Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Gynaecologie > klachten na keizersnee
Auteur Onderwerp: klachten na keizersnee
mieppie
GastBerichtGeplaatst: 10-07-2006 18:41 Reageer met quote

ik heb 4 weken geleden een keizersnede gehad.. Wond was heel mooi dicht maar sinds vorige week komt er pus uit.. heeft iemand dit ook gehad en wat is er aan gedaan?
turf
GastBerichtGeplaatst: 13-07-2006 21:57 Reageer met quote

Hoi esen,

ik ben 4 maanden geleden via een keiersnede bevallen van een pracht dochter. Bij mij heeft het herstel zeker 10 weken geduurd en heb nu soms nog last van het litteken.
Mijn Gynaecoloog vertelde dat het beter was om het eerste half jaar niet zwanger te raken. Waarschijnlijk krijg jij met de 6 de week ook een gesprek met je gyn en die zal waarschijnlijk hetzelfde vertellen.
nathalie36
GastBerichtGeplaatst: 24-07-2006 23:01 Reageer met quote

Hallo, Ik heb bij m'n eerste zwangerschap een keizersnee bevalling gehad, en was daarna ook best wel bang dat bij een eventuele 2e zwangerschap m'n litteken kon gaan springen, omdat ik toch best wel vaak last had van een trekkerig gevoel. Maar....inmiddels ben ik alweer zwanger geweest en ben inmiddels 7 weken geleden bevallen van onze tweede zoon (ook weer een keizersnee). Mijn tweede zwangerschap werd niet beïnvloed door het litteken van m'n eerste keizersnee. Af en toe trok het natuurlijk wel wat, maar je buik zet natuurlijk ook weer uit, maar pijn heeft het niet gedaan.
mieke 6
GastBerichtGeplaatst: 31-07-2006 13:48 Reageer met quote

Hallo

wat fijn om al deze reacties te lezen. Ik ben nu 4 jaar geleden bevallen middels een keizersneden en ik heb al allerlei onderzoeken gehad. Ik blijf maar last van mijn buik / darmen houden. Inmiddels zijn mijn darmen nagekeken en die zijn OK van binnen. Het kan dus evnt. ook een verkleving zijn maar dat moet met een operatie bekeken worden en daar ben ik een beetje bang voor. Soms heb ik echt heel veel pijn en kan ik haast niet lopen. Een opgezwollen buik en een beurs gevoel. Het maakts mij soms ook een beeje angstig omdat ik haast het gevoel heb dat ik ga ontploffen ofzo Wink . Inmiddels heb ik ook nog een 2e kindje gekregen middels een natuurlijke bevalling.
eaf
GastBerichtGeplaatst: 23-08-2006 22:25 Reageer met quote

hoi, ik ben een jaar geleden bevallen dmv een keizersnede. In het begin ging ik elke week met sprongen vooruit maar de vanaf de derder maand ben ik blijven kwakkelen. Voel het litteken nog veel trekken, vooral na sporten of tijdens ongesteldheid na de sex. Soms zo erg dat ik bijna niet rechtop kan lopen. Ben onlangs naar huisarts gegaan en deze zegt dat het nog wel even kan duren eer dit weggaat. Zou best voor een tweede kindje willen gaan maar vind het ook erg eng, vertrouw het toch niet helemaal
lolo
GastBerichtGeplaatst: 04-09-2006 16:17 Reageer met quote

Hoi,

Ik ben 19 maanden geleden bevallen met een keizersnede.
Nu nog steeds heb ik pijn in de onderbuik, vooral met een volle blaas en na het plassen en ook tijdens het vrijen.
Ik ben naar de gynecoloog geweest en alles was in orde, ook geen blaasonsteking.
Ik heb wel een vleesboompje van 2.5 cm, maar dat zou de oorzaak niet kunnen zijn. Misschien zijn het de darmen zoals ik hier al gelezen heb.
Zijn er mama's met gelijkaardige problemen?

Groetjes
Loekie
GastBerichtGeplaatst: 05-09-2006 19:38 Reageer met quote

Hoi, ik ben 5 maanden geleden bevallen met keizersnee en heb in het begin heel veel last gehad met name rechts en links van de wond en enorm veel last van de huid dit heel verdoofd en tintelig bleef aan voelen,dit schijnt allemaal normaal te zijn volgens de gyn en is ook inderdaad minder geworden.

Ik zelf heb nu sinds 3 weken enorm veel last van maagpijn, misselijkheid en pijn in de wond wederom aan de uiteinde van de snee, ik loop wel heel veel trappen want we zijn verhuisd en ik ren van hot naar haar tussen de keuken (helemaal beneden) en de babykamer (2e etage, inderdaad niet echt handig) maar je zou toch denken dat ik daar niet zo een pijn van moet krijgen. Ook mijn buik is helemaal opgezet.
Lisa S
GastBerichtGeplaatst: 27-09-2006 11:44 Reageer met quote

Nu 3 jaar geleden is mijn zoon Jayson te wereld gekomen met een keizersnede.
18 dagen over de datum heen geboren met een lengte van 60 cm en gewicht van 5225 gram.
Een aantal maanden geleden kreeg ik last van stekende pijn aan de linkerkant van mijn onderbuik. (Heb best een hangbuikje ervan overgehouden)
Naar de huisarts geweest stuurde mij door naar een darm specialist.
Zelf had ik het gevoel dat het niks met mijn darmen te maken had, maar moest het toch maar even laten onderzoeken.
Darm foto gekregen niks te vinden. Een onderbuik echo ook niks bijzonders alleen dat mijn linker ei leider niet te zien was.
dan maar een inwendige echo, gelukkig hij zat er nog. Zat wat dieper.
Doorgestuurd naar de Gyn want het lag toch niet mijn darmen.
De Gyn vertelde mij dat dit wel eens vaker voorkwam en dat er een stukje littekenweefsel klem komt te zitten en gaat ontsteken, waardoor je dus deze klachten krijgt vooral bij het tillen van iets of als je een beetje drukker bent als normaal.
Er waren al wat weken voorbij voordat ik eindelijk bij de Gyn was en had geen last meer van pijn in de onderbuik.
Mijn lichaam was zo gezond dat het zich vanzelf heeft hersteld.
flipflap
BerichtGeplaatst: 27-09-2006 21:44 Reageer met quote

wat betreft die winderigheid en moeilijk poepen, dat herken ik wel. het duurt inderdaad een tijdje voordat je darmen hun oude plekje teruggevonden hebben. ze doen het wel zo te horen. de mijne zaten wekenlang potdicht. moest de poep er zo'n beetje uitpeuteren zo hard was het.
heel veel drinken en veel vezels eten, dan train je ze hun werk weer op hun te nemen
noukie05
GastBerichtGeplaatst: 29-09-2006 21:11 Reageer met quote

Hallo! 15 maanden terug ben ik bevalen dmv een keizersnee. Mijn litteken is nog steeds vuurrood en opliggend (hoort nu vlak te zijn) Ook steekt het en trekt het.
De littekens in mijn buik steken ook en als ik een tijdje zit heb ik erge kramp in mijn buik bij de littekens. Als ik me een beetje inspan voel ik ze erg. Hoort dit? Aan een tweede moet ik zo helemaal al niet denken. Ik hoop dat iemand mij gerust kan stellen of info kan geven.
miem
GastBerichtGeplaatst: 29-09-2006 23:47 Reageer met quote

ik heb bijna 2 maanden een keizersnee gedaan.
maar nog steeds heb ik pijn rondom mijn navel.
en onderbuik.en ik heb hevig menstruatie gekregen en ik geef nog borstvoeding. is dat mogelijk. en ik moet met kleine kinderen werken kan dat normaal? dit is mijn tweede keizersnee. de 1 ste was in 1999 maar ik herinnert me niet of het zo pijnlijk was zoals nu. een reactie zo spoedig.
jl
GastBerichtGeplaatst: 24-10-2006 19:55 Reageer met quote

Fijn om eindelijk herkenning te zien.
Mijn dochtertje is nu bijna 2,5 jr en
ik heb dezelfde klachten.
Ben al verschillende keren bij huisarts
geweest en vorige week kreeg ik te horen
dat het waarschijnlijk verklevingen zijn.
Ben nu verder aan 't zoeken hoe en wat
als ze gaan opereren. Zijn er mensen die
deze operatie al hebben ondervonden???
cs
GastBerichtGeplaatst: 30-11-2006 11:45 Reageer met quote

Ik ben nu 4 maanden terug bevallen d.m.v een keizersnede.
Nu ben ik weer sinds 4 weken aan het sporten en nu wordt mijn litteken onderhuids dikker en aan het uit einde (aan 1 kant) zit er een soort balletje te grote van een 0.5 cm. Komt dat door het sporten dat het allemaal littekenweefsel is of zal het wat anders zijn. En zal het nog afnemen de dikte.
mama26
BerichtGeplaatst: 11-01-2007 10:14 Reageer met quote

hoi esen

als het goed is moet je toch nog naar de gynaecoloog voor controle kan je dat dan even vragen.en dan moet je meteen even vragen of je wond goed is.heb zelf ook een keizersnee gehad en mijn wond genas niet goed dus moest ik na een paar maand weer onder het mes.succes
shani
GastBerichtGeplaatst: 21-01-2007 22:53 Reageer met quote

HOI hoi Happygirl,

Ik heb jou bericht gelezen en heb precies hetzelfde als wat jij heb last van de wond en tijdens de menis.Ik ga morgen hiervoor naar de huisarts en hoor meer wat ik eraan kan doen.Hoop dat jij ook al bent geweest naar de huisarts.En voor de mensen die nog een tweede kindje willen,ik heb er al 3 gehad met een keizersnede en heb nu pas last van pijn .Mijn laaste kind is al inmiddels 5 jaar.
Gast
BerichtGeplaatst: 01-02-2007 15:34 Reageer met quote

ik heb dat ook gehad dat is een ontsteking.goed schoonhouden
nvv
GastBerichtGeplaatst: 16-02-2007 21:47 Reageer met quote

Ik heb ruim 5 maanden geleden een keizersnede gehad. Het herstel ging redelijk voorspoedig maar sinds een maand heb ik toch een aantal klachten; opgezette, gespannen buik, pijn in mijn onderbuik en soms ook verder naar de gehele buik. Pas bloedde ik ook na het vrijen. Dit heb ik normaal nooit.
nvv
GastBerichtGeplaatst: 16-02-2007 21:49 Reageer met quote

nvv schreef:
Ik heb ruim 5 maanden geleden een keizersnede gehad. Het herstel ging redelijk voorspoedig maar sinds een maand heb ik toch een aantal klachten; opgezette, gespannen buik, pijn in mijn onderbuik en soms ook verder naar de gehele buik. Pas bloedde ik ook na het vrijen. Dit heb ik normaal nooit.


Moet zeggen dat ik wel sinds een paar weken regelmatig buikspieroefeningen doe. Kan het zijn dat ik daardoor die buikklachten heb?
truuske
GastBerichtGeplaatst: 01-03-2007 22:44 Reageer met quote

Ik heb 2,5 jaar geleden een keizersnede gehad en die is gaan ontsteken. Er bleef een stukje van de oplosbare hechting zitten. Die heb ik er zelf met veel pijn uitgetrokken. Wel met overleg van de huisarts.Als ik het zelf niet had gedaan had hij het wel even hardhandig gedaan. Die ontsteking moest uitgeknepen worden en dat heeft de huisarts ook een paar keer moeten doen. Na de keizersnede heb ik ook bijna een jaar last gehad van een doof gevoel in mijn rechter bovenbeen. Het litteken is nog steeds een betje rood en gevoelig, maar ik heb me er niet van laten weerhouden om weer zwanger te worden. Ik ben nu 20 weken zwanger van ons tweede kind, maar ik heb me voor die tijd nog wel laten onderzoeken bij de gyn,omdat ik twijfels had over eventuwele verklevingen.
ss
GastBerichtGeplaatst: 08-03-2007 23:41 Reageer met quote

Ik heb zelf bijna 10 maanden geleden een keizersnee gehad, en heb regelmatig pijn in mijn buik.
dit had ik vor mijn zwangerschap nooit, en vind het dan ook vervelend.
Het litteken zelf is iets rood, maar ziet er wel mooi uit.

M
Index > Gynaecologie > klachten na keizersnee
Pagina 2 van 4  

Vorige  1, 2, 3, 4  Volgende

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring