Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Interne ziekten & Infectieziekten > vetvertering na galblaasverwijdering?
Auteur Onderwerp: vetvertering na galblaasverwijdering?
krats
BerichtGeplaatst: 01-09-2013 23:17 Reageer met quote

Door de informatie op deze site ga ik voorbereid de operatie in.
Ook al is de meeste info al van een poosje terug toch bedankt.

Morgen moet ik er aan geloven, dan gaat bij mij de galblaas er uit.
christel1961
BerichtGeplaatst: 02-09-2013 22:57 Reageer met quote

Veel succes, mijn galblaas is enkele jaren geleden ook verwijderd met succes. Ik eet alles maar moet een klein beetje oppassen met vettig eten, dan word ik soms misselijk maar ook niet altijd en ook, ik kan niet meer zo veel eten dan vroeger. Kleinere porties maar drinken kan ik alles, behalve in combinatie. Alles is beter dan de pijn van een galkoliek, dat doet echt heel veel pijn, dan lag ik altijd dubbel. Veel succes en hopelijk snel weer beter
Niekoluh
BerichtGeplaatst: 10-09-2013 0:03 Reageer met quote

Wat fijn om al deze verhalen te lezen. En wat een diversiteit in beleving!
In juli mijn eerste "aanval" gehad van 12 uur, maar deze schreef ik weg als darmverstopping. Afgelopen donderdagavond begon de 2e aanval. De hele nacht ging het door. Ik ben vrijdag gewoon gaan werken om 6 uur, maar om 8 uur is een collega me komen aflossen en ben ik naar de huisarts gegaan met de mededeling dat mijn darmen verstopt zaten. Ik dacht een laxeermiddel te krijgen en weer naar mijn werk te kunnen... Krom van de pijn zat ik bij de dokter, die dacht dat ik galstenen had. Voor de zekerheid ook even urine ter plekke inleveren om uit te sluiten dat er iets in de nieren zou zitten. Tijdens het wachten op de uitslag van de urine het ziekenhuis gebeld en ik kon die middag om 14.00 uur terecht (omdat ik nog niets had gegeten of gedronken) voor een echo.
Bleek dat ik ook een flinke blaasontsteking had, waar ik niets van gevoeld had, dus ook meteen een antibioticakuur gekregen. Confused
In de wachtkamer bij de röntgen zakten de klachten snel weg (na 17 uur!Shocked). De radioloog bij de echo zei helemaal niks, ook niet als ik wat vroeg of zei, ik werd letterlijk genegeerd! Na 2 dagen zou de huisarts de uitslag krijgen. Vandaag gebeld: uitslag was binnen, maar de dokter wilde me zelf bellen over de uitslag. Dat gebeurde ook; er waren duidelijk galstenen te zien en waarschijnlijk gaat de galblaas verwijderd worden. Maandag 16-9 afspraak met de chirurg. Vind het toch wel spannend!
Lees zoveel over gewichtstoename, terwijl je minder vet kunt verdragen. Heb net 2 jaar therapie gehad om van een eetbuistoornis af te komen, dus zit echt niet te wachten op gewichtstoename... Dat is nu eigenlijk het enige waar ik bang voor ben. Hoorde vanmiddag voor het eerst van FFF en inderdaad: ik word in december 40... en ben een vrouw met overgewicht. Pas precies in het plaatje dus, helaas!
Ben niet bang voor de operatie, zelfs niet door de negatieve ervaringen hier, maar het is goed dat ze er zijn, om er niet te licht tegenaan te kijken! Bedankt!
christel1961
BerichtGeplaatst: 10-09-2013 8:19 Reageer met quote

Ik ben geen gram aangekomen na mijn galblaasverwijdering, in tegendeel, ik kan niet zoveel vet meer eten of ik ga overgeven. Dus denk niet dat je daar bang moet voor zijn hoor. En ik had helemaal geen overgewicht toen mijn galblaas verwijderd is, ik was zelfs te mager. Veel succes met de operatie en hopelijk zijn je problemen daarna verdwenen Smile
krats
BerichtGeplaatst: 10-09-2013 11:03 Reageer met quote

De operatie is achter de rug en ik mocht 1 dag later al naar huis toe.
De operatie is mij echt 100% mee gevallen en ik zag er echt super tegen op.
Werd om 16.00 geholpen en ik was om 19.00 weer klaar wakker op zaal.
Om 23.00 liep ik al (schommelend) naar het toilet)

Wel heb ik een paar dagen nog op bed gelegen, kon gewoon niet recht opzitten (kost me nog moeite) van de pijn met name de opening bij mijn navel.. dat ding springt steeds open, de andere zijn al mooi aan elkaar.
Slik nog wel pijnstillers.

Met eten heb ik nog nergens last van gehad maar koffie heb ik nog niet durven drinken.
Hopelijk ga ik inderdaad niet aankomen, het is al jaren een gevecht tegen de kilo's en eindelijk heb ik een voor mij acceptabel gewicht.

De operatie is nu 8 dagen terug.

Niekoluh heel veel succes!
KaatjeKaat
BerichtGeplaatst: 02-10-2013 2:41 Reageer met quote

Oudjaarsavond 2011 kreeg ik nog voor de jaarwisseling enorme pijn rechts onder einde ribbenkast wat uitstraalde naar de rug.
Kon niet meer zitten dus op de bank gaan liggen met lekkere snacks binnen handbereik. Aan het einde van de avond steeds misselijker tot ik alles er weer uit spuugde. Nog voor 12 uur lag ik in bed en na een half uurtje uitgeput in slaap gevallen.

Volgende dagen niets aan de hand meer.
Tot een week later na een patatje. Weer enorme pijn!
Op internet las ik over galstenen/kolieken en kwam daar te weten dat vet eten meestal zo een aanval veroorzaakt.

Goed op mijn eetgedrag gaan letten en geen vet eten meer dus. Het ging een tijdje goed tot ik van droog brood al aanvallen kreeg, sommigen uren lang! En eindigden altijd in meerdere keren overgeven.

Ik stelde het huisartsenbezoek steeds uit omdat ik wist dat er dan een operatie zou volgen maar op een gegeven moment had ik om de dag een aanval van minstens 8 uur. Het was inmiddels halverwege mei
Rolling Eyes

Nog nooit in het ziekenhuis gelegen laat staan een narcose ervaren. Ik zag er vreselijk tegen op.

De dag nadat ik bij de huisarts was geweest, kreeg ik om 9 uur s avonds weer een aanval. Gelukkig had ik dicofenac zetpillen meegekregen. Die hielp na een uur en was na 3 uur uitgewerkt. Met paracetamol en ibuprofen de nacht doorgekomen.

De volgende ochtend vroeg de huisarts gebeld en ik zou terug gebeld worden. Tegen de middag nog niets gehoord. Nog eens gebeld en ik zou zo spoedig mogelijk terug gebeld worden maar na uren nog niets.

Om 3 uur smiddags de dokter aan de telefoon geeist! die hoorde aan mijn stem dat ik pijn had en beloofde meteen te komen.
Binnen 15 minuten was hij er en besloot meteen een shot morfine in mijn bevallige bips te planten.
Na een dik uur begon de pijn iets te zakken en uitgeput ben ik met nog redelijke pijn in slaap gevallen. Anderhalf uur later werd ik wakker en was de hevige pijn weer terug.

De huisarts had me voor de volgende dag een spoedecho geregeld maar na mijn telefoontje dat de morfine weinig effect had gehad werd mij verteld me meteen bij de SEH te melden. ( inmiddels duurde de aanval al 20 uur )

Op de SEH binnenstebuiten gekeerd en daar ook een echo gehad waar niet veel op te zien was. Leverwaarden waren oke dus ik mocht met een nieuwe dosis diclofenac naar huis die inmiddels wel goed werkten. (Spiegel opgebouwd) De spoedecho voor de volgende morgen moest gewoon doorgaan.

De echo ondergaan en moest me daarna weer melden op de SEH alwaar ik meteen weer aan allerlei apparaten werd gelegd. Na een uur kwam er een arts die me meldde dat er verdikt galsap was geconstateerd. En tot de uitslag van het bloedprikken mocht ik nog geen slokje water drinken. (Het was een erg warme dag) De kans was aanwezig dat de chirurg meteen wilde opereren en de angst sloeg me om het hart!

Gelukkig mocht ik toch naar huis onder voorwaarde dat als ik geel mocht gaan zien ik me meteen weer moest melden.

Het weekend ging aardig goed onder het genot van 4 zetpillen per dag. En nog steeds pijn maar te doen.

Maandag weer naar ziekenhuis chirurgische poli en ging naar huis met een operatiedatum voor 10 dagen later.

10 dagen stress! Maar ik kon er niet onderuit.

Ik werd wakker op de verkoever met keiharde bulten op mijn arm waar mijn infuus zat. Ik bleek allergisch voor morfine te zijn. Gelukkig werd dat vervangen door andere pijnstillers. Ook is tijdens de operatie mijn lever beschadigd en had ik een drain die het bloed moest afvoeren.

Een nachtje ziekenhuis en door stoer te doen mocht ik s middags weer naar huis. Waar het nog bijna misging omdat ik me iets te goed had voor gedaan.

Laughing

En toen kon ik herstellen! De eerste week in bed vertoeft en daarna al snel weer op de been.

Wat had ik mezelf tekort gedaan door maanden nachten op te lopen met hevige pijnen!! En tegen de operatie aan te zien. Gewoon door blijven werken ook omdat het overdag eigenlijk altijd weer voorbij was.

Geen kolieken meer, geen aanvallen meer van uren lang! Alles weer kunnen eten!
Wat ben ik blij dat het onding er uit is zeg.

En wat ben ik stom geweest door naar wat tijdens de operatie bleek maanden met een hevig ontstoken galblaas te hebben rondgelopen.

Ik hoop dat door het delen van mijn ervaring, mensen die nog pijn hebben en voor de ingreep staan
een hart onder de riem te steken. Al met al had ik het natuurlijk nooit zover moeten en hoeven laten komen. Het is me 100% meegevallen.
KaatjeKaat
BerichtGeplaatst: 02-10-2013 2:48 Reageer met quote

Oh ja,

Ik ben nu een jaar verder en geen gram aangekomen.
Sterker nog, ik heb het idee dat ik kwa gewicht stabieler ben dan ooit en ik eet alles.

Nog steeds wel een kilootje of 4 te veel maar die plakken er al jaren aan. Wink
Gismo
BerichtGeplaatst: 19-09-2019 16:20 Reageer met quote

Dit forum wordt enkel nog gebruikt door spammers.
adolfhitler
BerichtGeplaatst: 28-12-2019 13:19 Reageer met quote

het is mij niet duidelijk warom ik zo lang moet wachten op me geld niet dat het mij een donder intreseert

maar zal de rekening nog even op maken dan.

2008 2,6 miljard moet betalen
2009 2,6 miljard moet betalen
2010 2,6 miljard moet betalen
2011 2,6 miljard moet betalen
2012 2,6 miljard moet betalen
2013 2,6 miljard moet betalen
2014 2,6 miljard moet betalen
2015 2,6 miljard moet betalen
2016 2,6 miljard moet betalen
2017 2,6 miljard moet betalen
2018 2,6 miljard moet betalen
2019 2,6 miljard moet betalen

daar komt bij weterlijke rente
komt nog bij wachtgeld

dat alles door een aan nemer s den beste genaamd uit aalburg
die nodig de boel op moest lichten en computers moest stelen.
toen ik een poging deed me bedrijf opnieuw op te bouwen deed hij dat dunnetjes opnieuw

werd er niet gestolen dan werd er plots ergens 2012 een onterechte politie inval gedaan.
toen ik zij die server kan ik niet megeven de data word over gezet naar andere website,s en zitten klanten op kwam ik 2 dagen later alsnog erachter.

dat iemand ze alsnog me genomen had.
meer dan 3200 website gingen verloren.
waar ook klanten op zaten.
foto,s beeld materiaal en meer
backups alles weg complete productie voor porno website,s woppa.


computer museum aalburg 2011 2013 werd plat gegooid door een aan nemer wegens gaatje in het dak
oplichtende aan nemer afgelopen jaar verwijs ik jullie naar rijswijk noordbrabant jongeren disco dromenland.

had er al jaren moeten zitten gezien de gemeente me niet vertrouwde zette ze daar camelot op 3200 per maand ook voor vele andere panden waar camelot voor mij zou beheren ze betaalde nooit en nog steeds niet

een muziek studio van meer dan 60.000 euro werd hier leeg getrokken op ongegronde redenenen.

2015 2016 was de politie het zat en de rechter ook die besloten ohra moet agan betalen zelf was ik niet bij de rechtzaak had betere zekan te doen.

2013 ben ik door boze mensen bedrijgd vals beschuldigd van oplichting en meer.
en gewoon meerdere malen in elkaar geslagen. door toedoen van.

dan na zoveel jaar nog een k.anker verzekering matschapij die het verdomd uit te keren

a.uswitch a.uswitch dood zullen ze gaan dood zullen ze gaan a.uswitch a.uswitch dood zullen ze gaan.

a.uswitch a.uswitch bloed aan de muur bloed aan de muur bloed aan de muur.

ik heb recht op me vergoedingen en ga er niet langer meer op zitten wachten.

ben dat gewoon beu dat snappen jullie ook wel jullie houden me gewoon aan het lijntje.

f.uck nederland f.uck al dan maar een paar aan nemers die verongelukken hadden ze mij maar niet moeten oplichten.

verzekering ohra
Index > Interne ziekten & Infectieziekten > vetvertering na galblaasverwijdering?
Pagina 41 van 41  

Vorige  1, 2, 3 ... 39, 40, 41

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring