Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Interne ziekten & Infectieziekten > weer die buikpijn en lage rugpijn
Auteur Onderwerp: weer die buikpijn en lage rugpijn
nicky2
GastBerichtGeplaatst: 12-07-2006 17:29 Reageer met quote

Ik heb al eerder geschreven.
Maar de afgelopen 3 weken nergens last van...
Sinds gisteren herken ik dezelfde buikpijn die ik 3 weken niet heb gehad en daarvoor 3 maanden wel.
Je wordt er wel weer onzeker van.
Ontlasting normaal, maar weer buikpijn en onderrugpijn.
Herkent iemand dit.?
Ben ook sneller moe, en soms misselijk.
Moet maandag naar de darm maag en leverspecialist
Klaartje
GastBerichtGeplaatst: 02-08-2006 14:40 Reageer met quote

Hi Nicky2,
Ik heb sinds 9 weken op en af ook dezelfde klachten; buik rechtsonder uitstraling lies en rechterbeen en soms ook onderrug. Het gaat op en af soms is het een aantal dagen weg maar dan komt het weer terug. Ik ga momenteel door de hele medische molen door een afspraak bij de maag-darm-lever specialist; Het bloedonderzoek liet iets verhoogde bezinking en iets teveel lymfocyten zien ; de rest normaal; ik heb ook al een CT scan van mijn buik gehad en een colonscopie ... weinig afwijkends gevonden(geen galstenen, nierstenen, abcessen van bv blindedarm, tumoren en grote cysten)wel merkte de radioloog nav CT scan op dat ik een onrustig beeld in mijn SI gewricht had (helemaal onderaan in je rug je heiligbeen). Ik heb al jaren een vorm van reuma aan alle aanhechtingen van pezen en spieren. Ik ga morgen nog naar de gynaecoloog en dan wordt er weer bloed geprikt voor CRP en lymfocyten)volgende week heb ik een afspraak bij de reumatoloog. Ben benieuwd of deze afspraken wat opleveren. Ik hou je op de hoogte
luna35
GastBerichtGeplaatst: 19-08-2006 0:14 Reageer met quote

Ook ik heb nu al maanden last van mn onderbuik doortrekkend naar mn onderrug. Moedeloos word ik er van. T begon met een paar blaasontstekingen. Mn urine is nu echter schoon dus daar ligt t niet aan. Bij de gynaecoloog geweest, colonoscopy gehad, echo gehad, buikfoto en bloedonderzoek gehad maar tot nu toe lijkt er niks uit te komen. Maandag weer een gesprek bij de internist en 30 augustus naar de uroloog. Heb vroeger nierstenen gehad maar dat is nu volgens alle uitslagen niet het geval. Ik leef dus helemaal mee met de anderen die dit probleem ook hebben. Ik slik me suf aan de pijnstillers en naast mn werk doe ik niet veel meer, want, hoe meer ik doe, hoe meer pijn. Achter de pc zitten lijkt ook het een en ander te verdrukken onderin mn buik, geen goed standje dus. Ik vind t ook een hele vervelende plek om al die onderzoeken te hebben. Hup, slang in je kont, eendebek in je vagina en straks camera in de plasbuis.. Alsof je daar op zit te wachten. Nee, gelukkiger word je er niet op.. Net besloten om moeder te gaan worden, wordt er op deze manier een stokje voor gestoken.. Maargoed, t is afwachten en hopen op t beste... Succes allemaal!
VeertjeBrab
BerichtGeplaatst: 24-08-2006 14:52 Reageer met quote

Enkele jaren geleden ben ik van een bezoekje bij de huisarts meteen doorgegaan naar de spoedeisende hulp. Klachten waren pijn rechts in de onderbuik, hoge koorts en alle met koorts aanverwante klachten. Direct opgenomen en veel vocht en 2 verschillende soorten antibiotica toegediend gekregen met de opmerking dat de volgende dag een kijkoperatie uitgevoerd zou worden. De volgende ochtend was mijn buikpijn verdwenen en de koorts flink gedaald. De antibioticakuur is meteen stopgezet (achteraf betwijfel ik of dit verstandig was)

Nu een paar jaar later:
Vorige maand ben ik ineens plotseling heel ziek geworden: zware keelontsteking met koorts tot 39,5 graden. Kreeg direct een antibioticakuur en zou hierna geleidelijk weer opknappen. De week erna voelde ik me inderdaad beter, maar de maandag daarop begon de ellende weer, maar nu met koorts en pijn in mijn darmen. De huisarts dacht dat het van de kuur kwam, adviseerde yakult of activa te drinken en dus liever weer af te wachten. Wel even bloedonderzoekje op bezinksel.
Een dag later werd ik gebeld, dat ik uitgebreider onderzoek moest ondergaan. De week erna was de uitslag bekend: de streptokokken die de keelontsteking had veroorzaakt waren weg en een aantal lichaamsfuncties waren normaal.
Toch voor de zekerheid nog een onderzoek naar bezinksel. De dag erna werd ik gebeld door de huisarts dat het bezinksel was gestegen (tov de week ervoor) van 46 naar 57 en dat ik meteen met een nieuwe antibioticakuur moest beginnen, omdat de streptokokken (maar die waren toch weg?) op andere plaatsen in het lichaam een hoop schade konden veroorzaken. Advies bij toenemende klachten of koorts direct contact opnemen met de huisarts.
Nu is deze kuur bijna afgelopen, maar heb ik sinds gisteravond weer hoge koorts en pijn rechts in de onderbuik. Ook heb ik weer last van zeer vermoeide tot pijnlijke benen. ??!!
Vanochtend dus naar de huisarts geweest, die er "ook niets van begrijpt" en het nog een dag wil aankijken. Uit ochtendurine (die vanochtend wel oranje leek) zal hij dan morgen bepalen wat er verder moet gebeuren.
Heb aangegeven dat ik me nu toch wel zorgen maak:
2 antibioticakuren in 3 weken en tot 3 keer terugkerende koorts, waarbij de laatste 2 keer met darmklachten voornamelijk rechts onderin mijn buik..

Dat met het in de uit verleden vage klachten in mijn rechteronderbuik met koorts vind ik maar raar.
Onzekerheid is echt vreselijk, maar ik kan niets anders dan afwachten wat het volgende onderzoek (niet) oplevert.

Iemand soortgelijke ervaringen of ide├źn waar het vandaan kan komen? Heb al gezocht op darmklachten en alle voorkomende aandoeningen, maar dat is zo'n wir-war. Het rare vind ik de pijn in de rechteronderbuik, de onderrug en benen die steeds aanweziger wordt.


Sorry dat het zo'n lang verhaal is, maar dan hoeven niet vragen over en weer te worden gesteld over de bijzonderheden die er al dan niet vermeld zijn. Natuurlijk sta ik open vragen te beantwoorden.
Bij voorbaat dank voor een serieuse reactie.
hinke
GastBerichtGeplaatst: 26-08-2006 11:31 Reageer met quote

Heel erg bekend allemaal! Ik heb precies hetzelfde (behalve pijn in mijn rug) volgende week volgt nog een c t-scan. Wie weet wat de meerwaarde is daarvan boven een kijkoperatie? Want die heb ik al hgehad, evenals een coloscopie.
Ik wacht af maar ben blij dat ik net de enige ben met dit soort klachten!
Petra
VeertjeBrab
BerichtGeplaatst: 14-09-2006 17:09 Reageer met quote

Nou even een update van mijn zijde:
Het weekend na het posten van mijn reactie ben ik erg ziek geworden. Weer hoge koorts en de bekende klachten. Dinsdag naar de huisarts gegaan. Die is ff heel boos geworden op de arts die mij de vrijdag ervoor WEER een antibioticakuur had meegegeven en naar huis had gestuurd. Dat was dan de 3e kuur in een maand en nog minder resultaat: verhoging van de koorts ..
Heb inmiddels een week in het ziekenhuis gelegen, waarbij de internist het ook wel eens wijs vond me van top tot teen (voornamelijk buik dus) eens helemaal te onderzoeken en acuut te stoppen met de antibiotica!
Diezelfde dag hoop bloed, urine en ontlasting afgestaan. Een chirurg aan bed gehad, maar die had mijn dossier niet gelezen, want hij schreef weer antibiotica (nr 4) voor!!
De dagen erna onderzoeken door gyneacoloog en internist, bloed rectaal onderzoek en een CT-scan.

Het blijkt dat ik darmontstekingen heb. Hiervan is wat weggenomen en wordt onderzocht op de ziekte van Crohn. Afgelopen maandag ben ik om de uitslag geweest, maar omdat ik ziek ben geworden met een keelontsteking, er een agressieve streptokok heeft huisgehouden en ik vervolgens 3 keer antibiotica heb gehad, wil de arts me nog geen stempel opplakken... gelukkig! De rest van alle onderzoeken wees niets (ernstigs) uit..
Over 2 weken wordt er dus een colonscopie gedaan, waarna ik een of 2 weken later weet of het de ziekte van Crohn of iets vergelijkbaars; of dat het (hopelijk) ontstekingen zijn die veroorzaakt waren door de agressieve streptokokken-bacterie en/of in combinatie met de hoeveelheid antibiotica...

De volgende keer neem ik niet een 3e keer genoegen met een kuurtje (waar ik het nu al niet mee eens was, maar door de stelligheid van de huisarts overtuigd werd dit nog eens te gebruiken).
Dan zal ik bij de vervangend huisarts die ik nu trof en me direct doorverwees naar de Spoedeisende Hulp meteen een doorverwijzing vragen/eisen..

Mensen wacht niet te lang met naar huisarts of ziekenhuis te stappen. Hoe mondiger je bent hoe meer je bereikt en hoe korter je ziek kan zijn.
Nu ben ik weer aan de slag aan het gaan en maak ik me minder zorgen dan met een antibioticakuurtje en afwachten..
Succes!
u282015
GastBerichtGeplaatst: 24-09-2006 20:05 Reageer met quote

Hey
Ik heb ook die stekende lage buikpijn en lage rugpijn.
Heb ook op 29 sept 06 een afspraak voor n colonscopie.
Heb vorig jaar in april 5d in het ziekenhuis gelegen met echte accute buikpijn. Huisdokter dacht eerst dat het stenen konden zijn. Pas de 5de dag wisten ze wat ik had, zeer zwaar buikvliesontsteking en zwaar baarmoederontsteking (toen wist ik goe waar wat zat), en ze hebben 3 goedaardige polipen verwijdert.
Sindsdien ben ik eigenlijk nooit meer op en top geweest, regelmatig last van buik en rugpijn. Heb dan maar besloten om me ns laten na te kijken.
Had zelf al wat gelezen op internet maar kom regelmatig uit op darmkanker en heb nu toch echt wel bang gekregen. Zeker met 2 kindjes, ik zou toch nog wat willen blijven.
Naar het schijnt kunnen goedaardige poliepen uitgroeien naar kwaadaardige gezwellen tussen de 5 en 10j.
K zie er echt tegen op om n colonspopie te laten doen. Niemand gaat graag met zijn achterste bloot liggen he.
Heeft er iemand dit al laten doen? Viel dit mee (ik bedoel nu nie dat je meteen n ander afspraak gaat maken, maar allee ja, ze doen dan ook niks anders maar is toch raar he). Hoe lang moet je dan in t ziekenhuis blijven? En heb gehoord dat je heel wat moet drinken van iets. Alvast succes aan iedereen hierboven he. En als je me wat gerust kan stellen doe dat aub. Ben 33 en mama van 2 maar ben zeer negatief ingesteld.
Was van de week al aan het denken dat ik ingeval van mijn kleerkast zou leegmaken (dan moet mijn ventje het niet doen als ik er niet meer ben). Ben eigenlijk niet vlug optimistisch. Grtjs Jenny
VeertjeBrab
BerichtGeplaatst: 25-09-2006 17:15 Reageer met quote

Hoi Jenny

Hopelijk vat je het niet verkeerd op hoor (dat heb je met schrijven en internet) maar maak je niet te druk!
Ten eerste heb je daar zelf niets aan, aan die stress.
Ten tweede merkt je omgeving misschien je overbezorgdheid en negativiteit, waardoor deze invloed op gevoelige personen (kinderen?) angst brengt. Je omgeving mag natuurlijk best weten dat je je zorgen maakt, want dat is logisch, maar voorkom een grafstemming in huis... Ik wil je met deze directe woorden natuurlijk niets opspelden, maar hopelijk begrijp je dat ik het goed bedoel:
Spreek je bezorgdheid uit bij de arts. Vraag zoveel info als je nodig hebt, blijf vragen zolang het niet duidelijk is. Kom voor jezelf op, dan zal je twijfel en bezorgdheid afnemen.
Het kan natuurlijk altijd tegenvallen. Daar moet je wel rekening mee houden, maar niet meteen op rekenen!
Denk goed na over alle mogelijkheden en bespreek het met je evt. partner of artsen.
Ik heb afgelopen week gewoon het ziekenhuis gebeld en gezegd dat ik een vraag aan de arts had nav de laatste afspraak. Diezelfde dag kon ik hem stellen. Maak desnoods een tussenafspraak of laat je (gezien het kort-dag is totaan je onderzoek) informeren door de assistenten van de interne- of functie- afdeling.
Mijn onderzoek is bijv een dag verzet, dus vandaag nog eens gaan bellen of het wel mijn eigen arts zou zijn, of ik de laxeermiddelen daarom eerder moet gaan drinken etc etc.
Ja laxeermiddel moet je gaan drinken. In mijn geval de middag ervoor beginnen. Dan niets meer eten behalve de ochtend voor het onderzoek droge beschuit en thee en een pilletje wat ik heb meegekregen. Anderhalf uur voor het onderzoek moet ik opgenomen worden op de dagafdeling. Dezelfde dag (ongeveer na enkele uren, als je weer bij bent en het goed gaat) mag je weer naar huis.

Deze info hoor je al gehad te hebben. Zo niet, laat je informeren!

Hopelijk ben ik niet te confronterend! Maar je zorgen maken, wordt je meestal niet beter van! Reeel blijven en alle opties openhouden, slecht nieuws kan inderdaad. Reken er niet op maar hou er rekening mee is mijn houding. Laat je voldoende informeren en spreek je bezorgdheid uit!

Sterkte en succes.
monique jans
GastBerichtGeplaatst: 05-10-2006 11:35 Reageer met quote

Hallo allemaal
Ook ik had al een hele tijd vage klachten, blaasproblemen etc
Afgelopen weekend in duitsland en s,nacht verschrikkelijke pijn, naar het ziekenhuis en dus in duitse handen. Om een lang verhaal kort te maken, de artsen hebben alles onderzocht in twee dagen wat ze konden onderzoeken en de uitslag was nierstenen. Wat ik er graag mee wilde zeggen is dat het mij keer op keer weer verbaasd hoe de nederlandse artsen om springen met serieuse klachten. Ik voelde mij in duitsland zeer gehoord en ze lieten mij ook niet eerder weer gaan totdat ze alles hadden uitgezocht of uitgesloten. Dikke pluim. Thuis gekomen reageerde mijn huisarts weer erg gemakkelijk en zag het allemaal niet zo als een probleem?
Wacht niet te lang met onderzoeken en sta er op dat er naar gekeken wordt. mvg monique
Momo
GastBerichtGeplaatst: 11-10-2006 15:39 Reageer met quote

Nederlandse artsen zijn goed in het uitschrijven van recepten voor Paracetamol, veel water drinken en het gaat allemaal vanzelf over! En als het niet vanzelf overgaat, dan heb je dikke pech! En als ze weten wat je hebt, dan heb je pech gehad. Want 99 van de 100 gevallen moet je er mee proberen te leven!
nicky2
GastBerichtGeplaatst: 15-10-2006 19:24 Reageer met quote

Ja hier ikke weer. De conclusie van het ziekenhuis was PDS, prikkelbaar darmsyndroom.
Nu heb ik 2 en een halve maand geen last meer gehad. Maar nu sinds een week weer hetzelfde: in mijn onderbuik buikpijn, ook net alsof je ongesteld moet worden.
Daarbij ook hoofdpijn, had ik vorige keer niet...
Ontlasting is goed, geen afscheiding, alleen die mega buikpijn...Vind de conclusie PDS erg snel getrokken, na darmonderzoek, dmw bariumpap, echo binnen en buitenwaards..
TOen conclusie PDS
anoniem8
GastBerichtGeplaatst: 19-10-2006 19:25 Reageer met quote

bij mij is de conclusie PDS geconstateerd op enkel het voelen aan de buik. Mijn huisarts vond dat voldoende. Ik ben het er ook niet mee eens maar komt erg vaak voor. Je hebt iig een paar onderzoeken gehad, dan weet je zeker dat het geen poliepen, ontstekingen e.d. zijn.
succes
nicky2
GastBerichtGeplaatst: 20-10-2006 17:04 Reageer met quote

Ja ik heb dan wel bloedonderzoek inwendige echo en uitwendige echo gehad, plus een scan met bariumpap,maar mijn gynaecoloog begon bijna te stuiteren toen ze hoorde dat ik de stempel van PDS had gekregen.
VOlgens haar doen ze dat altijd als ze het niet meer weten.
Ondertussen zitik weer iedere dag met die buikpijn, alsof ik ongesteld moet worden.
Onderin mijn buik....
Weet niet meer wat ik moet doen, omdat het 2 en een halve maand weg was.
En bij mijn laatste onderzoek had ik het ook niet meer dus hebben we het er toen bij gelaten.....
ikke999
GastBerichtGeplaatst: 01-11-2006 20:33 Reageer met quote

ik heb wel een beetje het zelfde soort verhaal...
het begon 2 maanden geleden met blaasontsteking voor de zoveelste keer dit jaar... maar hij wilde niet over gaan.. .dus nog maar een kuur... en nog steeds klachten hup daar gaat de 3e kuur. hartstikke vervelend want ik heb altijd superveel last van bijwerkingen. nou nu heb ik nog steeds alle klachten, lage rugpijn, buikpijn, steken in mn zij, pijn uitstralend naar mn benen, enorme moeheid en nauwelijks eetlust. bloed en urine is gecontroleerd, foto's gemaakt, echoscopie gehad, cystoscopie gehad en uroflowmetrie. nu heeft de uroloog me doorverwezen naar een bekkenbodemfysiotherapeut. ik wil dit best proberen, maar er gaat bij mij dus echt niet in dat ik geen honger meer heb en overmatig moe ben omdat er een paar spieren niet goed werken. daarbij gaf de uroloog zelf toe dat je er geen rugpijn van kan krijgen. ik vraag me af wat ik nu moet doen, moet ik maar op eigen houtje afspraken gaan maken met internist of gynaecoloog, of 3 maanden afwachten tot de volgende afspraak met uroloog? en ondertussen mn leven op een laag pitje houden.... lekker is dat Sad
jel
GastBerichtGeplaatst: 29-01-2007 10:47 Reageer met quote

het is wel fijn te zien dat ik niet de enige ben maar toch maak ook ik mij erg ongerust. Sinds de geboorte van mijn eerste kindje heb ik lage rugklachten met buikklachten. Daarbij straalt het regelmatig door mijn benen in. Al die jaren ging ik regelmatig naar de fyshio en nu word ik zelfs doorverwezen naar een bekkenspecialiste. Ik heb echter het idee dat ze mij maar eens verder moeten onderzoeken. Het idee dat er iets zou kunnen zijn wat niet op tijd ontdekt wordt met alle gevolgen van dien houd mij behoorlijk bezig.
Ik vraag mij ook af of het een geblokkeerd stressgebied kan zijn?
voorlopig een hoop pijn en onzekerheid
mad
GastBerichtGeplaatst: 14-04-2007 12:02 Reageer met quote

Heb ook steeds vage buikklachten, rechtonder in de buik en lage rugpijn. Komt steeds weer terug en houdt een week of 2 aan. Is nu heviger. Ben bij de gynaecoloog geweest, inwendige echo gehad niets te zien. Uitslag uitstrijkje krijg ik nog. Van de week hevig weer, huisartsenpost zei paracetamol. Ja daaag. Overdag naar huisarts geweest bloed laten prikken krijg daar ook de uitslag van. Die pijn voelt raar stekerig en gaan zitten voelt zwaar. Last van rechterbeen af en toe. Snap er niets van. Misschien ook maar naar een maag/darm specialist toe. Wordt er wel onzeker van. Sommige artsen zeggen meteen stress. Ik ben het behoorlijk zat en moe.
Lindsay
BerichtGeplaatst: 14-04-2007 15:58 Reageer met quote

ik heb ook al jaren zulke vage klachten..
nu na 5 jaar zijn ze er achter dat het toch de ziekte van crohn is Confused
maar zelfs nu weten ze niet wat ze er mee aan moeten , heb net 12 dagen in het ziekenhuis gelegen aan een prednison infuus en zit aan de 23 pillen , niks slaat aan en ik heb me nog nooit zo doodziek gevoeld..
ik raad iedereen aan om achter de artsen hun kont aan te gaan! want ze blijven je van het kastje naar de muur sturen! en wij zitten met de klachten..
ik zit midden in een opleiding en werk full-time , maar op dit moment kan ik niet eens de trap opkomen!
dus denk goed om jullie zelf! en blijf er achter aan gaan!
xxx Lindsay
claris.m
GastBerichtGeplaatst: 22-04-2007 14:33 Reageer met quote

hee nicky.
ik heb precies de zelfde klachten als jij ik heb ook 3 dagen opgenomen in het ziekenhuis gelegen en daaruit bleek dat ik waarschijnlijk een verstopte dikke darm had en ik moest naar fysio(voor mijn rug) en allemaal laxeer middels drinken,eten. maar dat hielp alle maal niets want ik bleef maar die stekende pijn hebben dus ging ik weer terug naar het ziekenhuis om te kijken wat het wel kon zijn de chirurg dacht aan de ziekte crohn. maar ook dat bleek niet zo te zijn. na weer bloed te hebben geprikt en een scan+foto's te heben gemaakt kwamen ze er achter dat ik een spastische dikke darm heb en dat ik de pijn kan minderen door heel veel water te drinken dus als ik jou was zou ik dat maar proberen want het Helpt bij mij heel goed.

Beterschap
Index > Interne ziekten & Infectieziekten > weer die buikpijn en lage rugpijn
Pagina 1 van 1  

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring