Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Overige ziekten > ACNES in rug & zij
Auteur Onderwerp: ACNES in rug & zij
Hoedje123
BerichtGeplaatst: 08-06-2013 18:38 Reageer met quote

4 juni vorig jaar kwam ik plots met hevige buikpijn thuis. Deze buikpijn begon eerst heel hoog in mijn buik en zakte later af naar rechtsonderin. Mijn huisarts stuurde me naar het ziekenhuis voor een echo om te kijken of het geen blindedarmontsteking was. De blindedarm zag er gezond uit.

Doordat mijn huisarts daarna mij mijn been op liet tillen terwijl ik lag, en vervolgens op de pijnplek in mijn buik prikte kwam hij erachter dat dan de pijn erger werd. Dit was een teken dat de pijn in de buikwand zat: waarschijnlijk een spierscheurtje. Na nog een echo weer geen geluk... Mijn spieren waren gewoon nog helemaal intact. Met een doosje pijnstillers naar huisgestuurd om het toch maar even af te wachten.

Pijnstillers werkten niet en de pijn werd alleen maar erger, ik was 7 kilo afgevallen in een paar weken (en ik was al niet zwaar, dus heb nu redelijk wat ondergewicht) doordat ik niet kon eten, ik kon niet slapen, niet bewegen (want dan werd de pijn alleen maar erger).

Mijn huisarts besloot contact op te nemen met een chirurg en kwam toen toevallig bij een chirurg die werkzaam was op de eerste hulp en net een artikel had gelezen over ACNES. Na een simpel testje met lidocaine kwam mijn huisarts er zo achter dat ik inderdaad ACNES had: een zenuwbeknelling in de buik(spier). Doorverwezen naar een chirurg, die mij vervolgens weer doorverwees naar chirurgen die onderzoek doen naar de aandoening ACNES. Na een kort lichamelijk onderzoek werd nogmaals vastgesteld dat ik ACNES had, maar dat er ook rechtsonderin mijn rug een pijnpunt zat en in mijn zij (de zijvariant waren ze toen alleen nog maar tegengekomen bij volwassenen).

Na meerdere injecties die niets uithaalden ben ik geopereerd aan mijn buik (ik was toen één van de eerste kinderen (nu 17 jaar) die voor deze aandoening geopereerd moest worden). Deze operatie heeft geholpen, maar helaas is de zenuw die nog verder doorloopt in mijn zij en rug nog steeds geirriteerd en ook zit mijn onderrug klem door het in elkaar zitten van de pijn. De gespecialiseerde artsen konden me niet verder helpen en daarom loop ik nu al een aantal maanden rond op de pijnpoli.

Na een aantal pijnlijke blokkades met grote naalden in mijn rug (met ontstekingsremmers en met warmte+stroom) was er nog geen verandering in de pijn. Het medisch traject begint nu af te lopen, want er zijn niet veel opties meer over. Nu loop ik rond bij een fysio die mij weer aan het bewegen probeert te krijgen met de pijn. Ook kom ik nu al een aantal weken bij een acupuncturist die mij wat verlichting geeft door stroom op mijn zij te zetten. Ook heb ik een TENS-apparaatje wat de erge pijnaanvallen vermindert, maar deze laatste dingen verhelpen alleen de symptomen en zijn geen oplossing.

Ik vroeg mij af of er nog meer mensen zijn die ACNES hebben in hun zij/rug. Of mensen die ervaring hebben met zenuwbeknellingen en een oplossing hebben?


***

Sorry voor mijn lange verhaal, maar ik heb geprobeerd mn verhaal zo duidelijk mogelijk te maken!
julia545
BerichtGeplaatst: 28-02-2019 0:34 Reageer met quote

Hoi,

6 jaar later, maar hoe gaat het nu met je? Ik heb dezelfde klachten en ben ook op zoek naar een oplossing. Heb binnenkort PRF en dan ben ik uitbehandeld bij de pijnpoli.

Groet!
BellaCiao
BerichtGeplaatst: 10-03-2019 12:11 Reageer met quote

Hallo mensen, ik ben net nieuw hier en merk dit bericht op.

Wat voor mij 100,000% heeft gewerkt is een afspraak maken met een voedselallergie tester. Is in een paar minuten gedaan en werkt écht! Veel mensen weten het niet, maar krijgen acne als reactie op bepaalde voeding. Ik heb al 15 jaar acne, en sinds de 3 jaar dat ik weet wat ik niet kan eten (chocolade, caffeine, varkensVET, Zalm enz) heb ik echt GEEN last meer van acne - tenzij ik dus wel één van die dingen eet. Dan zit er met een paar uur later een gigantische puist op de gekste plekken (rug, kaak, billen, oksels) en die komen gewoon echt niet als ik niks eet. Ook geen kleine puistjes op mn gezicht.

Het kan zelfs vergoed worden door je verzekeraar ligt eraan waar je zit. Veldhoven kliniek heeft mij toen geholpen, zijn ook bn-ers geweest Ben saunders enzo. Niemand die ik het zeg inclusief de dokters geloven me, maar ben er samen met mn tante geweest en we hebben ALLEBEI VÉÉL minder last van acne.

Mn moeder heeft het nog steeds, en die geloofd er niet in. Wij zijn al 3 jaar zo goed als acne vrij, op de etentjes en 'f*ckit momentjes' na!
julia545
BerichtGeplaatst: 10-03-2019 20:04 Reageer met quote

Lees jij wel goed? Dit gaat over ACNES. Niet Acne.
bartofso
BerichtGeplaatst: 16-03-2019 4:21 Reageer met quote

Homeopaat heeft mij geholpen..

gr bart
Hoedje123
BerichtGeplaatst: 27-03-2019 21:52 Reageer met quote

Dit gaat inderdaad over ACNES... een zenuwbeknelling met hevige pijn wat niks te maken heeft met acne en voeding...
Hoedje123
BerichtGeplaatst: 27-03-2019 21:59 Reageer met quote

@julia545

Het gaat nu goed.
Ik heb 8 maanden op de wachtlijst gestaan om een neurostimulator te laten plaatsen. Dus eigenlijk een soort inwendig TENSapparaat om daarmee mijn ergste pijn in bedwang te houden.
Maar alsof er een engeltje op mijn schouder zit, is de pijn verdwenen vlak voor de operatie. Ik heb een aantal jaar geen last meer gehad. Helaas is ongeveer een jaar geleden de zenuwpijn bij mijn zij en rug weer teruggekomen. Dit keer zijn het af en toe aanvallen. Het is moeilijk te zeggen wanneer ik er precies last van krijg, hoe lang en hoe erg zo'n aanval is. Maar het is prima uit te houden en af en toe helpt mijn TENSapparaat me nog veel.

Verder heb ik veel aan acupunctuur gehad in de tijd dat het zo erg was. Misschien dat dat een optie is voor je? Ook heb ik lange tijd bij eennfysio gelopen om mijn houding goed te krijgen en daarmee ook mn onderrug weer recht te krijgen. Dit heeft mij naar mijn idee ook veel geholpen.

Groetjes
Index > Overige ziekten > ACNES in rug & zij
Pagina 1 van 1  

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring