Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Huidaandoeningen > Acne, al 7 jaar (heel lang bericht!), lotgenoten?
Auteur Onderwerp: Acne, al 7 jaar (heel lang bericht!), lotgenoten?
Veronique89
BerichtGeplaatst: 07-03-2019 10:41 Reageer met quote

Ik begrijp iedereen zijn verhaal hier. Ik heb al acne sinds mijn 12de en ben onderhand 30. Niets helpt bij me, alleen roaccutane. Ik neem het nu 2 maal per week om het onder controle te houden. Zonder dit middel ben ik echt verloren. Al de andere remedies hielpen bij mij niet meer. Ik hoop echt dat ik er nog van af komt, want zo leven is echt niet leuk. Het heeft echt een invloed op je sociaal welzijn en je zelfvertrouwen. Ik ben er zelfs over beginnen schrijven om het wat van me af te zetten: http://stopacnevandaag.nl/
Thomas3
BerichtGeplaatst: 08-03-2019 17:03 Reageer met quote

ACNE en ABCES zijn de navolg van een slechte Waterpokken uitbraak.
Idea
Thomas3
BerichtGeplaatst: 09-03-2019 18:58 Reageer met quote

https://huidfonds.nl/je-huid/huidaandoeningen/waterpokken/?gclid=EAIaIQobChMIn5yF7sD14AIVypTtCh3_dQCQEAAYASAAEgJ1DPD_BwE
Waterpokken kenmerkt zich door blaasjes en rode vlekjes. Deze met vocht gevulde blaasjes verspreiden zich over de hele huid. De rode bultjes ontstaan 1 of 2 dagen na het ziek worden. Sommige mensen hebben wel honderden bultjes, terwijl anderen er slechts een stuk of tien hebben. Deze bultjes veranderen in blaasjes die vaak erg jeuken.

https://www.thuisarts.nl/waterpokken/mijn-kind-heeft-waterpokken
Uw kind mag naar school of het kinderdagverblijf.

Hier zit een verschil dat heel belangrijk is. Wanneer de waterpokken uitkomen tot koorts en gevulde blaasjes ontstaan. Uw kind mag absoluut niet naar buiten, naar school of het kinderdagverblijf. Zodra de gevulde blaasjes rijp zijn dat zich afsterft dan is de antistof ingeplant en verspreiden in het huid en alle hormonen- en lymfeklieren dan mag het kind naar buiten, naar school of het kinderdagverblijf.
Dit kennis is heel belangrijk.

https://www.thuisarts.nl/acne
Acne ontstaat door verstopte of ontstoken talgkliertjes.

Adviezen bij acne ( ook advies bij waterpokken)
Laat je huid met rust
Laat je huid zoveel mogelijk met rust. Dep je huid na het wassen voorzichtig droog. Overmatig wassen, wrijven en masseren is onverstandig. Dat irriteert de huid en helpt niet.

Niet uitknijpen, niet peuteren
Knijp je puistjes niet uit en krab of peuter er niet aan. Hierdoor kunnen nieuwe puistjes en littekentjes ontstaan.

Alleen open mee-eters kun je eventueel voorzichtig uitdrukken met de zijkant van je vingers. Druk ze niet uit met je nagels. Je kunt open mee-eters ook uitdrukken met een comedonen-quetscher (een minilepeltje met een gaatje in het midden, verkrijgbaar bij de drogist).

Een goede waterpokken kan je kind later goed tegen de weersomstandigheden zowel koud en warmte. Ook een goede fundering in de maag en darmstelsel minder kans op eczeem en allergie. Idea
Thomas3
BerichtGeplaatst: 10-03-2019 16:33 Reageer met quote

https://www.kindengezin.be/gezondheid-en-vaccineren/ziek/windpokken/
Bijna iedereen krijgt als kind windpokken. Het is een typische kinderziekte. Kinderen genezen meestal na enkele dagen zonder enige nawerking.
Volwassenen lopen een groter risico op complicaties en op een heviger verloop van de ziekte.
Windpokken worden veroorzaakt door een virus. De ziekte komt meestal voor in de winter of in de vroege lente.
Na genezing ben je levenslang tegen windpokken beschermd.

In Belgiƫ noemt het windpokken i.p.v. waterpokken.
Hier zit een verschil in.
Wind is de factor om waterpokken te stimuleren.
Zodra de waterpokken-antistof opgewekt dan is het wind absoluut in de 1e vijf dagen vermijden. Gewoon thuis moet blijven.
Daarna is het lichaam goed tegen de weersomstandigheden.

Omdat tijdens de uitbraak van windpokken zie je vocht gevulde blaasjes, daarom is windpokken ook waterpokken genoemd.

Wanneer de waterpokken niet tussen de 6e maand en 24 maanden na het geboorte uitkomen. Maar later in de leeftijd sporten, studie of werk die geen tijd om thuis te rusten. Dan krijg je als Volwassenen lopen een groter risico op complicaties en op een heviger verloop van de ziekte.

Sommige huisarts adviseert ijs eten of ijs op het huid leggen is onverstandig. Want de antistof MOET met een hoge temperatuur ingeplant worden.

De ACNE is het navolg van niet goed uitgekomen Waterpokken. Het lichaam werkt op een vaste systeem dat de antistof MOET in een keer verspreiden. Als dit niet het geval dan in de loop van de pubertijd en groeihormoon periode dan zie je veel jongens en meisjes ACNE op hun gezicht. ACNE proces is ongeveer hetzelfde als waterpokken. De 1e vijf dagen is incubatietijd, de volgende 5 dagen is afbouw. Zodra de wortel rijp is dan sterft de acne af of kan je het makkelijk uitknijpen zonder gevaar. In deze periode is het weersomstandigheden en voeding wel van belang. Dit is ook de factor voor het uitbraak ACNE: voeding en het weer vooral de hitte en vochtigheid.

Paardenbloem is een geschenk van de moedernatuur zowel voor waterpokken en acne zowel inwendig als uitwendig gebruik. Idea
bartofso
BerichtGeplaatst: 16-03-2019 4:21 Reageer met quote

Ik zou ook is naar een homeopaat gaan, succes!
gr bart
Index > Huidaandoeningen > Acne, al 7 jaar (heel lang bericht!), lotgenoten?
Pagina 2 van 2  

Vorige  1, 2

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring