoond en de doktoren daar niks van IC afweten. Nu kom ik straks terug naar Nl en hoop ik daar meer te kunnen laten onderzoeken. I
Ik ben benieuwd wat je gaat doen, blaasspoelinge.... lijkt mij eng en denk dan dat het erger kan worden.... weet je al hoe je aan een verdikte blaaswand komt. fijn dat je je hart kon luchten bij je dokter en nu geholpen kan worden.
Ik heb veel overeen met jou klachten. Maar ik heb nog geen pilletjes nodig voor de pijn. heb veel aandrang, pijn in de onderbuik en ik moet gewoon heel veel plassen. Om de 30 min. Nu heb ik ook mn menstuatie en begint de ellende weer, had net 2 rust dagen ervoor, net of ik niks mankeerde zo fijn maar helaas zijn dat maar 2 dagen in de mnd. Ik snap er niks van. Heb je ook een cystoscopie gehad..,hoe was dat?
ik hoop dat het beter met je gaat en succes met de kinderen.
ik hoor wel weer van je, rustig aan !!

groetjes
Greetje123
BerichtGeplaatst: 03-06-2009 18:55 Reageer met quote

Hee Tweety,

Jouw klachten lijken inderdaad veel op mijn klachten voordat het 3 weken geleden in eens mis ging. De klachten verergerde echt van het een op andere moment en helaas heb ik ze nog steeds. De medicijnen helpen wel tegen de aandrang, maar niet tegen de pijn. Ik baal ook dat pijnstillers geen oplossing bieden.

Ik lees ook overal dat plassen oplucht, dat had ik eerst ook, maar direct nadat ik geplast heb krijg ik heel erg veel pijn. De ene keer duurt het een half uur en de andere keer houdt het nog veel langer aan. Daar begrijp ik niks van?????? Het branden van de urine probeer ik te voorkomen door elk uur een groot glas water te drinken. Ik merk dat dat wel helpt.

Ik ben ook lid van de patientenvereniging geworden. Ik werd niet vrolijk van al die verhalen. Ik word er eigenlijk alleen maar bang van. Net als voor de onderzoeken. Ze gaan nog kijken, maar ik las dat je dat het beste met verdoving kunt laten doen of onder narcose.

Ik sta op dit moment helemaal stijf van de adrenaline, puur van angst voor de onderzoeken etc. Ik heb morgen een afspraak met een hypnotherapeut om me wat te kunnen ontspannen. Ik hoop dat ik dan ook weer wat kan slapen want dat lukt ook heel slecht. Als ik niet hoef te plassen dan lig ik wel wakker van al die onderzoeken. Doordat ik niet slaap word ik nu zo'n emotioneel wrak. Echt een hopeloos geval.
Ik ben blij dat mijn menstruatie er ook weer op zit. Ga ik me de komende dagen waarschijnlijk ook weer beter doorvoelen.

Het meest enge vind ik dat het een syndroom is wat alleen maar erger wordt in de loop der jaren. AAAARCH!

Ik heb ook capsules besteld bij de apotheek, het duurt een dag of drie voor ze er zijn. Sommige mensen hebben na jaren van klachten nu eindelijk verlichting. Ik zal het je laten weten of ze werken of niet.

Tweety, wanneer kom je terug naar Nederland? Hoe kun je jouw buikpijn het beste omschrijven? Heb je die ook direct na het plassen of vooral tussendoor. Is het een brandende of stekende pijn?

Geniet maar lekker van je vakantie, alles waar je nu van genieten kunt nemen ze je niet meer af. Ik las een artikel over een vrouw die het al heel lang heeft en die zei laat ic niet de baas over je worden. Ga gewoon de deur uit, pijn heb je toch of je nu thuis bent of in een restaurant zit. Mooi gedacht toch?

Groetjes Greetje
tweety25
BerichtGeplaatst: 06-06-2009 17:01 Reageer met quote

hoi Greetje, mooie gedachte van die vrouw zeker weten en zo moeten we ook denken , maar dat gaat helaas niet altijd zo makkelijk...
Ik heb nu echt al 3 super dagen, ik snap er niks van... heb gisteren 9 uur in het vliegtuig gezeten en nergens last van, ben 1x wezen plassen. Vandaag ook nog ok maar wel om de 2u naar de toilet en wat meer prikkeling. Of morgen weer ok of ik ben weer terug bij het begin... zo gaat dat dus.
Als ik buikpijn heb is het echt een aandrang gevoel en dat ik om de 20min moet plassen, soms erg gespannen en ook mn hele buik, een beetje het gevoel dat alles ontploft, het is moeilijk te omschrijven.....
Ik kom in Aug weer terug in NL.
Ik heb geen brandende pijn bij het plassen of met het plassen, en het is verlichting om te plassen soms voor een lange tijd en soms begint de prikkeling na 10min alweer.
ik hoop dat het beter met je gaat en wat meer ontspannen ben, het is allemaal naar ik weet het. hou je rustig en ik hoor je wel weer, succes met de onderzoeken!!!

groetjes
Greetje123
BerichtGeplaatst: 06-06-2009 20:31 Reageer met quote

Hee Tweety,

Nee, ik ben er inmiddels ook achter dat het niet altijd makkelijk is om ondanks de pijn gewoon de deur uit te gaan. Als ik zo'n pijn heb dat ik er krom van lig wil ik alleen maar in bed of op de bank liggen.

Jouw klachten lijken erg veel op die van mij. Direct na het plassen verkrampt de hele boel en dat duurt soms wel een uur. Gisteren had ik het zo erg dat ik elke 2 minuten moest, het leek wel persdrang. Vreselijk. Waarschijnlijk mijn eigen schuld, want ik had de Vesicare gehalveerd sinds twee dagen, omdat ik zo'n last van de bijwerkingen heb. Gisteravond toch maar weer 10 mg gepakt.

Het vervelende is dat je er niets van op aan kunt, zo heb ik even nergens last van en dan plas ik en dan is het weer helemaal mis, maar voor hetzelfde geld plas ik en heb ik nergens last van. Ik heb echter steeds meer de indruk dat mijn houding mee bepaald of ik last krijg. Ik snap er niks van, maar heb besloten dat ik een soort dagboekje bij ga houden om er precies achter te komen hoe dat zit. Soms begint het ook zomaar te branden en als ik dan ga verliggen gaat het weer weg?????

Ik hoop dat je nog een paar goede dagen hebt Tweety. En wat er in de toekomst ook gebeurt, die wereldreis nemen ze je mooi niet meer af. Geniet er maar lekker van!

Groetjes Greetje
Denieske
BerichtGeplaatst: 13-06-2009 17:04 Reageer met quote

Heey hallo allemaal, Ik weet niet of mensen me nog herkennen... Maar ik ben Denise die hier ook altijd op het forum was toen het zo slecht met me blaas ging....

Hoe gaat het met jullie allemaal??? Met mij gaat het super... Heb er nog ''weleens'' last van maar niet meer continu en het niet meer kunnen functioneren enz. .. Het enge is wel.. heb nu geen sex meer ... geen vriend ... misschien dat de klachten daarom minder zijn... maar daar denk ik liever even niet aan... Maar vertel hoe is het met jullie... Greetje hoe is het met jou??


Groetjes,
Denise
Greetje123
BerichtGeplaatst: 14-06-2009 20:52 Reageer met quote

Hoi Denise,

Wat een geweldig nieuws!!! Tot nu toe lees en hoor ik alleen maar de meest ellendige verhalen dus het is ook wel eens fijn als er een goed berichtje is!
Kun je me vertellen hoe het bij jou begonnen is en daarna verliep?

Ik moet je bekennen dat geen sex natuurlijk ook niet alles is, maar ik heb er op dit moment alles voor over om van deze ellende af te komen. Ik voel mijn blaas elk moment van de dag en ik heb het helemaal gehad. Ik vind het vreselijk vermoeiend en baal dat de pijnstillers helemaal niks doen. Morfine heb ik nog niet geprobeerd, daarmee wacht ik tot het echt niet anders kan.

Ik gebruik nu de Vesicare en daardoor is de aandrang wat minder, maar soms breekt het er als het ware doorheen. Ik drink zo'n 3,5 liter water per dag om het branden tegen te gaan. Het plassen zelf doet geen pijn, maar direct daarna lijkt de boel te verkrampen of zoiets. Een vreselijk gevoel wat ook nog aanzwelt ook. Naarmate de blaas zich vult verdwijnt deze pijn. Alsof de tegendruk de pijn opheft.

Ik dacht eigenlijk dat hoe meer urine er in de blaas zat, hoe erger de pijn, maar dat gaat bij mij dus niet op. Ik hou soms uren op om de pijn maar uit te stellen. En... ik heb ook geen kleine blaasinhoud weet ik nu, want ik moest zo'n vochtbalans bijhouden en mijn record staat op 700cc. Past niet echt in het plaatje toch.

Ik baal enorm omdat dit zoveel impact heeft op mijn leven. Ik zit het liefst thuis, beetje lezen en slapen. Nergens zin in. Terwijl ik zo eigenlijk helemaal niet ben. Mensen die dit jaren hebben zijn niet te benijden hoor. Echt vreselijk.

Denise, mag ik vragen hoe oud jij bent?

En fijn dat je even reageert ondanks en juist omdat het goed met je gaat.

Groetjes Greetje
tweety25
BerichtGeplaatst: 15-06-2009 13:03 Reageer met quote

hoi hoi, even snel.... maar de laatste 2 weken waren fijn en sinds vandaar is het weer begonnen, veel aandrang en plassen, Ik heb 5 leuke dag tours geboekt hier in het noorden van thailand en ik hoop maar dat het goed gaat....
Denise.... hoe ben je beter geworden??????
Ik ga eind Sep naar Maitia toe in LA en daar mezelf laten behandelen,. hopen dat het lukt!
Verder 3 boeken binnen gekregen in NL over IC dus heb ik wat te lezen als ik terug kom.
Ik kan gelukkig nog wel sex hebben.... soms wat droog of pijn maar sinds ik gestopt ben met de pil is het bter en heb ik ook meer zin dan voorheen.
Nu loop ik helaas weer met candida... word je toch gek van al die dingen.
Nou succes iedereen en tot horens,

Groetjes !!!

Ps Greetje, ik ken je gewoon met liever thuis zitten maar probeer dat niet, want dat maakt he uitieindelijk ongelukkig. Probeer toch iets doen waar een wc in de buurt is, lekker sporten of zwemmen is ook goed voor ontspanning en je hoofd op wat anders richten.... HELPT echt.

doeiiii
*denise*
BerichtGeplaatst: 16-06-2009 20:33 Reageer met quote

Heey, Hier ben ik weer ingelogd op mijn oude vertrouwde naam... Ik kon op de een of andere manier niet meer inloggen maar dat is verholpen nu!!...
Greetje mijn leeftijd is: 20 jaar

Hoe het met mij begonnen is? Dat wordt een heel verhaal maar ik heb de tijd nu...

Het begon bij mij onschuldig... Ik was jong... Ik denk een jaar of 6 en ik moest van mijn tante altijd voor het slapen gaan plassen.... Elke keer als ik MOEST plassen van mijn tante kreeg ik last van een branderig gevoel... dat noemde ik toen ''poesjepijn''... Dit werd niet serieus genomen eigenlijk en mijn moeder legde toen vaak een koud washandje tussen mijn benen en zo bleef ik dan meestal een half uurtje liggen tot die branderig pijn weg was... Dit heeft geduurt tot mijn 16e ongeveer. Op mijn 16e toen ik sex kreeg kreeg ik blaasontstekingen.... En steeds antibiotica kuurtjes.. en van die antibiotica kuurtjes kreeg ik ook weer vaginale schimmels... en kwam dus steeds meer in een negatieve cirkel terecht.... Op mijn 17e werd het steeds erger... Na het plassen kreeg ik pijn en dit was steeds vaker zo.... Tot ik op een gegeven moment een nierbekontsteking op liep... Vanaf toen ben ik nog erger achteruit gegaan en zijn ze mij gaan onderzoeken.... Die onderzoeken leken het allemaal nog erger te maken dan het al was en ik kon gewoon niet meer normaal functioneren.... Ik kon niks meer... Ik kon alleen maar zitten en 5 minuten lopen en daarna weer liggen en slapen....
Ik zat soms dagen op de wc.... Als ik ging plassen was de pijn namelijjk heel even weg maar kwam snel weer terug... Dus zat gewoon met flessen water op de wc zodat ik wat kon plassen om die paar seconden van die pijn af te zijn!... Ik heb zelfs en dat was echt de ergste week uit mijn leven... Met een handdoek tussen mijn benen gelopen of eerder gezegd een luier.. Zodat wanneer de pijn op kwam zetten , ik mijn urine gewoon kon laten lopen.... Tjaa wat moet je dan.....
Heb ook een blaasonderzoek gehad onder narcose en hier heb ik ook nog veel last van gehad.... Ik heb vesicare geslikt maar dit ging bij mij helemaal fout... ik had last van blaaskrampen voordat vesicare slikte maar toen ik het ging slikken kreeg ik absoluut geen plasseintjes meer wat erg gevaarlijk is... Heb daarna dus wat lichtere gehad... iets met een Tro nog wat... Dit ging iets beter maar toch kreeg ik bijna geen plasseintjes meer...

Ik slikte toen die tijd dus:
vesicare
d-manose
vitamine c pillen
pijnstillers
cranberrytabletten
3 tot 4 liter water
Ik plaste misschien 1 keer op en dag een paar druppels... Waar ik het vocht allemaal liet? Ik zou het niet weten...

Ik ben op een gegeven moment wat medicijnen vergeten en voelde niet veel pijn eigenlijk.. wat lichte blaaskrampjes af en toe...maar ze waren te doen...

Toen dacht ik: En nu ben ik het zat met alles ... ik heb scheit aan alles en alles is nu toch kl*te !!! Ik kap met die medicijnen en alles wat ik slik... kijken wat er gebeurd....
Ik was ermee gestopt... Het ging langzamerhand iets beter.... Ik kreeg weer plasseintjees.... Ik dronk wel nog steeds heeel veel water ...en nu nog steeds anders komt de branderigheid weer terug.... En nu ben ik bijna genezen... HOOP ik...

Waar ik nu op let is:
Eet niet teveel vet
drink het liefste helemaal geen sinasappelsap..
koffie is ook niet echt een fijn gevoel in je blaas
drink veel water... dit blijft je blaas reinigen... dit is voor mij echt een WONDERMIDDEL.
gebruik geen drugs... dit verergert het extreem
drink geen of weinig alcohol... ik merk dat dit het ook verergert.... EN HET BELANGRIJKSTE... DRAAG GEEN STRAKKE SPIJKERBROEKEN!! DIT MAAKT HET ERGER EN DOET GRUWELIJK VEEL ZEER
Als ik een aanval heb zeg maar... dan ga ik meestal even een half uurtje slapen of liggen en dan is het meestal weg....
In die tijd dat het zo slecht ging dacht ik... wil ik dit wel... wil ik wel zo leven? wat is er nou leuk aan het leven zo? Komt het ooit wel goed... ?
En nu? Ik heb weer zin om te leven... Ik kan gewoon weer werken zonder om de 5 minuten naar de wc te rennen van de pijn... Ik kan weer sporten!! Ik kan weer paardrijden ... alhoewel dit af en toe nog weleens kan gaan branden... Ik kan weer stappen en ik kan weer lol maken wat bij mij op nummer 1 staat... Ik ben aan het afstuderen en ga hierna weer vrolijk verder met mijn andere opleiding.... Omdat ik er weer energie voor heb... En toen die tijd echt niet!!! Ik moet eerlijk zeggen.. in die tijd wou ik niet eens meer leven... Nu ik er weer allemaal aan terug denk laat ik zelfs een traantje vallen... Een hel was het... maar het is bij mij vergroeid...
Dus ik denk dat je leefstyle helemaal om moet gooien.... Probeeer eens alleen maar water te drinken en niks anders... .gaaat het dan beter?? Of drink meer water.... Of gebruik d-manose... Dit heeft mij geholpen en nu nog steeds als ik denk dat ik een ontsteking heb, neem ik gelijk 2 tabletten in... Het lijjkt net dat het dan gelijk zakt... Kan ook in mijn koppie zitten hoor....

Nou dit was mijn verhaal.... Als je nog meer wilt weten hoor ik het wel... Gelukkig ben ik het gewend zoveel te typen omdat ik secretaresse ben... Maar ze beginnen nu toch aardig te verschrompelen haha...

Mensen geef de moet nooit op..!! Kijk naar mij... Ik heb IC en ben BIJNA hersteld... Heb HOOP!!

Liefs Denise
Greetje123
BerichtGeplaatst: 17-06-2009 10:26 Reageer met quote

Hee Tweety en Denise,

Denise bedankt voor je uitgebreide verslag. Ik ben zo blij voor je, want het af en toe echt hell geweest als ik het zo lees.

Dat water is ook mijn redding, ik drink 3 tot 4 liter water per dag. Ik merk het meteen als ik te weinig heb gedronken. Ik drink nu op de klok, elk uur twee grote glazen water. Wat ik eet lijkt weinig uit te maken. Ik heb zelfs mijn favoriete italiaanse tomatensoep weer gegeten.

Ik gebruik wel Vesicare, gelukkig werkt het nu goed, maar ik kan er de klok op gelijk zetten wanneer het is uitgewerkt. Dan ga ik weer vaker plassen en komt ook het branden terug. Het werkt op de een of andere manier dus ook pijnstillend.

Ik werd van de week 's nachts wakker van die brandende pijn, ik draai me om en weg pijn. Daar snap ik dus helemaal niks van!?!?!?!

Gelukkig heb ik gisteren weer een goede dag gehad. Mijn cyclus is absoluut van invloed op mijn ic, het verloopt precies hetzelfde als de vorige keer. Ik zie dus behoorlijk op tegen volgende week want dan moet ik weer ongesteld worden en dat ging vorige keer niet goed.

Die onderzoeken hebben bij jou, Denise, de klachten dus verergerd. Bleh, en ik zie er al zo tegen op.

Ik snap wel dat er een keer in mijn blaas gekeken moet worden, maar de andere onderzoeken daar moeten ze toch wel een goede reden aangeven.

Ik probeer nu op internet zoveel mogelijk alle positieve en succesverhalen te lezen. Dat geeft toch wat meer hoop. Ik ben ook lid van de patientenvereniging geworden, maar daar werd ik ook niet vrolijk van. Er zijn blijkbaar genoeg mensen die er wel mee kunnen leven door bepaalde medicatie en of aanpassingen in hun leven. Toch vind ik daar in het Nederlands weinig over terug.

Tweety waar zit je nu ergens? Jammer dat het nu dan op eens weer terug komt, heb je geen idee wat de oorzaak kan zijn?

Ik hoor jullie wel weer, ga nu even genieten van het mooie weer. Net zo voorspelbaar als mijn ic, haha.
Ingrid Sanmed
BerichtGeplaatst: 20-07-2009 9:05 Reageer met quote

Goedemorgen dames,

Naar aanleiding van jullie berichtjes heb ik besloten even te reageren. Ik ben werkzaam bij de firma Sanmed, de producent van de Hyacyst capsules. Wanneer iemand problemen heeft om de capsules te verkijgen, kun je bij de apotheek het zogenaamde Z-index-nummer opgeven. Dit is een uniek nummer, waaronder elk produkt geregistreerd is. Voor Hyacyst is dat 15379825. Elke apotheek kan het produkt dan opzoeken en bestellen.
Daarnaast wil ik graag vermelden dat de capsules ongeveer een maand of 2 ingenomen moeten worden, voordat de eerste resultaten bemerkt worden. Es64, neem je ze nog? Wat zijn je bevindingen?
Ik vind het erg jammer dat jullie zulke slechte ervaringen hebben met het bereiken van Sanmed. Naar mijn weten is er altijd iemand aanwezig die jullie te woord kan staan. De website is under construction, maar zal binnenkort weer in de lucht zijn.
Mocht er verder iemand nog vragen hebben of verdere informatie willen, *****

Graag hoor ik jullie reacties/ervaringen!

Groet, Ingrid Margaritha

    Moderator opmerking:
    Het is niet toegestaan om (email)adressen in berichten te plaatsen.
    Zie de forum regels.
    U kunt wel uw emailadres in een gebruikersprofiel plaatsen.
Greetje123
BerichtGeplaatst: 20-07-2009 12:30 Reageer met quote

Hallo Ingrid,

Ik heb de capsules gewoon via de apotheek besteld. Ik had geen nummer nodig. Het duurde beide keren een dag of drie voor ik ze in huis had.

Ik merk zelf echter geen verbetering of verandering. Ik begin nu aan het derde potje, maar als ik dan nog geen resultaat heb stop ik er mee. Het is toch telkens 29 euro. Die had ik er graag voorover als het ook daadwerkelijk resultaat had. Helaas behoor ik niet tot de gelukkigen.
Ingrid Sanmed
BerichtGeplaatst: 20-07-2009 15:14 Reageer met quote

Hi Greetje,

Je hebt gelijk. Wanneer je na een maand of 3 nog geen resultaat hebt werken de capsules waarschijnlijk niet in jouw geval.
Fijn dat je geen problemen hebt gehad bij de apotheek, dat horen we wel eens anders! Wanneer je nog wat extra informatie wilt betreft Hyacyst of Cystistat (da's ook van ons), dan hoor ik het wel.

Ik ben benieuwd naar de ervaringen van de andere dames!

Groet, Ingrid
Greetje123
BerichtGeplaatst: 20-07-2009 22:35 Reageer met quote

Hoi hoi,

Over de Cyctistat zou ik wel meer info willen. Ik lees dat er allerlei middelen zijn om de blaas mee te spoelen. Niet alle middelen zijn zonder bijwerkingen. Ik lees de meest afschuwelijke verhalen waardoor ik er eerlijk gezegd niet aan moet denken.

Wat doet Cystistat precies in de blaas en wat zijn de evt. bijwerkingen. Ik hoor dat graag van je.

Groetjes Greetje.
Ingrid Sanmed
BerichtGeplaatst: 21-07-2009 8:03 Reageer met quote

Hi Greetje,

Cystistat is een blaasspoeling op basis van hyaluronzuur. Dit is een volledig lichaamseigen stof. Het zit in je traanvocht, in je gewrichten (daar smeert het de boel) en in alle slijmvliezen. De achterliggende gedachte van Cystistat is dat in geval van IC het slijmvliesje aan de binnenkant van de blaas beschadigd is. Hierdoor kunnen de bijtende stoffen uit de urine inwerken op de blaaswand, waardoor je pijn voelt. Ook worden de spiercellen geprikkeld, waardoor je steeds de aandrang hebt om te plassen.

Hyaluronzuur is een onderdeel van dit slijmvlies, de zogenaamde GAG-laag. Door te spoelen met hyaluronzuur herstel je deze laag, waardoor de bijtende stoffen niet meer kunnen inwerken en de spiercellen niet meer geprikkeld worden. En dus je klachten minder worden.
Waarschijnlijk is de aanmaak van hyaluronzuur bij mensen met IC verstoord. Hierdoor hebben sommige patienten ook last van een droge vagina (ook slijmvlies!) of droge ogen (Sjogren patienten).

Voor zover ik weet zijn er geen bijwerkingen van Cystistat bekend. Hyaluronzuur is lichaamseigen en het wordt verkregen via biofermentatie (een soort gisting). Sommige andere spoelingen hebben een werkzame stof van dierlijke oorsprong, daarvan zijn wel bijwerkingen bekend, omdat het niet lichaamseigen is.

Ik hoop dat ik je vragen een beetje beantwoord heb. Bespreek het anders eens met je uroloog, die kent het zeker (wie is je uroloog eigenlijk?) en anders kan ik je wel een goede uroloog aanraden. Mocht je nog meer informatie willen, dan hoor ik het graag. Ik kan je anders ook wel wat info per post sturen!

Groet, Ingrid
Ingrid Sanmed
BerichtGeplaatst: 21-07-2009 8:05 Reageer met quote

Je kunt ook nog allerlei info vinden op:

www.cystistat.com

Groet, Ingrid
Greetje123
BerichtGeplaatst: 21-07-2009 16:21 Reageer met quote

Hoi Ingrid,

Ik zou graag horen wie je aanraadt als uroloog. Ik ben nu onder behandeling in het cwz te Nijmegen, maar ik heb daar niet een vaste uroloog. Het is maar net wie er is. Ik ben absoluut niet tevreden en ik ga nu voor een second opinion.
Ik wilde zelf naar Amsterdam naar Kathinka Rademaker.

In het CWZ ontbreekt het naar mijn mening aan de nodige kennis. Ik heb hele gerichte vragen gesteld, maar ik kreeg geen antwoord. Mijn blaascapaciteit is te groot om IC te kunnen hebben. Terwijl Kathinka in haar lezing voor de patientenvereninging juist meldt dat daardoor een grote groep gemist wordt die door vroegbehandeling te helpen zijn.

Groetjes Greetje
*denise*
BerichtGeplaatst: 30-07-2009 23:15 Reageer met quote

Hallo allemaal,

Hier ben ik weer, Ik dacht genezen. Nou ik zit weer in de ziektewet. Heb een nieuwe partner en heb er sex mee gehad. Nu ging het plassen gelijk al achteruit... En vanacht begon het ... Je wilt niet weten hoe ik me voelde.. Ik schrok wakker en moest ineens om 12 uur snachts plassen wat ik normaal nooit heb. 2 uur later moest ik weer!... En toen begon de helse pijn zoals vroeger weer. Ik raakte zo erg overstuur dat ik me dekens zowat uit elkaar heb getrokken en heb alles bij elkaar gehuild en heb de dokter gebeld en iedereen wakker gemaakt in huis. Alles wat ik nu weer heb opgebouwd is weer in duigen gevallen. Ik zit nu weer thuis op de bank met een ontsteking en een antibiotica kuur. Ik wil niet weer in zon diep dal vallen. Dit kan ik niet nog een keer aan. Ik heb nu erg veel hooi op de vork genomen nu ik weer beter was. Dit kan toch niet weer allemaal in duigen vallen? Ik heb nu net een nieuwe relatie, een nieuwe baan, opleiding en erg veel hobby's... En nu ? Ik kan alleen maar liggen ... Kan niet sexen, wat heeft mijn net nieuwe vriendje nou aan mij? Ik hoop echt dat die antibiotica gaat helpen en daarna mijn problemen gewoon weer verdwijnen!! Ik ben nu echt radeloos en negatief ingesteld ik weet het allemaal niet meer. Daarom is dit forum mijn troost, dit is mijn dagboek waar ik alles aan kwijt kan. Heeft iemand nog tips zodat ik kan proberen mijn ontsteking te verhelpen .. en weg te houden?? Zodat ik dadelijk mijn IC verschijnselen niet terug ga krijgen!!

BTW ik ben blij dat ze een ontsteking hebben gevonden. Anders zat ik natuurlijk weer te kijken met een helse pijn en geen oplossing. Nu is mijn hoop de antibiotica... Ik laat jullie weten hoe het met me gaat .. Sorry dat ik jullie hiermee zo overval..

Groetjes,
Denise
Greetje123
BerichtGeplaatst: 31-07-2009 12:28 Reageer met quote

Hee Denise,

Ik hoop zo voor je dat je gewoon een blaasontsteking hebt en dat het allemaal zo over is. Ik heb van mijn huisarts een onderhoudsdosis antibiotica gekregen om te voorkomen dat ik er ook nog een blaasontsteking bij krijg. Kunnen ze dat bij jou ook niet doen. Gewoon eentje voor de nacht, dan heb je ook niet zoveel bijwerkingen. Plus dat je dan ook niet in paniek hoeft te raken zoals je een keer blaasontsteking hebt.
Ik had ook heel geen sex gehad en toen we het eindelijk een keer deden werden mijn klachten die dag heel heftig. Godzijdank ging het een dag later al wat beter, maar ik durf het nu niet meer. Natuurlijk zijn er wel andere manieren om te vrijen, maar toch...
Je bent ook nog jong en ik snap wel dat je er dan anders tegen aan kijkt, maar een vriendje moet ook van je houden als je even niet kunt vrijen.
Ik heb een vriendin, zij heeft geen baarmoeder, en een hele kleine vagina. Penetratie bij haar is nooit mogelijk geweest en toch is zij heel gelukkig met haar vriend. Zij hebben ook zo hun manieren gevonden.
Daar neem ik nu maar even een voorbeeld aan.
Denise, ik hoop zo voor je dat het snel weer over gaat. Laat je het even weten...En rustig aan!

Heel veel sterkte gewenst,
Greetje
kim15208
BerichtGeplaatst: 31-07-2009 15:01 Reageer met quote

Echt serieus ALLES wat ik hier bijna lees is herkenbaar.. de pijn komt na het plassen inderdaad snel terug en ik heb ook een soort van persdrang. Ik raak er helemaal uitgeput van gewoon.. Wat zal ik blij zijn als wij hier allemaal ervan af zijn!
Greetje123
BerichtGeplaatst: 31-07-2009 17:13 Reageer met quote

Hee Kim,

Bij mij idem dito, maar de uroloog in Amsterdam, Katinka Rademaker, schrijft in het blad van de ICstichting, dat juist jonge mensen in het beginstadium van IC gemist worden door de urologen. Terwijl deze groep juist best nog te helpen is.

Mijn huisarts, hij denkt wel aan IC, heeft gelukkig de medicatie voorgeschreven die zij ook geeft bij IC en ik heb daar wel verbetering van. Ik heb het blad meegenomen naar de huisarts en hij heeft het hele artikel doorgelezen.
Ik ga wel voor een second opinion, maar na de vakantie. Even rust nu.

Misschien kun je voor die 19 euro ook lid worden van de stichting, ik heb er wel wat aan.

IK wens je alvast een hele fijne vakantie. Hou je ons op de hoogte van het vervolg.

Groetjes Greetje
Index > Urologie > blaaspijnsyndroom
Pagina 34 van 36  

Vorige  1, 2, 3 ... 33, 34, 35, 36  Volgende

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring