Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Hart- en vaatziekten > Hoge bloeddruk/hoge hartslag
Auteur Onderwerp: Hoge bloeddruk/hoge hartslag
Kjaa1997
BerichtGeplaatst: 12-02-2019 21:34 Reageer met quote

Hoi,

Ik heb sinds november last van een hoge bloeddruk en telkens heel duizelig zijn, soms wegvallen, misselijk zijn, gevoel hebben dronken te zijn en als ik me niet goed voel dan ben ik hele stukjes van mn dag kwijt. Ik ben 21 jaar en heb een perfect gewicht bij mn lengte. Mijn bloeddruk wisselt heel erg per uur. Om 17;00 was het 157/65 (heel raar) en zojuist 148/119. Ik heb de hele avond niks kwa inspanning etc. gedaan. Daarbij is mijn hartslag in rust continu rond de 130. Misschien word ik daar wel zo ziek van ipv de bloeddruk. Ik moet continu naar de dokter. Bloeduitslagen gewoon goed. Ze hebben laatst een hartfilmpje gemaakt en die naar de cardioloog gestuurd. Uitslag weet ik nog niet. Ook krijg ik donderdag een 24-uurs-meting voor de bloeddruk. Ik voel me er gewoon heel slecht bij. Voel me zo naar dat ik bijna geen uur school kan volhouden, of ik moet alweer helemaal ziek en duizelig naar huis. Heel vaak haal ik school ├╝berhaupt niet. Nu vroeg ik mij af of er meer mensen zijn van mijn leeftijd die zich hier in kunnen vinden. Of mensen die soortgelijke klachten hebben en een idee hebben waar het vandaan komt? De huisarts vindt me eigenlijk te jong voor deze klachten..
Suzuki
BerichtGeplaatst: 12-02-2019 22:20 Reageer met quote

Hoi Kjaa,

Eerlijk gezegd vind ik de opmerking dat jij te jong bent voor hartklachten een beetje kort door de bocht. Leeftijd speelt echt geen rol. Als er niets bijzonders uit het hartfilmpje komt lijkt het me verstandig als de cardioloog een holteronderzoek aanvraagt. Hierbij wordt gedurende 24 of 48 uur de hartslag gemonitord. Een hartslag van continu 130 bpm in rust is veel te hoog. Je spreekt dan van een tachycardie wat erg vermoeiend is.

Sterkte.
Index > Hart- en vaatziekten > Hoge bloeddruk/hoge hartslag
Pagina 1 van 1  

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring