Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Urologie > blaaspijnsyndroom
Auteur Onderwerp: blaaspijnsyndroom
greta60
BerichtGeplaatst: 18-08-2007 10:33 Reageer met quote

hallo, al een poosje probeer ik contact te krijgen met mensen die ervaring met het blaaspijnsyndroom hebben, die zouden er toch moeten zijn... ik heb het zelf overgehouden na een hysterectomie.
helemaal niemand die zijn/haar ervaring met me wil delen ???????
margreet
Izima
BerichtGeplaatst: 19-08-2007 13:38 Reageer met quote

Wat houd het blaaspijnsyndroom precies in? Als je mijn stukje leest (Izima: female prostatitis, ook onder 'urologie') herken je daar iets in?
Groetjes!
greta60
BerichtGeplaatst: 19-08-2007 16:14 Reageer met quote

na een operatie waarbij mijn baarmoeder verwijderd is kreeg ik steeds meer pijn.ik kon ook bijna niet meer zitten en kreeg een pijnlijke druk op de bekken bodem die steeds erger werd en op een gegeven moment lag ik echt te jammeren van de pijn en ging aan de pijnstillers..de gyn snapte er niets van...maar op dit forum vond ik mijn klachten terug bij het onderwerp: aanhoudende pijn in de vagina. bij het blaaspijnsydroom moet je vaak plassen, een volle blaas zorgt voor veel pijn...het is ws.. een atouimmuunziekte, ook wel reuma van de blaas.
het is een chronische niet bacteriele blaasontseking en bij een blaasonderzoek kun je bloedingkjes in de blaas zien...er is pas een biopsie gedaan en toen trof de uroloog een toegenomen hoeveelheid mestcellen wat kenmerkend is voor deze ziekte...zoek maar eens op via google, de latijnse naam is interstitiel cystitis...wil je nog eens uitleggen wat voor pijjn jij voelt,???
Margreet
greta60
BerichtGeplaatst: 19-08-2007 16:16 Reageer met quote

sorry voor de spelfouten, oa: interstiele cystitis
Izima
BerichtGeplaatst: 20-08-2007 21:24 Reageer met quote

Mijn pijn kan ik omschrijven als een koliekachtige diepe, misselijkmakende pijn. Komt zo nu en dan na plassen, soms ervoor! Maar kwam altijd na een orgasme. Heb je mijn stukje al gelezen onder 'female prostatitis'? Mijn klachten lijken veel op prostaatklachten. Op internet vind ik dat de plek waar mijn klachten zitten de zogenaamde G-spot is! Waarom moet ik weer zoiets vaags hebben vraag ik me dan af. De 'hoogste' autoriteit op dit gebied in het academisch ziekenhuis weet zelfs niet meer wat hij er mee aan moet. Makkelijk is het dan om te zeggen dat het waarschijnlijk een 'psychosomatische oorzaak' heeft. Gewoon tussen de oren. Ik heb zelf een medische achtergrond dus ik weet waarover ze praten. Er zit genoeg tussen m'n oren, de hersenen die m'n pijnprikkels registreren!!
Heb jij ook al veel onderzoeken gehad? Waarschijnlijk ook het rontgenonderzoek van de blaas en plasbuis? Waren er bij jouw ook fistels/divertikels te zien in de urinebuis?
greta60
BerichtGeplaatst: 21-08-2007 18:51 Reageer met quote

hoi,
is er bij jou ook gekeken of het niet het blaaspijnsyndroom is ??dat heeft nl veel varianten en lijkt ook op wat ik net over protatitis heb gelezen
niet alle urologen schijnen bekend te zijn met dit ziektebeeld.
Margreet
greta60
BerichtGeplaatst: 21-08-2007 18:57 Reageer met quote

ik heb in eerste instantie allerlei onderzoeken van de buik gehad waar niets uikwam en toen ik zelf een afspraak had gemaakt met de uroloog met de mededeling dat ik dacht dat ik ic had is er een cystoscopie gedaan waarbij kleine bloedingkjes zijn gesignaleerd toen mijn blaas werd gevuld met water...half juli is er een biopsie gedaan en er is een toegenomen hoeveelheid mestcellen gevonden...diagnose compleet...verder dus geen fistels of iets dergelijks
Izima
BerichtGeplaatst: 22-08-2007 20:24 Reageer met quote

Bij de cystoscopie e.d. was niet veel bijzonders te vinden. Mijn urinebuis was wel opmerkelijk rood en geirriteerd. Op bepaalde plekken liet het weefsel los. Toch had ik niet die typische blaasontstekingspijn! Meer een weeeige, diepe, misselijkmakende pijn in tegenstelling tot de scherpe pijn bij blaasontsteking. Verder laparascopie, hysteroscopie, ca. 3 x een cystoscopie, waaronder een met rontgenonderzoek (wordt voor rontgenstralen ondoordringbare vloeistof in de blaas gespoten). Het enige wat er verder uitkwam was een endometrioseplekje. Dus verder geen bloedinkjes of wat dan ook. Wel was er na palpatie van het klierweefsel rond de urinebuis (via vaginaal toucher) een opmerkelijke hoeveelheid leukocyten in de urine te zien. Dit werd notabene gedaan door een huisarts die volgens zichzelf maar een simpele plattelandsdokter was. Hij zat er met de diagnose het dichtst bij. ( in tegenstelling tot verscheidene gynaecologen en urologen).
Heb jij ook pijn na orgasmes? Dit is namelijk heel kenmerkend voor deze klacht.
greta60
BerichtGeplaatst: 22-08-2007 22:36 Reageer met quote

jouw klachten zijn toch wel anders dan de mijne...de pijn die ik heb voelt gemeen,scherp aan...alsof iemand met een mes aan het snijden is en in het begin leek het wel alsof ik persdrang kreeg,ik had gewoon hele erge druk op mijn bekenbodem maar ik vind het niet op blaasontsteking lijken..eigenlijk heb ik gewoon altijd pijn in de vagina en vrijen gaat dus ook bijna niet, behalve op dagen dat ik weinig pijn heb want die zijn er gelukkig ook.
op een andere site ********* is er iemand met klachten die gedeeltelijk met de jouwe en gedeeltelijk met de mijne overeenkomen..onder het kopje baarmoeder, vagina enz....met de titel :al vijf jaar pijn in de vagina...ze heet Ilse...misschien heeft zij wat aan jouw informatie....ik had trouwens nog nooit gehoord dat vrouwen ook prostatitis kunnen krijgen . ik heb wel gelezen dat bij mannen die het blaaspijnsyndroom hebben er in eerste instantie ook gedacht werd dat ze prostaatklachten hadden.

Izima
BerichtGeplaatst: 23-08-2007 19:36 Reageer met quote

Ik wist ook niet dat vrouwen een soort prostaat hebben. Het is dan ook niet een compact orgaantje zoals bij mannen, maar meer 'los' klierweefsel om de urinebuis. Dit wordt ook wel de G-spot genoemd en er wordt gezegd dat vrouwen ook kunnen ejaculeren door dit klierweefsel te stimuleren. Dit alles had ik ook niet geweten als ik er niet iets mee had gehad. Ik zag dat je naar een site verwees, helaas onzichtbaar gemaakt omdat we geen sites op mogen geven hier. Helaas... Ik ben blij te horen dat je ook pijnvrije dagen hebt, ik gelukkig ook wel. Ik gebruik nu trouwens al een hele tijd cranberry capsules met een heel geconcentreerd extract erin. Ik gebruik de hoogste dosering. Ze zijn wel duur (bijna 20 euro voor 60 capsules, ik gebruik er twee per dag) maar wel goed. Ik merk ook wel verschil. Er zit ook vitamine C bij in, zou de urine zuurder moeten maken maar dat schijnt nergens op te slaan. Zo zuur wordt de urine niet, dan zou je megahoeveelheden moeten slikken en dan heb je weer het risico van nierstenen. Maar enfin, die extra vitamine C is sowieso niet weg natuurlijk. Het is van het merk Solgar en is bij de meeste drogisterijen te krijgen.
greta60
BerichtGeplaatst: 25-08-2007 12:00 Reageer met quote

hoi,
jammer, ik had er helemaal niet meer aan gedacht dat doorverwijzen verboden is........
je kunt het trouwens vast wel vinden als je en zoekopdracht geeft met de zin die ik erbij gezet heb...
ik hoop voor jou dat je lotgenoten kunt vinden...wat voor en hoe veel pijnstillers heb je nodig??
groet van Margreet
Izima
BerichtGeplaatst: 28-08-2007 1:03 Reageer met quote

Ik heb paracetamol, ibuprofen, naproxen, diclofenac (het standaard pijnstillerbegin) en daarna tramadol geprobeerd (matig/zwak opiaat) maar alles helpt niet. Op dit moment is het rustig in m'n lichaam. Zou ik weer gek worden van pijnaanvallen dan ga ik op sterkere opiaten over. En dan met name voor acute pijn na orgasmen om toch nog veel plezier van de seks te kunnen hebben. Dus dan bepaalde tijd voor de seks bijv. morfinedrank nemen, zodat de bloedspiegel op het juiste moment op 't hoogst is. Of oxycodon gebruiken voor de chronische pijn, maar het gaat toch vooral om de 'uitschieters'. Ik ben nu al lang blij dat het steeds behoorlijk goed gaat. Liever zonder opiaten dan met natuurlijk. Wat voor pijnstillers gebruik jij of heb je gebruikt?
greta60
BerichtGeplaatst: 29-08-2007 20:21 Reageer met quote

bij dagen met veel pijn gebruik ik 6 paracetamol, 1arcoxia(ipv 3 diclofenac) en nog een paar tramadol, maar het krijgt de pijn nooit helemaal weg en ik durf geen zwaarder geschut te gebruiken want ik wil graag blijven werken en ik ben met een opleiding bezig..werk jij met alle pijnstillers??
Margreet
Izima
BerichtGeplaatst: 10-09-2007 23:49 Reageer met quote

Nee. Op dit moment gebruik ik alleen de cranberry capsules. Het gaat goed dus ik wil niet naar de pijnstillers grijpen. Ik merk vaak wat angst tegenover het gebruik van opiaten bij chronische pijn. Deels terecht. Ik denk alleen dat er veel mensen met onnodig veel pijn rondlopen die best met een voor hun geschikt opiaat geholpen zouden kunnen worden. Zoals oxycodon of morfine met vertraagde afgifte. Het grootste punt is niet de afhankelijkheid/verslaving maar de gewenning, het lichaam heeft steeds meer nodig. Toch zijn er veel mensen die dit gebruiken en normaal en volledig in het leven staan. Maar natuurlijk wil je er echt niet te snel naar grijpen. Het blijft voor mij een laatste keuze/middel.
Izima
BerichtGeplaatst: 10-09-2007 23:52 Reageer met quote

Ik hoop trouwens niet dat je de tramadol/paracetamol en Arcoxia tegelijkertijd gebruikt. Dan lijkt het me zelfs beter voor het lichaam om een opiaat te gebruiken (tramadol is trouwens een semi-opiaat, ik ben er achter gekomen dat het middel min of meer achterhaald is, het heeft wel alle bijwerkingen van een opiaat maar werkt niet optimaal zoals bijv. morfine.) Als je Arcoxia of diclofenac neemt, gebruik je dan wel wat voor je maag? Het is toch wel heftig spul.
greta60
BerichtGeplaatst: 11-09-2007 17:23 Reageer met quote

hoi, ik gebruik inderdaad alles op dezelfde dag, op advies van de huisarts en volgens de apotheek kan dit ook goed samen...
waarom is dit volgens jou dan niet goed????
..en ik gebruik trouwens pantazol voor mn maag.
Izima
BerichtGeplaatst: 20-09-2007 20:04 Reageer met quote

Als je pantozol gebruikt naast de Arcoxia is er inderdaag geen probleem.
greta60
BerichtGeplaatst: 20-09-2007 20:35 Reageer met quote

**************


greta60
BerichtGeplaatst: 20-09-2007 22:24 Reageer met quote

ik deed weer iets niet goed ...bericht dus gewist...ik wilde je weer doorverwijzen maar dat mag dus niet...jammer....
verder...ik gebruik inderdaad pantazol.
ben jij al wat wijzer geworden?
Tatal
BerichtGeplaatst: 12-11-2007 14:05 Reageer met quote

Ik hoop dat er nog iemand op dit forum meeleest en misschien wil reageren. Ik ben al jaren aan het dokteren en heb nu eindelijk te horen gekregen dat ik het blaaspijnsyndroom heb. Ik loop bij de beste uroloog van Nederland (stond in de elsevier) en hij is gespecialiceerd in ic dus daarmee heb ik dan wel weer geluk. We hebben helaas alle behandelingen al geprobeerd en zijn conclusie is blaas eruit. Ik moet eerst nog een advies afwachten van collegae omdat ik nog een zeldzame ziekte heb waar hij niet zoveel vanaf weet en hij wil hun mening daarover en wil die zware beslissing daarom niet alleen nemen. Ik ben best wel bang want heb rond gekeken en gelezen hoe zwaar dat zal worden en zeker in mijn conditie (gezien mijn ander ziekte). Heeft hier iemand ervaring mee?
Groetje Chantal
Index > Urologie > blaaspijnsyndroom
Pagina 1 van 36  

1, 2, 3 ... 34, 35, 36  Volgende

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring