Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Het Restaurant > stoppen met roken!!
Auteur Onderwerp: stoppen met roken!!
auktje
BerichtGeplaatst: 09-04-2005 22:23 Reageer met quote

tja eidenlijk is het dan zo ver ik ga stoppen met roken , maandag begin ik ,ik ben er zat van ,smorgens hoesten,en dan die pijn in mijn lijf mischien komt het daar van en die moeheid het moet toch ergens vandaan komen,mankeer me verder niet,mijn bloedonderzoek was prima,zal wel tussen mijn oren zitten Rolling Eyes ,probeer ook meer positief te denken,dat lukt ook af en toe! en ik wil gewoon dat het goed gaat,gr auktje
Paul
AdminBerichtGeplaatst: 10-04-2005 0:44 Reageer met quote

Een heel goed plan Auktje! Ik wens je veel succes. Het is niet alleen goed tegen het hoesten, de pijn en de vermoeidheid maar ook nog een hele hoop andere dingen. Heb je iemand die je bij het stoppen steunt? Dat maakt het vaak iets makkelijk. Gewoon van de een op de andere dag stoppen en alle sigaretten, asbakken en shag weggooien is een zeer goede methode. Ik heb veel patienten gesproken die zo zijn gestopt.
Heleen
BerichtGeplaatst: 10-04-2005 9:05 Reageer met quote

Hoi Auktje, wat goed zeg! Ik wens je heel erg veel succes, en het lukt je echt wel! In dit topic heb ik pas wat tips en feiten op een rijtje gezet, wie weet heb je daar iets aan. Wat Paul zegt is inderdaad belangrijk, zorg ervoor dat mensen in je omgeving weten dat je gestopt bent. Dan kunnen ze je steunen, en het geeft je zelf ook een extra motivatie om vol te houden.

Paul schreef:
Gewoon van de een op de andere dag stoppen en alle sigaretten, asbakken en shag weggooien is een zeer goede methode. Ik heb veel patienten gesproken die zo zijn gestopt.

Ik ken zelfs iemand die met z'n vrouw in de auto zat toen zij hem vertelde dat ze gestopt was. Die man gooide meteen z'n -net ingeslagen- voorraad shag uit de auto Laughing. Niet dat ik dat iemand aanraad, maar goed. Het werkte overigens wel Wink.
auktje
BerichtGeplaatst: 10-04-2005 10:46 Reageer met quote

ik heb het nog niemand vertelt,maar dat doe ik vanavond,mijn man is 1jaar terug ook ineens gestoptndie was een zware roker het gaat nog goed! ik heb al eender een poging gedaan,achteraf moest ik er om lachen wat ik allemaal wel niet deed voor een peuk,ik werd gek zonder die peuk,maar nu ga ik het zeker anders doen alles gaat weg ,mijn kinderen zijn toch weinig thuis,en mijn man zal me zeker steunen,ik hou jullie op de hoogte.
auktje
BerichtGeplaatst: 10-04-2005 11:31 Reageer met quote

heleen ,
ik heb alles gelezen,die gevaren wist ik wel hoor en alles weg gooien wist ik ook had ik toen ook allemaal gedaan ,de tijd anders in vullen tja ook,kon langer op bed blijven liggen:om te vermijden dat ik ging roken,mijn huisje ging opeens van me houden(omdat het zo schoon was),niet dat het zo smirig was hoor,je bent veel actiever,je hoef je tas niet meer mee te nemen ivm de sigaretten je voelt je vrijer,voelde me dus veel beter,maar naar een paar dagen,werd ik erg onrustig zat savond te huilen om mijn sigaret ja achteraf lachen hoor ,
nu komt ,t volgende dag ging ik kijken in de container of ik mijn sigaretten nog kon pakken en dat kon ,kon er zo bij ,ik heb genoten van mijn sigaretje,ja dom dom dom.ik weer gewoon dat het heel slecht is!
maar hoe meer mensen er tegen in gaan hoe meer ik ga roken lijkt t wel,ik had zo,n hekel aan die anti rokers die beter weters,ik wist ook wel dat het slecht is dat ik nog geen ruzie gehad heb met een anti roker,vanavond ben ik klaar met die rokerij ! zo ik moest dit even kwijt scheeld me ook weer twee sigaretten!
auktje
BerichtGeplaatst: 10-04-2005 11:33 Reageer met quote

kan ik hier trouwens gewoon door gaan,met mijn niet roken verhaal volgende week?
Maarten
ArtsBerichtGeplaatst: 10-04-2005 12:01 Reageer met quote

auktje schreef:
kan ik hier trouwens gewoon door gaan,met mijn niet roken verhaal volgende week?

Natuurlijk kan dat, graag zelfs. Als het je lukt kunnen andere mensen steun vinden aan je verhaal, en als het je niet lukt dan kan je misschien mensen laten weten waarom het mis ging, zodat ze er wat aan hebben. En bovendien ben ik ook gewoon nieuwsgierig of het je lukt en hoe het je af gaat.

Het gaat je vast lukken, succes.
Heleen
BerichtGeplaatst: 10-04-2005 14:06 Reageer met quote

Tuurlijk zijn wij benieuwd hoe het je vergaat! En wie weet kunnen andere mensen op deze manier zo hier en daar een aanwijzing geven, dat kan je ook weer helpen.

auktje schreef:
ik heb genoten van mijn sigaretje,ja dom dom dom.

Dat is wat ik bedoel als ik zeg dat je niet alle kleine 'foutjes' als een mislukking moet zien. Als je weer één sigaret rookt, wordt het vast wel moeilijker om dan "door te gaan met stoppen", maar het kán natuurlijk wel. Veel mensen zien iedere kleine terugval als een mislukking, en denken dan meteen dat het ze niet gaat lukken, etc. Dan duurt het vaak weer een hele tijd voor ze opnieuw een stoppoging ondernemen, omdat ze gewoon weer terug moeten komen op het punt dat ze dat graag willen. (Immers als je toch weer gaat roken ga je dat weer rechtvaardigen voor jezelf, en zo maak je jezelf wijs dat je eigenlijk helemaal niet wilt stoppen.. en zo sta je weer helemaal onderaan de trap.) Dus eigenlijk moet je er gewoon op bedacht zijn dat je misschien wel een keer de mist in zult gaan, maar je ook voornemen dat je in dat geval toch daarna gewoon weer van de sigaretten afblijft. Dat mensen hier vaak niet op berekend zijn, is misschien wel één van de grootste oorzaken waarom veel mensen meerdere stoppogingen zullen moeten ondernemen.

Maareh.. als je graag wilt stoppen, gaat het je heus wel lukken. En houd ons inderdaad op de hoogte, ik ben heel benieuwd Wink.
auktje
BerichtGeplaatst: 10-04-2005 14:36 Reageer met quote

doe ik!!!!!
Hooglander1
ConciërgeBerichtGeplaatst: 10-04-2005 15:09 Reageer met quote

Goed voorbeeld, laten we hopen dat het je lukt, dan is er in ieder geval weer een huis meer rookvrij. Daar zijn een heleboel mensen blij mee kan ik je zeggen Smile
auktje
BerichtGeplaatst: 13-04-2005 12:05 Reageer met quote

Baal een beetje van me zelf,
ik heb weer gerookt,weliswaar niet zo veel maar toch.
Ga gewoon weer op nieuw proberen het gaat me lukken!
groetjes auktje
Paul
AdminBerichtGeplaatst: 26-04-2005 11:04 Reageer met quote

En hoe gaat het nu met je poging te stoppen auktje?
Heleen
BerichtGeplaatst: 29-04-2005 19:25 Reageer met quote

Paul schreef:
En hoe gaat het nu met je poging te stoppen auktje?

Was ik ook heel benieuwd naar ja!
anoniem
GastBerichtGeplaatst: 30-04-2005 14:48 Reageer met quote

een puinhoop!!!
auktje
BerichtGeplaatst: 30-04-2005 14:51 Reageer met quote

ik ben het hoor die anoniem, ik was uitgelogt hoe dat kon !!
maar ja weer opgelost!
Heleen
BerichtGeplaatst: 02-05-2005 10:41 Reageer met quote

Jammer Sad. Maar nu, ben je van plan binnenkort een nieuwe poging te doen?
Jip
BerichtGeplaatst: 02-05-2005 12:37 Reageer met quote

Hallo,


Ik ben nu de helft van de helft aan t roken en het gaat heel goed, ik ben er zelf verbaasd van!
Misschien omdat ik nu veel drukker ben, ik ben veel met babyuitzet bezig en schoonmaken dat leid erg af. Wow dit werkt veel beter als in 1x! Bij mij dan.

groetjes en zet hem op Auktje !
auktje
BerichtGeplaatst: 04-05-2005 10:00 Reageer met quote

ik probeer het wel weer ,mijn hoofd moet er wel naar staan op het ogenblik vind ik het nog lekker,ik heb wel af en toe van als ik zin krijg in een sigaret , dan ga ik het wel eens overslaan,maar soms heb ik ook dan is de een nog niet uit dan heb ik al weer een andere aan bijwijze van dan he!
ik weet t heel slecht! ik ga het veranderen moet er wel weer aan toe zijn ,nu even niet! denk ik,groetjes auktje
Hooglander1
ConciërgeBerichtGeplaatst: 12-09-2005 10:01 Reageer met quote

Nog steeds geminderd Auktje?
anoniem
GastBerichtGeplaatst: 19-09-2005 13:47 Reageer met quote

ik ben na 6 jaar in een keer gestopt met roken. Ben er nu 7 maand af en heb nu de moeilijkste periode.Ik zit thuis en verveel mij heel erg weinig te doen en weinig afleiding. Af en toe een sigaret aansteken. Ik weet dat heel fout is en het gebeurd alleen in de weekenden zolang ik nog geen hele sigaret rook vind ik het netjes van mij zelf. Mijn vriend rookt nog steeds en ook in huis. Want hij gaat niet buiten staan want dat vertikt hij. Het is ook zijn huis zegt hij. Maar des ondanks ben ik nog niet begonnen met roken. In mijn familie rookt bijna iedereen.
Index > Het Restaurant > stoppen met roken!!
Pagina 1 van 7  

1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Volgende

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring