Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Hart- en vaatziekten > Hartritmestoornis veroorzaakt door een rugwervel
Auteur Onderwerp: Hartritmestoornis veroorzaakt door een rugwervel
snoepje
BerichtGeplaatst: 04-03-2007 14:38 Reageer met quote

bedankt henk v
ik ga morgen maar weer naar de hartspecialist(al was het maar om mij gerust te stellen)ik heb donderdag een holter aangehad, daar heb ik morgen dan ook de uitslag van.S'ochtends gaat het maar van zodra ik veel met mijn armen bezig ben begint het, pijn tussen mijn schouderbladen, kan mijn hoofd bijna niet naar beneden doen, en dan natuurlijk die rotvervelende stoornissen (heeeeeeeeeeeeeeeeeeel) veel, en ik word er gek van , ben al 1 maal naar de osteopaat geweest en 1 maal naar de kiné, ze hebben er beide iedere keer de wervel ingedaan maar ja, als je dan weer moet werken ben je weer bij af he.Morgen ga ik een goed gesprek hebben met de dokter en dan zien we wel, ik hou je op de hoogte ok,groetjes
Peter44
BerichtGeplaatst: 09-03-2007 23:39 Reageer met quote

Ik ben verrast wat ik hier lees. Veel van de symptomen hier vermeld zijn precies wat ik voel. Die reflux , een maagbreukje,als ik gegeten heb meer van die rare bonken van mijn hart. En wat ik ook heb is s'morgens als ik wakker word dat soms een arm slaapt. Ergens zit er blijkbaar iets niet juist met mijn wervels. Ook heb ik rechts op mijn borst , zo'n plaatselijke pijn . Maar vooral die extra-systolen zijn zeer vervelend. 4 maand heb ik die nu al...
'k Moet eens dringend bij mijn osteopaat. Vele jaren geleden heeft hij mij al twee maal goed geholpen met mijn rug en later mijn schouder.
snoepje
BerichtGeplaatst: 11-03-2007 0:33 Reageer met quote

ben dus donderdag bij de osteopaat geweest,hii heeft alles op zijn plaats gezet(er was werk aan) en ik durf het bijna niet zeggen, maar voorlopig gaat het goed, inplaats van om de twee slagen een overslag is het maar een paar keer per dag(en daar kan ik mee leven), ben natuurlijk bang dat het weer heviger zal worden he.De hartspecialist zei me; voor dit genre stoornissen geven we normaal geen medicatie maar als je zegt dat je er telkensvan wegdraaid dan kan je misschien iets proberen, hij raadde me toch ook eerst aan om naar de pstheopaat te gaan, dus, voorlopig neem ik dus geen medicatie want als het zo blijft is het ok, ik heb al 20 jaar hartritmestoornissen dus dat ben ik gewoon, het is maar als je meer stoornissen dan gewone slagen hebt, dan word het vervelend en dat is wat ik de laatste weken had, maar nu gaat het dus en ik hoop dat het zo blijft, ik hou jullie op de hoogte, natalie
WillyP
BerichtGeplaatst: 02-02-2009 16:20 Reageer met quote

Heb sinds een dotterbehandeling en het plaatsen van een stent in okt. 2006 last van hartritmestoornissen/benauwdheid, geen energie dus snel moe, mijn linkse kant van mijn lichaam voelt opgezet aan(maar is dat niet) vaak een slapende linkervoet bij het wakker worden's ochtends.Kan niet meer op mijn zij slapen krijg het dan heel benauwd en erge hartkloppingen heb constant last (een gevoel van spierpijn/kou) van mijn schouderbladen en in de buurt van mijn hartstreek regelmatig het gevoel alsof er iets dwars zit (net als het gevoel van een stukje appel dat in je keel blijft hangen.
Adem kort en moet dan ook heel vaak diep zuchten om weer wat meer lucht te krijgen.
Ben heel veel keer bij de huisarts en de cardioloog geweest. Ze zijn beide van mening dat het tussen mijn oren zit. Aangezien ik niet zo in elkaar zit en het daar niet mee eens ben ben ik zelf naar het Cardiologencenrum gegaan en de cardioloog daar constateerde een veel te hoge bloeddruk, waar ze eerst iets aan wilde doen, (de huisarts vond dat niet nodig)Tevens was er op de echo duidelijk te zien dat ik last had van hartritmestoornissen. Dat verklaarde het constante bonkende gevoel in mijn keel terwijl de carioloog die mij eerst behandelde gewoon zei als ik hem een vraag stelde over dat bonken, ja mevrouw uw hart moet kloppen. Vervolgens, om een lang verhaal kort te houden, is er een MRI scan gemaakt waar geen beknellingen op te zien zijn. Wel een afwijking op/aan mijn ruggewervel. Vandaag een dexa scan gehad om te kijken of ik last heb van ostheoperose. De internist waar ik naar door was verwezen zegt dat mijn klachten niet van mijn ruggewervel kunnen komen. Kan iemand mij adviseren of dat ook daadwerkelijk zo zou kunnen zijn of dat ik voet bij stuk moet houden voor verdere onderzoeken. Mijn goede hoop begint op te raken en heb dan ook erge behoefte aan goede raad c.q. een mening of advies van lotgenoten. Crying or Very sad Alvast bedankt voor de eventuele reacties.
thomas1
BerichtGeplaatst: 03-02-2009 18:19 Reageer met quote

Wat ik inmiddels al wel weet is dat doktoren altijd precies de boekjes volgen.Natuurlijk zijn er klachten die ze niet kunnen thuisbrengen maar goed luisteren, naar een mens en dat serieus nemen is niet verkeerd.Ik word niet goed van die ontkenning dat hart en de maag bijv geen invloed kunnen hebben op je ritme.Net zoals ik denk dat het wel kan en ook door rugwervel gebreken.
Ik herken de klachten wel en als ik arts was zou ik dat gaan uitzoeken.Het kan toch dat we nieuwe ziekten en oorzaken ontdekken?Het is wel frappant dat veel mensen het hier hebben .Mijn ritmestoornissen kunnen volgens doktoren niet met mijn maag en darmen te maken hebben?zit een middenrif tussen.Ik weet toch zelf heel goed wat of ik voel en ervaar?Als mijn maag van slag raakt is mij hart dat ook .Ook heb ik die beknelling in mijn nek en lage rugwervel,plus de maagklachten en de hartritmestoornissen.
Ikke1985
BerichtGeplaatst: 25-06-2009 15:51 Reageer met quote

Beste henk V.
Ik heb je verhalen gelezen en ik ben zo benieuwd hoe het verder allemaal is verlopen.

Groetjes
N.K
BerichtGeplaatst: 25-06-2009 19:29 Reageer met quote

Ik heb al jaren nekklachten en sinds een jaar dus ook ritmestoornissen.
Het ging goed met bisoprolol, maar nu, sinds een week is het weer drama, omdat ik ben gaan fitnessen. Doordat ik ga sporten schiet natuurlijk mijn hartslag omhoog, wat goed en normaal is, tot 130 hooguit. En tijdens het sporten gaat het prima, maar als ik thuiskom beginnen de onregelmatigheden, het gebonk en de overslagen weer. Dat duurt dan tot de andere dag en ik ben er helemaal kapot van. Ik moet morgen weer naar de cardioloog nadat ik gesport heb, maar ik denk dat er niks aan te doen is en dat ik het blijf houden met sporten, daar baal ik ontzettend van.
Ik heb nu nog steeds een heel onregelmatige hartslag met overslagen enzo, en dat duurt nu al twee dagen. Ik word langzaam wanhopig.
Lourenz
BerichtGeplaatst: 08-09-2009 20:22 Reageer met quote

hallo Henk V,
het lijkt mij een overprikkeling van de N. Vagus. deze hoofdzenuw gaat naar bijna alle inwendige organen dus ook naar de galblaas, maag en hart.
Een Osteopaat of Visceraal therapeut kan dit soort klachten behandelen.
Sara122
BerichtGeplaatst: 11-09-2009 10:53 Reageer met quote

Hallo. Ook bij mij zijn hartritmestoornissen geconstateerd naar aanleiding van een holteronderzoek. Wat er precies aan de hand is is nog onduidelijk: hiervoor heb ik binnenkort een afspraak met de cardioloog. Echter, ook ik heb de laatste tijd veel spierpijn tussen mijn schouderbladen en toen mijn vriend me laatst omhelsde en even van de grond tilde kreeg ik een enorme stekende pijn in een ruggenwervel precies tussen mijn schouderbladen. Toch wel vreemd....zeker nu ik ook jullie verhalen lees. Ga dit in ieder geval wel bij de cardioloog melden.

Ook weet ik zeker dat er wel een verband bestaat tussen hart- en maagklachten: als ik een 'aanval' van onregelmatige hartslag heb dan krijg ik ook altijd heel veel luchtbelletjes in mijn maag die dan omhoog komen. En het is niet voor niets dat mensen met een hartaanval vaak ook moeten overgeven. Blijkbaar zitten veel specialisten op hun eilandje en zijn ze het verleerd om verder te kijken.
henkfys
BerichtGeplaatst: 13-10-2010 13:52 Reageer met quote

mogelijk wat laat maar hierbij een reactie op de vraag: is er een verband tussen een geblokkeerde wervel en ritmestoornissen. Vooropgesteld dat ritmestoornissen niet altijd gerelateerd zijn aan het voorgaande. eerst moet alles uitgesloten worden.
bijvoorbeeld ritmestoornissen komen vaak voor als gevolg van een hartinfarct en kunnen ook een voorbode hiervan zijn, om maar wat te noemen.
blijkt dat na gedegen regulier onderzoek geen oorzaak te zijn gevonden, dus geen pathologie, is het een optie om hier door een bekwaam manueel therapeut/osteopaat na te laten kijken.
Vanuit mijn fysiotherapeutische competentie durf ik te stellen dat een afwijking in de thoracale functie het zeker mogelijk is dat allerlei vegetatieve klachten hierdoor veroorzaakt kunnen worden. ritmestoornissen kunnen op niveau th.4 onstaan. eenzijdige rek in neurogene structuren geeft een ontregelende puls aan daarvoor gevoelige weefsels.
ons hart is autonoom maar wordt beinvloedt door vagale prikkels.
vraag uw fysiotherapeut eventueel voor verwijzing.
A Y N I L
BerichtGeplaatst: 14-10-2010 19:50 Reageer met quote

Hallo allemaal,
Ik herken sommige klachten o.a hartoverslaan/schouder/rugklachten,maag... ik heb alle onderzoeken gehad bij cardiloog geen resultaat ben daar natuurlijk wel blij mee maar loop ook al heel lang mee,ik heb nu pas een CHECKUP aangevraagt (wat is een checkup) een goed onderzoek bij INTERNIST voor het hele lichaam van teen tot hersen van oganen tot cellen ,ik ben nu bij behandeling bij internist en die geeft aan dat het overslaan met je maag/schildklieren/ en bij spanning spieren/zenuwen allemaal te maken heb.
nternist heeft onderzoek aangevraagt voor bloedprikken o.a suiker,ijzer,vitaminen,en vele aangekruist die ik zelf niet weet,
en urine ontlasting, scanner,echo , gastroscopie, ik hoop dat we nu erachter komen waardoor ik hartstoornist heb,ik moet voor alle uitslagen 19 okt a.s terug komen.

Ik raad deze onderzoek bij iedereen aan die net als mijn hartstoornist heb en waardoor angst/panikaanvallen is ontsta

Groetjes AyNiL
bb47
BerichtGeplaatst: 17-10-2010 14:39 Reageer met quote

ik heb al een aantal jaar last van hrs en daarbij ook erg gevoelige rugwervels als ik ze aanraak doet het al pijn. ook al mijn spieren doen pijn en het straalt uit naar mijn ribben en mijn armen. ik ben betrokken geweest bij een bedrijfsongeval waarbij dit waarschijnlijk allemaal ontstaan is ! ik ben al bij verschillende therapeuten geweest en heb 8 maanden aan revalidatie gedaan ook ben ik al bij de cardioloog geweest en kreeg tambocor (dit helpt overigens wel tegen de hrs)! het ging even iets beter maar nu ben ik helaas weer een wrak ! zit er nu aan te denken om naar een chiropractor te gaan !
Dick1955
BerichtGeplaatst: 02-02-2012 18:38 Reageer met quote

Zo herkenbaar!
Ik heb niet alleen last als ik op mijn linkerzij ga liggen, maar ook op mijn rug(en soms als ik in slaap val op de stoel).
Tegelijkertijd voel ik iets tussen de schouderbladen en ik ga dan hoger liggen totdat het over gaat.
Het duurt dan wel maar een 5 of 10 minuten en het is over.
Ik was een paar dagen geleden bij mijn fysio en die gaf organen de schuld(zal gedeeltelijk kloppen, ik het een defect maagklepje en al 30 jaar last van mijn nek en bovenrug).
Ik zal hem deze link eens sturen....
Volgens mij is het een combi, maagzuur veroorzaakt spierverkrampingen op de borst en rug, die trekken samen en dan zal die 4e (?) wervel er waarschijnlijk iets worden weggetrokken, en dan is het probleem daar!
En praat mij niet over meedenken van doktoren, ik heb nu mijn eigen medicijnregulatie bedongen bij mij huisarts, als diabeet ben ik al jaren aan het experimenteren door foute voorschrijvingen en dat was ik zat, dus nu heb ik gezorgd dat ik een mix heb die wel goed gaat(gewoon aangeven dat er nu naar mij geluisterd wordt en voorgeschreven)
We zijn toch geen kleine kinderen en onwetende patienten?
Ik kom geregeld bij de huisarts(liever gezegd kwam, want ik heb het nu redelijk voor elkaar) en dan blijkt dat ik beter ingelezen ben over bijwerkingen en alternatieven dan de artsen of begeleiders...
Kitty4
BerichtGeplaatst: 05-04-2014 12:15 Reageer met quote

Beste HenkV,
Ben je wel eens bij een Orthomanueel arts geweest? Zij zijn bekend met de invloed die wervels kunnen hebben op organen. Je kan in het register van hun beroepsvereniging ROMG er een vinden in je buurt. Mijn tip: kies iemand uit die 2 vinkjes bij zn naam heeft staan, dwz iemand die beide methodes beheerst. Sterkte.
Marijkev
BerichtGeplaatst: 25-07-2016 11:55 Reageer met quote

tjonge, wat een herkenning...ik heb ook sinds een half jaar boezemfibrileren en hartoverslagen. Sinds dec. 2015 gestopt met roken, daarna heel erg gehoest. In die periode is het onregelmatige ritme begonnen. Ook al sport ik al 2 jaar 2 x per week (cardiotraining), toch gaat mijn conditie niet vooruit. Daarbij komen hartproblemen aan vaders kant veelvuldig voor. Ik werd dus steeds banger voor de overslagen die te pas en te onpas voorkwamen. Er valt geen peil op te trekken. Toch heb ik steeds het idee/gevoel dat het met de maag(streek) te maken heeft. Ook herkenbaar is het half rechtop slapen, het niet kunnen liggen op de zij en een vervelend gevoel in de boven rug. Het erge hoesten zou een oorzaak kunnen zijn misschien?
Onlangs eindelijk bij de cardioloog geweest, alwaar een ECG, echo vh hart en fietsproef plaatsvond. Geen afwijkingen te zien. 2 weken geleden weer heftige overslagen en onregelmatige hartslag. Toen naar de huisarts waar een ECG uitwees dat het inderdaad om boezemfibrileren en extra slagen gaat. Gelukkig erkenning!javascript:emoticon('Shocked') Nu heb ik in samenspraak tussen huisarts en cardioloog betablokkers gekregen om het ritme te verlangzamen en het advies om af te vallen (heb ongeveer 25 kilo overgewicht) . Omdat er fysiek niets aan de hand lijkt te zijn met mij (vlgs cardioloog) en nog "jong"(59) ben, hoef ik geen bloedverdunners. (deze worden normaal vaak gegeven omdat het hart af en toe toch heel even stilstaat en de kans op stolsels in de bloedbaan dan aanwezig is met als gevolg een eventueel infarct of embolie). Ik heb echter nu nog steeds dagelijks hartoverslagen!Het beheerst je leven.
Nu vind ik het heel interessant dat jullie mij op het idee hebben gebracht dat het aan een wervel kan liggen. dat past zeker in mijn plaatje. Ik ga zeker in overleg met een osteopaat. Houd jullie op de hoogte vh vervolg.

Ik ben ook heel benieuwd hoe het met jullie allemaal gaat nu, en of jullie baat hebben gehad bij deze ervaringen, want deze post is al een aantal jaren oud. Hoop op reacties!

Laatst aangepast door Marijkev op 25-07-2016 11:56, in totaal 1 keer bewerkt
Hedonie
BerichtGeplaatst: 26-12-2018 11:27 Reageer met quote

Heel herkenbaar wat ik hier allemaal lees, dank jullie wel!
Sinds een half jaar heb ik ook hartritmestoornis, het begon de dag nadat ik beknelling had ondergaan. Spierpijn, schouderpijn (tussen de schouder wervels), hartritme boven de 150 bpm terwijl ik gewoon rustig op de bank zat. Met mijn smartphone kan ik gelukkig goed checken. Toen na 4 uur nog niet over maar huisartsenpost gebeld en die liet meteen ambulance komen en brachten mij naar SEH ziekenhuis. Daar aan de monitoren gehangen en 2 uur later ging hart vanzelf weer terug naar normaal.
Onderzoeken later die weken gedaan en alles ziet er goed uit. Metoprololtart 50mg mee gekregen waarvan ik half tablet moet nemen als nog eens voorkomt. En helaas komt het nu vaker voor.
Zowel mijn huisarts als cardioloog kunnen mijn verhaal van inspanning / overbelasting linkerarm niet plaatsen met hartritmestoornis. Ook op mijn linkerzij slapen moet ik niet doen.
Na deze forum te hebben gelezen ga ik door met (zelf) onderzoek want wil niet dat dit mijn leven verder gaat beïnvloeden.
Gismo
BerichtGeplaatst: 19-09-2019 14:37 Reageer met quote

Dit forum wordt enkel nog gebruikt door spammers.
Index > Hart- en vaatziekten > Hartritmestoornis veroorzaakt door een rugwervel
Pagina 2 van 2  

Vorige  1, 2

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring