Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Hart- en vaatziekten > hartoverslag
Auteur Onderwerp: hartoverslag
henny
GastBerichtGeplaatst: 22-03-2005 17:23 Reageer met quote

ik kamp al een paar maanden met hartoverslagen soms de hele dag,soms tijdelijk,nu heb ik afgelopen week een cardiogram laten maken, in rust en met fietsen,en inderdaad met fietsen geen last, maar in rust weer wel,de cardioloog zegt het zit in de voorste kamer en dat kan geen kwaad, ik kan wel medicijnen krijgen maar ik kan ook zeggen oke het kan geen kwaad dus ik moet er mee leven,herkent iemand dit,en is het een verstandig besluit om niets in te nemen.
bvdank.
gr.henny.
jester
GastBerichtGeplaatst: 22-03-2005 20:55 Reageer met quote

Hoi,

Ik ken het zeker. Heb het op mijn 18e een hele tijd gehad aanvalsgewijs, en later ook nog een periode. Ik had het dan heel af en toe een paar keer. Jaren geen last meer gehad, en sinds augustus weer heel erg. Ik heb de hele dag door overslagen (het zijn in feite extra slagen, maar dat zal de cardioloog wel hebben uitgelegd), ook in bigeminie, dus na elke gewone slag een extra slag. Heb een Holter en echo-onderzoek gehad, en kreeg hetzelfde te horen. Betablokkers maakten het bij mij erger, en vooral in rust veel last. Ik kan er soms redelijk mee omgaan, maar het maakt mij soms ook erg ongerust. Ik sport erg graag, en het is vervelend als je 's ochtends wakker wordt met 20 overslagen per minuut, en dan met een gerust hart (haha) voluit te gaan sporten. Ook frustrerend dat ze alleen zeggen dat het geen kwaad kan, maar niet weten wat de oorzaak is en eigenlijk kun je er ook niks aan doen. Kortom je hebt eigenlijk niks... Yeah right ! Maar betabolkkers werkten bij mij dus avrechts, en ook niet ideaal als je wil sporten, en ik wil ook geen zwaardere medicijnen nemen. De cardioloog raadde dit ook af, omdat het bijwerkingen heeft en ernstige ritmestoornissen kan veroorzaken. Maar het is behoorlijk @#$ als je 30 bent en ineens van een regelmatige harstlag ineens een hartritme hebt waar soms geen touw aan vast valt te knopen.

Grtz, Jester
monica
GastBerichtGeplaatst: 04-04-2005 21:04 Reageer met quote

Heb ook last van hartoverslag, ben 34 jaar, tid bij mij begonnen vorig jaar augustus, nadat ik opeens een hele erge hoge hartslag kreeg, moest meteen op genomen worden en kreeg sotalol voor geschreven.Heb allerlei onderzoeken gehad, mijn hart is in orde, alleen hoog cholesterol. De stoornissen zijn aardig onder controle, maar de overslagen blijven, en dan vooral in rust, of als ik me druk maak. Durf bijna nix meer, niet alleen thuis zijn, niet alleen in de auto enz. Ben dus gewoon vreselijk bang dat mijn hart ermee gaat stoppen, weet echt niet meer wat te doen, kan iemand mij helpen???
anoniem
GastBerichtGeplaatst: 11-04-2005 15:28 Reageer met quote

ook ik kamp met hetzelfde probleem en heb erg veel last van overslagen ,in het begin af en toe nu bijna elke dag ik word er gek van . mijn huisarts zegd dat mijn hart goed is en mijn geen zorgen hoef te maken maar als hij luisterd en dat heeft hij nu ongeveer 3 keer gedaan heb ik geen overslag, en ik heb ook vaak last van mijn linker arm zal wel psychisch zijn . herkend iemand dit? en hoe e? en hoeveel dagen achter elkaar kan dit blijven?
Rene
GastBerichtGeplaatst: 22-04-2005 11:40 Reageer met quote

Al de bovenstaande klachten herken ik. Als de dokter zegt dat je gezond ben zou je blij moeten zijn, hartstikke fijn, maar ondertussen heb je geen oplossing voor je klachten.
Frusterend dat men zegt het kan geen kwaad. Ik vraag me dan wel af hoe kan ik ineens dit verschijnsel hebben dat met een factor duizend is toegenomen? Stress? Van 1 keer per jaar naar 10 tallen keren per dag.
Monica, volgens mij duidt die overslag in rust er juist op dat het een ongevaarlijke overslag is, heb ik me laten vertellen, maar ik ben geen arts.
Zelf slik ik Metroprolol (beta blokker) onderdrukt de klappen wel enigzins maar de klachten blijven.
Zelf wil ik liever niets slikken maar nu zit ik er al aan vast en het is moeilijk ervan af te komen.

Anoniem, over die kramp in je linker arm.
Dat heb ik ook een keer gehad van hyperventilatie.

Zelf ben ik 45 jaar en heb de laatste 6 maanden erg veel last van een sinusritme met ventriculaire extrasystolie en af en toe bigeminie.
Oftewel ik voel af en toe ineens een klap, je schrik je rot.
En alsof dat nog niet genoeg is heb ik ook last van ritme stornis.
Dit wordt nu onderzocht naar aanleiding van een dag werken met een holter. Dat is een kastje die een hartfilmpje opneemt.
Voorlopig zegt de cardioloog, je hart is ok blijf gewoon die pillen maar slikken.
Caroline
GastBerichtGeplaatst: 03-05-2005 19:28 Reageer met quote

Hallo,

Ik ben ben 22 jaar ik heb zo`n 5 jaar last van hartoverslagen. De ene dag heb ik er iets vaker last van. Het is echt een heel angstig gevoel voorral als ik er een aantal achter elkaar heb dat voelt net als een fladder. Dan wordt ik er benauwd (kortademig)van.Ik heb mij in mei 2004 laten onderzoeken in het ziekenhuis ik kreeg toen een holter,bloed en echo onderzoek. Maar op die dag had ik geen extreme hartoverslagen. Maar volgens de cardioloog maakte dat niets uit.Hij vertelde mij dat ik een gezond hart heb en dat het echt geen kwaad kan. Ik voelde mij toen een aantal maanden weer goed ik was er zeker van dat het echt geen kwaad kan. Maar soms heb ik van die momenten dat ik weer bang ben en dat ik weer een aantal maanden extreme hartoverslagen heb met een hele rits overslagen achter elkaar. Ik wilde toch weer doorgestuurd worden naar de cardioloog. Dus in Maart 2005 ben ik weer in het ziekenhuis geweest de zelfde onderzoeken gehad alleen bij een andere cardioloog. En weer geen extreme klachten. Daar baalde ik weer van! Maar weer zei de cardioloog dat ik er 120 mee word. Ik wil de cardioloog wel geloven maar omdat ik steeds bij een onderzoek geen extreme klachten heb ben ik bang dat hij niet weet wat ik precies voel en bedoel met het extreem overslaan dus een hele rits achter elkaar..
Ik heb wel medichijnen gekregen zoals selokeen alleen die helpen niet ik krijg daar juist een te lage hartslag van. En ik mag die van de 2e cardioloog niet meer slikken.Herkent iemand dit probleem?? Wie heeft ook wel eens een hele rits overslagen achter elkaar dan net als een fladder aan voelt? Ik heb het op alle momenten van de dag of ik nou sport of zit. Maar meestal heb ik het als ik lekker zit. Zou je er met alchol wel een hartstilstand van krijgen? Want volgens mijn dokter kan ik gewoon alles doen want het is niet gevaarlijk. Maar dat is heel moeilijk te geloven omdat ik er zo veel last van heb. Wie o wie kent dit zelfde probleem??
anoniem
GastBerichtGeplaatst: 04-05-2005 20:10 Reageer met quote

Heel veel mensen hebben dit zelfde probleem!!!! Dat fladderen komt mij heel bekend voor, soms voelt het ook als een luchtbel die niet weg kan. Het heeft niets met een hartstilstand te maken en je kans er op is ook niet vergroot. Lees eens op de site van de cleveland clinic. Amerikaanse site met zeer deskundig commentaar, overslaan heet overigens PVC of PAC (premature ventricular complex).
Gast
BerichtGeplaatst: 04-05-2005 21:52 Reageer met quote

anoniem schreef:
Heel veel mensen hebben dit zelfde probleem!!!! Dat fladderen komt mij heel bekend voor, soms voelt het ook als een luchtbel die niet weg kan. Het heeft niets met een hartstilstand te maken en je kans er op is ook niet vergroot. Lees eens op de site van de cleveland clinic. Amerikaanse site met zeer deskundig commentaar, overslaan heet overigens PVC of PAC (premature ventricular complex).


Hallo,

Bedankt voor je reactie ik zal even een blik werpen op de amerikaanse site. In de hoop dat mijn angst minder wordt. Even een vraag over het fladderen ik ervaar het als een hele rits overslagen achter elkaar en ik wordt erg benauwd van en het is een vervelend gevoel het houd meestal weer op als ik enorm ga hoesten en bewegen duurt meestal maar een paar seconde. Heb jij ook dat fladderen en zo ja, hoe vaak heb jij het per dag? Ik heb het zelf wel 1 keer in de week maar ook wel eens de hele dag door voorral als ik moe ben. En het overslaan van 1 keer heb ik ook altijd de hele dag door de ene keer wel iets minder dan de andere dag maar ik heb er zoiezo elke dag last van. Heb jij er ook zo veel last van dan en kan dat dan echt geen kwaat?
henny
GastBerichtGeplaatst: 05-05-2005 9:56 Reageer met quote

goede morgen henny.ik heb het zelfde als jou,ik word er angstig van maar ik moet er mee naar de huis arts heb er nooit geen last van gehad sindseen maand gaat mijn hart op hol.bij alles wat ik doe er is ook een ecg gemaakt maar dat was wel goed.ik begrijp niet waar het aan ligt.ik kan me voor stellen dat je er mee zit het gaat mij net zo.grt hennie
Gast
BerichtGeplaatst: 06-05-2005 14:13 Reageer met quote

Ik herken een hoop van de reacties hier. Ik heb soms tien of meer extrasystolen per minuut. Ik ben vele malen naar mijn huisarts geweest en ook 1 x naar de cardioloog en 24 uur een holter gedragen, net als de meeste anderen hier heb ik op die momenten natuurlijk net geen last en wordt ik naar huis gestuurd met het is allemaal ongevaarlijk.
Ik heb overigens wel propanolol meegekregen om te slikken.
het meeste last heb ik in rust als ik naar bed ga, dit levert angst gevoelens bij mij op die de extrasystolen op zijn beurt weer erger maken.
Gast
BerichtGeplaatst: 06-05-2005 18:25 Reageer met quote

Hallo,

Ik ben toevallig vandaag weer naar de huisarts geweest en weer ben ik gerust gesteld.
Ik heb een hele goede uitleg gekregen oner het fladderen en het overslaan. overigens bedoel ik met het fladderen een hele rits overslagen achter elkaar. Volgens mijn huisarts zijn deze klachten ongevaarlijk. Of je nu zit of sport kan echt geen kwaat zei hij. Ik denk dat ik me er nu bij ga neerleggen dat het echt geen kwaat kan hoe moeilijk dat ook is. Want het blijft angstig.....Maar je gaat er niet dood aan!!!
anoniem
GastBerichtGeplaatst: 11-05-2005 14:44 Reageer met quote

Ben na bezoek aan de huisarts doorverwezen naar de cardioloog voor hetzelfde probleem. Ik ben nu '44 en heb nooit tevoren last gehad. Nu soms een hele dag. Het is begonnen op de fiets. Nu heb ik inderdaad in rust ook veel last. Tevens raak ik er slecht van in slaap. Wanneer ik 'nachts wakker wordt is dit een heus probleem. Ook mij werd verteld dat er in sommige gevallen medicatie gegeven wordt maar liever niet daar deze bijwerkingen kan hebben.
Ik vraag mij af of er iemand onder jullie is die hiervan precies ook last in het hoofd heeft. Ik heb namelijk ongeveer gelijktijdig bij de minste opschudding ook last van een kloppend gevoel in mijn hoofd .
Farid
GastBerichtGeplaatst: 12-05-2005 23:36 Reageer met quote

Al sinds Oktober 1987 -toen was ik 21 en mijn wereld stortte in mekaar- last van extra-systolen (supraventriculair), in min of meerdere mate, onlangs weer verslechterd, wellicht o.a. door maagreflux en stress.

Wat ik op die 18 jaar *VOOR MEZELF* heb geleerd :

- als het heel erg wordt (teveel overslagen na elkaar en chaotisch ritme) : borstkas "openzetten" en wachten tot het overgaat/verbetert, het hart "plaats" geven in de borstkas. Automatisch voelt men minder de overslagen, wat meestal het begin is om uit de vicieuze cirkel te geraken : angst -> overslagen -> meer angst -> meer overslagen, enz...

- maag in de gaten houden -> meeste extrasystolen komen na het eten : de maaginhoud vergroot, de maag drukt tegen het hart doorheen het middenrif en (terzelfdertijd) daalt de bloeddruk omdat er bloed naar de maag vloeit voor de vertering, wat voor nog meer extrasystolen zorgt. Traag eten, goed kauwen, Rennie e.d.m. slikken als maag te opgeblazen is.

- sport helpt -> minder tot geen extra's tijdens het joggen/fietsen en een goed gevoel achteraf -> ook al tikt het klokje niet zoals het hoort, de hartspier wordt dan toch getraind, dit geeft een klein beetje vertrouwen terug, cfr. cirkel doorbreken.

- magnesium helpt -> als voedingssupplement : enerzijds omdat het een invloed heeft op de geleiding rond het hart en anderzijds omdat het "ontstressend" werkt -> zorgt voor meer resistentie bij vermoeidheid, altijd meegenomen om het ritme te stabiliseren.

- zuurstof helpt -> zelfs een (niet te warme !) douche waarbij O2 (en een beetje ozon) vrijkomt kan wat verlichting brengen. Wandeling in bergen ook, maar niet evident in Belgiƫ Wink

- verkoudheden,etc... hebben een negatieve invloed -> verhoging van het aantal overslagen, soms drastisch.

- koffie/alcohol/... zijn per definitie in se niet bevorderend, maar stress is nog veel slechter. Als je met mate deze producten consumeert en ze verlagen je stress (en verhogen je vertrouwen) kan de eindbalans positief zijn.

- "de commandant zit van boven" zij mijn grootvader wijlen. Hij had last van arrythmie sinds zijn eerste hartaanval op zijn 50ste en heeft ons bijna een jaar geleden verlaten na zijn derde hartaanval. Hij was toen 93.5 jaar en heeft die laatste "stoot" zelf veroorzaakt door "de commandant" te tarten -> zich overmate opgewonden met het bekende gevolg. Les : relaxatie, yoga, zen,... helpen, ook en vooral bij acute problemen.

- wat ik nog moet proberen :

1. medicatie, maar als ik hier rondkijk denk ik dat ik nog wat ga wachten Wink

2. Raki, 1 "glas" per dag, zijnde 1/3 glas met 2/3 water. Anijs werkt in op de maag en zou dus inderdaad onrechtsreeks bevorderend kunnen zijn. Deze volkswijsheid komt uit Turkije, wait and see, zal in ieder geval aangenamer zijn dan 1. Heb dit onlangs vernomen, neem dit met een korrel zout a.u.b., staat op mijn "to try" lijst.

3. (pyscho)analyse : meer uit curiosa om te zien of het "de commandant" kan in bedwang houden.

Tot zover de synthese, hopelijk tot over 18 jaar !
Gast
BerichtGeplaatst: 13-05-2005 10:15 Reageer met quote

Re: anoniem Geplaatst: 11-05-2005 14:44

Ik heb vaak een drukkend gevoel in mijn hoofd op de aderen die aan de zijkant van mijn hoofd zitten als ik erg veel last heb. Misschien een gevolg van hoge bloeddruk?

Mijn huisarts verwijst alles door naar het rijk der fabelen, omdat ik er verder goed en gezond uitzie gelooft hij me niet. Een andere huisarts wil me niet omdat ze in dezelfde wijk elkaars patienten niet overnemen. Ik begin een beetje ten einde raad te raken
anoniem
GastBerichtGeplaatst: 17-05-2005 12:01 Reageer met quote

Hallo,

Ik ben 22 en ik heb z`n 4 a 5 jaar last van hartoverslagen. Ik ben 2 x naar het ziekenhuis geweest en ik heb een holter kastje om gekregen. De ene keer 2 dagen toen had ik er een beetje last van en de 2e keer toen had ik er eigenlijk helemaal geen last van . Volgens de cardioloog kan het echt geen kwaad. Hij zegt met mate je ouder wordt neemt het af. En dat hij er geld op in durft te leggen dat ik om die reden geen hartstilstand krijg. Maar toch blijf ik verschrikkelijk bang ik denk dan weet hij welk hoe erg het is!! want op de momenten dat ik een holter droeg had ik geen last. Ik zal eens vertellen hoe ik het ervaar soms voel ik hem heel lichtjes overslaan en dan stoor ik me er niet aan maar ik heb ook momenten dat ik zeg maar 4 a 5 keer overslaat en dan ga ik extra bewegen of hoesten om het zeg maar weer gang te krijgen. soms heb ik ook het gevoel dat ie dreigt stil te staan mijn hart heeft dan een lange pauze van 2 seconde en dan gaat ie weer verder kloppen. echt een eng en benauwd rot gevoel soms wordt ik er echt helemaal naar van. En als ik erg moe ben of griep of zo dan heb ik heel veel last van hartoverslagen. Op dit moment heb ik er erg veel last van en daar bedoel ik mee 20 x op een hele dag slaat ie wel een keer over! En vooral de extreme overslagen van een hele rits achter elkaar lijkt alsof mijn hart ( fladdert ) 5 a 6 overslagen achter elkaar en die lange pauzes die mijn hart wel eens geeft dat is helemaal eng. Maar volgens heleboel huisartsen en cardiologen kan het geen kwaad ik ben namelijk meerdere malen naar de spoedeisende hulp gebracht en daar zeggen zij ook dat het geen kwaad kan. Wie heeft deze klachten ook zoals ik het ervaar? Ik ben namelijk zo verschrikkelijk bang voor een hartstilstand.

Gr. Car.
haasje
GastBerichtGeplaatst: 18-05-2005 19:25 Reageer met quote

Ik heb het op mijn 21e gekregen na een wat stresserige periode. Ik kreeg dan ook een onregelmatige hartslag en voelde mijn hart even stoppen en dan weer extra hard pompen. Hoe en wanneer het is weggegaan weet ik ook niet meer. Heb destijds een hartfilmpje laten maken maar was niets te zien. Voor zover is mijn bloeddruk, zuurstof gehalt en hartslag normaal.

Wat niet normaal is dat ik het drie maanden geleden weer kreeg (wel stress, maar wanneer heb je dat niet)en terwijl het weg was nu ook weer. Het begint bij mij met een periode van een sterk versnelde hartslag en daarna krijg ik de extra slagen. Eerst milder dan steeds vaker, harder en vervelender.

Kijk dat er meer mensen dit hebben is fijn om te horen, maar ik hoor liever tips wat andere mensen eraan doen wat helpt. Medicijnen lijkt me niet te hoven. Moet ik de stress uit de weg gaan (kan het me nie permitteren met mijn baan en relatieprobleempjes) me leren te ontspannen of is er een techniek of andere manier voor. Heb geen zin om weer savonds in bed te liggen in angst. Ook ik hoorde nl dat het geen kwaad kan en dat ik tabak, alcohol ed moest vermijden. Twee flesjes bier hielpen echter wel gister maja... voor hetzelfde geval ging het ook goed zonder...

Graag tips zoals de borstkas openzetten? wat bedoel je? ... help ons!

ps zijn er nou geen doktoren die wat kunnen adviseren, kan nooit goed zijn voor je hart op den duur...

mzzl
Maarten
ArtsBerichtGeplaatst: 18-05-2005 23:22 Reageer met quote

haasje schreef:
ps zijn er nou geen doktoren die wat kunnen adviseren, kan nooit goed zijn voor je hart op den duur...

Doktoren kunnen pas iets adviseren als ze een diagnose weten, anders kunnen ze er niets mee. Ditzelfde geld voor schadelijkheid: als je niet weet wat het is kan je ook niet zeggen of het schadelijk is.

En stel nou dat iemaand zegt van: "Ik heb VESSEN en ben daar erg bang voor." Dan kunnen we nog niets anders zeggen dan Leer het accepteren, wen er maar aan, want advizen als weinig alcohol, koffie en andere stimulerende middelen heeft die persoon al gehoord (als het goed is) van degene die de diagnose gesteld heeft.
Caro
GastBerichtGeplaatst: 19-05-2005 12:19 Reageer met quote

haasje schreef:
Ik heb het op mijn 21e gekregen na een wat stresserige periode. Ik kreeg dan ook een onregelmatige hartslag en voelde mijn hart even stoppen en dan weer extra hard pompen. Hoe en wanneer het is weggegaan weet ik ook niet meer. Heb destijds een hartfilmpje laten maken maar was niets te zien. Voor zover is mijn bloeddruk, zuurstof gehalt en hartslag normaal.

Wat niet normaal is dat ik het drie maanden geleden weer kreeg (wel stress, maar wanneer heb je dat niet)en terwijl het weg was nu ook weer. Het begint bij mij met een periode van een sterk versnelde hartslag en daarna krijg ik de extra slagen. Eerst milder dan steeds vaker, harder en vervelender.

Kijk dat er meer mensen dit hebben is fijn om te horen, maar ik hoor liever tips wat andere mensen eraan doen wat helpt. Medicijnen lijkt me niet te hoven. Moet ik de stress uit de weg gaan (kan het me nie permitteren met mijn baan en relatieprobleempjes) me leren te ontspannen of is er een techniek of andere manier voor. Heb geen zin om weer savonds in bed te liggen in angst. Ook ik hoorde nl dat het geen kwaad kan en dat ik tabak, alcohol ed moest vermijden. Twee flesjes bier hielpen echter wel gister maja... voor hetzelfde geval ging het ook goed zonder...

Graag tips zoals de borstkas openzetten? wat bedoel je? ... help ons!

ps zijn er nou geen doktoren die wat kunnen adviseren, kan nooit goed zijn voor je hart op den duur...

mzzlHoi,

mag jij van de dokter helemaal geen alcohol drinken en roken omdat dat gevaarlijk is? Volgens mijn huisarts mag het wel want het kan geen kwaat het kan alleen wat erger worden de hartoverslagen. En ik heb ook dat mijn hart er ongeveer 2 seconde mee stop en dat weer met een flinke boem verder klopt heb jij ook wel eens dat ie een hele rits achter elkaar overslaat? Een echte tip heb ik helaas niet!! Heeft iemand anders die misschien?
Gaele
BerichtGeplaatst: 19-05-2005 22:03 Reageer met quote

Caro schreef:
haasje schreef:
Ik heb het op mijn 21e gekregen na een wat stresserige periode. Ik kreeg dan ook een onregelmatige hartslag en voelde mijn hart even stoppen en dan weer extra hard pompen. Hoe en wanneer het is weggegaan weet ik ook niet meer. Heb destijds een hartfilmpje laten maken maar was niets te zien. Voor zover is mijn bloeddruk, zuurstof gehalt en hartslag normaal.

Wat niet normaal is dat ik het drie maanden geleden weer kreeg (wel stress, maar wanneer heb je dat niet)en terwijl het weg was nu ook weer. Het begint bij mij met een periode van een sterk versnelde hartslag en daarna krijg ik de extra slagen. Eerst milder dan steeds vaker, harder en vervelender.

Kijk dat er meer mensen dit hebben is fijn om te horen, maar ik hoor liever tips wat andere mensen eraan doen wat helpt. Medicijnen lijkt me niet te hoven. Moet ik de stress uit de weg gaan (kan het me nie permitteren met mijn baan en relatieprobleempjes) me leren te ontspannen of is er een techniek of andere manier voor. Heb geen zin om weer savonds in bed te liggen in angst. Ook ik hoorde nl dat het geen kwaad kan en dat ik tabak, alcohol ed moest vermijden. Twee flesjes bier hielpen echter wel gister maja... voor hetzelfde geval ging het ook goed zonder...

Graag tips zoals de borstkas openzetten? wat bedoel je? ... help ons!

ps zijn er nou geen doktoren die wat kunnen adviseren, kan nooit goed zijn voor je hart op den duur...

mzzlHoi,

mag jij van de dokter helemaal geen alcohol drinken en roken omdat dat gevaarlijk is? Volgens mijn huisarts mag het wel want het kan geen kwaat het kan alleen wat erger worden de hartoverslagen. En ik heb ook dat mijn hart er ongeveer 2 seconde mee stop en dat weer met een flinke boem verder klopt heb jij ook wel eens dat ie een hele rits achter elkaar overslaat? Een echte tip heb ik helaas niet!! Heeft iemand anders die misschien?


Hier het zelfde heb ik ook vaak dat het 2 seconden stopt en dan met een krachtige boem weer verder gaat (hoe heet dat dan?????)
Gast
BerichtGeplaatst: 20-05-2005 14:57 Reageer met quote

Gaele schreef:
Hier het zelfde heb ik ook vaak dat het 2 seconden stopt en dan met een krachtige boem weer verder gaat (hoe heet dat dan?????)


Ik heb geen idee hoe dat heet als je hart ff 2 seconde stopt en daarna boem weer verder klopt. ik weet alleen dat het echt geen prettig gevoel is. Heb jij ook dat je hart een hele rits achter elkaar overslaat?
Index > Hart- en vaatziekten > hartoverslag
Pagina 1 van 315  

1, 2, 3 ... 313, 314, 315  Volgende

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring