Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Neurologie > Hulp gevraagt
Auteur Onderwerp: Hulp gevraagt
RobertE
BerichtGeplaatst: 14-04-2019 6:39 Reageer met quote

14-04-2019
Goeden dag allemaal, Mijn naam is Robert,
ik weet niet of ik hier goed zit maar ik probeer het gewoon.

Ik kom al een geruime tijd in een verzorgingshuis in zoetermeer omdat mijn moeder helaas is getroffen door een cva, daardoor half verlamd is en niet meer kan praten waardoor ik de mantelzorg volledig op mij heb genomen en daar 10 tot 12 uur per dag aanwezig ben.
In de tijd dat mijn moeder slaapt, visio heeft, of een spelletje aan het doen is op een speciale pc heb ik even de tijd om aandacht te geven aan andere die daaraan te kort komen op dat moment.
Ik ging regelmatig roken ( ik weet dat het slecht is ) en ging daarna weer weg, vervolgens zag ik daar mensen die ik wel kon maar niet kon thuis brengen, en ik door de situatie waarin iedereen zich daar bevind niet gelijk ga vragen hoe of wat.
Ik kwam vervolgens met een vrouwtje te zitten omdat de verpleging weggeroepen werd en aan mij vroeg of ik haar even wilde helpen met roken omdat zij zelf helemaal niks kan.
We raakten aan de praat en vervolgens werd mij alles ineens heel duidelijk omdat ze tegen mij zij dat zij mijn vader daar jaren had verzorgd, en hij ook in haar armen gestorven was, ze was helaas door het toedoen van haar totaal onherkenbaar geworden voor mij.
Regelmatig help ik haar nu met eten, drinken en roken waardoor de gesprekken steeds vertrouwelijker werden en ik een totale kijk kreeg in haar leven.
Ik werd volledig overvallen toen zij mij niet gek lang geleden ineens zij dat zij met euthanasie bezig is omdat het voor haar op deze manier geen enkele zin meer heeft om door te gaan met het leven, waarop ik zei dat als ik mij in die situatie zou bevinden zonder meer de zelfde keuze zou maken.

Niet kort daarop liet ze mij zien dat ze haar armen en benen nog wel kon bewegen, ze liet het zien en zij dat het erg vermoeiend en pijnlijk was maar er verder ook niets mee kon. Haar hersenen werken op 200 %

Is er iets of iemand die mij kan vertellen wat er eventueel gedaan kan worden en waar of bij wie ik moet zijn, zodat er nog gekeken kan worden wat er voor mogelijkheden er nog zijn.
Het lijkt mij dat als je je armen en benen nog iets kan bewegen dat er nog meer mogelijk moet zijn.

Ik heb haar verteld dat ik er erg mee zat en dat ik zou kijken of ik iemand kon vinden die haar kan onderzoeken en te woord kan staan en of er nog eventuele mogelijkheden zijn, en zij vond het een goed idee, ook haar familie waar ik mee heb gesproken.

Graag hoor ik van iemand wat ik kan doen voor een heel lief vrouwtje die nu eigenlijk alleen maar bezig is met het regelen van een begrafenis omdat het op deze manier voor haar uitzichtloos is.

Mijn naam is Robert Eikenbroek en u kunt mij bereiken onder telefoonnummer 06 4110 1800 of via email : RobertEikenbroek981@gmail.com

Graag hoor ik van iemand iets die even de moeite zou willen nemen om mij te woord te staan of haar te helpen…..
Dank jullie wel
Vriendelijk groet Robert.
RobertE
BerichtGeplaatst: 14-04-2019 7:14 Reageer met quote

Sorry, zij is ook getroffen door een afasie
Index > Neurologie > Hulp gevraagt
Pagina 1 van 1  

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring