Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Het Restaurant > stoppen met roken!!
Auteur Onderwerp: stoppen met roken!!
tristani
BerichtGeplaatst: 25-02-2007 4:28 Reageer met quote

Nou, ik begrijp dat de drank er altijd zal zijn. Maar tis wat anders om er 24 uur mee bezig te zijn bij wijze van spreken of af en toe op een dag efkes denken van och, een sigaretje zou wel lekker zijn. Nu is drang sterk maar hoop over een tijdje dat ik af en toe denk van goh wat lekker maar doet me minder.
tristani
BerichtGeplaatst: 25-02-2007 4:39 Reageer met quote

tristani schreef:
Nou, ik begrijp dat de drank er altijd zal zijn.

Sorry drang en drank haal ik door elkaar. Freudiaans haha. Bedoel dus dat ik begrijp dat de drang er altijd zal zijn:)
CNC
BerichtGeplaatst: 06-03-2007 17:49 Reageer met quote

auktje schreef:
zo! eerste dag zonder te roken!! Very Happy
mijn eerste dag als niet roker,ik moet eerlijk bekennnen dat t wel mis hoor ,maar had het wel erger verwacht,maar kan nog komen,ik zie het wel,heb dingen aan geschaft waar vitamine b2 in zit ,dat moet erg goed zijn als je stopt met roken.tegen de bij verschijnselen,en omdat je bloedsuikers ook dalen moet je ook wat voor op zoeken he,druivensuiker of zoiets ,tja het kan haast niet fout gaan he met al die infomatie die ik gektregen heb!nou ja tot morgen!! Wink groetjes auktje


Hee Auktje ik wilde graag weten of het je gelukt is om te stoppen met roken en zo ja hoe is je dat gelukt, ik moet zelf ook stoppen met roken en heb van alles geprobeert, zyban, pleisters, kaugum maar ik rook nog steeds en daar baal ik behoorlijk van, maar kan soms verrekte lekker zijn Confused
Vonk
GastBerichtGeplaatst: 13-03-2007 17:02 Reageer met quote

Zelf heb ik 4 maart 's avonds mijn laatste sigaret gerookt. Ik ben nu bezig met mijn 9e stopdag. Ik moet eerlijk toegeven dat het me best goed af gaat, heb weinig drang en vind de geur ook smerig. Heb meer dan 16 jaar gerookt en ben in 1 keer gestopt (zonder te minderen). Ben niet meer gaan eten en als ik even drang krijg neem ik een appel of kauwgom. Het enige wat ik mezelf elke dag zeg; Top weer een dag niet gerookt!!! Ik ben ook trots op mezelf. Het enige wat ik graag zou willen weten, wanneer is die viese smaak uit je mond (keel) verdwenen.... ik heb het gevoel of ik een asbak in mijn mond heb.

Voor alle andere stoppers VEEL SUCCES...iedereen kan het... als je maar trots bent op jezelf en jezelf complimenteerd!!
lalala
GastBerichtGeplaatst: 13-03-2007 17:52 Reageer met quote

Inderdaad, iedereen kan stoppen met roken. Daar vond ik niks moeilijks aan. Ik ben 17 jaar geleden van de ene op de andere dag gestopt en heb ook nooit meer gerookt. Vind het nu zelfs smerig. Gelukkig roken mijn man en kinderen ook niet, dat is wel fijn.
Voor iedereen die wil stoppen, HEEL VEEL STERKTE
wesdreaming
GastBerichtGeplaatst: 14-03-2007 22:31 Reageer met quote

Ben sinds 12 dagen gestopt maar vandaag weer 1 trekjje genomen ben 14 Is dat erg ?
Bianca_S
BerichtGeplaatst: 28-03-2007 23:02 Reageer met quote

Hallo allemaal,

Ik overweeg serieus om (weer) te stoppen met roken. Het lezen van deze topic motiveert me enorm, maar bezorgt me ook zweet handjes. Ik ben al meerdere malen gestopt en weet dus hoe naar ik me zal gaan voelen en hoe groot de verleiding is om dan weer te beginnen. Wat mij dan ook totaal niet motiveerd is het feit dat mijn omgeving ook al meerdere malen hebben mee gekregen dat ik weer eens gestopt was en me nu niet meer serieus nemen. Als ik nu aangeef dat ik stop of wil gaan stoppen, krijg ik gelijk de opmerking "voor hoelang dit keer" voor mijn voeten gegooid.
Ik weet niet hoe ik me nog beter moet voorbereiden, ik weet zeker dat ik wil stoppen en heb alle argumenten waarom ik wil stoppen ook goed in me geheugen geprent. Alleen weet ik ook dat ik, na verloop van 1 รก 2 dagen, me afvraag waarom ik nou gestopt ben kijkend naar alle afkickverschijnselen. De eerst volgende keer dat ik stop, wil ik gewoon dat het de laatste keer is!

Hoe dan ook......iedereen die (net) gestopt is, zet 'm op jullie kunnen het!!!! Laat je niet gek maken.
quintus
BerichtGeplaatst: 07-04-2007 1:45 Reageer met quote

Voor alle mensen die willen stoppen met roken.
Ben 3 april 2 maand gestopt, rookte 2 pakjes per dag (minstens) voor +- 10 jaar). Had een boek aangeraden gekregen: Stoppen met Roken door Allen Carr. Ging door de helft, en had al nie meer zoveel zin om te roken (maar je moet door roken terwijl je leest), omdat ik aan het reizen was, stopte ik, en las ik het boek niet uit. Eenmaal weer in Nederland, zag ik een film van het boek in de videotheek staan, gehuurd, gekeken en nooit meer moeite gehad, serieus. 2 dagen na de flim op een hard feesie met drugs, roken en drank, en ik zat lekker alleen maar aan de drank, en had totaal geen probleem met roken.

OVer de flim/het boek: Het is niet zo iets waar ze zeggen roken is zooooo slecht en plaatjes laten zien van longen etc. Het is pure logische beredenering, en ze behandelen al je "smoesjes" die je gebruikt om te roken. Ik zeg koop het boek of huur de film (film is 3,50 is niet eens een pakje peuken).

Maar goed is slechts mijn mening...
Bianca_S
BerichtGeplaatst: 07-04-2007 10:23 Reageer met quote

Bedankt voor de tip, het boek heb ik ook helemaal gelezen (de vorige keer) en maakte het stoppen absoluut makkelijker. Ik ben nu 2 dagen gestopt.
Maar hoe heet die film ??
quintus
BerichtGeplaatst: 07-04-2007 11:57 Reageer met quote

De film heet hetzelfde. Hier is een link naar de recensie ervan:
http://www.dvd.nl/reviews.php?reviewid=2861

En vergeet niet, je moet wel alle stappen volgen, anders werkt deze methode niet (Dus niet eigenwijs worden). Het is een beetje als dat je een huis bouwt, als je vergeet de fundering te bouwen (of geen zin hebt om het te bouwen) zal je huis ook niet lang blijven staan hehehe. Zelfde geld voor stoppen met roken, volg je zijn methode niet precies, kan het zijn dat het je niet lukt.
Bianca_S
BerichtGeplaatst: 07-04-2007 22:08 Reageer met quote

Bedankt voor de link.....ik ga de film wel huren....ben dan al wel gestopt (en moet zeggen gaat me zowaar makkelijk af), maar de film kijken zal vast geen kwaad kunnen. Als ik het me nog goed voor de geest haal schreef Alan Carr ook in zijn boek dat je door moest roken, maar dat als je al gestopt was, dat dat ook geen probleem was.

Maar goed, nogmaals bedankt!
marie28
GastBerichtGeplaatst: 10-04-2007 14:42 Reageer met quote

Hallo allemaal

Ben vandaag een week gestopt met roken!!! Ik wilde graag stoppen omdat ik zwanger ben maar vond het heel moeilijk in het begin ben nu 3 maandjes zwanger en lekker gestopt met roken. Soms enigszins moeite ermee maar goed het is wel iets om trots op te zijn. Gisteren zelfs een sigaret aangeboden gekregen maar heb NEE gezegd (voorheen was dat ondenkbaar.

Groetjes allemaal en SUC6
Raucher
GastBerichtGeplaatst: 01-05-2007 19:29 Reageer met quote

Stoppen met roken is een korte termijn genot dat een langere termijn probleem wil vergoelijken qua gevoel.
maki rana
BerichtGeplaatst: 29-06-2007 18:14 Reageer met quote

Hoi, was... gestopt op 1 april. Goeie grap. Ben stiekem terug begonnen een week of misschien wel al twee. Ik kan me wel de kop inslaan. Ik was al zo ver en nu terug beginnen van nul omdat ik even een dipje had. Het dipje is er nog steeds en nu zit ik ook nog eens te stinken. Ik ruik mezelf, ruik het aan mijn kleren, ga voortdurend mijn tanden poetsen om de vieze smaak weg te krijgen en dan steek ik er als ik de kans krijg, snel nog eentje op. Een laatste, weet je wel, voor ik terug stop...Boehoe.
sylviaatjuh
BerichtGeplaatst: 02-07-2007 14:12 Reageer met quote

ik rookte al van mijn 12e, heb nu dus 7/8 jaar gerookt maar op het laatste niet meer zoveel, kon makkelijk 1 a 2 weken met pakje doen en als ik in het weekend bij mijn vriend was rookte ik al helemaal niet voor hem. ik ben nu 10 maanden gestopt met roken voor de 3e x nu ongeveer, de erste 2x kwam ik niet boven de 3 maanden uit. en ik moet eerlijk zeggen de drang naar een sigaret heb ik nog altijd..heb 1x een sigaret aangestoken voor iemand en vond het smerig en werd er misselijk van, maar toch heb ik er stiekem wel veel zin in op sommige momenten... maar ben wel eerlijk geweest naar mezelf toe niet af en toe stiekem eentje, en dat is denk ik het moeilijkste om vol te houden.
mensen zijn trots op mij en dat is best leuk om te horen, dus mensen probeer het vol te houden!!!

suc6 allemaal
maki rana
BerichtGeplaatst: 03-07-2007 21:38 Reageer met quote

ik gebruik elk emotioneel dipje als excuus om te roken....Kijk uit naar momenten waarop ik alleen ben om er eentje op te steken. Ik weet dat ik mezelf bedrieg en de anderen, maar probeer de schijn op te houden om geen negatieve commentaar te krijgen. Weer mislukt. En bij de anderen lukt het zo goed! Ik kan het moeilijk aanvaarden dat het niet lukt, dat ik er zo aan verhangen ben. De nicotinpleisters helpen goed, tot ik van de laatste stap naar nul moet gaan, dan loopt het telkens mis...
dolfijn889
BerichtGeplaatst: 03-07-2007 22:17 Reageer met quote

het is makkelijker om te stoppen als je wat om handen hebt. na het eten meteen afruimen ipv eerst roken. gewoon wat actiever. ik geloofde daar eerst totaal niet in,maar het scheelt wel een eind. als je echt wil stoppen met roken en je staat er zelf echt achter dan lukt het je wel.
Amber1
BerichtGeplaatst: 17-08-2007 22:03 Reageer met quote

hoi ik ben nieuw hier en ik ben gestopt met roken op 12 december 2006. Ik was al vaker gestopt maar ja, we kennen het allemaal wel. Als je gestopt bent wil je weer roken en als je weer rookt dan wil je weer stoppen: je wordt in ieder geval nooit meer een tevreden roker (voor zover die er bestaan).
Vorige jaar kwam ik met een salmonella infectie te zitten en daarna een dubbele longontsteking die maar niet over ging. Na allerlei onderzoeken bleek dat ik astma te hebben (en dat geconstateerd op de leeftijd van 55 jaar). Stoppen met roken dus maar ja pppff ben wel een paar keer gestruikeld (echt voor heel even)maar nu al ruim 8 maanden rookloos en het bevalt me prima.
Ik hoef niet meer, zalig toch. Mr. Green
marianne7
BerichtGeplaatst: 13-02-2008 20:58 Reageer met quote

hallo, hier nog een nieuwe, al zie ik dat er al weer en hele tijd verstreken is dat jij Amber hier nieuw was, maar oke wie weet dat je nog wel eens hier komt kijken. Het is al weer 6 maanden verder en ben wel benieuwd of je nog steeds van het roken af bent, ik ben nu 3 maanden van het roken af en tis van mij nu de tweede keer dat ik gestopt ben, nu een jaar geleden was ik er 4 maanden vanaf en het ergste is dat ik die keer na 15 JAAR weer begonnen was, ik dacht echt dat 1 sigaret geen kwaad kon, JA dus echt wel, eens een rookster altijd een rookster, dus nooit meer denken ach eentje kan geen kwaad........
Maar gossie moeilijk vind ik het echt wel....en ik wil het nu zo graag volhouden......want ja wat jij ook al zei als je rookt wil je stoppen en nu denk ik ik zou er best eentje willen roken.

groetjes
mills
BerichtGeplaatst: 02-03-2008 19:56 Reageer met quote

Hoi

Nou,ook maar even mn verhaal doen aangaande het roken.
Bijna drie weken gestopt nu,moest wel want ik moest een operatie ondergaan.
Zonder hulpmiddelen,ook meteen met blowen gestopt.
25 jaar tabak gerookt en zon 20 jaar dagelijks een paar joints,met periodes zon 5 gram weed per dag.
Ik hoestte daarom sochtends veel slijm op,en was erg kortademig.
Dus stoppen was eigenlijk een enorme opluchting,het verdwijnt meer en meer uit mn gedachten.

Maar ik mag niet te vroeg juichen volgens mn vriendin,eerst een jaar volhouden zegt ze,de moeilijke periodes komen nog....nou ja,zullen zien.
Ben bang dat ik op het moment een beetje een vervelende anti roker ben...

Was vandaag in een "rookhol",dr zat een vrouw te roken en alles wat ze uitblaasde kwam recht op mij af
ik zat dus 2de hands rook in te ademen,echt ontzettend smerig.Ben snel opstapt met de mededeling dat ik genoeg meegerookt had,viel niet in goede aarde waarschijnlijk.

En ik heb jarenlang op dezelfde manier mensen bestookt met rook...waaronder mn eigen kind,die nu dus ook rookt.Daar heb ik toch wel enorm spijt van.

Aan alle rokers,denk niet dat als je een sigaret opsteekt dat je een stukje puur natuur rookt.
Je rookt een hoog technologisch product dat maar 1 bedoeling heeft en dat is om jouw zo snel mogelijk verslaafd te maken en te houden.En die producenten lachen in hun vuistje.

Ik wens alle stoppers veel kracht en wijsheid en sucses,echt...iedereen kan het.Hou van jezelf,en stop.Het is een enorme ego boost als het je lukt.

Peace..
Arjan
Index > Het Restaurant > stoppen met roken!!
Pagina 6 van 7  

Vorige  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Volgende

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring