Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Neurologie > constant-slapheid-fiscuclaties-vage aanhoudende klachten
Auteur Onderwerp: constant-slapheid-fiscuclaties-vage aanhoudende klachten
Krentenbol
BerichtGeplaatst: 06-04-2019 20:28 Reageer met quote

Lieve mensjes.

Aangezien ik het grootste vertrouwen in een korte duur in me lichaam ben zoek geraakt doe ik een dringende oproep aan de lezers.
Ik hoop dat er iemand maar dan ook iemand mij in een juiste richting kan duwen. Me leven is ondraagbaar geworden, ik ben in een korte tijd achteruit gegaan.
De mensen dicht in mij buurt zeggen dat er niks is ik krijg dan al snel zo’n antwoord als : “je bent je te druk aan het maken, “probeer naar een psycholoog te gaan, ga praten” etc we zijn allemaal van nature genoodzaakt om zo iets snel te zeggen.
Eerlijk is eerlijk, als ik vroeger zag dat iemand een klacht had, dan kon ik ook wel zo’n opmerking als tegen gas geven. Enfin, ik neem jullie mee naar een paar maanden terug.

20-12-2018 : Obstipatie, ( 4 weken lang )

Ik moet eerlijk bekennen dat ik vaker last heb gehad van me darmen, ik ben nu 33 en heb zo’n 20 jaar geleden al eens een onderzoek gehad met een camera in me darmen. Het bleek dat ik PDS ( prikkelbaar darm syndroom had )
Ik heb hier in me leven nooit wat van aangetrokken, en heb hier geleerd om mee te leven. Echter de laatste Obstipatie, was hardnekkig. Ik heb in die tijd een maanden lang slecht eet patroon gehad, veel vets en weinig groentes / fruit etc.
Deze Obstipatie van 4 weken noem ik extra op. Waarom? Omdat ik “ergens” het gevoel heb dat het hier mis is gegaan. Slechte of geen Vitaminen opnames? Problemen in de darmen? Ik moet je eerlijk zeggen ik heb te weinig boeken gelezen en totaal geen medische kennis om dit niveau aan te gaan.
Deze klacht is na 4 weken weg gesprongen door middel van me dieet aanpassen. Het naar de wc gaan ging weer goed. Deze klacht is na 4 weken weg gesprongen en vanaf toen is de ellende begonnen.

01-12-2019 (Proprioceptie)

Ohhh jeetje ik moet je zeggen dat het lang geduurd heeft voordat ik dit woord gevonden had. Deze klacht heeft me zo bezig gehouden omdat ik het woord niet vond.
Deze klacht was zo eng. Als voorbeeld : ik reed auto, en als ik dan even afgeleid was en ik moest schakelen ,dan zat ik met me hand naast de pook. Terwijl dit me hele leven altijd goed ging. de 2de onbewuste handelingen gingen niet altijd meer vloeiend.
Verlies van positie gevoel is een akelig klacht. Ik heb het echter al eens eerder gehad na een avondje stappen met veel alcohol. Dit gebeurde dan een paar keer de dag erna, en dan was het weg. Nu is het ongeveer drie en halve week 24/7 constant gebleven.
Het is een rare vage neurologische klacht. Waar ik op de dag van vandaag nog geen verklaring voor heb.

02-09-2019 duizelig gevoel / misselijkheid
Deze klachten zijn ook een aantal weken 24/7 gebleven en plots weggegaan.

Hoe het door ging :

Spierslapheid en nog veel meer.

Deze klachten zijn plots opgekomen en tot op deze dag nooit meer weg gegaan. Het is begonnen met een slap gevoel in de benen. (pudding,spaghetti benen) geef het maar een naam.
Ik geloof niet dat het spierzwakte is, want de gewenste kracht kan ik nog steeds leveren, alleen de ‘spier conditie’ wat ik had is tevens ook achteruit gegaan.
Het slappe gevoel is zo vreselijk. Ik heb dit in me tiener jaren altijd lichtjes gehad, vervolgens heb ik er jaren geen last meer van gehad en nu is het extremer geworden. Het probleem met deze vorm van slapheid is dat je niet veel wilt lopen.
Je hebt steeds dat gevoel dat je op de valreep zit en er elk moment door heen kan gaan. Twee dagen na dit was begonnen merkte ik al snel dat er iets met me keel was. Ik kan het op de dag van vandaag nog niet uitleggen, maar het lijkt wel alsof ergens een spier in me keel het soms niet bij houd.
Is het me tong spier? Welke spieren zijn er allemaal? Ik merkte soms dat ik me versprak, andere horen dat niet, omdat het heel snel gaat. Het lijkt wel alsof je tong een kop rolletje maakt en een letter voor de helft pakt. Dit gaat zo snel met praten dat er al een nieuwe letter tegen aan komt waardoor het verspreken niet te horen is. Ik voel het dan op dat moment wel. Of zijn het me kaak spieren wat lui zijn? Want deze hebben ook al eens op spanning gestaan. Het wel bekende globus gevoel ‘is ook al weken aanwezig. “het gevoel hebben dat er een Tyrap over je hals zit’
Slik problemen heb ik geen last van. Wel heb ik af en toe het gevoel dat ik over een drempeltje moet slikken. Dit kan er misschien mee te maken hebben dat ik vaker slik dan normaal, en daar dan een vergroot glas op zet.
De slapheid is zoals ik al aangaf constant aanwezig. Hierdoor blijf ik de hele dag in bed of op de bank liggen. Ik vraag me dan ook gelijk af of er een stofwisselingsproces misgaat op ‘cellen niveau’
Uitval verschijnselen heb ik nog niet gehad. Het slappe gevoel heb ik niet alleen in de benen, maar omdat de benen het lichaam dragen is het extra vervelend.

Deze klachten zijn ook vaak tot constant aanwezig:

Koude voeten ( altijd )
Koude handen ( soms )
Spierfasciculatie ( vaak in bed als me lichaam niet gespannen is treed dit op, deze verschijnen voor een paar seconden op de raarste plekken van me lichaam )
Stijve vingers ( vaak ) – Dit maakt het extra moeilijk de vingers zijn niet soepel waardoor de fijne motoriek niet vloeiend loopt. Het gevoel is wel aanwezig. Ook heb ik GEEN last van tintelingen.
Gapen ( vaak ) - Vaak heb ik ook dat ik de gaap niet goed kan ‘doorpakken’
Snelle verzuring in de ledematen. ( had ik nooit ) spierconditie vermindering – overduidelijk meetbaar bij me zelf! Ben ik een dagje ouder geworden?
Nekpijn constant
oorsuizen

Je moet van goeden huizen komen om niet gek te worden. De reden waarom ik dit schrijf is omdat ik hoop dat er een wonder voldoet, iemand die mij de juiste richting kan in sturen waar ik precies moet zoeken. Ik heb oneindig lang dialogen met me zelf gevoerd.
Ik heb zelf ook het een en ander laten uitzoeken, ook ben ik bij verschillenden specialisten geweest. Terugblik :

3x Neuroloog ( waarvan een in Belgie ) deze Neurologen konden niks geks vinden.
Ct scan geen bijzonderheden
MRI scan geen bijzonderheden
Kno arts ( heeft in me keel gekeken, en heeft geen rare dingen gevonden )
Bloed prikken : hier was niks geks op te vinden
Ziekte van lyme : niks afwijkends
Schildklier waardes en vitamines waardes waren ook goed.
Zelf nog gevraagd voor het schildklier hormoon T3 te prikken. deze was ook goed.
Long arts : deze gaf aan dat er sprake was van allergische astma. Hier heb ik een pompje voor gekregen.

Op het internet kom ik heel veel mensen tegen die Vitamine b12 noemen. Deze waarde was bij mij rond de 296.Er schijnt een Vitamine b12 kliniek te zijn. Deze wil ik wel nog eventueel bezoeken, omdat ik toch verhalen heb gelezen van mensen die goeie waardes hadden en toch b12 tekort haddden.
Van b12 kun je echt zwaar en zwaar ziek worden. Misschien is er bij de darmen iets mis gegaan?
Echter me leven zit nu al een paar maanden in de schroothoop. In eerste instantie raad de medische wereld je af om je eigen dokter te spelen. Maar als de medische wereld tegen jou zegt dat ze het ook niet meer weten, dan mag je alsnog eigen dokter gaan spelen, en dat is verdomt moeilijk.
Ik had gehoopt dat er een specialist was geweest, die de regie kon op pakken. Iemand die me op zeer korte tijd door licht van top tot teen. Want elke keer opnieuw naar de dokter daar zien ze je ook liever gaan dan komen.
Dit zijn zover mijn klachten, hopelijk is er nog iemand met dezelfde klachten en kunnen we ons sterker maken!

Groetjes … Ikke
Index > Neurologie > constant-slapheid-fiscuclaties-vage aanhoudende klachten
Pagina 1 van 1  

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring