Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Zwangerschap > sterilisatie man
Auteur Onderwerp: sterilisatie man
AlwinH
BerichtGeplaatst: 13-04-2015 11:13 Reageer met quote

Helaas te vroeg gejuicht. Dag 17 en ik bloed nog steeds een paar druppels wondvlocht/bloed per dag aan de "moeilijke" kant. Toch maar om de dag douchen dan en de hechtpleister er 48 uur op laten. Fietsen doe ik niet zolang het nog bloedt...
Gerard1970
BerichtGeplaatst: 16-05-2015 21:14 Reageer met quote

Heren, ook mijn verhaal:

Ben 45 en ongeveer een half jaar geleden heb ik me laten steriliseren. We hebben 3 kids. Da's genoeg. Mijn vrouw wilde erg graag van de synthetische hormonen af. Dus een verwijs gevraagd aan de huisarts.

Eenmaal aangekomen in het ziekenhuis eerst een kort gesprekje gehad met de urologe in kwestie. Op mijn vraag hoeveel mannen ze al had gesteriliseerd kon ze geen precies antwoord geven. Maar het waren er heel erg veel zei ze. Kan kloppen. Ik schatte haar halverwege de 50.

Echter... een AIO (arts/assistent in opleiding) zou de sterilisatie bij mij uitvoeren en ze zou er zelf naast staan en eventueel ingrijpen. Nou dus mooi niet. Heb metéén duidelijk gemaakt dat ik dit absoluut niet wilde. Hier werd gehoor aan gegeven.

Vervolgens door naar de operatiekamer alwaar een alleraardigste dame aanwezig was ter voorbereiding. Enfin. Broek uit, liggen, ontsmet met jodium, laken met gat over me heen.

De urologe is in totaal 20 minuten bezig geweest. De verdovingsprikken vielen gelukkig mee. Het vissen naar en uit de balzak trekken van de zaadleiders was onaangenaam maar deed geen pijn. Ook het dichtmaken van de zaadleiders en het dichtbranden was onaangenaam maar alweer geen pijn. Het voelt allemaal wel vreemd aan, dat wel.

De eerste dagen heb ik erg rustig aan gedaan. Had last van gevoelige en opgezwollen ballen. Dat verdween rond dag 4. De volgende dag heb ik de pleisters eraf gehaald. De wondjes zagen er erg mooi uit. Rond dag 10 begon de wond aan de linkerkant te ontsteken. Werd rood en dik en deed pijn. Heb toen met een pincet zelf de hechtingen links en rechts verwijderd en betadine gesmeerd. Na een paar dagen was de ontsteking weg.

Al met al was ik na twee weken compleet pijnvrij en waren de wondjes heel mooi genezen. Je ziet er helemaal niets meer van. Na drie maanden een monstertje ingeleverd en de uitslag was goed. Vrouw van de pil af! Sindsdien is het een groot feest haha! Ze slikte een pil welke funest was voor haar libido.

Zomaar wat tips:

- Zoek een ervaren uroloog m/v en eis dat deze ook de sterilisatie uitvoert
- Laat je NOOIT door een huisarts of AIO steriliseren
- Zorg dat je minimaal een week lang vrij hebt en niets hoeft te doen
- Doe tijdens die week héél rustig aan. Het hele zaakje moet genezen namelijk.

Vergeet niet dat wanneer mannen een probleemloze sterilisatie hebben ondergaan ze echt niet het internet gaan afstruinen en hun positieve verhalen gaan opschrijven. Mannen gaan pas het internet afstruinen wanneer ze klachten hebben. Dit geeft een sterk vertekend beeld.

Ongeveer de helft van mijn mannelijke vriendenkring heeft zich laten steriliseren en geen één heeft klachten gehad.
Nick1983
BerichtGeplaatst: 25-06-2015 10:54 Reageer met quote

Ik ben aankomende maandag aan de beurt voor een sterilisatie.

Ik vroeg me even een paar dingen af:

- Ik heb geen voor onderzoek gehad en ben door verwezen naar het ziekenhuis. Doen ze hier eerst nog een voor onderzoek? Het lijkt er namelijk nu op dat ik direct 'geholpen' ga worden.

- Ik ben wat angstig voor de verdovingsprikken, kan iemand mij (eerlijk) vertellen of deze mee of tegen vielen?
Nick1983
BerichtGeplaatst: 29-06-2015 13:17 Reageer met quote

Nou ik ben zojuist geweest en ik weet niet waar ik me zo druk over gemaakt heb.

De prikken waren een beetje vervelend en vergelijkbaar met bloedprikken.

Verder heb ik van de rest van de behandeling helemaal niets gevoeld.

De napijn valt me tot nu toe ook mee, maar weet natuurlijk pas over een paar dagen hoe dat gaat.
martin1975x
BerichtGeplaatst: 13-01-2016 23:00 Reageer met quote

Hoi

Heb vandaag een sterilisatie ondergaan in het Beatrix Ziekenhuis in Gorinchem. De afspraak stond om 8.30 maar door files vandaag op de a15 was ik iets later.

Iets voor 9 uur werd ik geroepen door de Uroloog Vriendelijk en legde goed uit wat er ging gebeuren. Of ik al eerder was geopereerd enzo.

Toen werd ik na de assistent gebracht en kwam in de kamer waar het ging gebeuren. Kon mijn onderkleding uit doen en op de bank gaan liggen. Ze keken even of het nodig was om te scheren maar had dat al gedaan.

Waren 2 assistentes 1 in opleiding van de 2 werd goed begeleid hoe ze moest doen het voorwerk. Stelde mij ondertussen ook op het gemak. Het zakie werd ontsmet door haar en alles werd met lakens afgedekt mijn ballen door het gat heen.

Moest van te voren in de beugels gaan liggen met mijn benen. Er kwam een sticker die op mijn zij werd geplakt om de zaadleiders dicht te schroeien Tegen 9 uur kwam de uroloog binnen keek even en vroeg of ik er klaar voor was.

Hij zocht eerst aan 1 kant mijn zaadleider op was niet zo fijn gevoel maar te doen. Kwam de verdoving erachter aan. Gelijk begon hij te snijden waar ik niks van voelde.

Ondertussen vroegen ze of het ging zei dat ik duizelig was kreeg een natte was hand voor mijn gezicht. De andere kant ging hetzelfde maar was wat pijnlijker vond de zaadleider niet goed.

Om 9.15 was hij weer klaar hechten hoefde niet was te klein de doeken werden eraf gehaald. de uroloog gaf mij een hand. Er werden 2 pleisters geplak op de balzak. en de stoel werd weer goed gezet. Even nog rustig gezeten ze zagen dat ik duizelig was.

Ze hielden mij goed in de gaten kon toen gaan aankleden. De eerste paar uur een paracetemol genomen en rustig aan gedaan.
Gerard1970
BerichtGeplaatst: 19-01-2016 0:05 Reageer met quote

Heren. In mijn eerdere post (16-05-2015 20:14) heb ik aangegeven dat ik blij was met mijn vasectomie.

Welnu. Hier volgt deel 2. In de eerste maanden had ik nergens last van. Lang leve de lol! Mijn vrouw van de hormonen af was werkelijk een openbaring! Met pil had ze het libido van een ijskonijn in een vrieskist op de Noordpool. Maar zonder was ze 'niet meer te houden' haha!

Maar het feest was slechts van korte duur. Een paar maanden na die post begonnen bij mij de problemen. Ik merkte dat ik een raar gevoel in mijn balzak had als ik opgewonden werd. In het begin sloeg ik er geen acht op. Zal wel overgaan. Maar het nare gevoel werd steeds sterker. Zonder opwinding geen last maar eenmaal opgewonden een zeurderig trekkend gevoel. Sex was nog geen probleem en ik had geen pijn bij het klaarkomen.

Maar het werd steeds erger. En erger. Elke week een beetje meer. Toch maar ff naar laten kijken... Ergens in september heb ik een afspraak gemaakt bij mijn huisarts. Zijn verhaal was heel duidelijk: niks aan te doen, u moet ermee leren leven. Leren leven vroeg ik? Ik ben 45 en heb een vasectomie uit laten voeren om de rest van mijn leven onbezorgd te genieten van sex. Niet om last te hebben van een irriterende zeurderige balzak.

Op mijn verzoek ben ik doorverwezen naar een uroloog. Deze heeft me onderzocht. Alles was prima in orde. Ook hier hetzelfde verhaal: ermee leren leven.

In de hoop dat het weer over zou gaan heb ik mezelf er maar bij neergelegd. Maar het ging niet over. Het werd juist steeds erger. Het zeurderige gevoel maakte langzaam plaats voor pijn tijdens de sex. Op een gegeven moment ben ik eens gaan voelen waar de pijn nu eigenlijk vandaan kwam. En wat bleek? De stukjes zaadleider (vas deferens) die aan de bijbal zaten waren tijdens opwinding KEIHARD. Het was net een tuinslang die op druk stond. Daar kwam dus ook de pijn vandaan. Als ik niet opgewonden was voelde ik de zaadleiders nauwelijks te zitten! Bij opwinding voelde ik duidelijk twee harde leidinkjes. Heb ze ook aan mijn vrouw laten voelen, die voelde het ook duidelijk.

Ergens in oktober jongstleden waren de klachten zo erg geworden dat het niet meer mogelijk was om sex met mijn vrouw te hebben. Ook masturberen was niet meer mogelijk vanwege de inmiddels stekende pijnscheuten.

En dan ga je Googlen. En Googlen. En nóg meer Googlen. Vooral op Amerikaanse sites. Wat is er toch met me aan de hand? Wat blijkt? Er treedt bij een groot aantal gevasectomeerde mannen een zogenaamde 'stuwing' op in de bijbal en zaadleider bij opwinding. Deze zorgt voor de pijn. Die pijn heet blijkbaar Post Vasectomy Pain Syndrome, PVPS.

Verschillende oplossingen werden aangedragen. Een van de oplossingen die bij 80% (!) van de mannen de klachten GEHEEL liet verdwijnen was een hersteloperatie! Jezusmina. Dat is me nogal wat. Echt veel zin om nóg een keer onder het mes te gaan had ik niet echt. Maar een leven lang geen sex is ook geen oplossing natuurlijk.

Ik kwam erachter dat er in Nederland een team is dat gespecialiseerd is in het uitvoeren van hersteloperaties voor spijtoptanten. Mannen die weer vruchtbaar willen worden. Dat team werkt in het Slingeland ziekenhuis te Doetinchem. Heb een afspraak gemaakt en mijn problemen uitgelegd.

En toen kwam het verlossende woord eruit. Inderdaad meneer, u heeft last van stuwing tijdens opwinding. Steeds meer mannen zoals u melden zich bij ons om te kijken wat de mogelijkheden zijn. Na een heel fijn gesprek hebben we besloten om te gaan voor een zogenaamde vasovasostomie. Dat is een duur woord voor het weer aan elkaar maken van de zaadleiders. Er kan dan geen druk meer optreden en de stuwingsklachten zullen waarschijnlijk verdwijnen.

Vorige week ben ik geopereerd onder algehele narcose. De operatie verliep perfect. Mede doordat de vasectomie nog redelijk vers was waren de zaadleiders niet verstopt en kwam er bij het weer openen van de zaadleiders 'mooi sperma' uit, las ik in het operatieverslag Smile

Ik ben erg blij dat de vasectomie ongedaan kon worden gemaakt en dat de kosten (rond de 4000 euro) vergoed werden door mijn verzekering. Op dit moment loop ik heel voorzichtig rond met een 'blauwe zak' haha maar dat gaat wel weer over. Heb geen napijn o.i.d. Wat dat betreft voelt het niet anders aan dan destijds na de vasectomie.

Ik kan natuurlijk niet wachten om weer 'in actie' te komen! Ben supernieuwsgierig of de klachten weg zijn! Maar daar moet ik nog even mee wachten. Ik heb er wel alle vertrouwen in dat het weer goedkomt en alles weer net zo goed werkt als voorheen. Mijn vrouw laat zich nu steriliseren middels de Essure methode.

Ik zal me over een maand hier weer melden met een derde en laatste verslag.

Mannen. Moraal van het verhaal: doe het niet!!!!!

Het is complete onzin dat maar 5% of minder van de mannen last krijgen van PVPS. Amerikaans onderzoek wijst uit dat die percentages véél hoger liggen! Daar spreken studies over 15, 19 en 14-33% van alle mannen die chronische pijn krijgen en houden na een vasectomie: http://www.vasectomy-information.com/post-vasectomy-pain-syndrome-scientific-review/ Gestoord hoge percentages als je het mij vraagt.

Groetjes, en neem een wijs besluit!
iamnuts
BerichtGeplaatst: 28-07-2016 11:45 Reageer met quote

Heren,

Hier mijn ervaring. Ik ben 3.5 week geleden geopereerd. De operatie ging goed. De prikken waren wat vervelend maar verder ging het goed. Na napijn was fors. De 1e 5 dagen echt flink last gehad. Daarna leek het beter te gaan.

Nu 3.5 week later nog steeds last van mijn ballen. Ik heb geen last van de wond, geen zwelling etc maar gewoon nog serieus pijn in mijn ballen. Het voelt alsof ik in mijn ballen geschopt ben.

Ik heb echt het gevoel alsof het niet goed zit. Ik heb veel gelezen over het post vasectomy syndroom en met name in amerika lijkt dit toch veel meer voor te komen dan in NL wordt aangeveven. In het ziekenhuis zeiden ze dat 20 % van de mannen wat pijn ervaart tot ongeveer 2 weken en dat slechts 5 % daaarvan permanent pijn houdt. In Amerika liggen die aantallen toch ook hoger.

Vorig week had ik minder pijn. Ook het klaarkomen ging goed. Ging pijn. Nu is de pijn vanaf het weekend weer erger geworden en ben ik ook niet meer klaargekomen. Dit lijkt het in ieder geval niet te verbeteren. Maar het lijkt me dat klaarkomen niet voor een verbetering kan zorgen aangezien de druk van binnen dan alleen maar toeneemt volgens mij.

ik begin me toch langzaam wel wat zorgen te maken of en wanneer die pijn weg gaat trekken.

Ik sport vrij intensief maar dit gaat erg moeizaam. Volgens het ziekenhuis moet ik de draad qua sporten gewoon oppakken en moet dit niet tot klachten leiden.

Hardlopen is zowieso geen optie. Zodra mijn ballen tegen elkaar aan gaan is het onwijs gevoelig.

Zijn er meer heren die toch langere tijd last hielden van hun ballen ?

Ook ben ik benieuwd of een orgasme kan helpen tegen de stuwing.. ?

Groeten,
Gerard1970
BerichtGeplaatst: 16-09-2016 10:46 Reageer met quote

iamnuts schreef:
Heren,

ik begin me toch langzaam wel wat zorgen te maken of en wanneer die pijn weg gaat trekken.

Zijn er meer heren die toch langere tijd last hielden van hun ballen ?

Ook ben ik benieuwd of een orgasme kan helpen tegen de stuwing.. ?

Groeten,


Ik zou zo snel mogelijk een hersteloperatie uit laten voeren in het Slingeland te Doetinchem. Orgasmes helpen niet tegen de stuwing.

Waar ik me gruwelijk aan stoor is dat zo'n beetje alle mannen met klachten door hun uroloog weer naar huis worden gestuurd met de mededeling "wen er maar aan". Zo ook ik.

"Gaat u maar weer naar huis meneer. Er is niets aan te doen. Went u er maar aan. Nee hoor, u bent echt de enige die ik ooit ben tegengekomen met zoveel pijn."
Vrijman
BerichtGeplaatst: 14-12-2016 17:39 Reageer met quote

Weet iemand waar in Nederland de no scalpel methode gebruikt wordt? Liefst open ended. Bij Casa stoppen ze per 1 januari met sterilisaties.
Ik heb het sterilisatie- en besnijdeniscentrum Sittard/Geleen gevonden. Die gebruiken niet de open ended methode.
Maar ik zoek eigenlijk iets dichter bij huis, omgeving Apeldoorn, Deventer, Zutphen.
CCAlkmaar
BerichtGeplaatst: 21-04-2018 11:07 Reageer met quote

Heren,

hierbij mijn ervaring. 2 dagen geleden naar de huisarts gegaan voor de ingreep waarvan mij ook bekend was dat het een fluitje van een cent was. Ik moet toegeven dat ik zelf verder ook weinig huiswerk had gedaan mede omdat je toch veel goede verhalen hoort. Dit blijkt ook wel uit de cijfers.
Maar bij mij dus na de ingreep waarbij de zaadleider links al een keertje was weg geschoten en dus iets lastiger was verlopen na een uur of 2 zwelling. Dit had ik wel verwacht dus bleef kalm. Vervolgens werd het toch na een uur of 3 aan de linkerkant wel erg dik en pijnlijk. 2 paracetamol genomenen maar dat hielp totaal niet. afspraak gemaakt om er in de avond toch naar te laten kijken bij de huisartsen post en daar kon ik 3 uur later terecht. Na 2 uur nij mijn vrouw aangegeven dat het ondragelijk werd en of ze me toch maar vast wilde brengen. De dienstdoende arts zag mijn formaat grapefruit en wist er ook niet direct raad mee dus gebeld met een urinoloog in het ziekenhuis. Vervolgens doorgestuurd naar de spoedeisende hulp van het ziekenhuis. En met veel moeite de auto weer ingekropen. Inmiddeles verging ik echt van de pijn en was de druk door de zwelling giga. De huis werd aan de linkerkant gewoon heel dun doordat hij daar zo opgerekt was. Bij de spoedeisende hulp heb ik nog 2 uur gelegen om te kijken of de zwelling erger werd of stagneerde. Werd het erger dan zou ik snachts om 2 uur onder gehele narcose gaan om te opereren en bij stagneren met pijnstilling en antibiotica naar huis. Het stagneerde en na ruim 2 uur te hebben liggen kreperen van de pijn kreeg ik eindelijk een morfine capsule tegen de pijn. Met een rolsotel toen weer richting auto (lopen kon ik echt niet meer) en thuis de trap op geklommen mijn bed in. De morfine hielp gelukkig de pijn goed dragelijk te maken. het hele gebied is nu dus nog steeds formaat grapefruit en pimpelpaars. De volgende ochtend bij het plassen ook nog even flauw gevallen en daar lag ik dus op de badkamer vloer. Nu afwachten hoe het verder gaat verlopen. Moet zeggen dat ik niet heel blij wordt van de complicaties die ik lees die er naderhand ook nog kunnen optreden. Maar eerst hier maar eens doorheen zien te komen. tzt zal ik nog een update geven.
dudevw
BerichtGeplaatst: 17-12-2018 8:50 Reageer met quote

Hallo, hierbij een vraagje aan de mannen die een hersteloperatie hebben ondergaan vanwege de post vasectomie pijn; hebben jullie nergens meer last van? Ik heb sinds oktober 2017 last van bijbalontstekingen die maar terug blijven komen en overweeg nu een hersteloperatie. Ik hoor ook dat het even goed weer dicht kan gaan zitten door littekenweefsel? Alvast bedankt.
dudevw
BerichtGeplaatst: 18-02-2019 9:41 Reageer met quote

niemand ervaring met een hersteloperatie?
ballotig
BerichtGeplaatst: 28-03-2019 14:01 Reageer met quote

Yup, hier een goede ervaring. Nu al weer 6jaar geleden een hersteloperatie gehad na twee jaar invaliderende pijn. Nu nog elke dag een beetje pijn maar ik leef weer! O ja, sinds een jaar testosterongel elke dag
dit zorgde voor nog wat minder pijn. Dus hersteloperatie helpt maar geen 100% pijnverlichting. Vasectomie, aderlaten en elektroschock therapie horen allemaal in hetzelfde rijtje thuis....
dudevw
BerichtGeplaatst: 28-03-2019 14:15 Reageer met quote

Bedankt voor je reactie, heb zelf vorige week een spuit gekregen om te kijken hoe lang dat hielp tegen de pijn, maar ik was de wachtruimte nog niet uit of het hielp al niet meer. Daarom denk ik dat ik geen zenuwpijn heb maar voornamelijk last van stuwingen. Wat ik me afvraag is hoe groot de kans is dat eea weer dicht gaat zitten (littekenweefsel) na een hersteloperatie. Helpt testosterongel tegen het aanmaken van zaad?
Index > Zwangerschap > sterilisatie man
Pagina 37 van 37  

Vorige  1, 2, 3 ... 35, 36, 37

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring