Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Diabetes > Suikerspiegel
Auteur Onderwerp: Suikerspiegel
Bloem
GastBerichtGeplaatst: 24-02-2006 16:10 Reageer met quote

PS waarschijnlijk weet je inmiddels wel de normaalwaarden, maar voor de liefhebbers:

Nuchter (zonder DM):4-5.6 mmol
Nuchter (goed gereguleerd met DM): 4-6 mmol

Niet nuchter (zonder DM): 4-6 mmol
Niet nuchter (goed gereguleerd met DM): 4-8

HbA1c (zonder DM): 4-6%
HbA1c(goed gereg. met DM): 4-7%

Bij mij was tot half vorig jaar de HbA1c nog ok (5.8 ), afgelopen januari was ie 7,6% (!) en mijn nuchtere bls 12 (!)

Grtz, Mien

*** Als u zich registreert kan u uw berichten nog wijzigen totdat iemand gereageerd heeft op uw bericht.***
Ciska
BerichtGeplaatst: 24-02-2006 18:37 Reageer met quote

Hoi Bloem,
Inderdaad kwam ik vroeger ook op Myocafe.
Myasthenia Gravis draadje.
Maar omdat ik myastheen syndroom heb (klachten voornamelijk in benen) voelde ik me niet meer thuis daar. Er was voor mij weinig herkenbaars en ik had ook niet het idee dat ik veel voor een ander kon betekenen. Heb ook ME en nu DM, ik schijn dus ook iets te hebben met de letter M Very Happy
Ik herinner me nu ook je problemen (en je moed)zo vlak na het verlies van je kindje. Ik kan me echt wel voorstellen dat deze diagnose nu zoveel bij je wakker maakt Sad sterkte!

Ik kan best wel redelijk lichaams beweging doen, al moet ik er voor zorgen dat ik het goed verdeel. Bij mij is er zeer weinig te doen aan M.Sys. ik moest er dus mee leren omgaan en dat is best wel gelukt.
Ik loop zoveel mogelijk trappen sinds ik weet dat ik DM2 heb, als ik dat goed doseer kom ik goed aan mijn lichaams beweging. omdat ik tussentijds genoeg rust kan nemen.

Ik onthoud heel slecht cijfers, ben beter met woorden Wink ik kan dus niet al dit soort cijfers oplepelen.
Ik ben daar nu ook niet meer zoveel mee bezig. De eerste weken wel hoor, toen zat ik om de haverklap bij mijn schoonzus die DM1 heeft en bij haar kon ik dus bloedsuikers meten. Nu heb ik dat niet meer en denk dat de dokter het wel goed in de gaten zal houden.
Ik ben niet meer zo opstandig als eerst, gelukkig.

Groetjes
Ciska
Bloem
BerichtGeplaatst: 24-02-2006 18:55 Reageer met quote

He, Ciska,

ik dacht al, volgens mij was Ciska degene met een myastheen syndroom, jammer dat je je niet meer thuisvoelde, al post ik zelf ook niet zoveel meer in het myocafe.

Er is nu wel iemand bij gekomen die ook een myastheen syndroom heeft, ik heb haar (Dieuwke)zelf ontmoet, misschien als je haar verhaal eens leest dat je wat herkent?!

Rot dat je ook nog ME erbij hebt?! (ik dacht dat ME meer een diagnose was die je krijgt als ze niets anders kunnen vinden, jij hebt toch ook een myastheen syndroom?) Naja, het doet er ook niet toe, je hebt er vooral last van!

En ja, ik herinner mij jouw berichtjes nog wel na het overlijden van onze dochter, er werd enorm meegeleefd, toch wel fijn!

De cijfers heb ik gespiekt hoor, ik wist ze ook niet helemaal meer uit mijn hoofd, heb het boekkie er maar bij gepakt..

Heb jij zelf geen bls apparaatje gekregen?? Ik kreeg er wel eentje (gratis) van de diabetesvpk, handige stunt van de fabrikant, de strips en naaldjes mag je nl zelf kopen (en die zijn niet goedkoop)..

Maar ja, ik vind het wel fijn om zelf te kunnen testen, hou ik zelf ook een beetje de vinger aan de pols Wink en daar hou ik wel van! Wink

Sterkte met de strijd en groetjes he?
(...)Mien
Ciska
BerichtGeplaatst: 25-02-2006 11:36 Reageer met quote

Hi (..)Mien,
ME of CVS is een op zichzelf staand iets, hoor.
Al word het door sommige dokters niet erkend.Je hebt er buiten de klachten van vermoeidheid, pijn e.d. ook andere dingen bij, zoals vergeetachtigheid, geluidsgevoelig, duizeligheid, etc.

Nee heb geen bls meter, hoeft ik ook niet zo nodig. Ik maak me dan ook niet nerveus over dagelijkse waarden want het zijn de waardes op langere termijn die tellen, dacht ik.
Ik heb dus wél een bloeddrukmeter, omdat ik die wel graag in de gaten houd. Hoe dubbel kan een mens zijn he? Very Happy

greetzz
Ciska
Bloem
BerichtGeplaatst: 25-02-2006 13:11 Reageer met quote

Hoi Ciska,

niet om je bang te praten, maar is er bij jou al eens onderzoek gedaan naar MS (als ik jouw klachten lees denk ik dat jouw klachten ook wel daarbij zouden kunnen passen)?

Ha, een bloeddrukmeter, die heb ik óók, vandaar dat ik weet dat zonder witte jassen in de buurt mijn bloeddruk meestal ok is Wink

Grtzzzzz, Mien
Ciska
BerichtGeplaatst: 26-02-2006 21:24 Reageer met quote

Hoi Mien,
Ik ben opzoek gegaan naar het verhaal van Dieuwke maar ik denk dat ik te ver moet graven, dus ik laat het maar zo, even.

Ik heb in het begin van mijn ziekte een mri-scan gehad, om te zien of ik misschien MS zou hebben, dat was negatief gelukkig.
Ik ben nu al een paar jaar stabiel en zo als het nu is kan ik er wel mee leven. Er zijn spierziektes die heel wat erger zijn dan wat ik heb. Ik ben al die onderzoeken en alle dokters een beetje zat, eerlijk gezegd.
Steeds als ik denk dat er even niets aan de hand is komt er weer wat anders. Nu dus weer die DM en als die blijft zoals ie nu is, ach.. we zien wel Smile

groetjes Ciska
Bloem
BerichtGeplaatst: 26-02-2006 21:54 Reageer met quote

Hoi Ciska,

ik zie dat Dieuwke haar verhaal ook nogal verdeeld over allerlei items staat, dus dat is inderdaad een beetje moeilijk zoeken.

Ik herken jouw "doktersmoeheid" wel, ik heb er bij tijden ook flink tabak van (hou helemaal niet van doktersbezoek, kom alleen de laatste tijd TE vaak bij de witte jassenbrigade Wink )

Heerlijk om soms even helemaal niets te moeten/hoeven!

Groetjes, Mien
santa
GastBerichtGeplaatst: 01-03-2006 16:00 Reageer met quote

wie kan mij vertellen of de suikerspiegel ook met de stofwisseling te maken heeft. Door chroom te slikken kan je je suikerspiegel laag houden, je krijgt geen behoefte aan zoetigheid. Maar als je suikerspiegel laag gehouden wordt, gaat dan de stofwisselling langzamer werken????
Ciska
BerichtGeplaatst: 02-03-2006 21:15 Reageer met quote

sorry, santa, ik weet het niet.
Mij lijkt het dat het niets met elkaar te maken heeft, maar dat is zuiver gevoelsmatig.
Babbelforum
BerichtGeplaatst: 14-03-2006 23:22 Reageer met quote

Mijnes is 5.5 2.5 lager dan de suikerspiegel die op diabetis lijkt.

Ben erg dik.
Heb meer dan 3 verschijnselen van diabetis.
Maar toch heb ik het niet, dats zo gaar.
R
GastBerichtGeplaatst: 23-03-2006 20:11 Reageer met quote

Hoi allemaal,

Ik weet nu dat ik suikerziekte hebt hij was 15,9 .
Vandaag was hij 13.9 dus hij is gedaald. Morgen nuchte priken en dan zien we volgende week wel hoe hoog hij dan is. Af en toe denk ik wat nu weer erbij Ben MOE de heupen en rug versleten,veel pijn in de benen.en nu dit

GRTZZZZZZZZZ R
E-Lise
GastBerichtGeplaatst: 24-04-2006 8:35 Reageer met quote

Heb je type 2 diab R ? Je moeheid kan ook veroorzaakt worden door je diabetes en als je overgewicht hebt kan diab type 2 verdwijnen als je gewicht verliest dus er is hoop Wink
henriette
BerichtGeplaatst: 26-05-2006 21:37 Reageer met quote

Mijn moeder heeft onlangs te horen gekregen dat ze waarschijnlijk diabetes heeft. Ik vraag me af in hoeverre dit erfelijk is. Ik heb regelmatig paniekaanvallen, per toeval prikte een kennis met diabetes mijn suiker ik had een waarde van 10!!! Na twee bruine boterhammen werd het beter, ik had hierbij heftige hartkloppingen, na zo'n aanval heb ik echt 'gif"honger en voel me doodop. Ik durf nu niet meer te sporten........

groetjes Henriette
Ciska
BerichtGeplaatst: 27-05-2006 0:51 Reageer met quote

Ik zou zo zeggen.....
Juist sporten is een goede preventie tegen diabetes.
Als je bang bent dat je diabetes hebt ga naar de dokter, met een bloedonderzoek is het vrij simpel te constateren of uit te sluiten.
Chris88
BerichtGeplaatst: 26-06-2006 12:08 Reageer met quote

Het suikerspiegel van een niet-diabeet moet tusen de 4,0 en de 8,0 zitten. Volgens mij is dit verder niet leeftijdverwant!

Wel heb je uiteraard de ouderdomssuikerziekte! Dan kan het zijn dat je suikerspiegel erg wisselt. Symptonen zijn: duiziligheid, hoofdpijn, vermoeidheid, vaak plassen en vaak dorst. Herken je jezelf hierin, is mijn advies om langs je huisarts te gaan en eventueel een bloedonderzoek te laten doen. Ouderdomssuiker is vaak met pillen al te bestrijden, en is spuiten soms niet nodig!

Sterkte
Gast
BerichtGeplaatst: 22-07-2006 17:51 Reageer met quote

anoniem schreef:
hoe hoog moet de suikerspiegel zijn van een 50+
geluk
BerichtGeplaatst: 03-08-2006 18:51 Reageer met quote

Hoi,

Sante, suikerziekte is een stofwisselingsziekte, als je DM op jonge leeftijd krijgt, dan maakt je alvleesklier geen insuline [type 1] aan als je het op later leeftijd krijgt is het meestal [type 2] en maakt je alvleesklier wel insuline aan maar nemen je cellen geen glucose op omdat de cellen zijn vervet, ze noemen dit ook wel een de welvaarts diabetes. Verder kan iemand die meer weet over natuurgeneekunde je misschien verder helpen met de natuurlijke producten.

Babbelforum , wel loop je als dik persoon meer risico om diabetes te krijgen.

R, sterkte.

E-Lise, als je type 2 bent kun je met gewichtsverlies verhelpen.

Henriette, ben je wel eens naar de huisarts gegaan om te laten testen of je diabetes hebt.

Chris88, soms kan ouderdomssuiker overgaan in spuiten, dan heb DM niet insuline afhankelijk.

Gast, de suikerspiegel is niet anders wat waarde betreft, als je suikerpatient bent mag je niet boven de 10 uitkomen. Kijk anders eens op de site van de diabetesvereniging, zei kunnen je meer informatie geven.

Geluk
rustig meidj
GastBerichtGeplaatst: 11-08-2006 13:52 Reageer met quote

ik kreeg diabetes op mijn 21 ik voelde mij niet goed en ik kon niet liggen of zitten ik moest rond kunen lopen volgende dag naar dokter ge gaan en ik moest eerst bloed laten trekken maar daar vond ze niks in toen urine onder zoek ja daar vonden ze suiker bij mij 400 juist bijna 500 ik heb een week int zieken huis ge legen om mijn suiker op punt te laten zette ik heb een lieve dokter en diatisten ze weten hoe moeilijk ik heb de laaste paar jaar over lijden van mijn groot ouders en zo en mijn hond toen ik int ziekenhuis lach moest ik leren spuitjes zette en dat is echt niet plezant ik weet hoe dat is om te hebben ik vroeg mij af waarom god mij strafde nog op dat moment 1 jaar geleeden kreeg mijn zus suiker ze is type 1 ik 2 mijn pape heeft ook diabetes hij is met pillekes bezig ja nu weet julie zo he wat ik julie wil duidelijk maken wil he groetjes wie met mij wilt chatten wie diabees heeft mag mij toe voegen *** E-mailadressen zijn niet toegestaan in berichten. ***
jongen
GastBerichtGeplaatst: 14-11-2006 14:43 Reageer met quote

hoi iedereen vandaag ben ik bij de apotheek geweest daar kan je vanaf vandaag gratis je suikerspiegel laten testen de mijne was 5,7 ze wisten daar niet of dat goed was het waren hele jonge en onervaren meisjes en wisten eerst niet hoe het werkte na drie keer prikken kwam er 5,7 op het apperaatje ik ben een jongen van 37 jaar en weet iemand of dat goed is ik was nuchter met prikken
judith1985
BerichtGeplaatst: 19-11-2007 20:11 Reageer met quote

Hallo,
Ik ben laatst getets bij sensi-therapie en daar kwam uit dat ik hypoglycemie heb. Ik heb meteen bloed laten prikken bij de apotheek. Op de nuchtere maag was het 4.0 en na het ontbijt 4.3 is dit een reden om me zorgen te maken? heb nu wel een aangepast dieet. Is een doktersbezoek nodig?
groetjes Judith
Index > Diabetes > Suikerspiegel
Pagina 2 van 3  

Vorige  1, 2, 3  Volgende

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring