Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Huidaandoeningen > Psoriasis, wie kent het middel Zechsal?
Auteur Onderwerp: Psoriasis, wie kent het middel Zechsal?
Anica
BerichtGeplaatst: 11-12-2007 11:35 Reageer met quote

Hoi Marte,

Een beetje een late reactie maar ik heb alleen de gel van zechsal geprobeert en heb hier een ontzettende uitbarsting van gekregen en durf daardoor niet de spray te bestellen! Flip had deze wel en het beviel hem wel goed. Ik gebruik nu nog steeds dermovate en dat werkt tenminste wel!

Groetjes Anica
Mieke3
BerichtGeplaatst: 23-12-2007 20:55 Reageer met quote

Anica schreef:
Jeetje je maakt me wel enorm nieuwsgierig!! Ik moet zeggen dat ik een beetje terughoudend ben over de spray omdat ik zo'n uitbarsting heb gehad na de gel!

heb jij dat ook gehad voordat het beter werd? En is de gel echt niet vet?


Hey,

Ik heb er in de winter ook last van vooral op mijn bovenrug. ik heb nou van de dokter Betamethason gekregen, helpt redelijk goed. Dode zee producten helpen ook goed, bij de tuinen heb je dat ook voor in bad, helpt ook weer een beetje.
Bij mij helpt zonnebanken ook goed. Niet te vaak en te lang dan.
In de zomer heb ik ook nergens last van.

Nou succes ermee

Groetjes
Anica
BerichtGeplaatst: 25-12-2007 9:01 Reageer met quote

Hoi Mieke,

Dank je wel voor je reactie, ik heb het ook in de zomer en zonnebanken en dodezeezout producten heb ik geprobeert die helpen helaas ook niet. Het enige wat op het moment helpt is Dermovate

Groetjes Anica
antoinette71
BerichtGeplaatst: 04-01-2008 21:54 Reageer met quote

ik heb op mijn 18e psoriasis gekregen en jaren gehad maar als ik zwanger was ging het vanzelf weg ik heb allerlei zalfjes geprobeerd dermovate vet/creme werkte het beste
nu ben ik vorig jaar gestopt met de anticonceptipil en wonder boven wonder geen psoriasis meer en als ik terug denk ik ben op mijn 18e ook begonnen met de pil
misschien een tip voor iemand

groetjes antoinette
hwjdennert
BerichtGeplaatst: 14-04-2008 14:09 Reageer met quote

Hi allemaal,

mijn vriendin heeft heel erg last van psoriasis. Het zit echt overal, dus lokaal zalfjes smeren is echt niet te doen.

Nou heb ik gelezen over het Zechsal zout bad, alleen nergens iets kunnen vinden over ervaringen. Filippus, jij hebt toch ook die zoutbaden gedaan? Hoe is dat bevallen? Als iemand anders ervaring heeft met de zout baden, ben ik daar ook erg benieuwd naar.

groet,

Hein
Noorderland
BerichtGeplaatst: 26-10-2009 22:35 Reageer met quote

Ik gebruik Zechsal en het voldoet mij uitstekend!
Gel voor plekjes op de huid en het Zechsal zout voor een wekelijks bad.
Ik weet uit betrouwbare bron dat het ook in huidklinieken wordt ingezet. De hoogwaardige magnesium in zechsal (waaraan wij vaak een tekort hebben) is DE factor die zorgt voor verbluffende resultaten. Het proberen zeker waard!
mirke72
BerichtGeplaatst: 10-11-2009 13:00 Reageer met quote

Mijn vriend heeft ook al geruime tijd last van psoriases, hij is nu overgestapt van al jarenlang hormoonzalf naar Aloe Vera.
Heeft iemand van jullie hier al eens iets mee gedaan??
Het is 100% natuurlijk middel, en moet zeggen tot nu toe is de psoriasas erg rustig, hij gebruikt het nu ongeveer 1 maand maar voor het beste resultaat moet hij het zeker 3 maanden gebruiken. Ik ben benieuwd.
Is iemand van jullie hiermee bekend?/

Groet mirke
roxy2007
BerichtGeplaatst: 10-09-2010 22:30 Reageer met quote

Ik ben heel toevallig in Turkije bij een kruidenzaak terecht gekomen. Mijn dochter heeft psoriasis op haar hoofd en een plek op haar been.Ik heb daar 2 soorten thee gekregen en olie. iedere dag 2 halve liters thee en 2 maal per dag insmeren met de olie. Ze is nu bijna 1 maand bezig met de thee en de olie. De plek op haar been is een heel stuk minder en op haar hoofd worden de plekken ook al veel minder . Ze moet het 2 maanden gebruiken. Ik ben benieuwd of het helemaal weggaat.We zijn voor onze vakantie nog bij een dermatoloog geweest hier in Nederland. Zalf met hormonen gekregen. Andere zalf dan ze voorheen al kreeg maar ook met hormonen niets hielp. Ik vind het apart dat het met deze thee en olie nu bijna weg is
Helmut
BerichtGeplaatst: 14-09-2010 6:08 Reageer met quote

Sinds kort weet ik dat ik psoriasis heb. Ik schrok erg
van de plekken die ik kreeg op mijn onderbenen, lies en torso. Van mijn huisarts, een antroposoof, kreeg ik eerst een zalfje van Weleda wat niet hielp.
Toen aan de Betamethasonzalf en dat hielp....voor 3 weken althans. Toen kwamen de plekken net zo hard terug.
De dermatoloog zei me al dat het lichaam resistent wordt voor hormoonzalf. Buiten het feit dat ik zelf ook gewoon 'rommel' vind waar ik het liefst zo min mogelijk van gebruik.
Sinds gisteren gebruik ik Zechsal Gel en Topic Spray en ik zal mijn bevindingen hier plaatsen. De producten van Zechsal worden zowel op de site van Zechsal en Ozmag aangeboden, echter op de site van Zechsal zijn ze goedkoper....? Het gaat om hetzelfde spul in dezelfde tubes en flacons. De spray kun je volgens mij zelf ook maken door gewoon het badzout te kopen en dit op te lossen in water en dan is het zelfs spotgoedkoop.

De eerste keer brandde het het als de neten, nu dag 2 is het al een stuk minder...

Ik ben benieuwd......!
roxy2007
BerichtGeplaatst: 14-09-2010 10:08 Reageer met quote

Hallo, Is dat badzout ook van Zechsal? En heb je het geprobeerd om badzout op te lossen in water?

Het is inderdaad zo dat Betamethasonzalf wel helpt. Maar dat moet je iedere dag blijven smeren. Psoriasis is een immuunziekte als ik het goed begrepen heb. Wat ik gelezen heb gaat het ook niet meer weg. Ik ben er van overtuigt dat je iets van buiten kan behandelen, maar als je het van binnen niet aanpakt zal het alleen tijdelijk zijn werking doen. Vandaar dat ik op zoek ben gegaan naar kruiden die daarop werken. Misschien is het simpel gedacht. Maar ik wilde het toch proberen. We zijn nu 1 maand bezig met de thee en de kruiden. De plek op haar been is al een stuk kleiner geworden. En is ook lichter geworden. Die plek zit op een lidteken. Volgens de dermatoloog worden alle wondjes die ze krijgt psoriasis. Daar geloof ik dus niet in, omdat ze een lidteken op haar hoofd heeft en daar is niets mee aan de hand. Ze heeft 3 psoriasis plekken op haar hoofd. Ik kan niet goed zien of die kleiner zijn geworden, omdat het haar in de weg zit.

Hou me even op de hoogte of het middel wat je nu gebruikt werkt.

Mijn vriendin heeft psoriasis om haar voetzolen. Dove had een zeep met algen. Ze is daar haar voeten mee gaan wassen, en ze waren na verloop van tijd helemaal schoon. Die zeep is maar eenmalig geweest, want ik kan het nergens meer krijgen.

Groet
Gismo
BerichtGeplaatst: 19-09-2019 16:55 Reageer met quote

Dit forum wordt enkel nog gebruikt door spammers.
Index > Huidaandoeningen > Psoriasis, wie kent het middel Zechsal?
Pagina 3 van 3  

Vorige  1, 2, 3

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring