Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Diabetes > flauwvallen
Auteur Onderwerp: flauwvallen
anoniem27
BerichtGeplaatst: 20-01-2007 14:53 Reageer met quote

Ik heb vaak heel erg het gevoel om flauw te vallen of duizelig te worden.
Gelukkig gebeurt dat dan meestal niet, maar het wordt soms wel even zwart voor de ogen. Dat gebeurt vaak als ik vanuit een zitpositie ineens op sta.

Het is ook een keer gebeurd enkele minuten na het bloedprikken (niet omdat ik het eng vond)
Een keer nadat ik uit een warm bubbelbad stapte.
En een keer omdat ik te lang had gewacht met het avondeten.

Hoe kan dit?
Is mijn bloedsuikerspiegel wel in orde?

Vaak als ik mij al enigszins duizelig voel worden moet ik snel even een suikerklontje of chocoladereep eten en dan verdwijnt dat draaierig gevoel en voel ik mij weer 'helder' worden.

Dit zijn toch geen symptomen van suikerziekte, hoop ik?

    Moderator opmerking:
    dit onderwerp is verplaatst. Wilt u berichten in het juiste subforum plaatsen? Zie ook de Forum regels
Anaid
GastBerichtGeplaatst: 09-02-2007 20:21 Reageer met quote

Ik heb dat ook weleens als ik te snel op sta. Toen ik pasgeleden een inspanningstest deed werd ik gewaarschuwd dat ik niet zomaar moest stoppen met fietsen als de test klaar was maar uit moest fietsen zodat mijn bloeddruk langzaam zou zakken in plaats van snel, want anders zou ik me misschien duizelig gaan voelen. Ik denk dus eigenlijk dat het te maken heeft met je bloeddruk, en dan vooral in je hoofd natuurlijk. Als je ineens opstaat of ineens stopt met inspanning, zal er wel het een en ander veranderen met de bloeddruk in je hoofd. Dat warme bubbelbad zal je waarschijnlijk door de stoom wat lichter in je hoofd gemaakt hebben, en als je honger hebt kun je je inderdaad weleens flauw voelen. Allemaal vrij normale dingen.

Over suikerziekte zou ik niet al te gauw bezorgd zijn, alleen als je echt klachten hebt als extreme moeheid, afvallen terwijl je genoeg eet, veel moeten plassen en dorst hebben, en zo nog een aantal dingen, dan pas zou ik een keertje naar de huisarts gaan, maar dan nog hoeft het niet eens meteen suikerziekte te zijn, misschien ligt het dan aan je conditie, een iets te lagen bloeddruk, of weet ik t.. Ik heb zelf geen problemen met suikerziekte, dus misschien heb ik niet helemaal de goede symptomen opgenoemd, maar de momenten waarop je je wat flauw voelt heb ik ook weleens. Een keer opgestaan, licht aangedaan, en toen gerpobeerd het licht nog een keer aan te doen omdat het `donker' werd voor mijn ogen, gewoon te snel opgestaan dus.

Niet te gauw zorgen maken Smile En twijfel je, bel gewoon de assistente van je huisarts op, die weten je vaak wel gerust te stellen of zijn zelfs bereid je even langs te laten komen bij de huisarts, dan stelt die je persoonlijk gerust Wink
Luna78
GastBerichtGeplaatst: 20-04-2007 15:19 Reageer met quote

Dit kan ook te maken hebben met een wat lagere bloeddruk.
Weet ik uit eigen ervaring. Niks ernstigs!
meisje.17.55
GastBerichtGeplaatst: 17-05-2007 16:54 Reageer met quote

hallo! ik heb hier ook vaak last van. dit kan meerdere oorzaken hebben. bij mij is het niet de bloeddruk ofzo, maar door ondergewicht. ik weet niet hoe jij met je gewicht zit. kan je hier niet eens mee naar de arts gaan?
eten en drinken helpt inderdaad om je beter te voelen. toen ik een keertje flauwviel waren er mensen en die goten water over mijn polsen en enkels, en dat hielp! ik was gelijk niet meer duizelig. ook helpt chocolade eten inderdaad!
succes
SIEBIEWIEBIE
BerichtGeplaatst: 02-04-2008 23:52 Reageer met quote

ik heb dat ook regelmatig, tijdje geleden ben ik bewoosteloos geweest terwijl ik neer zat in de trein en mijn zoontje schrok enorm...was wel 'eng'...maar kan ook wel je bloedsuikerspiegel zijn natuurlijk, ns naar de dokter gaan?
Gismo
BerichtGeplaatst: 19-09-2019 15:50 Reageer met quote

Dit forum wordt enkel nog gebruikt door spammers.
Index > Diabetes > flauwvallen
Pagina 1 van 1  

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring