Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Psyche > Angst!, hyperventilatie!
Auteur Onderwerp: Angst!, hyperventilatie!
DaphneK
BerichtGeplaatst: 19-06-2015 11:08 Reageer met quote

Beste tsfbulldog

Laatst aangepast door DaphneK op 19-06-2015 11:10, in totaal 1 keer bewerkt
DaphneK
BerichtGeplaatst: 19-06-2015 11:09 Reageer met quote

tsfbulldog schreef:


Hey DaphneK

Bij mij is mijn hyperventilatie zeven jaar geleden begonnen met angst voor het heelal en daarbij de dood. Dus mocht je meer willen weten, dan kunnen we er wat mij betreft wel over praten. Ik kan je geloof ik niet zo 1,2,3 een berichtje sturen dus laat het maar weten!Beste tsfbulldog,

ik heb geen idee of dit forum-bericht je bereikt.. maar het is de enige manier om je een bericht te sturen. Prive lukt niet via dit forum.

Ik ben nog steeds erg benieuwd naar je verhaal. Ik hoop van je te horen.

daphnesearches@gmail.com
xMariaClara
BerichtGeplaatst: 15-07-2015 14:01 Reageer met quote

Hallo,

ik ben Maria Clara, 24 jaar.
Sinds een dikke maand heb ik veel last van hartkloppingen, steken in de hartstreek en veel angst.
De eerste keer ben ik bij de huisarts geweest. Hij zei dat het hyperventilatie was en heeft me een betablokker gegeven. Dit maakte mijn hartslag rustiger, maar voor de rest voelde ik alles nog (steken, pijn, angst...). Ook had ik toen pijn aan mijn linkerschouder, linkerarm en aan mijn linkerkaak voelde ik steken. Aan mijn rechterkant heb ik zelden iets gevoeld.
Toen ik opnieuw veel last had, ben ik uiteindelijk langs de spoed geweest. Ik dacht: als er niets is en het 'enkel' hyperventilatie is, dan is het maar zo, en als het iets ergs is, dan weet ik het tenminste en kunnen ze me direct helpen.
Allerlei onderzoeken gedaan: bloedonderzoek (+bloedgassen), ECG, CTscan en rongtenfoto van thorax.
Alles was in orde, buiten mijn bloedgassen (saturatie was 100% en p02 en pCO2 waren te laag). De dokter zei dus dat het inderdaad hyperventilatie was.
Hij zei wel dat als ik echt gerust gesteld wou worden, dat ik dit verder kon laten onderzoeken (bij cardioloog en longarts), maar dat het volgens hem niet veel anders zou geven. Dus dit zou echt enkel voor geruststelling zijn.
Op 28/07 heb ik een afspraak bij de cardioloog. Ik ben benieuwd.

Klinkt misschien stom, maar 'hyperventilatie' lijkt geen echte diagnose... Ik vind het moeilijk te geloven dat hyperventilatie zoveel echte fysieke pijn kan geven.

Heeft er iemand ook zoveel pijn aan de linkerkant? Ik ben altijd bang dat ik dood ga of een hartaanval krijg en dat de dokter het niet serieus neemt...

Groetjes,
Maria Clara
Index > Psyche > Angst!, hyperventilatie!
Pagina 3 van 3  

Vorige  1, 2, 3

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring