Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Kinderziekten > baby 8 mnd weegt 5.600gr 65 cm
Auteur Onderwerp: baby 8 mnd weegt 5.600gr 65 cm
sparretje
BerichtGeplaatst: 15-11-2014 12:27 Reageer met quote

Ik lees net dat het alweer een half jaar geleden is dat ik er iets heb opgezet. Inmiddels zijn we alweer een traject verder en staat er weer een operatie te wachten die a.s. dinsdag zal gaan plaatsvinden. Deze zal wederom in WKZ Utrecht gaan plaatsvinden. De vorige operatie heeft niet het gewenste resultaat gehad. In Juni heeft onze zoon weer een pH/metrie gehad en hieruit bleek dat de reflux nog erger was dan hij ooit heeft gehad. hij scoorde nu 35%, 270 pieken in 24 uur. De arts had dit niet verwacht. Hij heeft vervolgens weer contact met Utrecht gelegd. Die wilden een gastroscopie in eigen ziekenhuis, zodat de professor er zelf bij aanwezig kon zijn. Hieruit bleek dat het middenrif weer veel te ruim is en dat de manchet wederom zijn functie heeft verloren. Zijn weer terug bij af. De professor zei dan ook dat hij er wel weer iets aan moet doen. De scopie heeft hij op 9 oktober gedaan. Er zal nu ook worden gekeken hoe zij de sonde gaan plaatsen. Waarschijnlijk laat hij het via de dunne darm lopen. Afwachten maar weer.
sparretje
BerichtGeplaatst: 05-02-2015 12:41 Reageer met quote

Onze zoon is inmiddels alweer een paar maanden verder na de operatie. De operatie heeft 6,5, uur geduurd. De professor zei dat hij er van uit ging dat het binnen 4 uur wel klaar zou zijn. Viel enorm tegen. Tijdens de operatie is de de maag geperforeerd. Dit isontstaan tijdens het losmaken van de verklevingen. De professor zei dat hij op een bepaald moment door de bomen het bos niet meer zag. Op de afdeling vroegen ze steeds of we nog altijd niets hadden gehoord. Ze zijn toen gaan bellen en toen bleek dat ze nog maar net bezig waren waar ze moesten beginnen. Alles zat tegen. Naderhand liep het ook niet lekker. De epiduraal werkte niet goed. Het operatiegebied bleek niet verdoofd. Hiervoor moest hij weer terug naar de recovery om het blok te verhogen. Werkte ook niet. Vervolgens gingen ze het per bolus toedienen. Hiervan ging hij hallucineren. Daarna moest hij nog de sonde hebben doorgebracht naar de dunne darm. Dit moest door middel van doorlichting. Ze zijn er 1,5 uur mee bezig geweest. De sonde kregen ze niet door de bocht. Uiteindelijk is het met moeite via een voerdraad gelukt. Herstel verliep erg moeizaam. In het weekend kreeg hij ontzettende diarree. De artsen zeiden steeds dat het op kweek gezet moest worden op verdenken van een infectie. Had al een paar keer gezegd dat dit het geval niet was, maar dat hij de verkeerde sondevoeding kreeg. Nou ja, werd niets mee gedaan. Uiteindelijk na het weekend kwam de verpleegkundige en zei dat ze zich ernstig zorgen om hem maakten. Hij bleef aan de diarree en kon zijn bed niet uit. Heb toen weer gezegd dat ze het aan de voeding moesten wijten. Hij kreeg vezelarme voeding, maar omdat hij via de darm werd gevoed wass hij vezelrijk nodig. De vp is direct naar de artsen gegaan en dit voorgelegd. Even later kwam ze terug met ander voeding en vanaf die tijd ging het bergopwaarts. Binnen 24 uur hadden we een heel ander kind die geen diarree meer had. De artsen vroege zich af waarom ze dit et zelf konden verzinnen. ik heb toen gezegd dat ze te moeilijk denken. Inmiddels zijn we ontslagen uit Utrecht en mag Nijmegen zich er weer mee bezig houden. hier gaan we over 2 weken naar toe. Hij krijgt alleen maar sondevoeding gedurende 20 uur per dag. In Nijmegen moeten ze weer gaan kijken hoe het eten zal gaan en of het allemaal mogelijk is.
sparretje
BerichtGeplaatst: 07-05-2019 18:16 Reageer met quote

Ik zie dat mijn laatste post alweer 4 jaar geleden is. In die 4 jaar is r weer veel gebeurt. Onze zoon heeft in april 2015 een jejunumstomie gekregen vanwege ernstige gastroparese. Nog steeds wordt hij via deze stokje gevoed. Punt is nu dat hij veel te licht is. Hij is bijna 1,75m en weegt 50 kg. Voeding ophogen per uur lukt niet. Daarnaast heeft hij een slecht werkend jejunumstomie. Darmsappen lopen op de buik. Geeft weer brandwonden. Ze weten niet wat ze ermee aanmoeten. Een nieuwe aanleggen lijkt zeker geen optie gezien de complicaties die bij de laatste operaties waren. Sondes worden elke 3maanden gewisseld, ter voorkoming van verstoppingen en dat we op de raarste tijden met spoed naar Nijmegen moeten. Overal liggen protocollen om zo optimaal mogelijke zorg te bieden.
Sinds paar maanden geeft stoma problemen. Zit bacterie en schimmel bij. Al 6 kuren verder maar blijft opvlammen. Afgelopen vrijdag weer kweek genomen.
Index > Kinderziekten > baby 8 mnd weegt 5.600gr 65 cm
Pagina 17 van 17  

Vorige  1, 2, 3 ... 15, 16, 17

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring